PLKK w sezonie 2009/10

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

PLKK w sezonie 2009/10

Postautor: Greebo » 16 maja 2009, 13:06

czyli czym nas uraczą działacze..

Jest temat o transferach, ale tutaj chciałbym się skupić na sprawach organizacyjnych. Ma ktoś informacje lub przecieki dotyczące taki spraw jak:

a) terminarz (wiem ze on będzie znany później, ale może ktoś sie orientuje na kiedy mniej więcej planowany jest początek rozgrywek?)

b) przepis o dowolniej liczbie zawodniczek spoza europy. Dalej bedzie obowiązywał?

c) (najwazniejsze w tym momencie) - przepis o dwóch młodych Polkach w 12-stce meczowej. Zostaje dalej, jak tak to na takiej samej zasadzie jak obecnie, czy tez jednak ktoś poszedł po rozum do głowy i go zniósł/zmienił?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 16 maja 2009, 13:35

Gdzieś słyszałem odnośnie terminarza, że początek sezonu ma być w pierwszy weekend października. Ile w tym prawdy nie wiem...
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 16 maja 2009, 17:25

Z tego co mi wiadomo, to 10.10..

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 17 maja 2009, 14:16

ja slyszalem ze startujemy 3.10.2009
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

wawrys1992
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: wawrys1992 » 17 maja 2009, 22:51

poczatek pazdziernika? ;o pogielo ich? teraz byla polowa wrzesnia i bylo ok. ja bym nie kombinowal z datami i znow rozpoczal we wrzesniu ale to tylko moje zdanie ;D

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 17 maja 2009, 23:59

Sezon zaczął się tak wcześnie ponieważ w czerwcu już są ME na Łotwie a cały maj kadra ma zgrupowanie.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 18 maja 2009, 00:04

wawrys1992 pisze:poczatek pazdziernika? ;o pogielo ich? teraz byla polowa wrzesnia i bylo ok. ja bym nie kombinowal z datami i znow rozpoczal we wrzesniu ale to tylko moje zdanie ;D

we wrześniu jest Eurobasket i na tym bedzie skupiony PZKosz i wiekszosc kibicow (zwlaszcza, ze mamy Łódź, Poznań, Bydgoszcz, Trójmiasto - miasta, ktore sa gospodarzami Eurobasketu, a zarazem maja druzyny w PLKK). trzeba poczekac na jego zakonczenie i wtedy mozna ruszac z liga

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 18 maja 2009, 00:42

Trochę offtopując, promocja wrześniowego Eurobasketu jest jak dla mnie
słaba..
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 18 maja 2009, 15:05

Dodajmy do tych miast Pruszków - który jest 10km od Wa-wy - i z tego co słysze dużo osób już zakupiło wejściówki na mecze na Torwarze....

Co do sezonu 09/10 - w Liderze wywiązała sie awantura miedzy sponsorami a zarządem - podobno chodzi o przekształcenie ze stowarzyszenia do spółki - i jak nie wiadomo o co chodzi - chodzi o kase...
Efekt taki że wycofał sie Nice z nazwy i póki co nie chce przedłużyć umowy, wycofali sie dwaj inni główni sponsorzy i mamy wielkie brązowe kupsko - na dzień dzisiejszy klub finansuje miasto i małe firmy zwane "przyjaciele klubu"- nie wiemy na czym stoi - a trzeba budowac zespół....
teraz przypominam sobie słowa ludzi z zarządu że budujemy zespół na pierwszą 5...... - yhy - na dzień dzisiejszy nie mamy kasy aby przystąpić do PLKK :roll:

Wole nie myśleć jak to sie skończy :roll:
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

swatch
Amator

Postautor: swatch » 18 maja 2009, 15:39

rzymi pisze:Trochę offtopując, promocja wrześniowego Eurobasketu jest jak dla mnie
słaba..

Podzielam zdanie, ale nie ma sie co dziwic jak zajmuje sie tym corka Kijewskiego. Praca dzieki tacie, kase bierze a nic nie robi.
^^

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 18 maja 2009, 15:54

swatch pisze:
rzymi pisze:Trochę offtopując, promocja wrześniowego Eurobasketu jest jak dla mnie
słaba..

Podzielam zdanie, ale nie ma sie co dziwic jak zajmuje sie tym corka Kijewskiego. Praca dzieki tacie, kase bierze a nic nie robi.

Zwłaszcza w internecie - wp, onet, interia - wszystkie większe portale trąbią tylko o Euro 2012 i decyzjach UEFA a tutaj ani widu ani słychu o Eurobaskecie. Co prawda jest niby jakaś specjalna strona poświęcona temu turniejowi ale mało kto zna jej adres.. Zaskoczyłeś mnie z tą córką Kijka, nie miałem pojęcia, że ona się tym zajmuje. Cóż, jeszcze trochę czasu do września jest i może coś się zmieni :wink:
ObrazekObrazek

hermes46
Kadet

Re: PLKK w sezonie 2009/10

Postautor: hermes46 » 08 czerwca 2009, 11:45

mi sie wydaje ze pierszw dni pażdziernika. Mi pasuje :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 08 czerwca 2009, 13:32

hermes46 pisze:mi sie wydaje ze pierszw dni pażdziernika. Mi pasuje :lol:

dokładnie 3 października rusza nowy sezon :)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 15 czerwca 2009, 09:12

Mecz o Super Puchar 26 września w Lublinie.

http://www.kurierlubelski.pl/module-dzi ... 73108.html
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

flash
Młodzik

Postautor: flash » 15 czerwca 2009, 09:19

Wielki basket znowu zawita do Lublina

Głównym organizatorem imprezy jest MOSiR z dyrektorem Mariuszem Szmitem na czele. LZKosz. odpowiada za część sportową. – Tym razem rozmowy z miastem na temat organizacji tej imprezy były bardzo szybkie. Przekonaliśmy władze, że warto postawić na tę imprezę, bo to fantastyczna promocja Lublina – przekonuje Lembrych. – Mecz odbędzie się w świetnym czasie antenowym. Będzie dostępny aż na dwóch platformach cyfrowych. Do tego PLKK ma podpisać umowę z UPC. Kalkuluje się, że spotkanie obejrzy ok. 10 milionów widzów – dodaje.

Umarłem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Powiedzcie, że tego zdania tu nie ma... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8)
bball

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”