Dariusz Maciejewski trenerem reprezentacji

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Re: Dariusz Maciejewski trenerem reprezentacji

Postautor: bart_81 » 09 stycznia 2010, 07:53

A kto powiedział, że Kaśka jest rezerwową w Gorzowie? Przecież w 8 z 15 spotkań wychodziła w pierwszej piątce..

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 09 stycznia 2010, 11:09

wydaje mi się ze bardziej trenerowi chodzilo o takie zawodniczki ktore kosztem pieniedzy będa graly "5 minut" w meczu w swojej druzynie :).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 09 stycznia 2010, 11:23

Endrju pisze:wydaje mi się ze bardziej trenerowi chodzilo o takie zawodniczki ktore kosztem pieniedzy będa graly "5 minut" w meczu w swojej druzynie :).

cóż i moja cierpliwośc się wyczerpała...

daruj sobie Endrju te przytyki do Pawlak.
gdyby wybrała drużynę z Gorzowa byłaby ambitna, a że wybrała Kraków to poleciała na kasę? bo tak można wynioskować z Twojego postu i Twych kolegów z Gorzowa.
chcąc nie chcąc Paulina jest wciąż najlepszą polską rozgrywającą , czy nam (Ci) się to podoba czy nie.
a w Wiśle grać będzie, jak tylko dostanie list czystości, o to się martwić w Gorzowie nie musicie.
naprawde już wszyscy wiemy(czytając to średnio 15 razy dziennie na forum), że to Gorzów jest idealnym miejscem do rozwijana swojej kariery i podnoszenia umiejętności, ale jak widać jednak więcej na tym świecie materialistów niż idealistów :roll:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 09 stycznia 2010, 11:52

ann pisze:
Endrju pisze:wydaje mi się ze bardziej trenerowi chodzilo o takie zawodniczki ktore kosztem pieniedzy będa graly "5 minut" w meczu w swojej druzynie :).

cóż i moja cierpliwośc się wyczerpała...

daruj sobie Endrju te przytyki do Pawlak.
gdyby wybrała drużynę z Gorzowa byłaby ambitna, a że wybrała Kraków to poleciała na kasę? bo tak można wynioskować z Twojego postu i Twych kolegów z Gorzowa.
chcąc nie chcąc Paulina jest wciąż najlepszą polską rozgrywającą , czy nam (Ci) się to podoba czy nie.
a w Wiśle grać będzie, jak tylko dostanie list czystości, o to się martwić w Gorzowie nie musicie.
naprawde już wszyscy wiemy(czytając to średnio 15 razy dziennie na forum), że to Gorzów jest idealnym miejscem do rozwijana swojej kariery i podnoszenia umiejętności, ale jak widać jednak więcej na tym świecie materialistów niż idealistów :roll:

Nie chodziło mi o Pawlak :roll: Przeciez to jest logiczne ze bedzie na 99,99% grala w reprezentacji. Chodzilo mi bardziej o zawodniczki pokroju np. Skorek w jakiej sytuacji sie znalazla. Watpie zeby sobie pograla. Wiec jezeli nie zmieni klubu to droga do reprezentacji jest wedlug mnie dla niej zamknieta ;)

Bez nerwów prosze :D

PS ( W zyciu bym nie chcial PAWLAKowej w GORZOWIE :!: :!: :!: :!: PFFFFFFFF)
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 09 stycznia 2010, 12:05

Endrju pisze:Nie chodziło mi o Pawlak :roll: Przeciez to jest logiczne ze bedzie na 99,99% grala w reprezentacji. Chodzilo mi bardziej o zawodniczki pokroju np. Skorek w jakiej sytuacji sie znalazla. Watpie zeby sobie pograla. Wiec jezeli nie zmieni klubu to droga do reprezentacji jest wedlug mnie dla niej zamknieta ;)

Piekarskiej też nie chciałeś :wink: nieważne...

Odnoście Skorek:
Magda pewnie po sezonie zmieni klub, bo na dzień dzisiejszy wychodzi na to, że w Wiśle się nie sprawdziła...po prostu, czasem się zdarza. Ale nie wiem o co chodzi z tym: "w jakiej sytuacji się znalazła"...że szans nie dostaje? nie żartujmy...Skorek w plkk gra średnio 19 minut...czyli trochę więcej niż Dźwigalska, Gala, Majewska, i niewiele mniej niż kilka innych kadrowiczek.
To że niestety jej obecna dyspozycja jest daleka od tej jakiej byśmy sobie życzyli to fakt, dla którego pewnie nie ma jej w tej 20tce powołanej przez Maciejewskiej. Niemniej nie da się tego zwalać na to, że nie gra, a ew. można zwalić na to, że nie radzi sobie z presją, grą koło takich, a nie innych koszykarek.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 09 stycznia 2010, 12:43

Ałgaja pisze:
Endrju pisze:Nie chodziło mi o Pawlak :roll: Przeciez to jest logiczne ze bedzie na 99,99% grala w reprezentacji. Chodzilo mi bardziej o zawodniczki pokroju np. Skorek w jakiej sytuacji sie znalazla. Watpie zeby sobie pograla. Wiec jezeli nie zmieni klubu to droga do reprezentacji jest wedlug mnie dla niej zamknieta ;)

Piekarskiej też nie chciałeś :wink: nieważne...

Odnoście Skorek:
Magda pewnie po sezonie zmieni klub, bo na dzień dzisiejszy wychodzi na to, że w Wiśle się nie sprawdziła...po prostu, czasem się zdarza. Ale nie wiem o co chodzi z tym: "w jakiej sytuacji się znalazła"...że szans nie dostaje? nie żartujmy...Skorek w plkk gra średnio 19 minut...czyli trochę więcej niż Dźwigalska, Gala, Majewska, i niewiele mniej niż kilka innych kadrowiczek.
To że niestety jej obecna dyspozycja jest daleka od tej jakiej byśmy sobie życzyli to fakt, dla którego pewnie nie ma jej w tej 20tce powołanej przez Maciejewskiej. Niemniej nie da się tego zwalać na to, że nie gra, a ew. można zwalić na to, że nie radzi sobie z presją, grą koło takich, a nie innych koszykarek.

Piekarska to była jedna wielka nie wiadoma jezeli chodzi o jej forme ;) i tutaj moglem miec watpliwosci.
Jezeli chodzi o Pawlak to umiejetnosci ma wysokie (nawet bardzo wysokie) jak na polskie rozgrywajace ;) Jednak ... sa pewne koszykarki, ktore nawet nie wiadomo jakby graly to w Gorzowie widziec ich nie chcem 8)

Lorenzo
Nowy na forum

Postautor: Lorenzo » 09 stycznia 2010, 13:08

Endrju żal ci d...sciska ze Pawlak nie przyszla do gorzowa i tyle.Nie kompromituj...
macie klapki na oczach,bo wasz gorzówek to jest naj a reszta to beee
Zajrzyj kilka miesiecy wstecz co pisaliscie na temat Piekarskiej,a teraz sie wielce szczycicie ze reprezentant PL!!!
obłudnicy!!!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 09 stycznia 2010, 13:18

Lorenzo pisze:Endrju żal ci d...sciska ze Pawlak nie przyszla do gorzowa i tyle.Nie kompromituj...
macie klapki na oczach,bo wasz gorzówek to jest naj a reszta to beee
Zajrzyj kilka miesiecy wstecz co pisaliscie na temat Piekarskiej,a teraz sie wielce szczycicie ze reprezentant PL!!!
obłudnicy!!!

Po pierwsze miej troche szacunku do nazw miast i pisz je z duzej litery.
Po drugie o co ma mi zal sciskac jak my mamy sklad kompletny ?:)
A do Gorzowa na jakiej podstawie miala przejsc ? Jak mamy uzupeniajace sie rozgrywajace jak to tr Maciejewski powiedzial ;).

Jezeli chodzi o aspekt sportowo(to sie jeszcze okaze) i finansowy to Paulina dobrze zrobila przechodzac do Wisly. Jednak te dwie rzeczy to nie wszystko...

W Sumie to nie mam co z toba nawet wchodzic w polemike Lorenzo ... bo na 6 swoich postów jedyne co to potrafiles troche sie ponapinac :mrgreen:

Lorenzo pisze:Gorzów jak zwylke sie napina i nic z tego wielkiego nie bedzie,a moze byc tak ze o braz zagracie z Lotosem i wiadomo jak to sie skończy!!!!Takze wyluzujcie i poczekajcie przynajmniej do konca półfinalu,bo po 7 kolejkach to juz byliscie mistrzami a tu taki psikus i tak pieknie nie bedzie :(

Lorenzo pisze:Smieszni jestescie piszac jak w finale sie nawet położa to i tak bedziemy je na rekach nosic,ale macie tam ambicje!!!fart z tym ukladem was spotkal i tyle wiadomo co by bylo gyby....wisla....no ale ...
a na eurolige poluzjcie zwieracze i bez napinki bo nic nie ugracie,bez urazy ale nie te progi z tym skladem!!!

Lorenzo pisze:Ale jestescie smieszni,nawet jesli awansujecie do finalu to wszyscy wiecie jak to sie skończy(0:3)sami sie oszekujecie no chyba ,że jestescie......a co do Euroligi to w grupie wasze miejsce jest....
1.....
2.....
3....
4 Gorzów
Jaracie sie,a wszyscy wiedzą w Polsce ze w innym ukladzie final by byl Lotos-Wisła.
Sćisnijcie zwieracze i poczekajcie do następnego meczu,bez napinki mi tu..

Lorenzo pisze:Ok ok dolores...
wiadomo o co chodzi....gdzie miejsce gorzowa!!!

Lorenzo pisze:buhahaha gorzowiacy żałosni jestescie jak was czytam,przed półfinalami płakaliście z powodu braku dwóch zawodniczeka, teraz wielcy fachowcy z was wszyscy!Żenua!!!prostatctwo i nic wiecej ale w finale szybko was sprowadza na ziemie...Gorzów cooooo 3:0 hahahaha....

Ogarnij sie czlowieku naprawde jak nie masz nic ciekawego do napisania to wyjdz i zamknij drzwi za soba :arrow:

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 10 stycznia 2010, 12:28

Ann przeczytałem Twój post ze zdziwieniem! Jestem bardzo mocno zaskoczony!!!!
O tym jak zachowują sie kibice z Gorzowa pisze pare miesiecy ciesze sie ze zaczynacie widziec wypływajaca z ich postów wszechmardośc! Oni wiedza wszystko!!!! :shock:
Co zawodniczka czy Trener mysli, co ma do powiedzenia! Oni wiedza juz ze dana zawodniczka nie ma szans gry w kadrze! :shock: chociaz NIKT odpowiedzialny zawodniczki nie przekreslił!!!
Najdziwniejsze w tym wszytkim jest to ze sami kibice gorzowscy pisali ze w kadrze ma szanse kazda zawodniczka wyrózniajaca sie na boiskach e-ligi!
Własnie dlatego chciałem aby Trener kadry nie prowadził drużyny ligowej, aby jacys kibice nie próbowali zawłaszczyc sobie tez kadre narodowa!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 10 stycznia 2010, 13:18

Co ty w ogóle człowieczku pierdzielisz za głupoty. Po pierwsze nie wrzucaj wszystkich do jednego koszyka i jak masz ochotę przytaczać słowa kolegów z Gorzowa to warto czasami użyć słów: większość, co poniektórzy, kilku osobników itp. itd.
To, że forumowicze jak feri, friel, bart_81 i kilku innych wygłaszają swoje zdanie to pamiętaj, że nie jest to oficjalne stanowisko obozu gorzowskiego. Przyczep się do poszczególnych wypowiedzi, a nie uogólniasz, bo nie każdemu psu na imię Burek. Masz awersje do Gorzowa? Proszę Cię bardzo. Ja Ci tego bronić nie będę. Miło, że wszyscy o Nas mówią i praktycznie w każdym wątku przewija się kilka słów o Gorzowie. To się chyba nazywa promocja? 8)

Co do debiutu D. M. na stanowisku trenera kadry. Do końca nie traktujmy tego jako prawdziwego debiutu, gdyż mecz ten miał mieć charakter zabawy i święta koszykówki (jak było każdy co oglądał widział). Poczekajmy do momentu wyselekcjonowania 12 reprezentantek i pierwszego oficjalnego sparingu. Wtedy możemy oceniać i albo wychwalać po niebiosy, albo krytykować i pisać teksty typu: "ja wiedziałem, że tak będzie", "a nie mówiłem, żeby zatrudnić kogoś zza granicy", "polska myśl trenerska jest do bani, więc musiało się to tak skończyć".

Dziękuję za uwagę. :twisted:

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 10 stycznia 2010, 14:08

Wiekszość z Was wypowiada sie w imieniu klubu, zawodniczek i ...trenera! Przykład z tej strony:
Endrju pisze tak
"Piekarska to była jedna wielka nie wiadoma jezeli chodzi o jej forme i tutaj moglem miec watpliwosci.
Jezeli chodzi o Pawlak to umiejetnosci ma wysokie (nawet bardzo wysokie) jak na polskie rozgrywajace Jednak ... sa pewne koszykarki, ktore nawet nie wiadomo jakby graly to w Gorzowie widziec ich nie chcem
Co o tym sadzisz? Dla mnie to jest poprostu juz nie wypisywanie swoich opini to próba manipulacji działaczami klubu! ZE MY DECYDUJEMY KOGO CHCEMY!!!
A gdyby tak sytuacja sie zdarzyła taka ze Paulina Pawlak po zakończeniu gry w Krakowie poszłaby do Gorzowa? To co ? Teraz bebe a potem byłaby "nasza Paulinka"? Załosne!
Inny przykład:
Znów Endrju
"Nie chodziło mi o Pawlak Przeciez to jest logiczne ze bedzie na 99,99% grala w reprezentacji. Chodzilo mi bardziej o zawodniczki pokroju np. Skorek w jakiej sytuacji sie znalazla. Watpie zeby sobie pograla. Wiec jezeli nie zmieni klubu to droga do reprezentacji jest wedlug mnie dla niej zamknieta

Bez nerwów prosze

PS ( W zyciu bym nie chcial PAWLAKowej w GORZOWIE PFFFFFFFF)"

Znów zachowanie jakby decydował o obliczu drużyny! Kim jest ze zanyka droge do kadry zawodniczce?
kolejna "gwiazda" Wawrys 1992
"A Czy taka piątka nie była by możliwa : Richards, Spencer(Dureika,Sapova), Żurowska, Kaczmarczyk(Piekarska) i Anosike
W przypadku przyjścia Anosike nic się nie zmieni ponieważ będzie to wyglądało tak samo jak była Jela, Więc nie widzę problemu.....Jedynym problem będzie brak jednej klasowej europejki na Euroligę."
Po co Wam p.Maciejwski PRZECIEZ WIECIE LEPIEJEJ KTO MA GRAC I ...ILE!
Tej osoby tutaj dawno nie było!Żancia
No i co w związku z tym, że to tu wstawiłeś?
"My dobrze wiemy jaka jest sytuacja naszego klubu i że tak naprawdę nic na razie nie mamy bo do mistrzostwa jest daleko. Chociaż, że to już jest jakiś krok w stronę osiągnięcia tego najwyższego celu. Po prostu cieszymy się z sukcesów, zwycięstw naszej drużyny i tego, że jak na razie w lidze jest niepokonana . Chyba do tego mamy prawo? I raczej nikt nam tego nie odbierze."
Kolejna znawczyni tym razem spraw finansowych! No tak zapomniałem przeciez Kaziu YES YES Marcinkiewicz pochodzi z polskiego raju czyli Gorzowa!
Tadziu przytemperuj swoich kolezków i kolezanki, bo czasami poprostu czytajac Was dochodzi sie do pewnych i uzasadnionych wniosków!
Tadziu macie jakis normalnych kibiców, któzy nie napisza ZE MY KOGOŚ W KLUBIE NIE WIDZIMY, MAMY TAKIE FIANASE, JAKICH ZAWODNIKÓW TRENER MA WYSTAWIC W MECZU?
Tadziu a kim Ty jestes ze decydujesz czy p. Maciejewski mecz kadry Polski z Gwiazadmi FGE traktuje poważnie czy dla żartów???
A z drugiej strony przez prawie 19 lat chodzenia na koszykówke nie takie upadki sie widziało!
W życiu jest tylko jedna rzecz pewna ze umrzemy w sporcie jest wszytko możliwe!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Lorenzo
Nowy na forum

Postautor: Lorenzo » 10 stycznia 2010, 14:47

O tym jak zachowują sie kibice z Gorzowa pisze pare miesiecy ciesze sie ze zaczynacie widziec wypływajaca z ich postów wszechmardośc! Oni wiedza wszystko!!!!

hermes46 ma sporo racji.
nie chodzi o zawodniczki z gorzowa niech sobie zdobywają mistrzostwo na krajowym podwórku,tylko o "wspaniałych" kibiców wszechwiedzących.To wy robicie napinke jak wam nie szlo w eurolidze to siedzieliscie podkóleni z ogonami i malo kto sie mądrował!!!
aaa teraz szał pał...jak by to było możliwe to cały gorzówek powoływalibyście do kadry.
Naturalne,że każdy sie cieszy z sukcesów swojej drużyny ale trochę pokory by sie przydało.
Nikomu nie zyczę zle,ale jestem ciekaw co byscie pisali na koniec sezonu nie zdobywając mistrzostwa???
Bo juz co niektórzy zapomnieli ze tak naprawde gra sie zaczyna!!!!

coś na koniec dla "wszechwiedzących"
chlop wyszedł ze wsi,ale wieś nie wyszła z chlopa

elen: A może by tak bez obrażania? Troche szacunku. Jeszcze jeden post w tym stylu i posypią się ostrzeżenia

feri
Młodzik

Postautor: feri » 10 stycznia 2010, 15:09

Mógłby ktoś z moderatorów sprawdzić po IP, czy użytkownik "Lorenzo" to nie jest jakiś drugi nick kogoś z forum? Bo wierzyć mi się nie chce, że ktoś w ciągu całego roku napisał 7 postów i we wszystkich (!!!) dosłownie i bez wyjątku, chodzi mu i zaczepkę z Gorzowem. Każdy post zaczyna mniej więcej tak: "buhahaha gorzowiacy żałosni jestescie"...
Nie wierzę, że ktoś istnieje tutaj tylko po to, aby wyżywać się na Gorzowie na forum. To było by żałosne. Jeżeli tak jest, to szybko chłopie chwytaj za google i wpisuj hasło "Czy potrzebuję porady psychologa lub psychiatry?"

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 10 stycznia 2010, 15:23

a co podejrzewasz ze sobie załozyłem drugie, trzecie lub trzydziesete konto??? Nie mam czasu na dziecinade!
Feri akurat Ciebie traktuje jako ta czesc kibiców gorzowskich tych normalniejszych.

Gamajaszi
Nowy na forum

Postautor: Gamajaszi » 10 stycznia 2010, 15:43

Lorenzo pisze:.............
Nikomu nie zyczę zle,ale jestem ciekaw co byscie pisali na koniec sezonu nie zdobywając mistrzostwa???
Bo juz co niektórzy zapomnieli ze tak naprawde gra sie zaczyna!!!!

coś na koniec dla "wszechwiedzących"
chlop wyszedł ze wsi,ale wieś nie wyszła z chlopa

Trafnie podsumowałeś, swą jakże wyczerpującą wypowiedź! GRATULACJE!
Szkoda tylko, że te słowa najbardziej tyczą się tylko i wyłącznie Ciebie.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”