TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11

Postautor: MARAS » 18 października 2010, 20:34

Kuba pisze:pytanie do kibiców z innych miast - na wszystkich halach FGE, na tablicy z prawej strony od obręczy jest naklejona reklama CCC? :shock: w trakcie transmisji naszych meczów wydawalo sie to jakoś wytłumaczalne (sponsor transmisji itd), ale widziałem te reklamy także na tablicy przy Reymonta22. Wszędzie tak jest? ktoś wie, dlaczego? bo dla mnie to niespodzianka :shock:

edit: na zdjeciach widać, ze na pewno są w Gdyni, Gorzowie, Bydgoszczy, Krakowie, Rybniku, Pruszkowie, Łodzi... więc pewnie cała ekstrklasa jest obklejona...

U nas też jest takowa naklejka, która nas zdziwiła na początku.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 20 października 2010, 17:24

Nowe zasady klasyfikacji bieżącej w tabeli FGE
Informujemy, że zgodnie z decyzją Zarządu Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet w sezonie 2010/11 obowiązują zmienione zasady ustalania kolejności w bieżącej tabeli rozgrywek. O kolejności w tabeli decyduje stosunek (wynik dzielenia) zwycięstw do rozegranych meczów. W sytuacji kiedy dwa lub więcej zespołów mają taki sam stosunek zwycięstw do rozegranych meczów, wówczas o kolejności w tabeli decyduje stosunek punktów uzyskanych do straconych.

Bieżąca tabela rozgrywek dostępna jest w dziale Tabela

Na koniec sezonu zasadniczego o kolejności w tabeli decyduje liczba zdobytych punktów (zwycięstwo 2 punkty, porażka 1 punkt). W przypadku kiedy dwa zespoły mają taką samą liczbę punktów o kolejności w tabeli decyduje bilans spotkań pomiędzy tymi drużynami. W sytuacji, kiedy bilans spotkań pomiędzy zespołami jest identyczny o miejscu w tabeli decyduje stosunek punktów (wynik dzielenia) zdobytych do straconych ze wszystkich spotkań. W przypadku kiedy więcej niż dwa zespoły mają taką samą liczbę punktów o kolejności w tabeli decyduje tzw. mała tabela uwzględniająca jedynie wyniki spotkań pomiędzy zainteresowanymi drużynami.

źródło: plkk.pl

Artykuł z zeszłego tygodnia, więc temat nie całkiem świeży, a efekt jest widoczny od początku sezonu - przynajmniej na plkk.pl, bo pewnie różne tytuły prasowe robią nadal po staremu. Dobrze, że ktoś we władzach ligi wpadł na taką metodę podawania bieżącej tabeli, bo jest to o wiele bardziej przejrzyste. Ma to sens zwłaszcza teraz, gdy kilka zespołów ma już za sobą 6 meczów, a jeden - tylko dwa...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 20 października 2010, 18:49

a jak to się stało,że Energa bez rozgrywanych meczów przesunęła się z ósmej na czwartą pozycję? :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 20 października 2010, 19:59

matrix pisze:a jak to się stało,że Energa bez rozgrywanych meczów przesunęła się z ósmej na czwartą pozycję? :lol:

No właśnie tak, że z drużyn które mają 50% zwycięstw ma najlepszy bilans koszy. Lotos przegrał, podobnie Bydgoszcz i Łódź.

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 21 października 2010, 20:34

Działacze Tęczy wczoraj rozwiązali kontrakt z Mateą Vrdoljak...

Awatar użytkownika
dano_l
Nowy na forum

Postautor: dano_l » 23 października 2010, 09:46

Amerykańska koszykarka na policyjnym dołku

Amerykańska koszykarka zatrzymana za jazdę pod wpływem alkoholu. Keila B., skrzydłowa zespołu Cukierki Odra Brzeg z polskiej ekstraklasy, wpadła w ręce policjantów podczas rutynowej kontroli samochodu. Jak się okazało, miała ponad półtora promila alkoholu we krwi.

"28-letnia skrzydłowa ekstraklasowego zespołu koszykarek Cukierki Odra Brzeg, trafiła na policyjny dołek" - podaje portal 24opole.pl. "Samochód, którym kierowała, zatrzymano w nocy do rutynowej kontroli, podczas której okazało się, że zawodniczka jest pijana.

Keila B. minionej nocy razem ze swoją koleżanką, spędzały czas na imprezie w jednym z opolskich klubów. W trakcie zabawy dziewczyny spożywały alkohol, a przed 3.00 postanowiły wrócić samochodem do Brzegu, gdzie w tej chwili mieszkają.

Na ulicy Książąt Opolskich w Opolu, osobowego Forda zatrzymał do rutynowej kontroli patrol policji. Przeprowadzone badanie trzeźwości wykazało w organizmie 28-letniej kobiety, ponad półtora promila alkoholu.

"Zatrzymała mnie p... polska policja, niech pan coś zrobi" - mówiła po angielsku Keila B. w rozmowie telefonicznej ze swoim trenerem.

Mimo amerykańskiego obywatelstwa, kobietę obowiązuje polskie prawo, zgodnie z którym wsiadając za kierownicę samochodu pod wpływem alkoholu popełniła ona przestępstwo. Dziś zostaną przeprowadzone czynności procesowe."

http://kontakt24.tvn.pl/temat,amerykans ... 32164.html

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 23 października 2010, 12:16

Nawiązując do tego co napisałem parę tygodni temu - Pani Biczem powinna raczej skupić sie na poprawianiu swoich umiejętności w grze w koszykówkę - a te niestety ma dośc mizerno- przeciętne, niż rozbijając się furą po pijaku.

Jak to tej pory 6 pkt na mecz, przy skuteczności 31 proc z gry.....
Gra nawet gorzej niz w MUKS-ie - nie chcę sie nad nią pastwić ,ale nasze kluby naprawdę powinny się parę razy zastanowic zanim będę kontraktować przeciętne Amerykanki.

Może za te pieniądze co bierze Keila, warto było przetestować inna Amerykankę.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 23 października 2010, 12:29

Albo pozostawić Denson bądź Sepulvede .

Roberto930
Żak

Postautor: Roberto930 » 23 października 2010, 13:16

Pech jaki nas prześladuje w tym roku jest wręcz niepojęty! Keila niech się wynosi czym prędzej, ale są gorsze informacje...
Whitney Tossie ma chorobę nowotworową i wraca do USA. Straszne... bardzo mi szkoda tej zawodniczki :| . Mam nadzieję, że wyzdrowieje.

Odra Brzeg rozwiąże kontrakt z Keilą Beachem

Klub ekstraklasy koszykarek - Odra Brzeg rozwiąże kontrakt z amerykańską zawodniczka Keilą Beachem. To niemal pewna decyzja po złamaniu przez zawodniczkę regulaminu i niesportowym zachowaniu - powiedział w sobotę PAP prezes klubu, Bolesław Garnczarczyk.
Beachem została zatrzymana przez policję w nocy z piątku na sobotę w Opolu. Prowadziła klubowy samochód mając w organizmie ok. 1,5 promila alkoholu.

- Zatrzymana obywatelka USA po wytrzeźwieniu zostanie odwieziona do sądu, który - w trybie 24 godzinnym - zdecyduje o jej dalszych losach - powiedział PAP podinspektor Jarosław Dryszcz z biura prasowego opolskiej policji.

Garnczarczyk podkreślił, że informacje o kłopotach koszykarki otrzymał od trenera drużyny. - W nocy zadzwonił do mnie i powiedział, że zawodniczka skontaktowała się z nim mówiąc, że została zatrzymana.

Dodał, że decyzja o odesłaniu zawodniczki do USA jest niemal pewna: - We wtorek lub w środę zbierze się w tej sprawie zarząd i podejmie taką decyzję. Nie wyobrażam sobie, żeby po tak jaskrawym złamaniu regulaminu i przykładzie niesportowego zachowania mogło być inaczej.

Beachem to nie jedyna koszykarka zza oceanu, której zabraknie w drużynie brzeskiej Odry. Do Stanów odleciała już Whitney Tossie, u której badanie wykazało chorobę nowotworową. - Proponowaliśmy jej, że sfinansujemy leczenie w Polsce, ale zdecydowała, że chce wrócić do domu - powiedział prezes klubu.

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... a-beachem/

Masakra :cry:

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 23 października 2010, 13:28

Niech Keila spada i już nie wraca - umiejętności to ona może ma na ligę Rumuńską albo Słowacką, z pewnoscia nie na naszą.
I oby tylko w przyszłym seonei nie wylądowała ponownie w Polsce np w Rybniku lub EŁksie ( jezeli będą grały w e-klasie)
Miejmy nadzieję, że okres na kontraktowanie zagranicznych statycznych cieniar mam juz w naszej lidze za sobą.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 23 października 2010, 13:36

Strasznie przykra wiadomość..chodzi mi o Tossie. Dziewczyna przyjechała do Polski pokazać co potrafi, a tu...
Eh niech chociaż Jej walka z tą ciężką chorobą zakończy się sukcesem.

Awatar użytkownika
golew
Kadet

Postautor: golew » 23 października 2010, 15:38

Jak myślicie - ile jeszcze rozegramy kolejek PLKK zanim zostanie zmienione (zapdejtowane) logo na stronie głównej? :lol:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 października 2010, 18:34

bart_81 pisze:Strasznie przykra wiadomość..chodzi mi o Tossie. Dziewczyna przyjechała do Polski pokazać co potrafi, a tu...
Eh niech chociaż Jej walka z tą ciężką chorobą zakończy się sukcesem.

współczuję dziewczynie,ale dla mnie to paranoja,że dopiero przyjeżdżając do Polski wykryto taką sprawę. :shock:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 23 października 2010, 20:03

Keila B. zapraszam na Becherovke po meczu :D Szkoda Jej ale jezdzenie po pijaku nie pochwalam no chyba ze ktos do chaty mnie odwozi :D
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 23 października 2010, 22:42

W Rybniku te dwie panie z Ameryki niby podkoszowe do wymiany poszli na ilość i mają zamiast jedną porządną to te dwie poziom żałosny młoda Rozwadowska lepiej sie prezentuje od tych od których nauki miała brać.Panie trenerze do pracy szukać kogoś na ich miejsce czas ucieka

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”