Olimpia Poznań - sezon 2004/2005

Jeśli Twój zespół nie ma jeszcze osobnego podforum, pokaż w tym dziale, że na to zasługuje!

Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 22 listopada 2004, 15:30

No Seba ale chcieliście dać! Ładne ambicje macie całą kwarte prześpiewać!

A swoją drogą to wczoraj z ciekawości przejechałem się na ulice Promistą obejrzeć sale Olimpii. Chyba dobrze trafiłem Promienista 19.

Kiedyś jeszcze musze wpaść tam na jakiś meczyk. Tylko Seba niechce powiedzieć kiedy jakiś mecz jest.

A w ilu byliście w Konienie?
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 22 listopada 2004, 15:39

MARAS pisze:No Seba ale chcieliście dać! Ładne ambicje macie całą kwarte prześpiewać!

Wielokrotnie śpiewalismy całą kwartę - pierwszy raz w Łodzi na meczu z Widzewem, kiedy to Olimpia awansowała ponownie do ekstraklasy (rok 2002). Do śpiewu wtedy dołączyliśmy sztuczne ognie... mamy bardzo podzielną uwagę :D Wydaje mi się, że na tym Forum znajdują się też osoby, które były i mogą zaświadczyć Twojej kronikarskiej ciekawości ;) Wczoraj trochę zabrakło treningu i za dużo w poprzednich kwartach było szaleństw .. hehe..

Co do terminarzu - czytasz mi w myślach... właśnie szykowałem takowy do umieszczenia na Forum.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Wilson
Nowy na forum

Postautor: Wilson » 27 listopada 2004, 20:34

Witam! Staramy się odbudować potęgę z dawnych czasów. Piątego grudnia nadarza się ku temu najlepsza okazja, na sali przy ulicy Promienistej gościć bedziemy juniorki MUKSa (godzina 11). Wszystkich znajomych serdecznie zapraszamy na ten mecz.
Zawsze wierni i oddani, to OLIMPII POZNAŃ fani!

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 27 listopada 2004, 22:17

Wilson... chm... tak jakbym coś kojarzył, coś pamiętał, gdzieś słyszał...
Witam i pozdrawiam „nowego” forumowicza, a jeśli idzie o mecz z MUKS-em to życzę jak najwięcej jak najbardziej gorących meczów – a ten widzę, że Was elektryzuje. Życzę także powodzenia i przede wszystkim dobrej zabawy.
Pozdrowienia z Łodzi :)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 grudnia 2004, 04:16

Niedzielny mecz z MUKSem odbędzie się nie o 11, ale godzinę pózniej - w samo południe. Serdecznie zapraszamy!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 07 grudnia 2004, 13:36

Statystyki punktowe zawodniczek Olimpii Poznań w sezonie 2004/2005 - stan na koniec listopada:

- 14.XI. - AZS PWSZ Gorzów Wlkp (juniorki) 79:45 - Weronika Idczak 18, Olga Pacyńska 14, Katarzyna Najtkowska 13, Bogna Pacyńska 10, Agata Rafałowicz 6, Barbara Iwanowska 6, Katarzyna Białasik 6, Paulina Nieć 4, Karolina Budeń 2, Agata Kłos 0.

- 14.XI. - UKS 41 Szczecin 76:53 - Barbara Iwanowska 21, Olga Pacyńska 21, Katarzyna Najtkowska 13, Bogna Pacyńska 11, Agata Rafałowicz 8, Karolina Budeń 2, Weronika Idczak 0, Katarzyna Białasik 0, Paulina Nieć 0, Agata Kłos 0.

- 21.XI. - MKS MOS Konin (juniorki) 99:43 - Olga Pacyńska 21, Weronika Idczak 20, Katarzyna Najtkowska 15, Agata Rafałowicz 15, Bogna Grochowska 12, Karolina Budeń 6, Barbara Iwanowska 4, Bogna Pacyńska 4, Agata Kłos 2, Natalia Sęk 0, Paulina Nieć 0.

- 28.XI. - Tęcza Leszno 77:66 - Katarzyna Najtkowska 20, Barbara Iwanowska 15, Agata Rafałowicz 9, Weronika Idczak 8, Olga Pacyńska 8, Bogna Pacyńska 6, Katarzyna Kalka 5, Anna Wieczorek 2, Natalia Sęk 0, Katarzyna Białasik 0.

- 28.XI. - MKS Kutno 69:67 - Agata Rafałowicz 15, Barbara Iwanowska 14, Weronika Idczak 12, Katarzyna Najtkowska 10, Olga Pacyńska 8, Bogna Pacyńska 6, Anna Wieczorek 4, Katarzyna Kalka 0.

Awatar użytkownika
Manek
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Manek » 27 stycznia 2005, 21:07

Środek sezonu, wszędzie mecz za meczem, wszędzie piłki latają po boisku w spotkaniach ligowych czy chociażby towarzyskich tylko na promienistej cisza i spokój... żadnego meczu ligowego, żadnego turnieju... cisza... na początku myślałem „[...]ehh początek roku – wszyscy odpoczywają po sylwestrze[...]” ale my tu mamy już prawie luty... ciągle lekko podirytowany [ Seba, Marian i inni mówili że meczy jak kot napłakał] spojrzałem a tu bodajże jeszcze do końca sezonu 3 spotkania... Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze, no i tym razem także pewnie o nie chodzi. Tylko nie rozumiem dlaczego Olimpia – klub z tradycjami ma problemy ze znalezieniem sponsorów. Słyszałem o przeszłości niektórych działaczy klubu ale czy to ma właśnie aż taki wpływ na to że tak się dzieje?? Do tej pory jestem w szoku... dziewczyny cały czas trenują, ciężko pracują prawie codziennie... [nie mówię ze to źle że ćwiczą bo to na pewno nie pójdzie w las] ale czy jednak ta taka ciężka robota wykonywana przez trenera i ten wysiłek zawodniczek nie jest troszkę nie wykorzystany?? Wytłumaczcie mi kiedy się taka sytuacja zmieni – pytanie może naiwne ale naprawdę nie rozumiem, może mi trzeba łopatologicznie ale na obrazkach wyjaśnić...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 27 stycznia 2005, 22:47

Manek to nie do końca tak. Meczy faktycznie malutko póki co, ale nie bardzo to ma coś wspólnego z pieniędzmi (a raczej ich brakiem). Po prostu w Wielkopolsce ci co mieli, to już awansowali, do rozgrywek drugiej ligi zgłosiły się tylko dwa zespoły, więc żadnych rozgrywek seniorskich nie z winy Olimpii nie ma po prostu :( Co do spotkań juniorek... ehhh... chętnych w naszym regionie również tyle, co kot napłakał. Mało komu zależy na szkoleniu młodzieży u nas i stąd biorą się takie przerwy w rozgrywkach. Jest to bardzo wqrzające dla kibiców, ale co gorsza zabójcze dla zawodniczek, które nie mają okazji ćwiczyć tego, co trenują w warunkach meczowych. Jedyną szansą dla Olimpii i sensu pracy tych dziewczyn to awans w tym sezonie do pierwszej ligi, a to już wiąże się również z pieniędzmi. No ale przede wszystkich trzeba CHĘCI tego awansu!!! Masz wiele racji pisząc to wszystko - aż żal patrzeć na tak ciężko harujące od wielu lat bardzo zdolne koszykarki, wiedząc, że ich poprzedniczki teraz albo musiały zakończyć przygody z basketem, albo grzeją ławę w ... każdy wie gdzie. Po prostu smutno... Powtarzam więc jeszcze raz - to OSTATNI sezon! Jeśli w tym roku okaże się, że to wszystko nie ma przyszłości, a dziewczyny nie mają żadnych możliwości dalszego rozwoju, to ...

A co do następnego meczu - w lidze juniorek czeka nas niezwykle emocjonująca pod wieloma względami wyprawa na Chwiałkę, by zmierzyć się z MUKSem ;) Będzie się działo!!! Ale to dopiero pod koniec lutego... ehhh

Ps. W obliczu braku aktualnie szansy do grania dla Olimpijek jeszcze bardziej mnie zaskakuje brak organizacji sparingów z drugim składem AZSu! Klub patronacki... taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Pozdro i do zobaczenia!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 27 stycznia 2005, 23:25

Seba pisze:...Jeśli w tym roku okaże się, że to wszystko nie ma przyszłości, a dziewczyny nie mają żadnych możliwości dalszego rozwoju, to ...

.....to co :?: :?: :shock: :shock:

...nie chce byćupierdliwy, oczywiście...... :wink:
reloaded :]

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 27 stycznia 2005, 23:47

Mytek pisze:
Seba pisze:...Jeśli w tym roku okaże się, że to wszystko nie ma przyszłości, a dziewczyny nie mają żadnych możliwości dalszego rozwoju, to ...

.....to co :?: :?: :shock: :shock:

...nie chce być upierdliwy, oczywiście...... :wink:

Ależ nie jesteś :) To nie żadna tajemnica... Kończąc więc myśl - to... ja sobie daję spokój z aktywnym kibicowaniem. Jakiś czas temu, gdy wiele osób ze starej, olimpijnej gwardii się wykruszało, w kilka osób pogadaliśmy i doszliśmy do wniosku, że po tych dziesięciu, piętnastu latach tłustych, kiedy to dzięki temu zespołowy doświadczylismy wielu wspaniałych przezyć, w jakiś sposób musimy się odwdzięczyć, nie opuszczając zespołu w chwilach trudniejszych. Ustaliliśmy więc, że tak długo, jak będziemy widzieli oddanie klubowi zawodniczek, ich ciężką pracę, poświęcenie i chęć osiągnięcia szegoś w koszykówce... tak długo, jak w jakikolwiek sposób będziemy im mogli jakoś pomóc, tak długo będziemy to robić. Były chwile, że widzieliśmy u niektórych brak wspomnianych cech niezbędnych do tego, by naszym zdaniem było warto im pomagać - w tych chwilach nasza obecność była zupełnie zbędna. Jeśli ktoś sam siebie nie szanuje, nie warto poświęcać mu swojego czasu. W tym sezonie jednak widać wyraznie, że dziewczyny pracują aż miło! Wyniki wskazują, że robią stałe postępy, że warto na nie stawiać. Dlatego też mam wielką nadzieję, że jednak za rok tego końca nie będzie... bo tak szczerze, to jesli nie awansujemy, to praktycznie niewiele ciekawego zostanie...

Ps. Oczywiście to jest tylko moje osobiste zdanie - za kolegów się nie wypowiadam ;)

Pozdrawiam.

Gość

Postautor: Gość » 28 stycznia 2005, 12:45

[quote="Manek"]Słyszałem o przeszłości niektórych działaczy klubu ale czy to ma właśnie aż taki wpływ na to że tak się dzieje??

tu nie tylko o przeszłość działacy chodzi, ale raczej o przeszłość klubu jako takiego (zapoznaj się z jego historią); jeżeli weźmie się pod uwagę takie coś jak to, że Prezydent Poznania po objęciu urzędu wolał aby miasto przez jakiś czas było bez skarbnika, bo w jego obozie brakowało osób z odpowiednimi kwalifikacjami, a z lewicą to on współpracował nie będzie, w-ce Prezydent natomiast w przeszłości dowodził atakami na wiadome obiekty przy ul.Kochanowskiego to już wiadomo dlaczego Olimpia nie cieszy się sympatią władz Poznania i poznańskich mediów.
Pozyskanie kilku zawodniczek z Olimpii nie służyło temu aby pomóc Olimpii, a im samym dać szansę rozwoju (niektóre treningi wyglądają tak, że trener mówi do nich "my tu poćwiczymy ..., a wy idźcie sobie poćwiczyć na drabinki") ale tylko temu, aby mieć jak najmniejszym kosztem wymaganą ilość zawodniczek w składzie.

Awatar użytkownika
Manek
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Manek » 28 stycznia 2005, 15:17

Seba pisze: (...)Po prostu w Wielkopolsce ci co mieli, to już awansowali (...)

No własnie dla mnie jeszcze jedna sprawa jest zagadka... a mianowice system awansowania do wyzszych lig?? jak to wyglada tutaj?? Seba ciagle mówisz ze liczysz ze Olimpia awansuje, ale jakie musza spelniac warunki??

Wróć do „Inne kluby”