II runda PO : Wisła Kraków- Energa Toruń

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

II runda PO : Wisła Kraków- Energa Toruń

Postautor: ann » 08 kwietnia 2012, 11:52

11.04.2012, środa - (Kraków)
12.04.2012, czwartek -(Kraków)
14.04.2012, sobota - (Toruń)
*15.04.2012, niedziela - (Toruń)
*18.04.2012, środa - (Kraków)

* - ewentualnie
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: II runda PO : Wisła Kraków- Energa Toruń

Postautor: matrix » 08 kwietnia 2012, 16:48

Historia meczów Katarzynek z Wisłą Kraków w ekstraklasie:

40 meczów, 8 zwycięstw, 32 porażki, stosunek koszy 2712- 3053 dla Wisły;

Historia (Wisła to rywal z którym Katarzynki rozegrały najwięcej meczów w ekstraklasie) i obecny potencjał personalny mówią wszystko, a kto postawi na Energę (przy jej sukcesie) wygra fortunę. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 10 kwietnia 2012, 10:09

Maksimovic pobita przez koleżanki z drużyny?

Jelena Maksimovic nie zagrała w trzecim meczu ćwierćfinałowym z ROW-em Rybnik. Jak poinformowała toruńska Gazeta Wyborcza, Serbka została pobita przez swoje koleżanki z drużyny!

Sprawa jest na tyle poważna, że Maksimovic zgłosiła wszystko na policję, do serbskiej ambasady (policja umorzyła postępowanie) oraz poinformowała o tym władze ligi. - Metcalf groziła mi palcem, po czym rzuciła się na mnie. Następnie wbiegły dwie kolejne zawodniczki - Page i Sepulveda. Również mnie zaatakowały uderzając pięściami po głowie i klatce piersiowej, kopiąc po nogach, szarpiąc i popychając. Potem wbiegły kolejne zawodniczki, druga trenerka i masażysta, którzy próbowali uspokoić sytuację. To, po czasie, się udało. Podczas całego zdarzenia trener w ogóle nie zareagował - powiedziała Serbka na łamach Gazety Wyborczej.

Wszystko odbywało się w pokoju, do którego trener Elmedin Omanić zaprosił Maksimovic oraz Leah Metcalf, Jazmine Sepulvede i Julie Page. Spotkanie odbyło się dlatego, że Serbka miała zostać uderzona przez Metcalf i Page podczas treningu 27 marca.

Jelena Maksimovic z ROW-em nie zagrała, bo była kontuzjowana. Wszystko wskazuje jednak na to, że nie to było głównym powodem absencji podkoszowej Energi. Maksimovic prawdopodobnie nie zagra już więcej w toruńskim zespole, a ten czekają teraz półfinałowe starcia z Wisłą Can Pack Kraków.

Źródło: Gazeta Wyborcza Toruń

Źródło: http://www.sportowefakty.pl

No to fajne koleżanki są w takim razie w Toruniu :)

edit: viewtopic.php?f=2&t=9451&start=1980 tu toczy się dyskusja o całej sytuacji. Nie przenośmy tego do tematu meczowego. Z góry dzięki! / rz.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 10 kwietnia 2012, 11:55

No cóż - wobec takiej a nie innej sytuacji w Enerdze - wynik rywalizacji - jest raczej góry przesądzony. Zresztą - z Serbką w składzie - też by był. Z tym że , przynajmniej w Toruniu - byłoby to może bardziej zacięte...

Powinno być jakieś +30 dla Wisły i to bez specjalnego wysiłku. Ewka , Bjelica , Lecia , babcia TAJ , Ujhelyi , Czarnecka - to jest 6 wysokich....a w Toruniu drewno w postaci Adeoli Wylie no i Page...

Więc pod koszem powinna być miazga po prostu....Przecież Rybnik wygrała w Toruniu deskę 44-31. , więc Wisełka powinna tu zrobić ,, jesień sredniowiecza'''

Jedyna szansa w tym , że paniom obwodowym - będą wpadać rzuty z daleka - to może jakiś honorowy wynik będzie. Choć atmosfera w klubie która jest kiepska po ostatnich wydarzeniach - raczej na pewno nie pomaga w skupieniu się na grze.

W klubie chyba już spoczęli na laurach - bo co by nie było - 4 miejsce jest już pewne

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 10 kwietnia 2012, 22:12

piotrek2100 pisze:Maksimovic pobita przez koleżanki z drużyny?

Jelena Maksimovic nie zagrała w trzecim meczu ćwierćfinałowym z ROW-em Rybnik. Jak poinformowała toruńska Gazeta Wyborcza, Serbka została pobita przez swoje koleżanki z drużyny!
Sprawa jest na tyle poważna, że Maksimovic zgłosiła wszystko na policję, do serbskiej ambasady (policja umorzyła postępowanie) oraz poinformowała o tym władze ligi. - Metcalf groziła mi palcem, po czym rzuciła się na mnie. Następnie wbiegły dwie kolejne zawodniczki - Page i Sepulveda. Również mnie zaatakowały uderzając pięściami po głowie i klatce piersiowej, kopiąc po nogach, szarpiąc i popychając. Potem wbiegły kolejne zawodniczki, druga trenerka i masażysta, którzy próbowali uspokoić sytuację. To, po czasie, się udało. Podczas całego zdarzenia trener w ogóle nie zareagował - powiedziała Serbka na łamach Gazety Wyborczej.
Wszystko odbywało się w pokoju, do którego trener Elmedin Omanić zaprosił Maksimovic oraz Leah Metcalf, Jazmine Sepulvede i Julie Page. Spotkanie odbyło się dlatego, że Serbka miała zostać uderzona przez Metcalf i Page podczas treningu 27 marca.

Jezeli to prawda to.... żenada- tzn źle sie dzieje, gdy męskie obyczaje stają się damskimi, a także świadczą o prostactwie i prymitywizmie poszczegolnych koszykarek. Zainteresowanym powinno być wstyd tak żenująco prostackich zachowań, niegodnych płci pięknej - ale dla takich babochlopow takie zachowanie to zapewne nie pierwszyzna. Of course jezeli doniesienia medialne są prawdziwe.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 11 kwietnia 2012, 15:19

Szans nie ma ale trzeba walczyc do konca.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

witold197
Nowy na forum

Postautor: witold197 » 11 kwietnia 2012, 16:09

Jakaś transmisja gdzieś może jest??

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 11 kwietnia 2012, 20:35

Meczyk zupelnie bez historii. Wisła zagrała tak by spokojnie pokonać Energę, nie było widać żyłowania wyniku itp. Po raz kolejny ladna wspolpraca Taj z Ewą. Pawlak ZNOWU kilka podań w rece rywalek.

Ja osobiscie nie czułem atmosfery meczu, moze dlatego ze nie było dopingu :roll: :roll: :roll: Szkoda, ze nasi kibice juz prawie wogole nie przychodza na halę. Jak przypomnę sobie sezon 2009/2010 i porownam go z obecnym to rece opadaja.... :cry:

P.S. Widocznie panowie z młyna wolą isc na stadion i ogladac tych załosnych kopaczy, ktorych wyniki sa załosne. Nie chcę byc upierdliwy i jechać po pilkarzach bo jestem w pełni Wiślakiem, ale jednak patrzac na kilka meczy w ich wykonaniu, albo tych gdzie w "11" nie było Polaka, to cóż, nie chcę sie chodzic na stadion.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 11 kwietnia 2012, 21:54

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 11 kwietnia 2012, 22:05

Mecz słaby, a w 1 kwarcie w wykonaniu Wiślaczek wręcz fatalny.
Bardzo fajna i równa gra Any, Paula dziś była dużo słabsza od niej pod każdym względem... Szkoda, że mimo iż Dabović "szło" i tak musieliśmy oglądać ponad 20 minut klepania Pauli. Choć i tak jakimś sukcesem jest to, że Józek dał Anie szansę i to przy niekorzystnym wyniku...
Poza tym na + na pewno Ewka i Taj.
W Toruniu Edo b. mało aktywny, jak nie Edo, nie biegał po parkiecie, nie dostał dacha... fason trzymała pani Krysia dzielnie dopingująca swoje zawodniczki ;-)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 11 kwietnia 2012, 22:34

Brak dopingu w dniu dzisiejszym to złożone zjawisko.
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 12 kwietnia 2012, 07:28

Shavo pisze:P.S. Widocznie panowie z młyna wolą isc na stadion i ogladac tych załosnych kopaczy, ktorych wyniki sa załosne. Nie chcę byc upierdliwy i jechać po pilkarzach bo jestem w pełni Wiślakiem, ale jednak patrzac na kilka meczy w ich wykonaniu, albo tych gdzie w "11" nie było Polaka, to cóż, nie chcę sie chodzic na stadion.

Pomijajac to co jest na hali, to jednak porownanie z pilkarzami wyjatkow nie trafiony. Frekewencja na meczu z Ruchem była rownie podła, najgorsza od lat, a i argument o "11" w ktorej nie było Polaka (zdarzyło sie do bodajze raz, i to nie przez cały mecz) tez dziwnie brzmi w kontekscie tego ze u koszykarek znacznie czesciej wystepowała sytuajca w ktorej na parkiecie przebywały same staranieri :roll:

A nasza gra wczoraj podła. Panie wygladały tak jakby albo zbyt długo świętowały, albo jakby mialy ekstra treningi. Zwłaszcza gra w ataku była ciezka dla oka, mimo w sumie sporej zdobyczy punktowej, bo dostosowaliśmy sie długimi momentami do chaotycznego stylu gry Torunia. Na + dobre wejscie Any (nawet nie chodzi o punkty a o jak na nia wyjatkowo rozwazne prowadzenie gry), niezłe momenty Taj (choc tu jeszcz emocno szwankuje zgranie z kolezankami) i w koncowce meczu Ewki.

Z ocena Torunia wstrzymam sie do konca rywalizacji..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 12 kwietnia 2012, 10:23

Galeria z meczu:

Obrazek

WISLA-ENERGA
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 12 kwietnia 2012, 16:59

Ałgaja pisze:W Toruniu Edo b. mało aktywny, jak nie Edo, nie biegał po parkiecie, nie dostał dacha... fason trzymała pani Krysia dzielnie dopingująca swoje zawodniczki ;-)

Jak to Edo żartował po meczu - Energa nie ma już kasy na płacenie kar za każdy dach ;)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 kwietnia 2012, 19:19

Do kolegów z Krakowa.....dlaczego Metcalf grała tylko 6 minut?
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”