I liga - Grupa Wielkopolska (terminarz)
Moderator: Moderatorzy
-
on
-
gosc
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
on pisze:To moze przypomne:
pierwszy mecz w Ostrowie z Tęczą.
Oj słabiutka masz pamiec
Aaa...ty chyba mówisz o moim bracie... teraz kojarze
Ale nie ma problemu jak chodzi o dojazd na hale 4821079 proszę o kontakt to pokieruję. Pozdrawiam.
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
MARAS pisze:pix pisze:czy ktoś może po krótce przedstawić mi MUKS, bo nic o nim nie wiem ...
Trenerem jest Jabol! Bardzo ciekawa postać!![]()
A większośc koszykarek MUKS podebrał Olimpii!
To takie dwa fakty najważniejsze!
Toś za duzo nie powiedział
Rozwijając jednak wypowiedź Marasa... najbardziej doświadczonymi koszykarkami MUKS-a są Ilona Mądra oraz Aleksandra Jabłońska. Zespół ten opiera się przede wszystkim na młodzieży- nie ma co ukrywać jest jednym z głównych kandydatów do złota w MPJ. Na pewno jak juz Maras zauważył osoba trenera Andrzeja Jabłońskiego ubarwi troszkę meczyk.
Moim zdaniem... moim skromnym zdaniem wydaje mi się, że faworytem tego spotkania jest MUKS, który powinien w dwóch meczach rozstrzygnąc rywalizację. Ale cóż...póki piłka w grze- życzę powodzonka i 3 mam kciuki
Hmmm... Mati z tym "opieraniem się na młodzieży" w tym sezonie bywa różnie
Np w meczu z Olimpią Dzidka 27pkt, Ola bodajże 21... reszta mniej niż 10... Na pewno zatrzymanie Dzidki i pozwolenie na "wyfaulowanie się" Oli to droga do sukcesu... O ile to drugie z reguły przychodzi łatwo i szybko, to z tym pierwszym każdy zespół 1 ligi będzie miał problem... Dzidka to Dzidka 
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
No wiadomo chyba sama Dzidka nie tego chciała jak się domyślam, zresztą już w zeszłym sezonie w wielu rozmowach podkreślała, ze jej czas już się skończył i chce tylko pomagać młodzieży w najważniejszych momentach meczu ale nie chce żeby gra się na niej opierała tak jak to było w Ostrowie przez te 3 lata.
Fakt pierwsza liga to nawet słabsza pierwsza liga niż kiedyś i takie zawodniczki jak Dzidka jeszcze długi czas jak będą grały będą rządzić i dzielić na tych parkietach co do tego nie mam wątpliwości
Fakt pierwsza liga to nawet słabsza pierwsza liga niż kiedyś i takie zawodniczki jak Dzidka jeszcze długi czas jak będą grały będą rządzić i dzielić na tych parkietach co do tego nie mam wątpliwości
Dwa oblicza
W miniony weekend w Zgorzelcu byliśmy świadkami dwóch spotkań Towarzystwa Sportowego Ostrovia z Osą Zgorzelec. Różniły się one jednak diametralnie...
pierwsze spotkanie nie układało się po myśli drużyny Jana Perkiewicza... nie wychodziło praktycznie nic, znać o sobie dawała na pewno siedmio godzinna podróż. Twarda obrona gospodyń na całym placu oraz specyficzna hala w Zgorzelcu niestety bardzo oddziaływały na grę naszego zespołu. Ostatecznie Ostrovia przegrała 62-61. W drugim spotkaniu, które rozgrywane było wcześnie rano, bo o godzinie 10.30 w niedziele zobaczyliśmy zupełnie inną Ostrovię. Od początku spotkania dziewczyny kontrolowały swoją grę z minuty na minutę powiększając przewagę dobijały celnymi trafieniami koszykarki Osy, którym nie zabrakło ambicji w dwóch pojedynkach. W niedziele zaobserwowaliśmy bardzo dobre zawody w wykonaniu ostrowskich koszykarek, zagrały z wielkim polotem, finezją prezentując kibicom coraz to ładniejsze akcje.
Swoje pierwsze punkty na parkietach 1 ligi zanotowała Edyta Mielczarek. Drugie spotkanie zakończyło się przekonywującym i dającym nadzieję przed meczami z Lesznem wynikiem 43-90.
Sobota:
Osa Zgorzelec- Ostrovia Ostrów 62-61
Punkty dla Ostrovi: Urszula Biela 17, Agata Krygowska 13, Marta Błaszczyk 9, Katarzyna Skrzypczak 8, Anna Rajkowska 8, Monika Szymańska 4, Barbara Walas 2.
Niedziela:
Osa Zgorzelec- Ostrovia Ostrów 43-90
Punkty dla Ostrovi: Marta Błaszczyk 23, Katarzyna Skrzypczak 20, Urszula Biela 12, Monika Szymańska 11, Anna Rajkowska 10, Agata Krygowska 7, Barbara Walas 5, Edyta Mielczarek 2.
W miniony weekend w Zgorzelcu byliśmy świadkami dwóch spotkań Towarzystwa Sportowego Ostrovia z Osą Zgorzelec. Różniły się one jednak diametralnie...
pierwsze spotkanie nie układało się po myśli drużyny Jana Perkiewicza... nie wychodziło praktycznie nic, znać o sobie dawała na pewno siedmio godzinna podróż. Twarda obrona gospodyń na całym placu oraz specyficzna hala w Zgorzelcu niestety bardzo oddziaływały na grę naszego zespołu. Ostatecznie Ostrovia przegrała 62-61. W drugim spotkaniu, które rozgrywane było wcześnie rano, bo o godzinie 10.30 w niedziele zobaczyliśmy zupełnie inną Ostrovię. Od początku spotkania dziewczyny kontrolowały swoją grę z minuty na minutę powiększając przewagę dobijały celnymi trafieniami koszykarki Osy, którym nie zabrakło ambicji w dwóch pojedynkach. W niedziele zaobserwowaliśmy bardzo dobre zawody w wykonaniu ostrowskich koszykarek, zagrały z wielkim polotem, finezją prezentując kibicom coraz to ładniejsze akcje.
Swoje pierwsze punkty na parkietach 1 ligi zanotowała Edyta Mielczarek. Drugie spotkanie zakończyło się przekonywującym i dającym nadzieję przed meczami z Lesznem wynikiem 43-90.
Sobota:
Osa Zgorzelec- Ostrovia Ostrów 62-61
Punkty dla Ostrovi: Urszula Biela 17, Agata Krygowska 13, Marta Błaszczyk 9, Katarzyna Skrzypczak 8, Anna Rajkowska 8, Monika Szymańska 4, Barbara Walas 2.
Niedziela:
Osa Zgorzelec- Ostrovia Ostrów 43-90
Punkty dla Ostrovi: Marta Błaszczyk 23, Katarzyna Skrzypczak 20, Urszula Biela 12, Monika Szymańska 11, Anna Rajkowska 10, Agata Krygowska 7, Barbara Walas 5, Edyta Mielczarek 2.
- czarny
- Młodzik
- Kontaktowanie:
on pisze:Gratulacje dla Ostrowa. Ciesze się tym bardziej, że bliski wyjazd.
Prosba do Matiego:
jadac od Leszna samochodem jak trafic na hale?
(chyba, ze znow przypadkiem Cie spotkam i pojedziemy razem:)))
to byłem ja
w razie czego chętnie skorzystam z możliwości dojazdu raz jeszcze

you're as good as your last performance
-
Rafał Szeremeta
Wyprowadzić z równowagi Olę Jabłońską (na parkiecie i z trybun
) nie będzie trudno (tyle, że wg mnie MUKS bez Oli - gra trochę rozsądniej). Ilonę wyprowadzić z równowagi będzie ciężko
, ale za to postaramy się wyprowadzić z równowagi i doprowadzić do szału pana Jabłońskiego
Repertuar w trakcie przygotowań
Na początek Poznań...mam tylko nadzieję, że nie będziemy musieli skupiać się zamiast na dopingu i denerwowaniu O.J i mr J na szarpaninie z ochroną (jak to zawsze miało miejsce na Chwiałce na meczach z Quayem)...
PS: Pan Jabłoński po swojej jedynej wizycie w Siechnicach (turniej przedsezonowy i mecz w Siechnicach o 5 miejsce: MUKS - AZS KK Jelenia Góra) ma na "pieńku" z siechnicką publicznością, więc nikogo nie będzie trzeba namawiać, żeby "umilali" panu Jabłońskiemu mecz/e w Siechnicach
Na początek Poznań...mam tylko nadzieję, że nie będziemy musieli skupiać się zamiast na dopingu i denerwowaniu O.J i mr J na szarpaninie z ochroną (jak to zawsze miało miejsce na Chwiałce na meczach z Quayem)...
PS: Pan Jabłoński po swojej jedynej wizycie w Siechnicach (turniej przedsezonowy i mecz w Siechnicach o 5 miejsce: MUKS - AZS KK Jelenia Góra) ma na "pieńku" z siechnicką publicznością, więc nikogo nie będzie trzeba namawiać, żeby "umilali" panu Jabłońskiemu mecz/e w Siechnicach