TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Koala
Nowy na forum

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: Koala » 12 sierpnia 2011, 23:28

Jack Napier pisze:W sensie, ze Leedham wystawila dobre referencje Richards

No tak, w tej sytuacji na to by wychodziło :)

A co do składu, to przecież jest dobrze. Wiemy chociaż kto już na pewno nie zagra w Gorzowie :) Teraz pozostaje pytanie co z I. Piekarską i ten temat będziemy mieli prawie za sobą. Nie wiemy wprawdzie co z naszymi styczniowymi wzmocnieniami, ale zgadzam się że jeżeli jeszcze nie zdecydowały się na grę w Gorzowie to raczej marne szanse, aby coś z tego wyszło. Choć tu czas może akurat działać na naszą korzyść.

Cóż, wiemy co wiemy, szkoda tylko że klub poza ogólnymi komunikatami nie przejmuje się kibicami i nie podaje żadnych konkretów. Ot choćby takich, że S. Richards na pewno już nie zagra w nadchodzącym sezonie w Gorzowie. Cóż trochę to dziwne.

Ostatnio D. Maciejewski, w wywiadzie dla portalu 66-400.pl, zapytany o kraje w jakich poszukuje zawodniczek do gry w AZSie, odpowiedział "... z różnych, także i z różnych kontynentów ... może być dużo niespodzianek ...". Powiało egzotyką :) No i oby ostatni byli pierwszymi (to tak ku pokrzepieniu serc).

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 13 sierpnia 2011, 09:12

Tak sie zastanawiam czy czasami zwlekanie z kontraktowaniem zawodniczek nie jest celowym dzialaniem naszego klubu. W sytuacji w ktorej pieniedzy nie jest z byt wiele... zawodniczki ktore jeszcze nie podpisaly kontraktow (a sezon zbliza sie coraz bardziej) ... moga schodzic z ceny i byc o wiele tansze. (A skoro zadnej topowej zawodniczki(takie ktore kluby odrazy kontraktuja) mamy nie miec ... wiec czas dziala bardziej na nasza korzysc. Tylko czy trafimy kolejny raz z "wynalazkami" ? Kilka razy nam sie udalo (w niektorych przypadkach nawet bardzo)...
Pozatym moze trener Maciejewski wstrzymuje sie z kontraktami, liczac na jakas zawodniczke Uniwersjadowa... (chociaz przewaznie zapisywal sobie nazwiska... i w nastepnych latach je sciagal (albo probowal) do AZS-u).

(To taka moja subiektywna ocena sytuacji w Gorzowie.)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 13 sierpnia 2011, 10:36

No z POLEK to macie jeszcze do wyboru Gulak, Małaszewską , Babicka - którą DAREK wciągnął do repry . Jest też Magda Radwan - ale chyba jednak Rybnik. Jest też Magdalena LOSI - którą dobrze znacie.
To chyba jedyne POLKI - te ciekawsze - które jeszcze są bez umowy.
Ciekawe co też z Mieloszyńska.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 13 sierpnia 2011, 11:25

Koszykarz (Toruń) pisze:No z POLEK to macie jeszcze do wyboru Gulak, Małaszewską , Babicka - którą DAREK wciągnął do repry . Jest też Magda Radwan - ale chyba jednak Rybnik. Jest też Magdalena LOSI - którą dobrze znacie.
To chyba jedyne POLKI - te ciekawsze - które jeszcze są bez umowy.
Ciekawe co też z Mieloszyńska.

WTF?!
Ale po co nam polki ?? skoro jest przepisa o graniu 1 na boisku...

3 w zupelnosci wystarcza + "mlodziez" + 4-5 zagranicznych.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 13 sierpnia 2011, 12:34

No nie wiem... Odniosłem się do lat poprzednich - gdzie przecież POLKI były u was ważnym apektem i często podkreślaliście to że WY sukcesy swoje odnosiliście POLKAMI - a nie jak Wisła czy Lotos - zagranicznymi.....
No a teraz zmiana stanowiska... Prawda jest taka też - że po slowach waszego trenera DARKA - mało która POLKA do Gorzowa jednak przyjdzie... I mniej więcej każdy wie czemu...Klimat , trener.
Omanić jaki jest każdy WIE - a jednak POLKI - i to względnie młode - jak Idczak czy Jujka - nie bały się tego - i podjeły ryzykowny krok. Oby udany.

Moim zdaniem - i tak AZS G. będzie się liczył o czołowe lokaty. Po uniwersjadzie - pewnie DAREK znajdzie wam 2-3 nazwiska , może po sezonie WNBA będą kolejne. Aż tak kruchho z kasą u was na pewno nie jest. I nie ma sensu WYOLBRZYMIAĆ problemu. Nie róbcie z siebie biednego klubu ...
Popatrzcie na ŁKS - kasy nie ma a buduje solidny SKŁAD . A w Gorzowie z pewnościa jest więcej kasy niż w Łodzi.

Ruda_
Żak

Postautor: Ruda_ » 13 sierpnia 2011, 13:46

Misiek wzmacnia Widzew
2011-08-13 14:34
Nową koszykarką Widzewa została Paulina Misiek. 24-letnia zawodniczka do łódzkiej drużyny przeszła z AZS-u Rzeszów.

Nowa widzewianka mierzy 184 centymetry wzrostu, może występować na pozycji skrzydłowej. Od lat jest jedną z najbardziej wyróżniających się koszykarek w pierwszej lidze. W zeszłym sezonie zagrała w 25 spotkaniach ligowych i zdobywała średnio 17 punktów. Często zbiera piłki, szczególnie w obronie i może się pochwalić niezwykle wysokim współczynnikiem EVAL - średnio 23,8 na mecz.

Zanim Misiek trafiła do AZS Rzeszów, występowała przeciw Widzewowi w barwach MKS Konin i Ślęzy Wrocław. Grała także w Artego Bydgoszcz, Ostrovii Ostrów i Baskecie Ostrów, którego jest wychowanką. Paulina zaliczyła także epizod w reprezentacji Polski do lat 20. W nadchodzącym tygodniu pojawi się już na treningach nowego zespołu.

http://www.plkk.pl

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 13 sierpnia 2011, 15:46

A może by tak ktoś uaktualnił pierwszą stronę, bo tam ciągle MUKS nie przystępuje do rozgrywek, o zmianach personalnych z ostatnich dwóch tygodni nie ma co wspominać.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 13 sierpnia 2011, 15:49

reaktywacja pisze:A może by tak ktoś uaktualnił pierwszą stronę, bo tam ciągle MUKS nie przystępuje do rozgrywek, o zmianach personalnych z ostatnich dwóch tygodni nie ma co wspominać.

a to ciekawostka psychiatryczna...
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 13 sierpnia 2011, 15:57

ann pisze:
reaktywacja pisze:A może by tak ktoś uaktualnił pierwszą stronę, bo tam ciągle MUKS nie przystępuje do rozgrywek, o zmianach personalnych z ostatnich dwóch tygodni nie ma co wspominać.

dziękuję

ann: nie ma za co. aktualizacji dokonałam dziś rano. jak już kiedyś mówiłam nie mieszkam na forum i aktualizować staram się raz w tygodniu w miarę możliwości czasowych
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 13 sierpnia 2011, 16:06

AZS Poznań przyjscie Magda Gawrońska a nie Idziorek na zielono....a z Idziorek rozmowy trwaja

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 13 sierpnia 2011, 17:25

tommiiii pisze:AZS Poznań przyjscie Magda Gawrońska a nie Idziorek na zielono....a z Idziorek rozmowy trwaja

Już lepiej by pogadali z młodą Bibrzycką albo Dąbkowską niż z Idziorek. A o Misiek tez apelowałem, to sprzątnął ją nam Widzew sprzed nosa. Jak już chcemy brać zawodniczki z I ligi (a taką jest Idziorek po zeszłorocznym epizodzie MUKSu) to bierzmy te co w tej I lidze brylowały, wyróżniały itd.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 13 sierpnia 2011, 17:39

MARAS pisze:
tommiiii pisze:AZS Poznań przyjscie Magda Gawrońska a nie Idziorek na zielono....a z Idziorek rozmowy trwaja

Już lepiej by pogadali z młodą Bibrzycką albo Dąbkowską niż z Idziorek. A o Misiek tez apelowałem, to sprzątnął ją nam Widzew sprzed nosa. Jak już chcemy brać zawodniczki z I ligi (a taką jest Idziorek po zeszłorocznym epizodzie MUKSu) to bierzmy te co w tej I lidze brylowały, wyróżniały itd.

popieram...zastanawia mnie tylko to czy Szewczyk tego nie widzi ze taka Bibrzycka czy Misiek wnioslyby wiecej do zespolu niz Mistygacz i Idziorek czy naprawde az tak barzdo nie ma kasy ze nawet na Bibe czy Misiek kasy nie ma i wersja oszczednosciowa czyli Idziorrek Mistygacz( mniejsza pensja no i mieszkan nie trzeba bo sa z Poznania).....jesli to pierwsze to duza niekompetencja trenera jesli to drugie to niekompetencja dzialaczy ze nie moga kasy znalezc nawet na takie Iligowe zawodniczki a wtedy czeka nas marny sezon i obym nie wykrakal ale przy wzmocnieniach innych druzyn jest prawdopodobne ze AZS nie wygra nawet meczu i pisze tao jak najbardziej powaznie

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 13 sierpnia 2011, 17:47

tommiiii pisze:
MARAS pisze:

popieram...zastanawia mnie tylko to czy Szewczyk tego nie widzi ze taka Bibrzycka czy Misiek wnioslyby wiecej do zespolu niz Mistygacz i Idziorek czy naprawde az tak barzdo nie ma kasy ze nawet na Bibe czy Misiek kasy nie ma i wersja oszczednosciowa czyli Idziorrek Mistygacz( mniejsza pensja no i mieszkan nie trzeba bo sa z Poznania).....jesli to pierwsze to duza niekompetencja trenera jesli to drugie to niekompetencja dzialaczy ze nie moga kasy znalezc nawet na takie Iligowe zawodniczki a wtedy czeka nas marny sezon i obym nie wykrakal ale przy wzmocnieniach innych druzyn jest prawdopodobne ze AZS nie wygra nawet meczu i pisze tao jak najbardziej powaznie

Skoro nie stać nas na zawodniczki z I ligi to w taki razie co my chcemy zwojować w ekstraklasie? Dobrze mówisz z takim składem będzie ciężko wygrywać mecze. Po pierwsze straciliśmy trzon drużyny, po drugie nie zastąpiliśmy ich podobnej klasy zawodniczkami, a po trzecie rywale szczególnie ROW i ŁKS, które laliśmy rok temu stały się od nas mocniejsze sportowo, więc nie wiem na co liczymy, na cud?? :evil:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 13 sierpnia 2011, 17:50

ann pisze:

w Rybniku wypadałoby jeszcze na zielono dopisać Aldone Morawiec

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 13 sierpnia 2011, 17:56

MARAS pisze:

Skoro nie stać nas na zawodniczki z I ligi to w taki razie co my chcemy zwojować w ekstraklasie? Dobrze mówisz z takim składem będzie ciężko wygrywać mecze. Po pierwsze straciliśmy trzon drużyny, po drugie nie zastąpiliśmy ich podobnej klasy zawodniczkami, a po trzecie rywale szczególnie ROW i ŁKS, które laliśmy rok temu stały się od nas mocniejsze sportowo, więc nie wiem na co liczymy, na cud?? :evil:

gdzies czytałem wywiad z Zarzyckim ze sa dwa cele na ten sezon...utrzymanie i ogrywanie mlodych zawodniczek.....w tym skladzie pierwszyy cel jest niemozliwy do zrealizowania a drugi jak najbardziej:)
ale zeby szukac pozytywow lepiej ze wystartuja nawet jak maja zbierac baty niz mieliby wycofac klub z PLKK....a tak za rok bedziemy mieli ograne mlode zawodniczki na 1 lige centralna:)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”