Tęcza przed sezonem 2008/2009
Moderator: patrese
czuken pisze:A to dlaczego? Bo ty tak mowisz?Jestes jej agentem? Czy caly klub pod toba stoi?
A czy ja się pytam skąd Ty wiesz ,że może przyjść ??
Po za tym wiem to z pewnego źródła
http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
KIBIC pisze:Nie dostaniecie Patrycji Gulak
Ani Wy Martynki
Co do Małaszewskiej, to Ona sama chce grać w Lesznie... Dla większosci zaskoczeniem jest zakontraktowanie (o ile do tego dojdzie) Oli Drzewinskiej, bo to tak jakby wyklucza pozostanie Ryan w Lesznie... Wydaje mi sie, ze będziemy grali bez Amerykanek, a skład będzie wyglądał następująco:
1.Krysiewicz
2.Siwczak
3.Drzewinska
4.Durak
5.Małaszewska
6.Makowska
7.Mieloszyńska
8.Koc
9.Budnik
10.Żytomirska lub Żyłczyńska
11.Gulak lub Talarczyk
12. młoda do 24 lat
Jezeli natomiast w składzie znajda sie Amerykanki, to zapewne będzie to Ryan Coleman za Natalię Małaszewską i Nikita za Żyto/Żyłe...
Marek1990 pisze:KIBIC pisze:Nie dostaniecie Patrycji Gulak
Ani Wy Martynki![]()
![]()
![]()
![]()
a to żałuje
http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
mniejsza o to , oprocz tego ze nei dostana Martyny Koc (powolanej do kadry) to nie dostana Darii
wiec jest czego zalowac bo z tego co pamietam ciezko u was zeby 2 polki wychodzily w pierszej 5
przykro mi ze bedziecie musieli stac sie bardziej "polskim" klubem musicie sie uczyc od ...Teczy
haha
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
W mojej skromnej opini pomysl z Malaszewska jest jak najbardziej OK, zgadzam się z patrese, iż taka zawodniczka przydałaby się w Lesznie, byłaby wreszcie jakaś typowa jedynka, mimo iż Edzia czy Ryan niby są nominalnym rozgrywajkami, w prakyce przewaznie bywalo inaczej, sa one bardziej typem strzelca. Dlatego Natalię jak najbardziej widze w Teczy. Jednak wydaje mi sie iz bedzie to na zasadzie jak juz ktos wspomnial, albo Ryan albo Małaszewska. Zaczynam miec spore watpliwosci czy Ryan do nas wroci skoro nie udalo sie ja doagadac jeszcze podczas poboty w Lesznie. Oby nie powtorzyla sie sytuacja z przed roku z Nikita, gdzie zawodniczka chcial wrocic do Leszna, a wszyscy dobrze wiemy jak sie skonczylo. Wystarczy ze taki Rybnik czy Torun poszczuja Ryan kasa to... mamy niestety pozamiatane. Jestem przekonany, ze sklad bedzie wygladal bardzo podobnie do tego co wyzej zapreentowal Marek. Pomysl grania calkowicie polskim skladem jest dla mnie chory.
Powiedz, ze zartujesz?
Marek1990 pisze:Joanna Czarnecka
Powiedz, ze zartujesz?
-
rodgers-kibic z torunia
- Kadet
Wasza Tęcza w przyszlym roku będzie jeszcze mocniejsza niż obecnie.
Szkuje sie bardzo ciekawa liga. mocne druzyny szykuja sie w Gdyni, Krakowie ( Wisla) Polkowicach, Gorzowie , Lesznie, Rybniku i Toruniu.
Nie jest powiedziane, ze lotos i wisła będą dominowac jak to miało miejsce w kilku poprzednich latach. Z niecierpliwoscia czekam na kolejny sezon.
leszno chce opierać sklad na polskich zawodniczkach- wg. mnie to ciekawe rozwiązanie.Polki są napewno tańsze od amerykanek, mimo, że w obliczu przepisow o dwoch polkach na parkiecie, z pewnoscia podnoszą swoje zadania.
Co do Coleman - nieoficjalnie słyszalem, że Energa chce ja miec spowrotem u siebie i jakiś klub z Euroligi.
Szkuje sie bardzo ciekawa liga. mocne druzyny szykuja sie w Gdyni, Krakowie ( Wisla) Polkowicach, Gorzowie , Lesznie, Rybniku i Toruniu.
Nie jest powiedziane, ze lotos i wisła będą dominowac jak to miało miejsce w kilku poprzednich latach. Z niecierpliwoscia czekam na kolejny sezon.
leszno chce opierać sklad na polskich zawodniczkach- wg. mnie to ciekawe rozwiązanie.Polki są napewno tańsze od amerykanek, mimo, że w obliczu przepisow o dwoch polkach na parkiecie, z pewnoscia podnoszą swoje zadania.
Co do Coleman - nieoficjalnie słyszalem, że Energa chce ja miec spowrotem u siebie i jakiś klub z Euroligi.
Tylko nie pakiet
Też mam obawy co do tego, by Drzewińska nie przyszła do Leszna wraz z Czarnecką. Jeśli będziemy patrzeć na to, że się między sobą kumplują, to daleko nie zajdziemy. Z drugiej strony pamiętam udane mecze ,,Czarnej", ale wtedy, gdy grywała, a nie grzała ławę, tak jak ostatnio u Maciejewskiego. W sumie trener Krysiewicz potrafił odbudować Koc i mimo wszystko także Makowską, pewnie podobnie byłoby z ,,Żytem", ale jej problemy ze zdrowiem są wszystkim dobrze znane. Druga sprawa jest taka, że klubu zapewne nie stać na ,,gwiazdy". Zresztą uważam, że nie są one nam wcale potrzebne. Wolę oglądać ambitne, polskie dziewczyny niż zadufane w sobie koszykarki, które uważają się za ,,pępek świata". Jeśli to okazałaby się prawdą z tą Czarnecką, to mam nadzieję, że pokaże charakter tak jak nasze dziewczyny w minionym już sezonie.
no masz racje kibolek ...z Koc i Makwoskiej rezerwowych i rzadko grajacych zrobil w sumei podstawowe zawdoniczki 4 klubu naszej ligi to o czyms swiadczy ale czy to sam owyjdzie z Czarnecka nei wiem mam nadzieje ze te dziewcyzny powalcza zwlaszcza Drzewinska ktora moze sie okazac dobrym trafem
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
-
don.deks00
- Amator
- Kontaktowanie:
Choć do sezonu koszykarskiego jeszcze sporo czasu to leszczyński zespół już teraz kompletuje skład. Pierwszą nową twarzą w drużynie będzie grająca do tej pory w Gorzowie Aleksandra Drzewińska.
Ta koszykarka bardziej znana jest pod panieńskim nazwiskiem Karpińska. To reprezentantka Polski ma wzmocnić naszą drużynę przede wszystkim rzutowo mówi wiceprezes leszczyńskiego klubu Zbigniew Król.
Koszykarka w tym sezonie nie grała zbyt wiele. W czerwcu spodziewa się dziecka i pod koniec lipca powinna wznowić treningi. Ola jest wychowanką AZS Poznań a od 2005 roku była związana z AZS Gorzów. Urodziła się 22.11.1983 roku w Poznaniu mierzy 178 cm i gra na pozycji rzucającej/ niskiej skrzydłowej. W najlepszym dla siebie sezonie 06/07 spędziła na parkiecie 969 minut, średnio na mecz rzucała 10,2 pkt a jej skuteczność w tamtym sezonie w rzutach za 2 to 52%, za 3 38 % i 86 % skuteczności przy wykonywaniu rzutów osobistych.
To nie koniec wzmocnień w ekipie naszych pań. W tym tygodniu szykują nam się kolejne kontrakty. Pewien problem jest z naszą Amerykanką Ryan Coleman Nie mamy od niej żadnej odpowiedzi a telefon jej polskiego agenta jest wyłączony informuje wiceprezes Król
elka.pl
Ta koszykarka bardziej znana jest pod panieńskim nazwiskiem Karpińska. To reprezentantka Polski ma wzmocnić naszą drużynę przede wszystkim rzutowo mówi wiceprezes leszczyńskiego klubu Zbigniew Król.
Koszykarka w tym sezonie nie grała zbyt wiele. W czerwcu spodziewa się dziecka i pod koniec lipca powinna wznowić treningi. Ola jest wychowanką AZS Poznań a od 2005 roku była związana z AZS Gorzów. Urodziła się 22.11.1983 roku w Poznaniu mierzy 178 cm i gra na pozycji rzucającej/ niskiej skrzydłowej. W najlepszym dla siebie sezonie 06/07 spędziła na parkiecie 969 minut, średnio na mecz rzucała 10,2 pkt a jej skuteczność w tamtym sezonie w rzutach za 2 to 52%, za 3 38 % i 86 % skuteczności przy wykonywaniu rzutów osobistych.
To nie koniec wzmocnień w ekipie naszych pań. W tym tygodniu szykują nam się kolejne kontrakty. Pewien problem jest z naszą Amerykanką Ryan Coleman Nie mamy od niej żadnej odpowiedzi a telefon jej polskiego agenta jest wyłączony informuje wiceprezes Król
elka.pl
sorry za błedy leci spontan