TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Gość

Postautor: Gość » 05 czerwca 2008, 12:04

Gregor pisze:
pepe1 pisze:
_Gregor_ pisze:szykuje sie chyba transfer Ilony Jasnowskiej do Torunia :cry:

żartujesz !!!

Nie mówie całkiem poważnie :cry: ale ja racji nie musze mieć !! napisałem CHYBA :wink:
A co nie byłbyś zadowolony z tego transferu ?

wiem że predzej czy później Jancia i tak by wrociła do Torunia / Bydgoszczy .
nie wiadomo czy jej transfer moglby wchodzic w gre . Może bedzie chciała pomoc Kadusowi w wywwalczeniu awansu ? :!: w koncu to jej rodzinne miasto a Jancia powoli musi myślec o zakończeniu kariery.

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 05 czerwca 2008, 15:47

Wzmocnienia Finepharm AZS KK

Patrycja Gulak, Malgorzata Babicka i Natalia Waligórska - wszystko wskazuje na to, że te trzy zawodniczki zobaczymy w nowym sezonie w barwach Finepharm AZS Kolegium Karkonoskie Jelenia Góra. - Rozmawiamy z tymi zawodniczkami i mogę śmiało powiedzieć, że wzmocnią one jeleniogórską drużynę. W tej chwili są już uzgodnione warunki ich przyjścia - powiedział Jan Czarnecki.

Czy będą to jedyne wzmocnienia? - Kwestie personalne pozostawiamy już nowemu szkoleniowcowi. On będzie decydował kogo jeszcze ewentualnie zatrudnić, a my nie będziemy się w to wtrącać. Jeszcze dziś będziemy mieli dodatkową listę kandydatek i być może już jutro zapadną kolejne decyzje. Na pewno do końca przyszłego tygodnia chcemy zamknąć polski skład, bo to w chwili obecnej naprawdę pilna sprawa - dodał prezes firmy Finepharm.

Podobnie jak to było w dotychczasowych sezonach trzon zespołu będą stanowiły polskie koszykarki. - Będziemy się opierać na polskich zawodniczkach, które tuż przed rozpoczęciem rozgrywek uzupełnimy jeszcze Amerykankami. Chcemy także pozyskać zawodniczki osiemnasto- i dziewiętnastoletnie, które już teraz pokazują spore umiejętności a po oszlifowaniu staną się prawdziwymi diamentami - zakończył Jan Czarnecki.

http://www.plkk.pl/index.php?p=news&id=2857
---------------------------
Finepharm AZS KK Jelenia Góra ma nowego trenera

Drużyna Finepharm AZS Kolegium Karkonoskie Jelenia Góra do zbliżającego się sezonu przystąpi z nowym szkoleniowcem. Od dzisiaj zajęcia z jeleniogórską drużyną będzie prowadził Krzysztof Szewczyk.

Krzysztof Szewczyk jest absolwentem Akademii Wychowania Fizycznego we Wrocławiu. Dotychczas prowadził grupy juniorskie Śląska Wrocław (juniorzy, juniorzy starsi) oraz występujące w II lidze rezerwy wrocławskiego klubu. - Rzeczywiście w nowym sezonie drużynę poprowadzi pan Krzysztof Szewczyk - powiedział w rozmowie z nami Jan Czarnecki. - Co prawda umowa nie została jeszcze podpisana, ale wszystkie warunki umowy mamy już uzgodnione i dziś o godz. 17 odbędzie się konferencja prasowa, na której oficjalnie przedstawimy nowego szkoleniowca naszej drużyny - dodał prezes firmy Finepharm, strategiczny sponsor jeleniogórskiego klubu.

http://www.plkk.pl/index.php?p=news&id=2855
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 05 czerwca 2008, 17:14

Agnieszka Skobel zawodniczką INEI AZS Poznań

Jedna z wyróżniających się zawodniczek Ford Germaz Ekstraklasy - Agnieszka Skobel - dziś podpisała kontrakt z szóstym zespołem sezonu 2007/2008 - INEĄ AZS-em Poznań. Podpisanie umowy z młodą, utalentowaną skrzydłową to bardzo duży sukces poznańskich działaczy. O popularnego "Skobelka" starały się w zasadzie wszystkie kluby ekstraklasy.

W debiutanckim sezonie na parkietach Ford Germaz Ekstraklasy młoda skrzydłowa rozegrała 29 spotkań, w których notowała średnio 13.9 punktów, 6.3 zbiórki i 1.7 asysty. Na boisku przebywała w każdym spotkaniu przez niespełna 32 minuty.

Skobel koszykarską karierę zaczynała w barwach Olimpii Poznań (2000-2002), a następnie trafiła do poznańskiego MUKS-u (2002-2008). Od sezonu 2008/2009 przywdzieje trykot poznańskich akademiczek. Umowa będzie obowiązywała przez dwa lata z opcją przedłużenia na kolejny rok,

plkk.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 05 czerwca 2008, 17:18

Patrycja Gulak, Malgorzata Babicka i Natalia Waligórska - wszystko wskazuje na to, że te trzy zawodniczki zobaczymy w nowym sezonie w barwach Finepharm AZS Kolegium Karkonoskie Jelenia Góra. - Rozmawiamy z tymi zawodniczkami i myślę, że wzmocnią one jeleniogórską drużynę. W tej chwili są już uzgodnione warunki ich przyjścia - powiedział Jan Czarnecki.

Czy będą to jedyne wzmocnienia? - Kwestie personalne pozostawiamy już nowemu szkoleniowcowi. On będzie decydował kogo jeszcze ewentualnie zatrudnić, a my nie będziemy się w to wtrącać. Jeszcze dziś będziemy mieli dodatkową listę kandydatek i być może już jutro zapadną kolejne decyzje. Na pewno do końca przyszłego tygodnia chcemy zamknąć polski skład, bo to w chwili obecnej naprawdę pilna sprawa - dodał prezes firmy Finepharm.

Podobnie jak to było w dotychczasowych sezonach trzon zespołu będą stanowiły polskie koszykarki. - Będziemy się opierać na polskich zawodniczkach, które tuż przed rozpoczęciem rozgrywek uzupełnimy jeszcze Amerykankami. Chcemy także pozyskać zawodniczki osiemnasto- i dziewiętnastoletnie, które już teraz pokazują spore umiejętności a po oszlifowaniu staną się prawdziwymi diamentami - zakończył Jan Czarnecki.
www.plkk.pl

no to w JG sie ruszyli jakos :wink:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 05 czerwca 2008, 17:18

Nie mogę zrozumieć jednego. Dlaczego Gosia Babicka zrobiła jeden krok w tył :?: :roll: "zamienił stryjek siekierkę na kijek?"
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 05 czerwca 2008, 18:27

Endrju pisze:Nie mogę zrozumieć jednego. Dlaczego Gosia Babicka zrobiła jeden krok w tył :?: :roll: "zamienił stryjek siekierkę na kijek?"

poprostu wróciła w rodzinne strony skąd sroki odleciały....
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 05 czerwca 2008, 18:54

matrix pisze:
Endrju pisze:Nie mogę zrozumieć jednego. Dlaczego Gosia Babicka zrobiła jeden krok w tył :?: :roll: "zamienił stryjek siekierkę na kijek?"

może nie chodziło o tyle o sroki a o Natalie Małaszewska z która ona osobiscie sie nie dogadywała dlatego nie grała w jeleniej.
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Gość

Postautor: Gość » 05 czerwca 2008, 19:50

FAN PLKK pisze:
matrix pisze:

może nie chodziło o tyle o sroki a o Natalie Małaszewska z która ona osobiscie sie nie dogadywała dlatego nie grała w jeleniej.

trzeba dodac ze sporo zawodniczek nie nawidzi Natalii Małaszewskiej . moze dlatego że jest lepsza od nich :!:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 05 czerwca 2008, 20:00

Anonymous pisze:
FAN PLKK pisze:
matrix pisze:

trzeba dodac ze sporo zawodniczek nie nawidzi Natalii Małaszewskiej . moze dlatego że jest lepsza od nich :!:

Wow. Trzeba też dodać,że sporo kibiców "uwielbia" Krupę,ale tutaj nie znam powodów.....
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 05 czerwca 2008, 21:55

Co do decyzji Skoblita- totalna durnota- jeśli przenosić się, to tylko do zespołu o dużej klasie - np Wisła, Lotos, a nei do przeciętnych zespołów ligowych.

Powtarzma durnota i bezens - to samo zresztą się tyczy Durak

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 05 czerwca 2008, 22:35

Saletra pisze:Co do decyzji Skoblita- totalna durnota- jeśli przenosić się, to tylko do zespołu o dużej klasie - np Wisła, Lotos, a nei do przeciętnych zespołów ligowych.

Iść do Lotosu po to żeby siedzieć na ławie? To dopiero byłaby durnota.
Z całym szacunkiem dla Agnieszki bo lubię ją bardzo, ale na systematyczną grę w Lotosie musi jeszcze z 2 latka poczekać.

Gość

Postautor: Gość » 05 czerwca 2008, 22:54

gilus pisze:
Saletra pisze:Co do decyzji Skoblita- totalna durnota- jeśli przenosić się, to tylko do zespołu o dużej klasie - np Wisła, Lotos, a nei do przeciętnych zespołów ligowych.

Z całym szacunkiem dla Agnieszki bo lubię ją bardzo, ale na systematyczną grę w Lotosie musi jeszcze z 2 latka poczekać.

dziewczyny takie jak Durak czy Skobel - muszą w koncu cos zarobic a nie tylko liczyc na ,,dziękuję '' od MUKSU ..

na pewno w Inei Skobel nadal będzie grala dobrze . Gorzej może byc z Durak - tam ma male szanse na gre bo są juz Krysiewicz , Siwczak i Drzewińska - no i Makowska..

najlepiej by było by Muks z Inea sie połączyły - ale obie strony sie nie lubią wiec pewnie to odpada

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 05 czerwca 2008, 23:23

gilus pisze:

W lidze mogłaby dostawać po 15-20 minut, a w Euro 10 minut, oczywiscie o ile rener byłby nomralny a nie pojeb....any jak co po niektorzy.

Natomiast bezsensem totalnym jest przenoszenie sie do klubu trochę tylko lepszego, bez wielkiego skoku jakościowego.

Zal wysiłku Jabłonskich i szkoda takiego ich potraktowania. Owszem kasy dużej nie ma, ale podwyżki byłyby, a dziewczyny mają po 18-19 lat i z przedmowca,ktory stwierdza, że muszą zarobić stanowczo się nie zgadzam.
Na zarobienie mają czas, a warto aby młode koszykarki nie zdemoralizować wielką kasą.

Ech tak to jest jak klub stara się wychować koszykarki, dysponuje skromnym budzetem ... Szkoda tylko, ze budzet z sezonu na sezon wzrasta powoli, ale wzrasta - szkoda, że powzysze koszykarki zdają się tego nie dostrzegać i leca za kasą, ale Bóg sam raczy wiedzieć za czym jeszcze

jak dla mnie żenada totalna ze strony tych koszykarek.tyle

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 05 czerwca 2008, 23:33

No jakby leciała za kasą to poszłaby do Lotosu. Bo chyba nie jest tajemnicą, że Aga miała stamtąd ofertę.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 06 czerwca 2008, 08:09

Wydaje mi sie ze chyba o zostaniu w Poznaniu zadecydowaly jakies sprawy rodzinne... bo inaczej juz dawno bylaby w Gorzowie gdzie napewno by zrobila duzy krok do przodu grajac zarowno w lidze jak i w pucharach :wink:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”