TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: Endrju » 04 lipca 2011, 21:06

akar pisze:
hermes46 pisze:Akar mam takie pytanie.
Czy koszykówka kobiet nie mogą się interesować także lekarze i to np. ortopedzi?

Jak najbardziej mogą. Lecz akurat ci którzy się najwięcej wypowiadają na temat tego przypadku chyba nie są ortopedami ani lekarzami innej specjalności. Czyżbym się mylił :?: :?: :?:
A poza tym żaden szanujący się lekarz nie będzie się wypowiadał (czyt. stawiał diagnozy) nie znając szczegółów urazu, a już na pewno nie na podstawie doniesień prasowych bądź internetowych.
Proponuję nieco zimnej wody na głowę.

Chcialoby sie nacisnoc facebookowe "Lubie to!"

PS ( a tak wogole... to nie sprzeczaj sie z hermesem... (przeciez to malarz - tapeciarz... w porywach ginekolog :mrgreen: ).

Bardzo fajny transfer i ciesze ze sie ze Ania Pietrzak trafila do Pruszkowa... na pewno wiecej tam pogra niz w Polkowicach. Liga sie zapowiada bardzoo ciekawie czuje ze bedzie 6 druzyn które beda potrafily wygrac z kazda : )
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 04 lipca 2011, 21:13

Endrju pisze:
akar pisze:
hermes46 pisze:Akar mam takie pytanie.
Czy koszykówka kobiet nie mogą się interesować także lekarze i to np. ortopedzi?

Jak najbardziej mogą. Lecz akurat ci którzy się najwięcej wypowiadają na temat tego przypadku chyba nie są ortopedami ani lekarzami innej specjalności. Czyżbym się mylił :?: :?: :?:
A poza tym żaden szanujący się lekarz nie będzie się wypowiadał (czyt. stawiał diagnozy) nie znając szczegółów urazu, a już na pewno nie na podstawie doniesień prasowych bądź internetowych.
Proponuję nieco zimnej wody na głowę.

Chcialoby sie nacisnoc facebookowe "Lubie to!"

PS ( a tak wogole... to nie sprzeczaj sie z hermesem... (przeciez to malarz - tapeciarz... w porywach ginekolog :mrgreen: ).

Bardzo fajny transfer i ciesze ze sie ze Ania Pietrzak trafila do Pruszkowa... na pewno wiecej tam pogra niz w Polkowicach. Liga sie zapowiada bardzoo ciekawie czuje ze bedzie 6 druzyn które beda potrafily wygrac z kazda : )

No to wymień te co wygrają z Wisłą i CCC.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 04 lipca 2011, 21:50

NAMAX pisze:No to wymień te co wygrają z Wisłą i CCC.

Przez skromnosc nie napisze :mrgreen:

PS nie wiem jak Wy (Ty)... ale jeszcze troche czasu do konca okienka transferowego zostalo : ). A niektore zespoly jeszcze nie zaczely nawet budowac skladu. ; )

Oczywiscie na dzien dzisiejszy Wisła i CCC sa faworytami rozgrywek (ale zycie Was (Ciebie) nie nauczylo jeszcze ze faworyci nie zawsze osiagaja sukces?)...

A tak na magrinesie ktos wie kiedy jest losowanie Euro/Fiba i jakie druzyny (do kiedy trzeba sie zglaszac) beda braly udzial ?
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 04 lipca 2011, 21:57

Endrju pisze:
NAMAX pisze:No to wymień te co wygrają z Wisłą i CCC.

Przez skromnosc nie napisze :mrgreen:

PS nie wiem jak Wy (Ty)... ale jeszcze troche czasu do konca okienka transferowego zostalo : ). A niektore zespoly jeszcze nie zaczely nawet budowac skladu. ; )

Oczywiscie na dzien dzisiejszy Wisła i CCC sa faworytami rozgrywek (ale zycie Was (Ciebie) nie nauczylo jeszcze ze faworyci nie zawsze osiagaja sukces?)...

A tak na magrinesie ktos wie kiedy jest losowanie Euro/Fiba i jakie druzyny (do kiedy trzeba sie zglaszac) beda braly udzial ?

Z tego co widać wynika że tylko te zespoły stać na poważne transfery.Pojedyńcze porażki tych zespołów to wypadki przy pracy.Pieniędzy coraz mniej i pozostałe kluby mogą liczyć tylko na farta.A jesli chodzi o Eurolige to przeciez nikt nie mówi że CCC ma wygrać co innego Wisła.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 05 lipca 2011, 05:51

NAMAX pisze:.A jesli chodzi o Eurolige to przeciez nikt nie mówi że CCC ma wygrać co innego Wisła.

Ze my mamy wygrać eurolige? :lol: Celem była i pewnie jest 8-ka, ale patrząc na składy innych drużyn trzeba jasno stwierdzić że bedzie o nią bardzo trudno. Fener, Galata, Walencja, Jeki wydają sie pewniakami, do tego bardzo mocne kadrowo Spartak, Orenburg, Schio, czy Praga też maja większy od nas potencjał. A jeszcze jest Bourges, Salamanka.. Co innego gdyby była Leuchanka - ona a Petra Ujhelyi to jednak spora różnica, zwłaszcza w eurolidze.

Co do terminu losowania, to jedyne co kiedyś wyczytałem na stronie Koszyc to to, ze ma sie odbyć 9-tego lipca. A jeśli tak to termin zgłoszeń już pewnie minął. Ale nie jestem do końca pewien tej informacji bo : mogłem zle zrozumieć, mogła być błędna, mogło sie coś zmienić od tego czasu.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

A.R.C.H.I. ball
Młodzik

Postautor: A.R.C.H.I. ball » 05 lipca 2011, 10:11

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... ruszkowie/
Najlepszy strzelec FGE w Pruszkowie!

Matizol Lider Pruszków to jedna z rewelacji poprzedniego sezonu Ford Germaz Ekstraklasy. Sezon 2011/2012 ma być jeszcze lepszy dla drużyny dowodzonej przez Arkadiusza Konieckiego, dlatego w Pruszkowie trwają wielkie zmiany. W podwarszawskim zespole zagrają m.in. reprezentacyjna rozgrywająca Anna Pietrzak czy najskuteczniejsza zawodniczka poprzedniego sezonu Laurie Koehn.
Przy urazie barku Alicji Bednarek włodarze klubu Matizol Lider Pruszków musieli zabezpieczyć się na wszelką ewentualność, dlatego też zdecydowano się na zakontraktowanie Anny Pietrzak, która poprzednie sezony spędziła w CCC Polkowice.

- Chciałam spróbować czegoś nowego, zmienić otoczenie, dlatego podpisałam kontrakt z Liderem, gdzie szykuje się ciekawa drużyna - mówi na łamach oficjalnej strony klubowej Pietrzak. - Miałam kilka ofert z różnych klubów, ale najlepszą propozycję otrzymałam z Lidera. Chcę się sprawdzić w nowej roli i powalczyć o miejsce w wyjściowym składzie. Zdaję sobie sprawę, że nie będzie łatwo. Nic za darmo nie dostanę. Muszę pokazać trenerowi, a także pozostałym koleżankom, na co mnie stać.

To nie koniec zmian w kadrze drużyny Matizol Lider Pruszków. Wcześniej kontrakt podpisała m.in. Anna Wielebnowska, która wraca do koszykówki po kontuzji oraz urlopie macierzyńskim. - Powrót do treningów na pewno nie był łatwy, ale z tego co widzę po koleżankach wszystko jest możliwe. Przecież Ela Mowlik czy Aga Szott też niedawno urodziły córki, a teraz znalazły się w kadrze na EuroBasket - komentowała Wielebna.

To jednak nie wszystko. Do Pruszkowa, po latach spędzonych w Lotosie Gdynia, powraca wychowanka klubu Olivia Tomiałowicz. Młoda polska rzucająca nie będzie miała jednak łatwo o minuty, bowiem głównym żądłem Lidera w sezonie 2011/2012 ma być Laurie Koehn, która poprzednie rozgrywki spędziła w UTEX-ie ROW Rybnik, notując na swoim koncie średnio 19 punktów w każdym meczu, co dało jej miano najskuteczniejszej zawodniczki całych rozgrywek.

Oprócz wszystkich wyżej wymienionych zawodniczek, ważne umowy z piątą drużyną poprzednich rozgrywek mają Alicję Bednarek, Aleksandrę Chomać, Paulinę Antczak i Katarzynę Cymmer.

To zapowiada się ciekawie tylko powiem wam szczerze ja nie kontraktowałbym Koehn, bo wszyscy już wiedzą (miejsca 1-6) jak ją bronić no ale może uda jej się :)
Też nie będzie miała łatwo w zdobywaniu punktów, bo przecież to nie Rybnik , gdzie wszystkie zagrywki były pod nią i Harris

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 05 lipca 2011, 11:05

ciekaw jestem jak Lauri wypadnie na tle bardziej wyrównanej druzyny bo w Rybniku rzucała kiedy chciała bo nikt inny nie miał odwagi oprócz jeszcze Rebecci

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 05 lipca 2011, 17:45

Który skład dla was póki co jest mocniejszy ? Energi czy Lidera ?

LIder :
Anna Wielebnowska, Anna Pietrzak, Laurie Koehn, Olivia Tomiałowicz
Paulina Antczak, Alicja Bednarek, Aleksandra Chomać

czy :
Energa Katarzynki Toruń
:Leah Metcalf, Weronika Idczak, Charity Szczechowiak,Marta Jujka,
, Róża Ratajczak, Emilia Tłumak, Monika Krawiec

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 05 lipca 2011, 18:13

parkiet da Wam odpowiedź :D

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 05 lipca 2011, 18:42

A potencjał obu ekip na razie podobny - tyle, że to jeszcze nie koniec okresu transferowego przecież.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 05 lipca 2011, 18:58

Koszykarz (Toruń) pisze:LIder :
Anna Wielebnowska, Anna Pietrzak, Laurie Koehn, Olivia Tomiałowicz
Paulina Antczak, Alicja Bednarek, Aleksandra Chomać

Katarzynę Cymmer(przedłużyła kontrakt) do tego trzeba jeszcze dodać.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 05 lipca 2011, 20:38

o różnicach bedzie decydowała dyspozycja dnia. ale jak Reaktywacja zauwazył to dopiero poczatek wyscigu transferowego w FGE
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 06 lipca 2011, 10:24

Laurie odeszła ale ponoć Rebecca ma zostać na następny sezon a i Polki które już grały kiedyś w Rybniku maja ponownie się tu zjawić ciekawe które? Może pani Ela :D to chyba marzenia

Pani prezes twierdzi że chce by drużyna zmieniła swe oblicze(info gazety lokalne) stąd pan Mikołajecjako trener jeszcze nie oficjalnie (w piatek na konferncji się ma wyjaśnić)a co za tym idzie i drużyna bedzie wreszcie poukładana z głową

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 07 lipca 2011, 11:38

Do Leszna prawdopodobnie trafi Katarzyna Bednarczyk.
Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 07 lipca 2011, 11:50

Aneika Henry w Lotosie.
ObrazekObrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”