Sprawy organizacyjne

podforum organizacyjno - porządkowe
Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Re: Sprawy organizacyjne

Postautor: simon » 29 grudnia 2010, 14:58

fajnie - to mamy rzymiego i Mario, dzięki.

Teraz pytanie do elen czy podejmujesz się współpracy przy organizacji wyborów? Jeśli tak to lista moderatorów jest już zaktualizowana i po powrocie z "wakacji" możecie zaczynać.

Co do wyjaśnienia różnyc to nie podejmuję się tego za skarby, musicie całość przeanalizować a myślę, że Kuba także (napewno chętnie :) ) pomoże i powyjaśnia wątpliwości.

znaczy mamy "kolegium" konkurswe w składzie: rzymi, Mario oraz "specjalny doradca z ramienia zarządu" - Kuba

z niecierpliwością czekam na pierwsze efekty prac i już zaczynam szukać swojej faworytki...

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 29 grudnia 2010, 15:13

różnica w systemie głosowania polegała na tym, że głosy były tajne i przyjmowane na priv,zamiast umieszczac na forum. to było korzystne, moim zdaniem, bo dodatkowo wzrastało zainteresowanie (tak sądzę), a prezentację wyników oglądało live na forum sporo forumowiczów. kwestią zasadniczą jest, jaki system punktowania przyjmiecie, na ile kandydatek będzie można oddawać głos itd. można pewne założenia przyjąć "z góry", ale może się okazać, że konieczne będą korekty (bo np. zgłoszonych będzie 10kandydatek, a ustalone będzie, że głos można oddać np. na 7 i wówczas to chyba troche za duzo).

w razie pytan - Mario z Rzymim znają mnie dobrze, telefony swoje mamy, inne sposoby komunikowania również ;)

ps - ja swoją faworytkę już mam. pytanie, czy zgodzi się kandydować :oops: 8)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 29 grudnia 2010, 15:16

jak fajna laska to na wszelki wypadek nie pytaj... :mrgreen:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 29 grudnia 2010, 15:17

acha - i jeszcze ważne pytanie do moderatorów - czy wszstko Wam działa tak jak powinno bo miałem pewne kłopoty w ustanowieniem moderatorów do tego forum.

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 29 grudnia 2010, 15:44

simon pisze:acha - i jeszcze ważne pytanie do moderatorów - czy wszstko Wam działa tak jak powinno bo miałem pewne kłopoty w ustanowieniem moderatorów do tego forum.

Wszycho działa. Skontaktuję się z Rzymim i od stycznia ruszamy pełną parą przy nieodzownym wsparciu Kuby. :)
..you got to lose, to know how to win..

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 29 grudnia 2010, 16:05

wyglada na to, ze wszystko dziala.

Co do pierwszych decyzji:

-wracamy do starej formuly czyli tajne glosowanie i glosy do mnie na priv

-chcialbym dodac punkt w Regulaminie: promotor moze zastrzec sobie prawo do wylacznosci zamieszczania zdjec swojej kandydatki, inni uzytkownicy moga to ewentualnie robic jesli promotor wyrazi zgode.
(I tu prosba: Kuba wyslij mi prosze regulamin, moze byc nawet privem)

-proponuje 2 tygodnie na kampanie i tydzien na glosowanie, nastepnie 2 dni na podliczenie glosow i ogloszenie wynikow (chcialbym wyrobic sie do konca stycznia). Ja wrzuce regulamin i rozpoczne zabawe najwczesniej 6 stycznia (czyli do 20 stycznia kampania, 20-27 glosowanie, 29 wyniki) ale jesli ktos zrobilby to wczesniej za mnie to automatycznie mozemy wydluzyc czas kampanii.

- glosujemy na 3 kandydatki - bedzie trzeba sie sporo namyslec kogo wybrac :)

*bez podzialu na miejsca i punkty czyli wiadomosc zawiera tylko 3 nazwiska
*z podzialem na miejsca czyli
1) xx yy 3pkt
2) xx yy 2pkt
3) xx yy 1pkt

prosze prezydium oraz wladze forum o komentarze do tego wpisu :)
ObrazekObrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 29 grudnia 2010, 16:30

dzisiaj wieczorem (ok. 19) sprobuje dorwac sie do jakiegos komputera i zamieszcze wstepny regulamin (zmiany przewiduje tylko w kilku punktach), wtedy wspolnie podejmiemy decyzje.
ObrazekObrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 29 grudnia 2010, 21:04

regulamin poprzedniej edycji jest do bezpośredniego wglądu tutaj: viewtopic.php?f=27&t=9949

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 29 grudnia 2010, 22:19

Oto wstepny regulamin.

1. Udział w zabawie biorą TYLKO osoby zarejestrowane przed dniem 01.12.2010
Osoby zarejestrowane przed tym terminem a posiadające na swoim koncie bardzo małą liczbę wpisów proszone są o potwierdzenie swojej tożsamości przez "doświadczonych Forumowiczów" lub poprzez kontakt z prowadzącymi zabawę

2. Każdy Forumowicz może zgłosić do wyborów JEDNĄ zawodniczkę.
Zgłoszenie powinno wyglądać w następujący sposób:

a. w temacie "Miss Basket 2010 - kandydatki" należy oficjalnie zgłosić zawodniczkę i zamieścić JEDNO!!! zdjęcie.

b. następnie promotor otwiera nowy temat np. "Miss Basket 2007 - ZDZISIA MALINOWSKA (kampania wyborcza)", w którym prowadzi kampanię wyborczą swojej kandydatki czyli zamieszcza kolejne zdjęcia oraz inne materiały zachęcające do oddania głosu na kandydatkę.

c. uprasza się o niewstawianie zdjęć o bardzo dużych gabarytach. Masz fajną fotkę? Zmniejsz ją najpierw by strona się nie rozjechała!!

d. prowadzimy kampanię POZYTYWNĄ !!! Zabrania się w jakimkolwiek temacie oczerniania innych kandydatek itp. W przypadku niezastosowania się do tej zasady będą wyciągane konsekwencje w stosunku do osób łamiących regulamin

e. promotor moze zastrzec sobie prawo do wylacznosci zamieszczania zdjec swojej kandydatki! Inni uzytkownicy moga to ewentualnie robic jesli promotor wyrazi zgode.

3. W plebiscycie nie biorą udziału Królowe z poprzednich edycji

4. Do konkursu można zgłaszać zawodniczki wystepujące (oraz zgłoszone) we wszystkich ligach naszego kraju, łącznie ze "stranieri".

5. Kapituła konkursu (czyt. osoby prowadzące zabawę) zastrzega sobie prawo do dodatkowego zgłoszenia dowolnej liczby kandydatek do wyborów!!!

6. Głosować można na każdą zgłoszoną zawodniczkę, bez względu czy gra ona w drużynie głosującego oraz czy sam ją zgłaszał do plebiscytu.

Głosowanie jest tajne! Osoba chcąca wziąć udział w zabawie przesyła do rzymiego priv ze swoim głosowaniem!!! W temacie "MISS BASKET 2010 - głosowanie" zamieszczaTYLKO I WYŁĄCZNIE krótką informację: "głosowałem/łam" bez jakichkolwiek dopisków, sugestii czy minek - pod groźbą uznania nieważności głosu

Głosujemy na 3 zawodniczki, przyznając odpowiednio:
1 miejsce - 3 punkty
2 miejsce - 2 punkty
3 miejsce - 1 punkt

8. Głosujący jest zobowiązany do przyznania kompletu punktów. W innym wypadku głos jest nieważny.

REASUMUJĄC: ważny głos składa się z 2 czynności:
- wpis w odpowiednim temacie "głosowałem"
- prv z "ważnym" w/g regulaminu głosem do Rzymi

9. O zwyciestwie decyduje ilość punktów.

10. Po zamknięciu głosowania, wszystkie privy z typowaniem zostaną w temacie "MISS BASKET 2010-głosowanie" odtajnione i przedstawione opinii publicznej!!

Terminy:

1. Zabawę rozpoczynamy 3.01.2011 o godzinie 13.00.

2. Zgłaszanie kandydatek trwa od 3.01.2011 do 13.01.2011 do godziny 23:59

3. Kampania wyborcza trwa od 3.01.2011 do 20.01.2011 do godziny 23:59

4. Głosowanie rozpoczynamy 21.01.2011 (gdy zostanie otwarty temat z głosowaniem ) i trwa do 27.01.2011 do godziny 23:59

5. Po zakończeniu głosowania następuje liczenie głosów i uroczyste przedstawienie wyników w dniu 29.01.2011.

I jeszcze jedno. Udalo mi sie znalezc sponsora, ktory zasponsoruje nagrode dla przyszlej Miss oraz dla jednego z glosujacych (celem zachecenia wiekszej ilosci osob do zabawy). Im wiecej nas bedzie tym wieksza nagroda. Czekam na propozycje!
ObrazekObrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 29 grudnia 2010, 22:42

w punkcie 2B musisz poprawic nazwe tematu wątku - rok mamy 2010, nie 2007 ;)

widzę też, że zrezygnowałeś z drugiej tury?

zajebista sprawa ze sponsorem! uchylisz rąbka tajemnicy?

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 29 grudnia 2010, 23:07

tak, zrezygnowalem z drugiej tury no chyba, ze co najmniej 2 zawodniczki uzyskaja taka sama ilosc punktow to wtedy wiadomo. Rozumiem, ze nie ma zastrzezen co do regulaminu i terminow?

A co do sponsora.. Zarowno mnie jak i jemu zalezy na wypromowaniu zabawy ale i tez naszego forum co bysmy z kazda edycja mieli wiecej aktywnych uczestnikow. Nagroda ma ich niejako przyciagnac a nagroda dla Miss z pewnoscia doda smaczku zabawie! Na razie tyle moge powiedziec.

ps. sponsor przekaze srodki ale w naszych rekach lezy kwestia ich wykorzystania czyli sami musimy wymyslic nagrody i sposob ich przyznania (w przypadku uczestnika glosowania).
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 30 grudnia 2010, 14:01

Warto w takim razie uporządkować temat MISS BASKET i odkleić już tematy dotyczące wyborów 2009 i według harmonogramu dorzucić odpowiednie tematy:

- MISS BASKET 2010 - Regulamin (zablokowany, bez zbędnych komentarzy)

- MISS BASKET 2010 - Kandydatki (tutaj zamieszczane będą przez forumowiczów - jedna kandydatka przez jednego forumowicza - imiona i nazwiska + fotografia kandydatek, temat odblokowany od 3.01.2011 do 13.01.2011 do godziny 23:59)

- MISS BASKET 2010 - Głosowanie (ten temat będzie odblokowany od 21 stycznia do 27 stycznia do godziny 23:59 celem potwierdzenia oddanego głosu krótkim komentarzem "głosowałem/am")

+

każdy z forumowiczów (promotorów), który zgłosi kandydatkę zakłada już temat kampanii wyborczej (tematy zablokowane będą 20.01.2011 od godziny 23:59)

I moje pytanko, czy ja mogę to zrobić, czy jednak Simon uporządkujesz temat MISS BASKET?

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 30 grudnia 2010, 14:08

jako moderator już sam chyba możesz to zrobić, czy nie? coś nie działa?

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 30 grudnia 2010, 14:20

Kuba pisze:jako moderator już sam chyba możesz to zrobić, czy nie? coś nie działa?

Bardziej pytam o zgodę póki co, ale jeszcze nie próbowałem odkleić z 2009 a przykleić nowych - jakieś wskazówki?

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 30 grudnia 2010, 22:59

o jaką zgodę, no co Ty żartujesz... róbcie swoje a ja się cieszę, że macie tyle animuszu - w razie co, jak trzeba będzie w czymś pomóc to oczywiśce jestem do dyspozycji.

i jescze pytanie - czy Wy możecie dodawać posty do wątku "globalnego" traktującego o wyborach? bo przydało by się abyści mogli.

Wróć do „Wsparcie”