Secrett Stubblefield - Bóg zesłał mi Ulę

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Secrett Stubblefield - Bóg zesłał mi Ulę

Postautor: Wojteg » 24 czerwca 2006, 15:14

Bóg zesłał mi Ulę
Rozmowa z SECRETT STUBBLEFIELD, koszykarką AZS-u PWSZ-u Gorzów

- Bardzo chcesz grać w Europie. Dlaczego?

- Bo chcę jak najczęściej występować na parkiecie. Marzę o WNBA, ale nawet jeśli dostałabym się do niej, to rozgrywki trwają zaledwie dwa miesiące. To liga letnia, a ja chcę grać przez cały rok. W Europie koszykówka jest silna i profesjonalna. Dlatego chcę tu kontynuować karierę.

- Dlaczego Polska i Gorzów?

- Wysłałam e-maile do europejskich klubów. Jeden z nich dotarł do Uli Smolarek, z którą się bardzo dobrze znam. Grałyśmy kiedyś w jednym klubie na Florydzie (Ula jest rzecznikiem prasowym gorzowskiej PWSZ - przyp. red.). To był wielki zbieg okoliczności, że mój list trafił właśnie do niej i że skojarzyła moje nazwisko. Tak zaczęła się nasza korespondencja i tak trafiłam do Gorzowa. Bóg zesłał mi Ulę.

- W Gorzowie jesteś prawie miesiąc. Podoba ci się miasto?

- Tak. Jednak najwspanialsi są tu mieszkańcy. Wszyscy są bardzo mili, spotykam się z wieloma serdecznościami. Dzięki nim, mój pobyt w Gorzowie jest jeszcze przyjemniejszy.

- Co sądzisz o koleżankach z zespołu?

- Tworzą bardzo ciekawą i młodą drużynę. Dziewczyny są pomocne, zarówno na boisku, jak i poza nim. Jeśli na przykład muszę gdzieś pojechać, zawsze chętnie mnie podwożą. Drużyna jest także dobra pod względem koszykarskim. W tym sezonie możemy dużo osiągnąć.

- Co możesz zaoferować drużynie?

- Chciałabym być jej iskierką. Nie ważne na jakiej pozycji, czy będę grać jako rozgrywająca, czy na "dwójce”. Myślę, że potrafię wykreować wiele sytuacji na boisku i będę się starała to robić. Najlepiej jak potrafię.

- Na jakiej pozycji chciałabyś występować?

- Nie ma to dla mnie większego znaczenia. W naszej drużynie jest duża wymienność pozycji. Nawet center kozłuje piłkę. Będę grała tam, gdzie będzie potrzebował mnie trener.

- Jakie są twoje zalety na boisku, a nad jakimi elementami gry musisz jeszcze pracować?

- Do tych pierwszych zaliczyłabym kozłowanie, szybkość i rzut z wyskoku. Mogę być za to lepsza w obronie. Ale to wynika z braków kondycyjnych, nad którymi pracuję. Muszę także podciągnąć się od strony taktyki, żeby poznać wszystkie zagrywki.

- Dziękuję.

SECRETT STUBBLEFIELD
W piątek podpisała kontrakt z gorzowskim klubem. Do Polski przyjechała 1 czerwca, w dniu swych 24. urodzin. Ma 170 cm wzrostu. Urodziła się w Chicago, ale skończyła nowojorski St. John's University. Tam także grała. Jej tata był zawodowym żołnierzem, więc dużo podróżowali. Jako nastolatka mieszkała nawet w Niemczech. Występowała też na Florydzie w zespole OWCC Junior College. Koszykówka to jej całe życie. Lubi gry komputerowe. Kibicuje Kobe'emu Bryantowi z Los Angeles Lakers.

PAWEŁ KOZŁOWSKI (Gazeta Lubuska)

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Re: Secrett Stubblefield - Bóg zesłał mi Ulę

Postautor: hellraiser » 24 czerwca 2006, 15:22

Mmmmm..nie będe się znęcał.
Powiem tak:wydaje się baaaaaardzo sympatyczna i życzę jej szczęscia.A chciec to móc.
Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 25 czerwca 2006, 11:46

Urok osobisty raczej na pewno przewyższa umiejętności koszykarskie, ale może właśnie dlatego będę MOCNO trzymał kciuki, żeby ten SEKRET... jak już ujrzy światło dzienne... zaskoczył pozytywnie wszystkich kibiców!:) POWODZENIA!!!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Yagnes
Nowy na forum

Postautor: Yagnes » 25 czerwca 2006, 15:15

Gdy ja widziałam sprawiała wrażenie naprawde miłej osoby ;) Miejmy nadzieje ze w czasie gry takze pokaze nam sie z dobrej strony :)
Dopóki Walczysz Jesteś Zwycięzcą...

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 25 czerwca 2006, 16:05

Powodzenia w Gorzowie :D :D Mam nadzieje ze bedziesz dobrym wzmocnieniem dla tego klubu :D

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 28 czerwca 2006, 17:44

miejmy nadzieje ze po sezonie powiemy: Dziekujemy Bogu ze zeslal nam Secreet :D

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”