I kolejka FGE:Energa Toruń - Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

I kolejka FGE:Energa Toruń - Orzeł Polkowice

Postautor: ann » 16 września 2008, 20:58

21.09.2008 godz 18.45
Ostatnio zmieniony 23 września 2008, 14:40 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 17 września 2008, 17:01

To obok meczu AZS Gorzów - Lotos Gdynia - równie ciekawy mecz .

Zmierzą się dwie drużyny które w zeszłym roku najbardziej rozczarowały...

Na papierze Energa wydaję sie mocniejsza ...

pod koszem Orzeł ma Robbins i Carter a Energa ma Holie Merideth i Jaqcueline Moore oraz Gale , Żyłczyńska i Patrycje Gulak...

Ciekawie będzie tez na rozegraniu : Waligórska - Gajda , oraz na skrzydle Tłumak - Mieloszyńska... no i jeszcze Jańcia gra przeciwko Orzełkowi gdzie grala ostatnie 5 lat...

bedzie bardzo ciekawie ....

No i liczę że Ewelina Gala zagra tak ambitnie i z taką zadziornością jak podczas turnieju w Toruniu... :D

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 17 września 2008, 17:22

Moim zdaniem sprawa wyniku rozstrzygnie się właśnie pod koszem. Mój poprzednik nie wspomniał o paniach na pozycje nr 2. Tutaj rywalizacja Jeziorna-Krawiec. Monika jest podobno w świetnej formie!!!! Edo zadbał by mieć praktycznie cały skład,jak najwcześniej przed ligą. Takiegp konfortu nie miał niestety trener Koziorowicz (wystepy kadry), który dopiero w tym tygodniu rozpoczął pracę z drużyną. Na papierze lepsza Energa,ale czy w praktyce....Nie muszę dodawać,że bardzo bym chciał... :lol: :lol: :lol: Ciekawe widowisko się zapowiada i polkowickich kibiców serdecznie na nie zapraszam!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

koszykarz

Postautor: koszykarz » 17 września 2008, 17:54

tym bardziej że osoba ILONY JASNOWSKIEJ łączy oba kluby :D

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 17 września 2008, 17:57

Zylczynskei j z cala sympatia to tej dziewczyny bo prawie jak leszczynianka dla nas ;) nie traktuje jako duzego zagrozenia ...moim zdaniem wygra kolektyw czyli bardziej zgrana druzyna zespolowo , wiadomo jest ze Daria ma forme pokazala to w kadrze ale to nie jest powiedziane ze ona cala gre pociagnie troche jednak zgrania z nią trzeba miec ..u nas w Lesznie dobrze to wychodzilo wlasnie na linii Siwa -Daria oraz Edzia - Daria czy rozgrywajka Orzelka podola nei wiem ..amerykanki to tez wielka niewiadoma jak dla mnie.

Faworyta upatruje jednak w Toruniu chcociaz tak szczerze ta ich "polskosc" mnie nie przekonuje narazie ale narazie kazda opinia to wrozenie z fusow no ale tak to bedzie bardzo zaciety mecz moim zdaniem maly szlagier sie szykuje ;)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 17 września 2008, 18:02

Szlagier? Napewno!!!,bo za taki uważam zaciętą rywalizację między dwoma zespołami... Taka rywalizacja szykuje się w niedzielny wieczór i już się nie mogę doczekać!!!! :o

koszykarz

Postautor: koszykarz » 17 września 2008, 18:04

Daria to nie BIBA - sama meczu nie pociągnie - musi mieć z kim grać...

Na plan główny wychodzi kilka pojedynków :

Rozegranie : Gajda (kadra) kontra Waligorska (brak w kadrze ?!)

Krawiec - Jeziorna

na skrzydle właśnie Mieloszyńska a po stronie toruńskiej SZPILA i JAŃCIA oraz EWELINA GALA...

pod koszem - jesli chodzi o CCC - niewiadome CARTER i ROBBINS kontra niewiadoma J.MOORE i co nie co już wiemy o HOLIE (rok temu UTEX ....

Ławke rezerwowych - przynajmniej na papierze - to TORUŃ ma mocniejszą : GULAK , ŻYLCZYŃSKA , CHEŁCZYŃSKA , GRABOWSKA i - a w CCC - glównie młodzież...

Mam nadzieje że szeroka lawka ENERGI zaprocentuje tak jak rok temu dysponował tym Gorzów...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 17 września 2008, 18:09

Pozycje nr 2 i 3 moim zdaniem przeważą szalę zwycięstwa....Nie będę już pisał na czyją korzyść,bo zostanę zaraz posądzony o pewność siebie i stronniczość :lol: :lol: :lol:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 17 września 2008, 21:05

Mozarthio pisze:wiadomo jest ze Daria ma forme pokazala to w kadrze ale to nie jest powiedziane ze ona cala gre pociagnie troche jednak zgrania z nią trzeba miec ..u nas w Lesznie dobrze to wychodzilo wlasnie na linii Siwa -Daria oraz Edzia - Daria czy rozgrywajka Orzelka podola nei wiem ..

Ostatnie trzy miesiące rozgrywająca Orzełka - Agata Gajda, niemal codziennie trenowała z Darią, więc o ich współpracę jestem spokojny.

Po mojemu Jancia zaaplikuje nam z 25 punktów (4-5 trójek) i to chyba jedyne, czego można się spodziewać 8) reszta to totalna niewiadoma. pierwszy mecz to zawsze swojego rodzaju "gra w ciemno"

ale ja jestem optymistą.

pozdrawiam

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 18 września 2008, 06:11

niewatpliwie szykuje sie ciekawy mecz, w ktorym ciezko upatrywac faworyta.

Czekam na mecz..

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 18 września 2008, 09:17

przewiduję,że hala przy ulicy Grunwaldzkiej zapełni się w niedzielę po brzegi.... 8) 8) 8)

koszykarz

Postautor: koszykarz » 20 września 2008, 14:32

Czyli tak : wyłączając kibiców z Torunia i Pokowic - reszta obstawia zwycięstwo Energi - i niech tak pozostanie...

mam nadzieję że nasz szeroki skład zaprocentuje...

właściwie jestem tego pewien.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 20 września 2008, 14:41

Jezeli Energa teraz nie wygra... to moze bardzo to sie odbic na zespole... tym bardziej ze nastepne mecze sa z Lotosem Wisła i Gorzowem.
Moze tak sie stac ze po 4 kolejkach zamkna tabele.. a pozniej (tak jak w tamtym roku) ciezko bedzie odbic sie wysoko.
Dlatego zycze powowdzenia katarzynkom :)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

koszykarz

Postautor: koszykarz » 20 września 2008, 14:51

no własńie - terminarz jest bardzo ciężki ......

i nawet lepiej że już teraz gramy z Wislą i Lotosem czy Gorzowem - bo tu wszystko może się zdarzyć - zespoły dopiero sie zgrywaja PRZECIEŻ...

Dlatego zwycięstwo nad Polkowicami bardzo by nam się przydało - w perspektywie następnych meczy z medalistami...

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 20 września 2008, 16:03

ee Endrju nei zgodze sie z tym twierdzeniem , Tecza w zeszlym roku na dzien dobry miala 2 pierwsze mecze u siebie Wisla Lotos nastepnie byl bodajze Gorzow i Azs Poznan.. czyli 3 przegrane na dzien dobry i wygrana z Poznaniem a jednak drużyna pociągnęła i pojechala na 4 miejsce w lidze ;)

co do Energi ...dlaczego upatruje faworyta w Toruniu no jednak dlatego ze mieli wiecej czasu zeby sie zgrac kluczowe zawodniczki raczej byly na miejscu co nie mozna powiedziec o CCC jesli chodzi o zawodniczki no i wlasciwie trenera ...cwiczenie z asystentem to nei to samo co z pierwszym trenerem. Ale fakt faktem jesli Energa tu wtopi to niech nie liczy ze osiągnie cos więcej pozniej, ponieważ dla mnie Rybnik CCC beda znacznie grozniejsze po 2 ,3 meczch jak juz sie zgraja :)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”