9 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Lotos Gdynia

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

9 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Lotos Gdynia

Postautor: ann » 18 listopada 2011, 21:51

Niedziela, 20.11.2011
g.18:30
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Paul_Banks
Nowy na forum

Re: 9 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Lotos Gdyn

Postautor: Paul_Banks » 20 listopada 2011, 12:07

Mimo wszystko chciałbym aby kibice przywitali Justynę brawami...nie za styl wypowiedzi jaki towarzyszył jej odejściu, ale za historię, którą z Azs-em tworzyła...
Boje się, że Azs dostanie 10-15 punktami..ale z drugiej strony wierzę w zwycięstwo.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 20 listopada 2011, 19:17

ale Gorzów jedzie z Lotosem,świetna skuteczność. ciekawe czy wytrzymają tak do końca... fajne widowisko póki co.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 20 listopada 2011, 19:18

Jak na razie to AZS gra dobry basket na bardzo dobrej skuteczności... Zobaczymy co bedzie dalej...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 20 listopada 2011, 20:13

I bądź tu mądry z babami.. Lotos ostatnio na fali, Gorzów raczej nie specjalnie, a tu pogrom :)

Gratulacje dla Gorzowa.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 20 listopada 2011, 20:15

Jak się gra w obronie jak Kowno to co się dziwicie?

Gratulacje dla AZS, wstyd dla nas za to co pokazaliśmy.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 20 listopada 2011, 20:25

Oglądałem tylko drugą połowę, przecierając najpierw oczy ze zdumienia widząc wynik. Przypuszczałem, że AZS nastraszy gdynianki, ale nie spodziewałem się takiej demolki. :shock: Zdecydowanie wygrany każdy element gry, każda zawodniczka wniosła swoją cegiełkę (świetne zwłaszcza Skobel i Brown), no a Lotos próbował szarpać, ale bez sensowniejszego pomysłu. Ten wynik sprawi, że liga będzie ciekawsza - niekoniecznie trzecie miejsce jest poza zasięgiem reszty (bo pierwsze dwa już raczej tak).
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 20 listopada 2011, 20:29

:shock:
Nie mogłem niestety być na meczu, ale obejrzałem sporą część w tv i oczom nie mogłem uwierzyć.
Czy to ten sam AZS ktory 2 tyg wczesniej nie wiedział co się dzieje na parkiecie w meczu z Widzewem? 8)
Co za metamorfoza. Juz w Polkowicach było lepiej, dziś doszła skutecznośc i zaskakująco łatwo odprawiliśmy Lotos.
A więc chyba z tego zespołu jeszcze coś będzie 8) Brown gra coraz lepiej, a Johnson o dziwo, nadaje się na zmienniczkę,
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony grą naszych dziewczyn. Brawo!

Rodowity1908
Nowy na forum

Postautor: Rodowity1908 » 20 listopada 2011, 21:39

Lotos dzis dno dna brawo dla AZS-U duza skutecznosc rzutowa dzis , Lotos natomiast teraz zagra kilka meczy nawyjeżdzie , i pewnie jakies wpadki sie trafia :P .
1967, 1972, 1973, 1974, 1982, 1983, 1986, 1995, 1997 .Czas na kolejny tytuł

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 20 listopada 2011, 22:09

Oooo, widzę, że nasze panie pokazały klasę. To jest po prostu kompromitacja. Nie mówię o porażce, bo można przegrać po walce, ale gdynianki zagrały beznadziejnie w każdym elemencie gry. Po raz kolejny okazuje się, że nie ma liderki. Może ten kubeł zimnej wody na niektóre rozgrzane głowy się przyda. Przynajmniej nie zamazuje sytuacji jak gładka wygrana z Wilnem. Bez wymiany minimum dwóch pań ciężko będzie zrealizować przedsezonowe założenia. I nie co czekać do końca roku, bo może być już ZA PÓŹNO.

Zapowiadałem, że wygrana w trzech z czterech kolejnych spotkań (Rybnik, Wilno, Gorzów, Praga) to plan minimum. Przewidywałem, że jednak pokonamy Gorzów. W tej sytuacji wracamy do punktu wyjścia - trzeba ograć Pragę a potem 3 grudnia Polkowice - podejrzewam, że od wyniku meczu z Polko (wliczając oczywiście sensowny wynik z Widzewem) zależy los kilku zawodniczek. Dwóch już dawno powinien być przesądzony.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

feri
Młodzik

Postautor: feri » 20 listopada 2011, 22:13

Nieprzewidywalna jest ta nasza drużyna jednak... Dziś rzucaliśmy Lotosowi "trójki" na lepszej skuteczności, niż robił to Gdyniankom 9 listopada Galatasaray z Taurasi i Torrens w składzie :) Ukłony dla zawodniczek, Darka i "Szopena". +18 w meczu z Lotosem pokazuje, że mimo wszelkich fochów niektórych zawodniczek potrafimy spiąć pośladki i zadaniowo podchodzić do przeciwnika. Oby tak dalej.

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 20 listopada 2011, 22:35

to ci niespodzianka :shock:

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 20 listopada 2011, 22:38

reaktywacja pisze:Oooo, widzę, że nasze panie pokazały klasę. To jest po prostu kompromitacja. Nie mówię o porażce, bo można przegrać po walce, ale gdynianki zagrały beznadziejnie w każdym elemencie gry. Po raz kolejny okazuje się, że nie ma liderki. Może ten kubeł zimnej wody na niektóre rozgrzane głowy się przyda. Przynajmniej nie zamazuje sytuacji jak gładka wygrana z Wilnem. Bez wymiany minimum dwóch pań ciężko będzie zrealizować przedsezonowe założenia. I nie co czekać do końca roku, bo może być już ZA PÓŹNO.

Zapowiadałem, że wygrana w trzech z czterech kolejnych spotkań (Rybnik, Wilno, Gorzów, Praga) to plan minimum. Przewidywałem, że jednak pokonamy Gorzów. W tej sytuacji wracamy do punktu wyjścia - trzeba ograć Pragę a potem 3 grudnia Polkowice - podejrzewam, że od wyniku meczu z Polko (wliczając oczywiście sensowny wynik z Widzewem) zależy los kilku zawodniczek. Dwóch już dawno powinien być przesądzony.

A jakież to były te Wasze (Twoje) "przedsezonowe założenia"? Mistrzostwo Polski i Final Eight? 8) Z tym składem i - co ważne - budżetem obecne wyniki i pozycja Lotosu zarówno w Eurolidze, jak i PLKK odzwierciedlają siłę tego zespołu. Realnie gdynianki mogą pokusić się o awans do play off Euroligi, ale tu chyba będzie nieodzowne zwycięstwo w Bourges. Praga jest po prostu za mocna. Piszesz o chłodzeniu gorących głów - w domyśle zawodniczek i sztabu, a zachowujesz się dokładnie tak, jakby to Twoja głowa musiała przejść w ostatnich godzinach ten bolesny zabieg. Jasne, że możecie mieć silniejszy skład i pewnie jakieś korekty będą, ale kto uważał, że Anderson to zawodniczka pokroju Beard czy choćby Wright? To przykład pierwszy z brzegu, bo takich odniesień do poprzedniczek można dokonać praktycznie na każdej pozycji. Wymieniać zawodniczki po dwóch słabszych meczach to można w Fantasy PLKK albo Euroligi. :lol: W realnej zabawie trzeba działać konstruktywnie, tzn. znaleźć wolną zawodniczkę i mieć pewność, że jej przyjście poprawi jakość drużyny grającej na takim a nie innym poziomie. Staty z poprzedniej ekipy dużo nie znaczą. Anderson niby też miała dobre, ale drużyna taka sobie i jest typowym samograjkiem.
PS. A w ogóle to zachodzę w głowę kiedy z jakimś Wilnem Lotos grał w tym sezonie. :lol: :lol:

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 20 listopada 2011, 22:47

Wilno, Kowno - zespół ten sam. Plany są jasne - medal MP i wyjście z grupy w Eurolidze. A co do siły zespołu, zapewniam Cię, że ten zespół nie skończy w tym składzie sezonu. Pytanie jest tylko takie -kiedy nastąpią zmiany? Bo wciąż jest kogo brać, a i klubowa klasa zdaje się nie świeci takimi pustkami jak w ostatnim sezonie.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 20 listopada 2011, 23:14

No i tu się zgadzamy. To już swoista tradycja, że w Lotosie sa jakieś zmiany w trakcie sezonu (zresztą w innych klubach, w tym Wiśle - również). Pytanie tylko, czy to rozsądne wywalać kogoś po 1-2 gorszych meczach i brać w to miejsce kogo popadanie? Ot taka zmiana dla zmiany. Poza tym - co ta dzisiejsza porażka weryfikuje w planach przedsezonowych (medal w PLKK)? Bo patrząc się z dystansu - wydaje się, że zupełnie nic. To dopiero 1/3 sezonu zasadniczego.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”