.
Kiki już wybrała Gorzów, podpis na umowie to tylko kwestia czasu
Fanom gorzowskich koszykarek za chwilę odpadnie jedno zmartwienie. Kontrakt na kolejny sezon lada dzień podpisze Kiki N’Garsanet, która przystała na propozycję klubu i czeka tylko na wysyłkę umowy. Działacze KSSSE AZS PWSZ wciąż czekają za to na odpowiedź Agnieszki Szott.
- Doskonale pamiętam te wszystkie historie z Kiki. Na początku kibice chcieli się składać na bilet do Stanów Zjednoczonych. Ja jednak widziałem w niej spory potencjał, zaufałem jej i poczekałem na lepsze dni. Po słabszym starcie w polskiej ekstraklasie, odrodziła się w pucharach europejskich i do końca niesamowicie pomagała nam pod koszami - mówił po sezonie trener KSSSE AZS PWSZ Dariusz Maciejewski.
Niespełna 25-letnia koszykarka zaliczyła w Polsce bardzo dobry sezon. Aż 27 z 34 meczów rozpoczynała w pierwszej piątce. Na parkiecie przebywała średnio 24 minuty, rzucała 10,5 punktu na mecz. Miała świetną skuteczność rzutów za dwa punkty - 50 procent!
Dlatego nasz szkoleniowiec nie wyobrażał sobie gorzowskiego zespołu w przyszłym sezonie bez środkowej Denaimou Christelle N’Garsanet. Klub złożył jej propozycję pozostania w Gorzowie na kolejny rok. Już podczas pierwszej rozmowy, pod koniec kwietnia, Kiki wstępnie powiedziała: tak! Musiała tylko poukładać sprawy osobiste. Po rodzinnej naradzie we Francji, dała w końcu klubowi z Chopina odpowiedź. Pozytywną odpowiedź. Koszykarka z Wybrzeża Kości Słoniowej czeka teraz tylko na umowę do podpisania.
źródło: http://www.gorzow24.pl/sport/19-koszyko ... czasu.html
.