7 kolejka FGE: AZS Gorzów - Widzew Łódź
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: 7 kolejka FGE: AZS Gorzów - Widzew Łódź
Widzew prowadzi 2 pkt niecałe 6 min do końca. 
PS. Zerknąłem, że Rzeźnik gra w Widzewie - w zasadzie wróciła do niego, bo grała tam przecież w zeszłym sezonie. Jak widać, dotarły do nas zwyczaje z USA, bo przecież w ostatnich dniach Małaszewska powędrowała z Widzewa do Odry, a Rzeźnik w odwrotnym kierunku. Trade jak się patrzy.
PS. Zerknąłem, że Rzeźnik gra w Widzewie - w zasadzie wróciła do niego, bo grała tam przecież w zeszłym sezonie. Jak widać, dotarły do nas zwyczaje z USA, bo przecież w ostatnich dniach Małaszewska powędrowała z Widzewa do Odry, a Rzeźnik w odwrotnym kierunku. Trade jak się patrzy.
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2011, 19:30 przez paulo2907, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Cóż, patrząc na czas gry Paris Johnson i osiągi w tymże czasie... Można pokusić się o stwierdzenie, że to ostatecznie przesądzi co dalej z nią... niestety na jej niekorzyść... Bo o ile się nie mylę to miał być decydujący mecz..

jak to mawiał Jasio Ciszewski: POLSKA GÓRNIK (w tym wypadku Widzew)Sprawiedliwości stało się zadość!!!
Brawa jeszcze raz dla polskiego Widzewa!!!
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Wielkie graty dla WIDZEWA !!!!!!!!!! To co sędziowie sprezentowali tydzień temu Gorzowowi - dziś zostało im odebrane .
Ale jak mówię - do AZS nic nie mam - tylko do sędziowania.
Świetna skuteczność wszechstronnej Oli Pawlak - 31 pkt na kapitalnej skuteczności - szacun dla niej i jeszcze raz wielkie graty.
PS . Ależ ścisk w tabeli ...
Świetna skuteczność wszechstronnej Oli Pawlak - 31 pkt na kapitalnej skuteczności - szacun dla niej i jeszcze raz wielkie graty.
PS . Ależ ścisk w tabeli ...
matrix pisze:jak to mawiał Jasio Ciszewski: POLSKA GÓRNIK (w tym wypadku Widzew)Sprawiedliwości stało się zadość!!!Brawa jeszcze raz dla polskiego Widzewa!!!
haha... Nie wierze... Również gratki dla Widzewa
Duża niespodzianka! Chociaż ten wynik świadczy też o kryzysie Gorzowa. O Johnson wspomniał rzymi, mnie jeszcze zastanawia dużo słabsza gra Nnamaki w porównaniu do zeszłego sezonu. Świetna skuteczność Pawlak - 11/13 z gry i 100% z wolnych. 
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
Gooooood. Pokonać Gorzów na wyjeździe, krajowym składem i to bez reprezentacyjnych "gwiazd". Ola Pawlak zaszalała, rzadko się zdarzają takie statystyki w żeńskim koszu - dodajmy, że grała "tylko" 30 minut:)
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Co tu duzo mowic...
Jestem strasznie ZAŻENOWANY !! Gra naszych zawodniczek ... i naprawde nie pamietam meczu w ktorym zagralismy taka kaszane (bo ta w Rybniku to pikus przy tym co zobaczylem na wlasnej hali)...
Chcialo by sie zapytac ile reprezentantek Polski gra w Widzewie... ze wygrywaja z 3 reprezentantkami polski wzmocnionymi 5 osobowa armia zacieżną w wiekszosci z USA...
Jedyne co mi teraz chodzi po glowie to ... :
http://www.youtube.com/watch?v=5zj8BicE85Q&feature=fvst
... to the USA...
(wiecej moze napisze o meczu jak troche ochlone...)
a tak naprawde to az boje sie myslec o przyszlotygodniowym meczu w Polkowicach... bo przy takiej grze naszych zawodniczek to moze byc najgorsze przezycie od 5 ... bo prawda jest taka ze w chwili obecnej CCC nas miazdzy na kazdej pozycji.
Jestem strasznie ZAŻENOWANY !! Gra naszych zawodniczek ... i naprawde nie pamietam meczu w ktorym zagralismy taka kaszane (bo ta w Rybniku to pikus przy tym co zobaczylem na wlasnej hali)...
Chcialo by sie zapytac ile reprezentantek Polski gra w Widzewie... ze wygrywaja z 3 reprezentantkami polski wzmocnionymi 5 osobowa armia zacieżną w wiekszosci z USA...
Jedyne co mi teraz chodzi po glowie to ... :
http://www.youtube.com/watch?v=5zj8BicE85Q&feature=fvst
... to the USA...
(wiecej moze napisze o meczu jak troche ochlone...)
a tak naprawde to az boje sie myslec o przyszlotygodniowym meczu w Polkowicach... bo przy takiej grze naszych zawodniczek to moze byc najgorsze przezycie od 5 ... bo prawda jest taka ze w chwili obecnej CCC nas miazdzy na kazdej pozycji.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Ja mam tylko pytanie czemu tak krótko grała Nnamaka? A w czwartej kwarcie po 2 stratach Kasi czemu ona była dalej na boisku jak jej nieszło zamiast wpuść Allie? Czy też właśnie cała 4. kwarta Trębickiej a Chioma na ławie? Johnson grała od samego początku tak jakby chciała strasznie pokazać i robiła to na siłę w dwóch pierwszych akcjach kroki
Ładnie zagrały Skobel, Brown i Kaczmarczyk. Tyle...
Kozak w necie - pizda w świecie!

-
reaktywacja
- Junior
Brawo dla Widzewa i dla Oli Pawlak. 
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Miałem wątpliwą przyjemność byc na tym meczu. Tak słabego AZSu we własnej hali to ja nie pamiętam. Niektóre zawodniczki były tak zagubione na parkiecie jakby dopiero od wczoraj trenowały z zespołem.
Przykro było na to patrzeć.
Mam nadzieję, że to był ostatni mecz Johnson w naszej drużynie. Może i chciała się pokazać, ale kompletnie nic jej nie wychodziło.
Co gorsza Nnamaka jest od kilku spotkań również niewidoczna.
Wogóle praktycznie nie istnieje u nas rzut z dystansu. W poprzednich sezonach to była nasza silna broń. W tym jestesmy jednym z najsłabszych zespołów w lidze w tym elemencie.
Z taka gra to dwa najbliższe mecze mamy też w plecy i to mocno.
Potrzebne są zmiany, jakiś powiew świeżości. Przydałby się jakiś strzelec no i ktoś za Johnson.
No chyba, że nie ma pieniążków. Wtedy podziękować Johnson a za nia niech gra Agata Chaliburda.
I wtedy spokojnie grać sobie w środku tabeli, ale bez gadania o czwórce a tym bardziej o medalach.
To tyle ode mnie.
Przykro było na to patrzeć.
Mam nadzieję, że to był ostatni mecz Johnson w naszej drużynie. Może i chciała się pokazać, ale kompletnie nic jej nie wychodziło.
Co gorsza Nnamaka jest od kilku spotkań również niewidoczna.
Wogóle praktycznie nie istnieje u nas rzut z dystansu. W poprzednich sezonach to była nasza silna broń. W tym jestesmy jednym z najsłabszych zespołów w lidze w tym elemencie.
Z taka gra to dwa najbliższe mecze mamy też w plecy i to mocno.
Potrzebne są zmiany, jakiś powiew świeżości. Przydałby się jakiś strzelec no i ktoś za Johnson.
No chyba, że nie ma pieniążków. Wtedy podziękować Johnson a za nia niech gra Agata Chaliburda.
I wtedy spokojnie grać sobie w środku tabeli, ale bez gadania o czwórce a tym bardziej o medalach.
To tyle ode mnie.
W sumie to dla mnie tak naprawdę pierwsza większa niespodzianka w tym póki co bardzo nudnym sezonie. Jak na razie z reguły kto miał wygrywać ten wygrywał o jakiś niewielkich zaskoczeniach można było mówić w wypadku zespołów o zbliżonym potencjale. Sytuacja w lidze jest dość klarowna: na czele 3 drużyny euroligowe (bez porażki w meczach z reszta stawki) potem 5 zespołów - ROW, Gorzów, Toruń, Lider, ŁKS w których wiodącą role stanowią amerykanki ściągane w ilościach hurtowych, przy czym to jak trafiły z paniami made in USA (pod względem formy, ambicji, podporządkowania sie trenerom) decyduje o trochę lepszym lub trochę gorszym miejscu w tabeli. Na razie najlepiej wygląda to w ROW-ie, ale z kolei dla mnie ten zespół ma najmniejszy zapas i pole manewru. Potem sa trzy zespoły mające przyzwoite Polki, ale bez solidnego zagranicznego wsparcia a potem trojka "kopciuszków" - duet Poznański i Odra. Ogólnie póki co nuda, więcej drużyn mnie zawodzi niż zaskakuje pozytywnie, zobaczymy co będzie dalej zwłaszcza ze do zamknięcia okienka transferowego jeszcze mnóstwo czasu i rotacji na pewno nie zabraknie (tu "podziękowania" dla PLKK za umożliwienie takiej "wolnej amerykanki" poprzez praktycznie brak jakichkolwiek ograniczeń w zatrudnianiu pan spoza europy.
A co do Gorzowa, to jego wynik i z ROW-em i z Widzew patrząc "z boku" nasuwają podejrzenie ze nie wszystkie panie chcą ciągnąc ten wózek w tym samym kierunku. Bo 'na papierze' ten zespół nie jest taki słaby by dostać takie lanie w Rybniku juz nie mówiąc o porażce z Łodziankami. Na plus tylko Skobel, ktora wyraźnie odżyła, tyle tylko ze nie rozwiewa to wątpliwości o jej przydatności do gry w silnych kadrowo drużynach.
A co do Gorzowa, to jego wynik i z ROW-em i z Widzew patrząc "z boku" nasuwają podejrzenie ze nie wszystkie panie chcą ciągnąc ten wózek w tym samym kierunku. Bo 'na papierze' ten zespół nie jest taki słaby by dostać takie lanie w Rybniku juz nie mówiąc o porażce z Łodziankami. Na plus tylko Skobel, ktora wyraźnie odżyła, tyle tylko ze nie rozwiewa to wątpliwości o jej przydatności do gry w silnych kadrowo drużynach.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
a ja uwazam ze Bjelica powinna miec numer 2!
Greebo mam jak by podobne wrażenie co do tego wózka z tym że mi się wydaje że co niektóre to popychają ten wózek dosłownie w przepaść
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”