TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Postautor: matrix » 01 września 2009, 19:52

hermes46 pisze:Matrix do tego panteonu tych zagranicznych zawodniczek które nigdy (!!!) bym nie chciał juz widziec w polskiej lidze dodałbym jeszcze J.Moore, panie które niszczyły swoja gre ekipe Jelonki.

jeśli już ruszyłeś Nasze "podwórko"(nomen-omen powinno Ci być bardzo bliskie,ale niektóre słowa mnie dziwią :roll: ) to absolutną rewelacją była niejaka pani też Moore tyle,że Navonda. To co wyczyniała na ligowym parkiecie bawiło chyba tylko Ją, bo mnie po kilku meczach już nie!!!,a nieco później toruńscy działacze też mieli już dość... :lol: :lol: :lol: No i Navonda miała typowo amerykańskie wyjście: wyjeżdzjąc z niegościnnego dla niej miasta zostawiła w swoim lokalu otwarte drzwi.... :lol: :lol: :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 01 września 2009, 19:54

ann pisze:
hermes46 pisze:hiszpańska,
rosyjska,
francuska

no to o co chodzi?
jakby nie liczyć PLKK jest czołową ligą w Europie!!!
czy się to komuś podoba czy nie.

znowu się zaczyna,a ten temat był juz chyba przez kogoś poruszany... :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 września 2009, 19:56

pewnie był. ale skoro mimo kilkunastu postów wcześniej na ten temat, ktoś ciągle do tego wraca to trzeba go uswiadomić, że jest w błędzie pisząc o słabości i beznadziejności polskiej ligi.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 01 września 2009, 20:01

Przyszedł trener ze swiata z Wam sie juz w głowkach poprzewracało? Zaraz usłyszymy lub przeczytamy ze nasze koszykarki sa najlepsze w Europie, tylko parkiet na Łotwie miał za duzo seków! Albo uroda Piekarskiej, Gajdy lub Jeziornej nie przypadła do gustu sedziom i dlatego Polki przegrały :mrgreen: :wink:

Odnośnie gry Navondy ja wytrzymałem jeden mecz!!! Później pan Dariusz07 skutecznie wyleczył mnie z meczów Energi
Ostatnio zmieniony 01 września 2009, 20:05 przez hermes46, łącznie zmieniany 1 raz.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 września 2009, 20:04

zanim coś następnym razem napiszesz na tym forum pomyśl 15 razy a dopiero poźniej naciśnij "wyślij".
EOT.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 01 września 2009, 20:04

co ma parkiet na Łotwie do sily ligi?

zreszta jakbys nie zauwazył.. przed chwila SAM przynałes ze jestesmy czolowa liga Europy.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 01 września 2009, 21:08

w najbliższym czasie kontrakt z Artego Bydgoszcz ma podpisać była koszykarka INEI AZS Poznań Marlena Wdowczyk...w sobotę spodziewane są pierwsze zawodniczki zagraniczne. Najbliższe mecze sparingowe bydgoszczanki rozegrają z innym beniaminkiem FGE Liderem Pruszków.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 01 września 2009, 21:17

No cóż, jeśli ktoś jest malkontentem to nic go nie przekona... Niektórzy nie zmieniliby swojej oceny PLKK jako "drugiej ligi europejskiej" nawet jeśli do Polski zawitałyby Taurasi, L. Jackson, Pondexter, C. Parker czy Fowles. Padłby pewnie argument, że oto znużone gwiazdy przyjechały odcinać kupony od swojej sławy i tylko blokują miejsca wielce utalentowanym Polkom...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 01 września 2009, 21:22

paulo2907 pisze:No cóż, jeśli ktoś jest malkontentem to nic go nie przekona... Niektórzy nie zmieniliby swojej oceny PLKK jako "drugiej ligi europejskiej" nawet jeśli do Polski zawitałyby Taurasi, L. Jackson, Pondexter, C. Parker czy Fowles. Padłby pewnie argument, że oto znużone gwiazdy przyjechały odcinać kupony od swojej sławy i tylko blokują miejsca wielce utalentowanym Polkom...

sam dobrze wiesz,że nazwiska tych pań to niezbyt dobry przykład... :lol: :lol: :lol: ,ale taka Jennifer Fleischer już chyba tak 8)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 01 września 2009, 21:54

Oczywiście napisałem z pewną przekorą, jednak takie negujące wszystko osoby na pewno by się znalazły... Co do Fleischer - na pewno zawiodła, jednak ona była tak trochę na doczepkę, bo priorytetem pod koszem była Matović. Zresztą w jej przypadku scenariusz ze sportową emeryturą w jakiejś Polsce jest zupełnie chybiony. 24 lata to dla wielu ekspertów w naszym kraju jeszcze młoda i obiecująca zawodniczka. :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 02 września 2009, 15:47

ann pisze:zanim coś następnym razem napiszesz na tym forum pomyśl 15 razy a dopiero poźniej naciśnij "wyślij".
EOT.

ta uwaga Ciebie sie tez dotyczy? Jak to jest ze jak ktos ma inne zdanie od Ciebie to zaraz go obrazasz? Taka nie omylna jestes? Jak to jest ze jak ma ktos inne zdanie od Was z Krakowa to zaraz moderatorem straszyscie i upomieniami?
paulo2907 pisze:No cóż, jeśli ktoś jest malkontentem to nic go nie przekona... Niektórzy nie zmieniliby swojej oceny PLKK jako "drugiej ligi europejskiej" nawet jeśli do Polski zawitałyby Taurasi, L. Jackson, Pondexter, C. Parker czy Fowles. Padłby pewnie argument, że oto znużone gwiazdy przyjechały odcinać kupony od swojej sławy i tylko blokują miejsca wielce utalentowanym Polkom...

wszystko zalezy od podejscia. Tu masz dwie mozliwości:
1) przyjechały grac, walczyc lub uczyc innych tu przykład Tamika Catchings
2) czy odcinac kupony, imprezowac bo w Polsce jest tanio, treningi to ostateczność a zreszta po co trenowac przeciez my jestesmy gwiazdy lub sie obrazac kiedy trener zdejmie z boiska.
Według mnie silna liga to liga w której zaczynaja grac pierwsze skrzypce rodzinni zawodnicy (przykład żużel). Jest to najsilniejsza liga na świecie, zauwazcie ze powoli angole do tego tez dochodza siła ligi to dobrzy krajowi zawodnicy.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 02 września 2009, 15:53

hermes46 pisze:Według mnie silna liga to liga w której zaczynaja grac pierwsze skrzypce rodzinni zawodnicy (przykład żużel). Jest to najsilniejsza liga na świecie, zauwazcie ze powoli angole do tego tez dochodza siła ligi to dobrzy krajowi zawodnicy.

czyli idąc Twoim tokiem myślenia, angielska (piłkarska) Premiership jest słabsza od piłkarskiej ligi polskiej :lol: no bo przeciez na wyspach większosc piłkarzy grających pierwsze skrzypce to obcokrajowcy, a w polsce więcej "czołowych" to Polacy :lol:

weź Ty się zastanów, czy to, co wypisujesz, ma sens...

o poziomie ligi nie decyduje poziom reprezentantów danego kraju. chodzi własnie o to, by najlepsi reprezentanci najlepszych krajów grali w takowej lidze. idąc twoim tokiem myślenia, to jedną z czołowych lig świata powinna być jakaś liga Burkina Faso czy innych koszykarskich zaścianków, gdzie prym wiodą jedynie "tambylce"...

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 02 września 2009, 16:10

Kuba wpompuj parenascie miliardów funtów w lige polska i za chwile gwiazdy tez sie zleca jak szarancza. A to podniesie poziom krajowych kopaczy watpie.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 02 września 2009, 16:12

hermes46 pisze:Kuba wpompuj parenascie miliardów funtów w lige polska i za chwile gwiazdy tez sie zleca jak szarancza. A to podniesie poziom krajowych kopaczy watpie.

zdecyduj się zatem, czy chodzi ci o poziom LIGI czy poziom krajowych zawodników? bo to dwie różne rzeczy, czyż nie?

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 września 2009, 16:22

tak hermes!!! mamy czołowa ligę w Europie,czołowa reprezentację,która jest konsekwencja tego pierwszego oczywiście....W sumie nic tylko sie paplać w tym kisielu... :lol: :lol: :lol:
No to teraz na poważnie....patrząc na poziom ligi nie mozna zerkać tylko na Lotos,Gorzów czy Wisłę. Ta klasa rozgrywkowa w Naszym kraju (winna liczyć przecież 14 zespołów!!!) zawiera kluby,które warunkowo zostały dopuszczone do startu....,hale na które klasowe zawodniczki zagraniczne wstydziłyby się wyjść na trening(dlaczego nasze klubowe zespoły nie wyjeżdaja naprzykład na zagraniczne obozy przygotowawcze),niejednokrotnie fatalną bazę organizacyjną....mówiąc o silnej lidze trzeba niestety patrzeć na wszystko i wszystkich!!!, bo to tak jakby jadło się górę tortu,a resztę z zakalcem wyrzucało do kosza...choć znam ludzi,którzy zakalec też lubią!!! :lol: :lol: :lol:
PS.Takie jest moje zdanie....teraz po mnie też mozecie "jechać"... :roll: :roll: :roll:
Ostatnio zmieniony 02 września 2009, 17:19 przez matrix, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”