19 kolejka: Cukierki Odra Brzeg - KK AZS Jelenia Góra 60-63
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- polite boy
- Żak
19 kolejka: Cukierki Odra Brzeg - KK AZS Jelenia Góra 60-63
11.02.07 godz. 18:30
-
Don Igłata
- Młodzik
Mecz Cukierków o cztery punkty
Jacek Konopacki
2007-02-09, ostatnia aktualizacja 2007-02-09 18:02
www.gazeta.pl Opole
- Zamieniłbym dwa zwycięstwa w Pucharze Polski na zwycięstwo w niedzielnym spotkaniu w lidze - mówi Krzysztof Kubiak, trener brzeskich Cukierków przed pojedynkiem z AZS-em Jelenia Góra.
To będzie już czwarty pojedynek obu zespołów w tym sezonie. W lidze lepsze okazały się akademiczki, w Pucharze Polski dwukrotnie triumfowały Cukierki. Teraz ponownie spotkają się w ekstraklasie. - Do dziś uważam, że mecz ligowy w Jeleniej Górze przegraliśmy niesprawiedliwie - stwierdza trener, nawiązując do niezaliczenia im punktów w ostatnich sekundach spotkania z powodu rzekomego błędu kroków. Brzeski klub składał protest w tej sprawie, ale PZKosz utrzymał wynik w mocy*. - Moje zawodniczki tym bardziej chcą się zrewanżować, w zespole jest więc pełna mobilizacja - dodaje.
Jego podopieczne muszą wygrać niedzielne spotkanie różnicą przynajmniej trzech punktów, aby w razie równej liczby punktów na koniec sezonu mieć lepszy bilans bezpośredni i zająć wyższą pozycję w tabeli.
- Myślę, że jeżeli utrzymamy dobrą dyspozycje z ostatnich spotkań, nie powinno być problemu ze zwycięstwem. Podstawą będzie dobra obrona, kontrataki i spokojna gra w ataku pozycyjnym. Trenowaliśmy już zagrywki jeleniogórzanek, a w sobotę będziemy jeszcze oglądać ich mecz na wideo, aby zawodniczki miały go świeżo w pamięci - informuje Kubiak. - Musimy uważać zwłaszcza na ich trzy Amerykanki, a także na Natalię Małaszewską i Izę Bogdan, która do niedawna występowała u nas i na pewno będzie chciała coś udowodnić brzeskim kibicom - dodaje.
W Brzegu w tym sezonie także postawiono na zawodniczki zza oceanu, do Kimberly Williams dołączyła ostatnio Amber Watts. - Watts potrzebuje jeszcze trochę czasu, dopiero poznaje nasze zagrywki taktyczne i jest jeszcze zawodniczką głównie wspierającą zespół, ale jej wzrost może się przydać zwłaszcza na środku obrony, przy zbiórkach i blokach, a także w kontratakach - kończy Kubiak.
Cukierki Odra Brzeg - AZS KK Jelenia Góra
Niedziela, hala przy ul. Oławskiej, godz. 18.30
Transmisja na żywo w TVP 3 Wrocław
===============
* o, a tego akurat nie wiedziałem... Przy okazji: http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?t=5530
Sytuacja niemal idealnie taka sama. Na meczu nie byłem, ale słyszałem relacje kilku naocznych świadków, w których wiarygodność nie wątpię. Jeśli PZKosz anulował wynik meczu I-ligowego koszykarzy, to oznacza, że jednak istnieje możliwość takiego rozwiązania, ale widocznie na robienie chaosu w Ekstraklasie komuś zabrakło odwagi lub... dalszych domysłów snuł nie będę... Nie podgrzewając atmosfery przed meczem rewanżowym, kończę wypowiedź ale nie temat meczu w JG
Nie rozpamiętując przeszłości, trzeba skupić się na niedzielnym spotkaniu i je wygrać.
Jacek Konopacki
2007-02-09, ostatnia aktualizacja 2007-02-09 18:02
www.gazeta.pl Opole
- Zamieniłbym dwa zwycięstwa w Pucharze Polski na zwycięstwo w niedzielnym spotkaniu w lidze - mówi Krzysztof Kubiak, trener brzeskich Cukierków przed pojedynkiem z AZS-em Jelenia Góra.
To będzie już czwarty pojedynek obu zespołów w tym sezonie. W lidze lepsze okazały się akademiczki, w Pucharze Polski dwukrotnie triumfowały Cukierki. Teraz ponownie spotkają się w ekstraklasie. - Do dziś uważam, że mecz ligowy w Jeleniej Górze przegraliśmy niesprawiedliwie - stwierdza trener, nawiązując do niezaliczenia im punktów w ostatnich sekundach spotkania z powodu rzekomego błędu kroków. Brzeski klub składał protest w tej sprawie, ale PZKosz utrzymał wynik w mocy*. - Moje zawodniczki tym bardziej chcą się zrewanżować, w zespole jest więc pełna mobilizacja - dodaje.
Jego podopieczne muszą wygrać niedzielne spotkanie różnicą przynajmniej trzech punktów, aby w razie równej liczby punktów na koniec sezonu mieć lepszy bilans bezpośredni i zająć wyższą pozycję w tabeli.
- Myślę, że jeżeli utrzymamy dobrą dyspozycje z ostatnich spotkań, nie powinno być problemu ze zwycięstwem. Podstawą będzie dobra obrona, kontrataki i spokojna gra w ataku pozycyjnym. Trenowaliśmy już zagrywki jeleniogórzanek, a w sobotę będziemy jeszcze oglądać ich mecz na wideo, aby zawodniczki miały go świeżo w pamięci - informuje Kubiak. - Musimy uważać zwłaszcza na ich trzy Amerykanki, a także na Natalię Małaszewską i Izę Bogdan, która do niedawna występowała u nas i na pewno będzie chciała coś udowodnić brzeskim kibicom - dodaje.
W Brzegu w tym sezonie także postawiono na zawodniczki zza oceanu, do Kimberly Williams dołączyła ostatnio Amber Watts. - Watts potrzebuje jeszcze trochę czasu, dopiero poznaje nasze zagrywki taktyczne i jest jeszcze zawodniczką głównie wspierającą zespół, ale jej wzrost może się przydać zwłaszcza na środku obrony, przy zbiórkach i blokach, a także w kontratakach - kończy Kubiak.
Cukierki Odra Brzeg - AZS KK Jelenia Góra
Niedziela, hala przy ul. Oławskiej, godz. 18.30
Transmisja na żywo w TVP 3 Wrocław
===============
* o, a tego akurat nie wiedziałem... Przy okazji: http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?t=5530
AAAAAAAAAA na koniec bez niespodzianek zawodniczki Odry jak zwykle zawineły żagle i do szatni kibice dla nich nei istneiją mino że cały mecz się staramy teraz już nei moge mówić a z tamtej sr nawet pocalujcie się w dupe miło no ale cóż bywa.....
Według mnie Odra zagrała gorzej niż w meczu z Łomiankami. Nie wiem czemu pan trener Kubiak nie daje szansy zagrac Amber tylko zmienia co chwile Martynę z Gonią ( 2 pkt.,16 % z gry, 4 zb, 5 strat, eval. - 5) .
Po co trener zmieniał Chełe, która grała na 100% skuteczności.
Szóste miejsce przed play - off staje sie juz mało realne, bo Jelenia ma juz punkt przewagi. Żeby ja wyprzedzic trzeba wygrac dwa mecze wiecej.
Ale to już jest mało realne.
Ale to już jest mało realne.