Co słychać w Gorzowie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Re: Co słychać w Gorzowie?

Postautor: zancia_a » 18 października 2010, 18:30

Endrju pisze:A Leuczanka zameldowala się juz w Gorzowie (informacja dla tych co kazali nam się rozgladac za inna srodkowa 8) ).

Oficjalne potwierdzenie słów Endrja:

Jelena Leuczanka już w Gorzowie!

Wczoraj do Gorzowa przyjechała długo wyczekiwana zawodniczka. Jelena Leuczanka to centerka, na którą czekano w Gorzowie. Ta zawodniczka miała urlop po Mistrzostwach Świata, jednak już pojawiła się na treningu w hali przy ul. Chopina.

Wczoraj wieczorem pojawiła się w Gorzowie, a od dzisiaj zaczęła już treningi. - Wczorajszy lot odbył się bez problemu. Przybyłam tutaj wieczorem. Dzisiaj jest mój pierwszy trening. - mówiła Jelena Leuczanka jeszcze przed treningiem.

Białorusinka odpoczywała po Mistrzostwach Świata, które odbywały się w Czechach. Czy ten czas wystarczył Jelenie na odpoczynek? - Miałam dwa tygodnie przerwy po Mistrzostwach Świata, myślę, że to wystarczająco na odpoczynek. Zobaczymy jak będzie. Będę starała się grać jak najlepiej żeby pomóc drużynie w wygrywaniu meczów. - zapowiada przed sezonem.

Skąd o tej zawodniczki pomysł na grę w Polsce? Dlaczego akurat Gorzów? - Słyszałem wiele dobrych słów o Polsce. Słyszałam też wiele dobrego o drużynie z Gorzowa. Drużyna gra w Eurolidze, Gorzów to wicemistrz kraju, więc to mówi samo za siebie. Klub był mną zainteresowany, a ja chcę grać w klubie, który naprawdę mnie chce i chce, abym tutaj grała. To jest dla mnie najważniejsze i to kolejna okazja do gry.

W ubiegłym sezonie w Gorzowie grała inna Białorusinka, Julia Dureika. Czy Jelena rozmawiała przed podpisaniem kontraktu z Dureiką? - Tak, rozmawiałam z Julią. Powiedziała mi bardzo dużo o tym klubie. Ona tutaj grała w ubiegłym roku, jednak teraz postanowiła zostać w Białorusi, ale za to ja przyjechałam. - zakończyła z uśmiechem Leuczanka.

- W zeszłym roku na Mistrzostwach Europy obserwowałem zawodniczki. Wtedy mieliśmy bardzo małe środki finansowe. W tym roku potrafiliśmy tak zbudować zespół, żeby ją ściągnąć. - mówił o Jelenie trener gorzowskiej drużyny, Dariusz Maciejewski.

http://www.66-400.pl
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

friel
Kadet

Postautor: friel » 18 października 2010, 21:25

to ciekawe na kogo zbieramy środki na przyszły rok :D
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 18 października 2010, 21:33

friel pisze:to ciekawe na kogo zbieramy środki na przyszły rok :D

Nie wiesz??? Na Dianę Taurasi.
W tym roku podbijacie Europę, a w przyszłym cały wszechświat. 8)
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 18 października 2010, 21:36

reaktywacja pisze:
friel pisze:to ciekawe na kogo zbieramy środki na przyszły rok :D

Nie wiesz??? Na Dianę Taurasi.
W tym roku podbijacie Europę, a w przyszłym cały wszechświat. 8)

A może w końcu LJ bo już miała przyjść przecież wcześniej ale widać nie pasowała do układanki... :mrgreen:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 18 października 2010, 21:37

Czyżby te ironie były spowodowane tym że w Gdyni ubyła Matovic a w Gorzowie przybyła Leuchanka? 8)

friel
Kadet

Postautor: friel » 19 października 2010, 09:35

Ja bym chciał C. Parker ,Darek powoli się do niej przymierza :D nie było by źle

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 22 października 2010, 20:37

Magazyn A-Zet-eS odc 3

Relacja meczu z Bydzi i zapowiedz meczu euroligowego.

http://www.gorzowska.tv/a155,a-zet-es.html
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 23 października 2010, 08:18

czy ja dobrze widzę w statystykach, że Kruszynie, do tej pory Waszemu podstawowemu centrowi, nie udało się jeszcze w tych rozgrywkach zanotować zbiórki ofensywnej :shock: :?: nawet w jej najlepszym dotychczasowym meczu - przeciw Polkowicom...

Mobil
Nowy na forum

Postautor: Mobil » 23 października 2010, 13:47

Teraz jest Jelena. Więc będzie więcej zbiórek w ataku i w obronie.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 23 października 2010, 14:29

No wiadomo, że teraz AZS będzie mieć większą siłę pod koszem. Jednak rzecz w tym, że od reprezentacyjnej środkowej wymaga się chyba nieco więcej niż średnio 4,0 zbiórki na mecz i ani jednej ofensywnej...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 23 października 2010, 14:44

A jak Izka ma mieć zbiórki w ataku jak większość rzutów oddaje z półdystansu i dystansu :), zupełnie jak nie center.

friel
Kadet

Postautor: friel » 23 października 2010, 21:36

Mam nadzieję że podpatrzy od Jeli jej rzut do kosza bo właśnie tak powinien center wykonywać swój rzut

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 12 listopada 2010, 14:37

Gorzów wycofa się z Euroligi?!

Drużynie koszykarek AZS PWSZ Gorzów grozi wycofanie z rozgrywek Euroligi. Wszystko przez kłopoty finansowe klubu spowodowane brakiem realizowania obiecanej dotacji z miasta. Rajcy miejscy obiecali klubowi 500 tysięcy złotych, ale dotąd na konto AZS nie wpłynęła ani złotówka.

W środę koszykarski AZS Gorzów odniosły pierwsze zwycięstwo w tej edycji Euroligi pokonując Frisco Brno 74:61. Radość po zwycięstwie została zmieszana informacją o problemach finansowych drużyny. Pieniądze z magistratu, które miały pokryć lwią część budżetu przeznaczonego na występy na arenach międzynarodowych, od kilku miesięcy nie pojawiły się na klubowym koncie.

Co gorsza, podobno pieniędzy brakuje także w miejskim budżecie i trudno liczyć na to, że coś zmieni się w niedługim czasie. Koszykarska drużyna kobiet jest jedną z najważniejszych sportowych wizytówek Gorzowa Wielkopolskiego. Drużyna Dariusza Maciejewskiego już od czterech lat występuje na europejskich parkietach, z czego dwa lata to gra w Eurolidze.

Więcej o sytuacji w gorzowskim klubie w "Gazecie Lubuskiej"

http://sport.tvp.pl/koszykowka/euroliga ... gi/3308090
ObrazekObrazek

KrK
Amator

Postautor: KrK » 12 listopada 2010, 14:43

rzymi pisze:Gorzów wycofa się z Euroligi?!

oby taka rzecz się nie wydarzyła! Byłaby to niezła kompromitacja miasta!!!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 12 listopada 2010, 18:00

Bez obawy, wycofania z Euroligi nie będzie.. miasto nie wpłaciło pieniążków to trzeba sie upomnieć (i słusznie) o to co było obiecane. A że termin do rozpaczliwych krzyków idealny, bo wybory samorządowe tuż tuż to wykorzystuje sie skrajny argument o ewentualnej kompromitacji miasta. Ta jednak miastu nie grozi nawet gdyby radni nie wywiązali sie obietnicy, bo kary za wycofanie od FIBA sa zbyt przekonywujące by do niego doprowadzać.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”