8 kolejka FGE: Energa Toruń - Widzew Łódź

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

8 kolejka FGE: Energa Toruń - Widzew Łódź

Postautor: ann » 10 listopada 2011, 19:36

Sobota, 12.11.2011
g.19:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Re: 8 kolejka FGE: Energa Toruń - Widzew Łódź

Postautor: bart_81 » 12 listopada 2011, 19:47

No proszę..:)
Ten niby "słaby" Widzew ograł dziś w Toruniu Energę.
Zobaczyć teraz minę koszykarza..bezcenne :lol:

Jak się okazuje Widzew nie jest jednak taki słaby. Gratulacje za drugi z rzędu świetny mecz dziewczyn z Łodzi

feri
Młodzik

Postautor: feri » 12 listopada 2011, 20:37

na bank sędziowie winni

plusik za powyższy post
Ostatnio zmieniony 12 listopada 2011, 20:39 przez feri, łącznie zmieniany 1 raz.

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 12 listopada 2011, 20:39

Miło popatrzeć, że Polki też potrafią grać w koszykówkę. Wygrał dziś zespół, a w Toruniu coraz gorzej, charakter tej drużyny odszedł wraz z Charity, ja nie wiem jakie ona stwarzała problemy, ale widać, że tego szaleństwa nam teraz brakuje. Wyrazy współczucia dla działaczy, trenera, bo nie mam pojęcia co można zrobić, żeby było lepiej. Widzew zasłużył na zwycięstwo, zagrał prostą koszykówkę, nie popełniały łodzianki zbyt wielu strat. Spokojnie grały to co trener kazał i wykorzystały słabą ruchliwość w obronie Katarzynek.

Tek generalnie to ja nie wiem czy nasze koszykarki orientują się, że Jelena obecnie jest w dużo wyższej od innych formie, i jak już nie idzie powinno się grać na Serbkę. Tymczasem w 3 kwarcie, gdy Widzew zaczyna odjeżdżać gramy na najsłabszą na parkiecie obok Szpili - Page.

Mam nadzieję, że Leona nie ma jakiejś poważnej kontuzji, bo jej gra w ataku jest naprawdę bardzo miła dla oka, a także to cwaniactwo w zastawianiu ;).

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 listopada 2011, 20:40

bart_81 pisze:Jak się okazuje Widzew nie jest jednak taki słaby. Gratulacje za drugi z rzędu świetny mecz dziewczyn z Łodzi

a kto o tym pisał, że Widzew słaby? Niektórym Naszym koszykarkom szkodzą wysokie zwycięstwa i dobre mecze. Takiej indolencji rzutowej, jaka miała miejsce u Katarzynek w kwarcie nr 3 to ja już dawno nie widziałem. Widzew świeci w blasku przyzwoitych polskich zawodniczek i to zarówno w ofensywie, jak i obronie. Łodzianki punktowały Toruń niemiłosiernie grając bardzo długie akcje,a Energa zbyt szybko chciała ten mecz przechylić na swoją korzyść. I jeszcze jeden aspekt. Sepulveda? Ona jest w grze? raczej ma na chwilę obecną spory jej przesyt. Gratulacje dla Widzewa. Toruń odniósł zasłużoną porażkę w swoim 450 występie w ekstraklasie. Jakimi zawodniczkami dysponuje Energa,aby dorównać rywalowi w obronie skoro większość dziewczyn preferuje grę ofensywną,a dwie panie,które wydatnie by pomogły w tej sprawie są kontuzjowane. Bardzo podobała mi się gra Lidii Kopczyk. Może rzutowo to nie jest jeszcze to, ale zbióry( Toruń przegrał je wyraźnie!!!) i asysty na duży plus.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

jay
Nowy na forum

Postautor: jay » 12 listopada 2011, 20:57

Cała Polska śmieje się z Torunia. Coraz słabsza gra, coraz mniej kibiców, coraz mniej sponsorów, coraz mniej kasy. Jedyna walcząca to Idczak, której też nie wszystko wychodzi, ale chociaż walczy. Zawodniczki zagraniczne- porażka, jedyne co je interesuje w Toruniu to stan konta. Jedyna przejmująca się wynikami to Jela, która po meczu ze złości nawet nie chciała podziękować swoim koleżankom z drużyny. Pani Page- hmmm... chyba jakaś porażka- świadczą o tym błędy kroków, które robi. Kroki robi każdy koszykarz, ale ich styl w jej wykonaniu to już porażka. Ciekawe co tym razem będzie winą porażki. Był już brak skuteczności, był za mocny przeciwnik, byli źli sędziowie...teraz na pewno będzie brak trenera. Ale jak długo tak można? Według mnie to po prostu słabe "toruńskie" zawodniczki!!! Powodzenie w walce o play off.
Ostatnio zmieniony 12 listopada 2011, 20:59 przez jay, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Olo_13
Amator

Postautor: Olo_13 » 12 listopada 2011, 20:57

Wytłumaczy może mi ktoś jedną rzecz :?:

Bo generalnie nam już to w ogólniaku nasza trenerka od kosza powtarzała, że jak komuś nie idzie w meczu to lepiej oddać piłkę komuś kto jest on fire, a nie na siłę grać do zawodnika nieskutecznego danego dnia.

A tymczasem tu ciągłe granie do Page, która ma magiczne 2/11, zamiast grać do dużo lepszej Maksimović. To coś czego naprawdę nie ogarniam. Tak samo jak 9 rzutów Sepulvedej.

Myślę, że właśnie te genialne decyzje rzutowe zaraz obok świetnej skuteczności Jankowskiej i 11 bloków Widzewa najbardziej zaważyły na wyniku.
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 listopada 2011, 20:59

jay pisze: Jedyna przejmująca się wynikami to Jela, która po meczu ze złości nawet nie chciała podziękować swoim koleżankom z drużyny.

bo to jedyna kompletna zawodniczka w Toruniu,a wręcz irytujące były jej oczekiwania na podania od Metcalf, która sama wolała kończyć akcje. Monia wracaj szybko!!! Please 8)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 12 listopada 2011, 21:01

matrix pisze:
bart_81 pisze:Jak się okazuje Widzew nie jest jednak taki słaby. Gratulacje za drugi z rzędu świetny mecz dziewczyn z Łodzi

a kto o tym pisał, że Widzew słaby? Niektórym Naszym koszykarkom szkodzą wysokie zwycięstwa i dobre mecze. Takiej indolencji rzutowej, jaka miała miejsce u Katarzynek w kwarcie nr 3 to ja już dawno nie widziałem. Widzew świeci w blasku przyzwoitych polskich zawodniczek i to zarówno w ofensywie, jak i obronie. Łodzianki punktowały Toruń niemiłosiernie grając bardzo długie akcje,a Energa zbyt szybko chciała ten mecz przechylić na swoją korzyść. I jeszcze jeden aspekt. Sepulveda? Ona jest w grze? raczej ma na chwilę obecną spory jej przesyt. Gratulacje dla Widzewa. Toruń odniósł zasłużoną porażkę w swoim 450 występie w ekstraklasie. Jakimi zawodniczkami dysponuje Energa,aby dorównać rywalowi w obronie skoro większość dziewczyn preferuje grę ofensywną,a dwie panie,które wydatnie by pomogły w tej sprawie są kontuzjowane. Bardzo podobała mi się gra Lidii Kopczyk. Może rzutowo to nie jest jeszcze to, ale zbióry( Toruń przegrał je wyraźnie!!!) i asysty na duży plus.

Pisał o tym koszykarz, cytuję: "Nie wiem jak Gorzów mógł z nimi przegrać - skład mają słabiutki".

Doprawdy zachodzę w głowę jak Toruń mógł z nimi, czyli Widzewem przegrać 8) Tyle ode mnie.

santos
Nowy na forum

Postautor: santos » 12 listopada 2011, 22:05

Pierwsze pytanie jakie nasuwa mi sie po tym spotkaniu, to dlaczego Page przebywała na parkiecie tyle czasu przy tak beznadziejnie, tragicznie zenujacej skutecznosci ????!!!! Dlaczego w tak małym stopniu wykorzystana została Mitchell ???!!! Pytam sie - dlaczego ???!!! Brawa dla Jeleny, Weroniki i Leah. Gdyby dolozyc do tego lepsze wykorzystanie Mitchell przy jej duzo lepszej skutecznosci od Page, mogloby byc do przodu. Powiem tak: Sepulveda OUT !!! Page - do poprawki !!! Co sie dzieje z Ratajczak ??? Priorytet to zastepstwo dla Jeleny i oczekiwanie na powrot Moniki. Zaczynam powoli tracic wiare, ze bedzie dobrze... Ostatecznym sprawdzianem sily Katarzynek bedzie mecz w Pruszkowie ... Oby zwycieski to byl sprawdzian ... TORUN GOOOO !!!
TORUN GO !!!

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 12 listopada 2011, 22:18

Septymiusz pisze:Mam nadzieję, że Leona nie ma jakiejś poważnej kontuzji, bo jej gra w ataku jest naprawdę bardzo miła dla oka, a także to cwaniactwo w zastawianiu ;).

A coś się stało? 37 minut spędziła na parkiecie przecież.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 listopada 2011, 22:24

Tutaj w Toruniu santos liczą się nazwiska,a te za wyjątkiem Maksimović na wiele się nie zdają. Mecz moim zdaniem przegrały pewne panie,ale nie będę wymieniał, bo zwycięża i przegrywa zespół,a tej zespołowości to na dzień dzisiejszy w takich rywalizacjach, jak ta dzisiaj bardzo brakuje. Spulveda? Ona jest jeszcze na igrzyskach Panamerykańskich. :lol: Co do Mitchell to się zgadzam. Fenomen Widzewa, Rybnika w pojedynkach z Toruniem nie jest taki skomplikowany. To Katarzynki musiały,a rywalki mogły te mecze wygrać,a to mogło choć nie musiało odbić się na grze tych pięknych pań.
PS.Jankowska( "mądrością" i "czytaniem gry" mogła by obdzielić co najmniej pół tej ligi) po raz enty w końcówce meczu upadła i zeszła z parkietu przy pomocy koleżanek.
Ostatnio zmieniony 12 listopada 2011, 22:35 przez matrix, łącznie zmieniany 2 razy.

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 12 listopada 2011, 22:28

nie mogłem być niestety na meczu, i chyba po raz pierwszy tego nie żałuję....czuję, że ten sezon można uznać za stracony i raczej skupić się na walce o play - offy. Sepulveda to poki co jeden wielki niewypał, amerykanki graja pod siebie, a kibice maja już chyba powoli dość oglądania zespołu w akcji...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 listopada 2011, 22:34

rodgers-kibic z torunia pisze:amerykanki graja pod siebie, a kibice maja już chyba powoli dość oglądania zespołu w akcji...

powiem Ci, że takiego braku zespołowości to ja już dawno w szeregach Katarzynek nie widziałem. Wygrała dzisiaj zasłużenie DRUŻYNA Widzewa Łódź.

- Chyba nie wszystkie koszykarki rozumieją, że to dyscyplina drużynowa - powiedziała po meczu rozgrywająca Energi Weronika Idczak. Ot i cały komentarz.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 13 listopada 2011, 11:36

A jak to samo pisałem po meczu z Wisłą, to sie dowiedziałem ze to nie brak zespołowości a "branie odpowiedzialności w swoje ręce" i ze jestem negatywnie nastawiony do Katarzynek :roll:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”