Sponsor w nazwie klubu

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 20 lipca 2007, 16:58

sienot pisze:gdyby nie sponsor wielu kibiców w Polsce nie widziało by I ligi na oczy szkoda

ja tego nie kwestionuje , jedyne co uważam ze pojawienie się sponsora w nazwie klubu nie jest i nie powinno być czynnkiem decydującym czy kibcie zobaczą 1 ligę czy też nie.

Bez nazwy każdy by wiedział, że ta drużyna gra tak, zarządzana jest dzieki tej firmie i tej.

Myślę, że kluby (może wszystkie, może niektore) same w swojej ofercie proponują wpisanie sponsora do nazwy.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Wojtek
Żak

Postautor: Wojtek » 20 lipca 2007, 17:05

Mikey pisze:
Wojtek pisze: Po trzecie wolalbym krzyczeć unimil Brzeg niż OSRAM łódź!!
:lol:
Zrobiło ci się lepiej po napisaniu Łódź z małej litery? Pozbyłeś sie trawiących cię kompleksów mieszkańca Brzegu? Teraz czujesz się bardziej dowartościowany, twoj klub jest bardziej utytułowany a miasto większe? Co chciałes udowodnić tym żałosnym zabiegiem ortograficznym? Że nie lubisz Łodzi, ŁKS? :D Nie tacy jak ty nas nie lubią i nie tacy z nami trzymają. Nie miej złudzen. Tym smiesznym postem kompromitujesz najwyżej siebie i własne środowisko. Zrozum ze braku tradycji i tytułów nie da się nadrobić próbą zdykredytowania innego miasta i klubu.
A jesli faktycznie gotów byłbyś dopingowac Unimil Brzeg to gratuluję fasonu, byłbyś prawdziwym jednoosobowym cyrkiem w światku kibicowskim w Polsce.
A swoją drogą pisząc o firmie Osram ( w tym kontekście) przyznałes nam (chcąc lub nie) rację, potwierdziłeś wszystkie wątpliwości które Lisu poruszył w pierwszym poście.

To jest moja prywatna sprawa kogo lubie a kogo nie lubie i za przeproszeniem g...no Ci do tego.. Żałosny to Ty jestes bo myślisz ze masz monopol na wiedze. Myślisz ze to co Ty napiszesz jest najwspanialsze i najcudowniejsze i godne podziwu.. jestes tak zapatrzony w siebie, że aż mi przykro.. najlepiej odczytywać jak ktoś coś napisze tak jak Ty chcesz bo tak Ci wygodnie, bo przecież Tylko Ty masz racje... to jest załosne... żadnej dyskusji nie można podjąć na forum, bo przecież masz zawsze racje... po raz kolejny przekonałem się, że to Wy macie kompleks ŁODZI a nie Brzeg, bo To wy sie rzucacie jak ktoś nazwę waszego pieknego miasta napisze z małej litery:) a po za tym o firmie OSRAM to była aluzja (wiem trudne słowo - sprawdz w słowniku) i jeżeli myslisz ze u nas w Brzegu sponsor jest ważniejszy dla kibiców niż klub to jesteś w błędzie.. Najlepiej cwaniakować bo z dużego miasta jesteście i u was zainteresowanie sportem czy to piłką nożną czy koszykówką jest większe u nas nie dość że większość dawnych kibiców wyjechała z miasta to młodzi, nowi jakoś nie kwapią się aby na hale przychodzić... i wiesz taka dobra rada nie zawsze honor jest najważniejszy i trzeba się cieszyć z tego co się ma. A nie zmieniać nazwę stowarzyszenia co rok i żeby długi przepadały... bo nie ma to jak płacić przez cały sezon tylko zagranicznym koszykarkom a polskie olewać - ale o tym nikt z was nie napisze bo WSTYD. ŻAŁOSNE!!

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 20 lipca 2007, 17:47

Skoro sam przywiazujesz tak ogromna wage do tego czy mowi sie Siemens czy ŁKS to po co piszesz ironizujac Cukierki, a nie napiszesz Odra. Juz ktorys raz powtarzam, zreszta nie tylko ja na tym forum, ze Odra to nazwa klubu a to ze pokrywa sie z nazwa sponsora to czysty przypadek. Ale widocznie czytanie ze zrozumieniem niektorym za bardzo nie wychodzi wiec z tej racji mozna poironizowac w strone brzeskiego bydla. Skoro jest juz w nazwie sponsor i to on decyduje czy bedziemy miec w miescie ekstraklase to nikt z kibicow nie jest w stanie nic zrobic.
A jesli chodzi o jakiekolwiek kompleksy to zapewniam cie Mikey ze ich nie mamy, bo nikt od nas nie wywoluje zbednych i nieuzasadnionych napinek. Jesli spotykamy sie z reakcja ktora nam sie nie podoba to tak samo odpowiadamy. Jesli chodzi o brak tradycji to normalnie padlem jak to przeczytalem a to dlatego ze w przyszlym roku bedzie 50 lecie brzeskiego kosza, wiec jesli uwazasz ze 50 lat to nie tradycja i kupa czasu to sadze ze mlodsze stazem kluby dla ciebie nie istnieja. Kwestia tego czy sponsor ma w dupie to czy krzyczysz jego nazwe podczas meczu czy nie to zupelnie inny problem bo sa ludzie i ludzie. A jesli nie daj Bog przedsiebiorstwo wyrobow cukierniczych Odra s.a wycofa sie z dawania kasy na sport i wejdzie np inny sponsor hmm np. Dove to zapewniam cie ze nikt nie bedzie krzyczal nazwy producenta mydla i innych p... przez nich wytwarzanych.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 20 lipca 2007, 18:29

Mialem skomentować cały wpis ale gdy doszedłem do tego fragmentu trochę się zdziwiłem i postanowiłem tlyko do tego się odnieść

Wojtek pisze: i wiesz taka dobra rada nie zawsze honor jest najważniejszy i trzeba się cieszyć z tego co się ma.

jeśli to ma być dobra rada, to ja za nią serdecznie podziękuję! w

w kontekście omawianego tematu co może najważniejsze? pieniądze? klasa rozgrywkowa? amerykanki w zespole? 5 tytułów mistrza Polski?

i do "kolegi" powyżej

A jesli nie daj Bog przedsiebiorstwo wyrobow cukierniczych Odra s.a wycofa sie z dawania kasy na sport i wejdzie np inny sponsor hmm np. Dove to zapewniam cie ze nikt nie bedzie krzyczal nazwy producenta mydla i innych p... przez nich wytwarzanych.

a może wkońcu powalczyć o to co wam się należy, (bo klub to tez kibice) a mianowicie zeby nie byly zmieniane nazwy? niech sobie Dove bedzie sponsorem ale po co robic Dove Brzeg?? 50 lat to argument do walki z takimi dziwnymi trendami ale trzeba tą walke podjąć. a nie cieszyć się z tego co się ma, bo honor to coś wiecej niż pieniądze , 5 tytułów mistrza Polski gra w Eurolidze czy PLKK wbrew temu co napisal Wojtek.

o to chodzi, a niektorzy się już zaczynają oburzać i sprowadzać dyskusję na niski level
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 20 lipca 2007, 18:43

Wojtek pisze:To jest moja prywatna sprawa kogo lubie a kogo nie lubie i .. Żałosny to Ty jestes bo myślisz ze masz monopol na wiedze
Myślisz ze to co Ty napiszesz jest najwspanialsze i najcudowniejsze i godne podziwu.. jestes tak zapatrzony w siebie, że aż mi przykro..
najlepiej odczytywać jak ktoś coś napisze tak jak Ty chcesz bo tak Ci wygodnie, bo przecież Tylko Ty masz racje... to jest załosne... żadnej dyskusji nie można podjąć na forum, bo przecież masz zawsze racje... po raz kolejny przekonałem się, że to Wy macie kompleks ŁODZI a nie Brzeg, bo To wy sie rzucacie jak ktoś nazwę waszego pieknego miasta napisze z małej litery:) a po za tym o firmie OSRAM to była aluzja (wiem trudne słowo - sprawdz w słowniku) i jeżeli myslisz ze u nas w Brzegu sponsor jest ważniejszy dla kibiców niż klub to jesteś w błędzie.. Najlepiej cwaniakować bo z dużego miasta jesteście i u was zainteresowanie sportem czy to piłką nożną czy koszykówką jest większe u nas nie dość że większość dawnych kibiców wyjechała z miasta to młodzi, nowi jakoś nie kwapią się aby na hale przychodzić... i wiesz taka dobra rada nie zawsze honor jest najważniejszy i trzeba się cieszyć z tego co się ma. A nie zmieniać nazwę stowarzyszenia co rok i żeby długi przepadały... bo nie ma to jak płacić przez cały sezon tylko zagranicznym koszykarkom a polskie olewać - ale o tym nikt z was nie napisze bo WSTYD. ŻAŁOSNE!!

Znów sie unosisz Wojtuś... Ciśnienie skoczy...
1. Chlopcze z Brzegu, otóż moje miasto tak jak każde inne zgodnie z regułami ortografii należy pisac wielką literą- to już nie moje "wymysły", mądrzejsi od nas to wymyślili... Może w Brzegu tego nie uczyli, cóż ...
2. Kwestie "aluzji", "sprawdzania w slowniku" i tego typu przysrywek mozesz sobie odpuścić, a i nie miejsce tu na licytację kto ma więcej w głowie i jakim dyplomem się moze pochwalić.
3. Kompleks Łodzi? Być moze, :D ale najwyżej w stosunku do Rzymu, Paryża, Londynu, w Polsce do Krakowa (bo to piękne miasto), na pewno nie do ...Brzegu :lol: ... A jak pamietamy to tekst do kibiców z Polkowic "Cztery domy, trzy ulice ..." leciał jakoś z waszego sektora, nie z naszego... Pokazaliście wtedy siłę wielkomiejskiej ekipy... :lol: :lol: :lol:
4. Za rady dziękujemy. Przetrwalismy 100 lat bez cennych rad z Brzegu i jakoś żyjemy. O koszykarki ŁKS tez się nie martw, nie są upośledzone i dadzą sobie radę, najwyżej przyjdą po ratunek do Brzegu... :wink:
5. Epitety w stylu: żalosny, żenujący, zapatrzony w siebie itp możesz oczywiście powielać tu w ilościach hurtowych, ile dusza zapragnie tak długo aż zaspokoi to twój wewnętrzny niedosyt, niewiele to zmieni, bo jak pisałem nie tacy mnie tu obrażali i nie tacy darzą szacunkiem.
6. Na dyskusję z nami jakoś nie narzekają kibice Wisły, Polkowic, Olimpii, AZS Poznań, Pabianic, Leszna... A ze wy macie z tym problem? (czyżby niezapomniany incydent z Pabianic? :lol: ) Odpowiem twoimi słowami: za przeproszeniem g...no mnie to obchodzi".
Obrazek
Obrazek

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 20 lipca 2007, 19:55

Jesli ciagle wspominasz incydent z Pabianic to znaczy ze wciaz przyznajesz sie do zlodziei ktorzy wyskoczyli po silowni do 14-letnich lepkow i zabrali im szaliki, i gowno mnie to obchodzi czy Ty tez byles w tej ekipie czy nie. Jak to jest? Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego? Jak spiewam "cztery domy itd." w kierunku polkowic to mam odwage sie do tego przyznac a nie dowartosciowywac sie kradnac szaliki lepkom. Ale niektorzy sie skoksili i odgrywaja sie teraz za buty w twarz ktore lecialy w ich kierunku za lepka.

Awatar użytkownika
Kanidżia
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Kanidżia » 21 lipca 2007, 11:08

:lol: :lol: :lol:

To powinno wystarczyć za mój komentarz w tym temacie, ale...cieszę się, że jestem kibicem takiej, a nie innej drużyny, że zapie#dalam, za przeproszeniem, przez pół Polski, by po raz kolejny zostać upokorzonym brakiem ambicji przez piłkarzy, koszykarki, siatkarki i jeszcze inne sekcje, że dostaję "po głowie" w Częstochowie, że każdy mecz z lokalnym rywalem musi być okraszony dawką gazu łzawiącego, że czuję na sobie drwinę i pobłażliwe spojrzenie kibiców klubów o większych sukcesach, że równocześnie widzę ich podziw dotyczący ww. sytuacji, że każdy dzień rozpoczynam myślą o trzech najpiękniejszych literkach, jakie znam...Nie czuję się gorszy, czy lepszy od nikogo. Czuję jedynie, że mam serce kibica. Kto go ma, nie zrozumie.
"Gwarny tłum, trybun szum. Mrowie głów i świateł blask..."

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 21 lipca 2007, 12:31

Mikey pisze:P.S. Przyklad Polkowic. Jeszcze niedawno przywiązani byli do monotonnego CCC. Używali tych samych argumentów co wy. I co ? I zmienili swoje podejście o 180 stopni. Zwrócili sie do korzeni do Orła, zaczęli kibicować klubowi a nie sponsorowi, zaczeli się świetnie bawić na meczach. I co można było? Sponsor się obraził? Odszedł? Zapytaj się teraz kumatego polkowiczanina komu kibicuje? Żaden nie odpowie ze CCC. Sponsor ma dośc miejsca zeby zaprezentowac się na hali, na koszulkach. I jesli jest rozsądny nie będzie oczekiwal ze kibice będą wykrzykiwać na hali jego nazwę. Przyklad Novej Trading byl w zeszłym sezonie wystarczająco jaskrawy. Teraz jak sądze ci sami ludzie którzy chociazby w Łodzi na meczu z ŁKS sławili pod niebiosa NT będą dopingowac nowego dobroczyńcę... Czasem warto znaleść równowagę między umiarkowaną wdzięcznością a włażeniem bez wazeliy w dupę.

Szczera prawda. Polkowice to jedno, Toruń to drugie. Jednak w Gorzowie (nie wiem jak w innych miastach) nikt nigdy nie krzyczał Sowood i nikt KSSSE krzyczec nie bedzie. Na to mamy wpływ, niestety na nazwe nie mamy.
Popieram tez wypowiedz Lisa ze człowiek czytający w jakiejs gazecie nazwy KSSSE, czy Siemens nie wie jaki to klub, jakie miasto. Jak każdy (chyba) chciałbym zeby mój klub nazywał sie tylko AZS Gorzów, ale to tez ma swoje minusy bo w Gorzowie jest kilka AZS-ów. Jest piłka ręczna, lekkaatletyka i chyba jeszcze coś innego. Cięzko znaleść złoty środek, tym bardziej jak sie ma mało do powiedzenia.
Pozostaje nam tylko utożsamiać sie z nazwami typu AZS Gorzów, a nie KSSSE AZS PWSZ Gorzów!
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Kanidżia
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Kanidżia » 21 lipca 2007, 12:37

elen pisze:Jak każdy (chyba) chciałbym zeby mój klub nazywał sie tylko AZS Gorzów, ale to tez ma swoje minusy bo w Gorzowie jest kilka AZS-ów. Jest piłka ręczna, lekkaatletyka i chyba jeszcze coś innego.

A nie jest tak, że jest jeden AZS w skład, którego wchodzą poszczególne sekcje?

tomaszek

Postautor: tomaszek » 21 lipca 2007, 12:41

Marco pisze:o to chodzi, a niektorzy się już zaczynają oburzać i sprowadzać dyskusję na niski level

Tylko kto sie unosi? Kto się rzuca? Wszytsko wiedzący Mikey. Kolesie z Brzegu. No i trafiły na siebie dwa koguty i mamy wlasnie kolejną wojne na forum. Pewnie jakby to bylo w otwartym terenie to juz noże by poszly. W koncu najlepiej dać komuś kose jak ma inne poglądy niż ja. Naprawde żal mi Was. Taka dyskusja do niczego nie prowadzi. No chyba że podnieca Was wyzywanie innych i pokazywanie swoich mądrości. Nie ma to jak dopier... komuś aby sie dowartosciować.

PS. Mikey odpowiedz mi czy umiesz uszanować zdanie innych które Tobie sie nie podoba? Czy zawsze tak reagujesz jak ktoś ma inne poglądy?

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 21 lipca 2007, 12:52

Kanidżia pisze:
elen pisze:Jak każdy (chyba) chciałbym zeby mój klub nazywał sie tylko AZS Gorzów, ale to tez ma swoje minusy bo w Gorzowie jest kilka AZS-ów. Jest piłka ręczna, lekkaatletyka i chyba jeszcze coś innego.

No właśnie nie. To są osobne twory, nie związane ze soba w zaden sposób.
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 21 lipca 2007, 12:56

tomaszek pisze:
PS. Mikey odpowiedz mi czy umiesz uszanować zdanie innych które Tobie sie nie podoba? Czy zawsze tak reagujesz jak ktoś ma inne poglądy?

Tomaszek przeczytaj raz jeszcze dyskusję od początku, kto i za co zaatakował Lisa, a potem szafuj opiniami.
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kanidżia
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Kanidżia » 21 lipca 2007, 13:05

elen pisze:
Kanidżia pisze:

To dziwne. I faktycznie, nie jest to klarowna sytuacja.

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 21 lipca 2007, 13:05

Kanidzia swoim postem pokazal kres tej dyskusji czy juz w niektorych momentach klotni. Jego post moze byc podsumowaniem tych trzech stron. I nie jest tak ze gosciom z Brzegu nie da sie nic powiedziec, tylko nawet jesli ktos prostuje wypowiedzi Mikey'a nie spotyka sie ze zrozumieniem tylko z kolejna kontra. Mowimy o zbieznosci nazwy klubu ze sponsorem i przekazujemy ta wiedze podparta statutem a mimo wszystko klotnia wciaz trwa. To chyba nie na tym polega.

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 21 lipca 2007, 13:46

Kanidżia pisze:
elen pisze:
Kanidżia pisze:

To dziwne. I faktycznie, nie jest to klarowna sytuacja.

W przeciwieństwie do innych miast gdzie AZS jest "instytucją" w skład której wchodzi kilka sekcji sportowych, tak w Gorzowie swój AZS ma Państwowa Szkoła Zawodowa a także Akademia Wychowania Fizycznego, a co najciekawsze pod nazwą AZS istnieją dwie oddzielne sekcje lekkoatletyczne. Jedna pod nazwą AZS PWSZ, a druga AZS AWF...zagmatwane to troszkę...

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Wróć do „Kibice”