17 kolejka: Nova Trading Toruń-Włókniarz Pabianice 56-68
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
17 kolejka: Nova Trading Toruń-Włókniarz Pabianice 56-68
27.01.07 godz 18.30
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2007, 09:33 przez ann, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
To ja może sprostuję - nie przekręcaj faktów!
To Ty byłeś (jesteś) pewny wygranej - "Panowie z Pabianic" sugerowali tylko, że w sporcie nie można, a wręcz nie wypada - być tak pewnym siebie. Taka postawa odbierana jest zwyczajowo przez przeciwnika z niesmakiem - zatem nie dziw się zdecydowanej ripoście.
Nie jestem pewny zwycięstwa Pabianic - jestem natomiast pewny tego, że Toruń absolutnie nie ma prawa być pewnym swojej.
To Ty byłeś (jesteś) pewny wygranej - "Panowie z Pabianic" sugerowali tylko, że w sporcie nie można, a wręcz nie wypada - być tak pewnym siebie. Taka postawa odbierana jest zwyczajowo przez przeciwnika z niesmakiem - zatem nie dziw się zdecydowanej ripoście.
Nie jestem pewny zwycięstwa Pabianic - jestem natomiast pewny tego, że Toruń absolutnie nie ma prawa być pewnym swojej.
simon pisze:To ja może sprostuję - nie przekręcaj faktów!
huhuhu prosze pana, zacytuje Twoją wypowiedź i teraz to Ty nie przekręcaj faktów.
simon pisze:8-11 - to ciekawe... raczej wszystko wskazuje, że konkretnie te zespoły będą grały właśnie o 8 miejsce - na 7 raczej już szans nie ma. Mój faworyt... - Włókniarz oczywiście - nie tylko dlatego, że "chciałbym" ale po prostu jest absolutnie tam najsilniejszy.
Podtrzymuje zdanie, że Katarzynki wygrają.
Ryan Coleman <3
- polite boy
- Żak
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Nie wiem czy zauważyłes Sid, ale istnieje istotna róznica pomiędzy pojęciem "jest najsilniejszy" a "jestem pewien że wygra". Nie wiem co chciales udowodnić przytaczając slowa simona. Bo to ze Polfa jest najsilniejsza (chociażby kadrowo) wśród drużyn walczących o utrzymanie, ma na kluczowych pozycjach 1-Krupa, 3,4 Szpila czy 5 Pałka lepsze zawodniczki od rywalek, jest chyba oczywiste. Natomiast zupelnie inną sprawą jest czy Polfa wykorzysta wlasciwie tą siłę i zwycięży! Barcelona jadąc do ostatniej drużyny w tabeli tez nie jest pewna wygranej co nie znaczy ze nie jest silniejsza! Mówimy o zupelnie dwóch różnych sprawach. Ja również podobnie jak simon (bez klubowego popierania "swojego"), uważam ze Włókniarz jesli nie wejdze do ósemki będzie w gronie druzyn-9-12 zdecydowanie najsilniejszy, co nie oznacza ze że nie przegra jakiegoś spotkania z Toruniem czy Lesznem. Bo nikt tego nie wie, i Ty pisząc ze Katarzynki wygraja tez tego pewien nie jesteś, bo nie masz na to ŻADNEJ gwarancji
Ja oceniam szanse w Toruniu 50-50. Ty z tego co widze twierdzisz że Torun wygra na pewno (masz prawo tak uwazac), natomiast co bedzie gdy jednak Pabianice wygrają z Wami? Co napiszesz? 

-
TyLkO AzS KKJG
- Żak
- Kontaktowanie:
Jeśli już używasz grzecznościowego zwrotu "proszę pana" - to wersja prawidłowa wymaga zastosowania Wielkiej Litery na początku Pana - chyba że ironizujesz ową "panowość". Jeśli tak, to sobie odpuść...
Zastanawiam się, czy nie kumasz o czym ta gadka, czy robisz sobie jaja... Jeśli tak, to przypominam, że nie wypada ze starszych ludzi...
Podtrzymuje zdanie - Pabianice są napewno teoretycznie zespołem najsilniejszym w dolnej części tabeli - przez wzgląd na różne fakty - złe przygotowanie do sezonu, błędy w prowadzeniu zespołu, błędy w polityce kadrowej, błędy motywacyjne - demotywacyjne raczej - są tam, gdzie są.
O randze "najsilniejszy" nie decyduje wcale wynik bezpośredni - a składa się na to wiele czynników niewymiernych i podlegających wyłącznie ocenie subiektywnej.
Napewno jednak nie można być pewnym wyniku meczu - żadnego. Nie widziałeś choćby w sumo - jak chuchro sprytem pokonuje olbrzyma? i co, kto tam był silniejszy? - ten mały?
Wszystko zaczęło się od Twoejej wypowiedzi na temat PEWNEJ wygranej Torunia w tym meczu - i nie przytaczaj moich sądów nie mających się nijak do sprawy.
Zastanawiam się, czy nie kumasz o czym ta gadka, czy robisz sobie jaja... Jeśli tak, to przypominam, że nie wypada ze starszych ludzi...
Podtrzymuje zdanie - Pabianice są napewno teoretycznie zespołem najsilniejszym w dolnej części tabeli - przez wzgląd na różne fakty - złe przygotowanie do sezonu, błędy w prowadzeniu zespołu, błędy w polityce kadrowej, błędy motywacyjne - demotywacyjne raczej - są tam, gdzie są.
O randze "najsilniejszy" nie decyduje wcale wynik bezpośredni - a składa się na to wiele czynników niewymiernych i podlegających wyłącznie ocenie subiektywnej.
Napewno jednak nie można być pewnym wyniku meczu - żadnego. Nie widziałeś choćby w sumo - jak chuchro sprytem pokonuje olbrzyma? i co, kto tam był silniejszy? - ten mały?
Wszystko zaczęło się od Twoejej wypowiedzi na temat PEWNEJ wygranej Torunia w tym meczu - i nie przytaczaj moich sądów nie mających się nijak do sprawy.
-
TyLkO AzS KKJG
- Żak
- Kontaktowanie:
hmmm..nie robie sobie zadnych jaj.
Tylko chcialem uswiadomic koledze ze Torun to naprawde silny klub i tu wszystko moze sie zdarzyc...
Ale jesli tak mowisz to Sorka;)
Tylko chcialem uswiadomic koledze ze Torun to naprawde silny klub i tu wszystko moze sie zdarzyc...
Ale jesli tak mowisz to Sorka;)
[b]"No co ty stary nowy zespól nowe plany, twoj świat niepoczytany?masz swoj klub kochany?
Ja pozdrawiam Poznan to jest ten dar ktory mamy"[b]
Ja pozdrawiam Poznan to jest ten dar ktory mamy"[b]
First of all Simon. Nie ironizuje żadnej panowości, po prostu w pisaniu na forum nie zawsze zwracam uwage na wielkie litery i ( przede wszystkim
) na interpunkcje. Szanuje wszstkich użytkowników i tego samego oczekuje w zamian
Po drugie, fakt faktem nie mam żadnej pewności, że Toruń wygra tak samo jak kibice z Pabianic nie mają pewności, że Polfa wygra
Aczkolwiek głęboko wierze, że Katarzynki będąc na fali i prezentując ostatnio na prawde fantastyczną postawę poradzą sobie z Włókniarzem. Nie mówie tutaj o tym jaka powinna być różnica punktowa bo to mnie nie intere. Może to być nawet 1 punkt tak jak w Pabianicach. Byle, żeby wygrały.
Po drugie, fakt faktem nie mam żadnej pewności, że Toruń wygra tak samo jak kibice z Pabianic nie mają pewności, że Polfa wygra
Ryan Coleman <3
- Edzia
- Junior
- Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P
SEP-CE pisze:Aż żal mi Torunianekgrają piekne, zacięte mecze, gdzie wynik wazy się do ostatnich sekund i przegrywają. (...)
No tak... bo pabianiczanki to przegrywają od pierwszych minut meczu, dostają baty aż huczy... Ba! w ogóle, przegrywają pewnie w szatni i na mecz wychodzą nieskoncentrowane, bez chęci walki, "zamulone" bo i tak przegrają po jednostronnym spotkaniu...
===============================================
Nie wiem, co napisać o jutrzejszym meczu. Po pierwszych trzech pojedynkach w Nowym Roku, zwłaszcza tym trzecim uwierzyłam, że szczęście wreszcie się do nas uśmiechnęło. Że przetrwaliśmy próbę czasu, że może być już tylko lepiej. No a po meczu w Jeleniej... Nie, nie jest tak, że nie wierzę w swój zespół, bo zawsze w niego wierzę! Tylko... Wiem, najważniejsza jest postawa zawodniczek w spotkaniach FGE, Ich determinacja, wola walki. Ale jednak... nie potrafię nie być śmutna, kiedy przegrywają, przejść obojętnie obok kolejnej porażki na styku... Ehh...
NIE CHCĘ BYĆ JUTRO SMUTNA !! !! !!
POWODZENIA DZIEWCZYNY !! !! !! Dacie radę, no! Będzie dobrze !! !! !!
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”