Tęcza przed sezonem 2008/2009

Moderator: patrese

kibolek
Nowy na forum

to było do przewidzenia

Postautor: kibolek » 18 maja 2008, 11:33

Z niewolnika nie ma pracownika. Tylko po co mydlenie oczu, że 95% zostaje w Lesznie, co równoznaczne jest z tym, że pozostaje. Niech Didi gra i się rozwija. CCC rośnie w siłę i może w nowym sezonie namieszać Wiśle i Lotosowi. Nasze szanse na poprawę 4 miejsca maleją, bo inni są bardziej konsekwentni i agresywni w budowaniu składu. Nie chcę nic mówić, ale zanosi się, że w sezonie 2008/2009 będziemy tylko ligowym średniakiem. Niestety, albo stety zawodniczki w minionym sezonie rozbudziły w nas apetyt na coś więcej. Nie jestem prorokiem, ale tak to na dzień dzisiejszy wygląda. Z drugiej strony też płakaliśmy po odejściu Bell, a ta w Rybniku miała bardzo przeciętny sezon. Zobaczymy, na razie jakiś tam skład jest. Na pewno na spokojną grę w ekstraklasie. W Lesznie jest jednak zapotrzebowanie na dobrą koszykówkę, a nie granie o nic, czytaj: środek tabeli. Obym się mylił i działacze zdołali ściągnąć do Leszna koszykarkę nie gorszą od Didi.

Awatar użytkownika
madristas
Nowy na forum

Postautor: madristas » 20 maja 2008, 18:54

stało się ale nic nie zrobimy....
jedynie to zrobić oprawe na cześci Didi :P

Miejmy nadzieje że znajda jeszcze kogoś aby wzmocnić drużyne i beda to trafne transfery....

PS. Polkowiczanie nawet nie wiedzą dobrze jakąs zawodniczke dostają.

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 20 maja 2008, 19:06

madristas pisze:PS. Polkowiczanie nawet nie wiedzą dobrze jakąs zawodniczke dostają.

Dlaczego nie wiedzą ? Myślę, że każdy wie jaką dobrą zawodniczką jest Daria, co udowodniła grą w poprzednim sezonie. Dobry krok transferowy w wykonaniu działaczy z Polkowic lecz czy do końca przemyślany przez działaczy leszczyńskich ?

Pozdrawiam ;)
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 20 maja 2008, 20:02

przemyslany? nie wiadomo dlaczego odeszla czy to byla kwestia pieniedzy, czy jakis spor, czy moze poszlo o Jej kolano nie wiem ale wg. mnie to Orzel(trzeba to przyznac) sie przylozyl c.d. wzmocnien na przyszly sezon a ja mysle ze w miejsce Darii przyjda jeszcze lepsze zawodniczki 8)

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 20 maja 2008, 21:12

Darii szkoda tak samo jak Bell w zeszlym sezonie...ale hmm damy rade :) Polkowice niech sie wzmacniają niech stworza zagrozenie dla Wisly czy Lotosu ale u nas tez jest pewna mysl Krysiewicza i mysle ze zestawi on sklad optymalnie...

p.s. niechce nic wyrokowac ale drugi sezon zawodniczki w lidze zawsze jest gorsszy od pierwszego ;)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Alexx
Amator

Postautor: Alexx » 22 maja 2008, 23:03

Mozarthio pisze:Darii szkoda tak samo jak Bell w zeszlym sezonie...ale hmm damy rade :) Polkowice niech sie wzmacniają niech stworza zagrozenie dla Wisly czy Lotosu ale u nas tez jest pewna mysl Krysiewicza i mysle ze zestawi on sklad optymalnie...

p.s. niechce nic wyrokowac ale drugi sezon zawodniczki w lidze zawsze jest gorsszy od pierwszego ;)

Nie przesadzasz trochę. Okazało się w tym sezonie ,że ta Bell to nie jest taka super zawodniczka a Daria z kontuzjowanym kolanem to też już nie to. Uważam że Tęcza ma silniejszy skład niż w ostatnim sezonie.
Krysiewicz,Siwczak,Drzewińska,Czarnecka,Budnik to piątka którą w ciemno wziąłby nie jeden klub. A gdyby jeszcze jakiś dobry center z zamorza dołączył to skład macie na pierwszą trójkę.

kreglarz
Nowy na forum

Postautor: kreglarz » 23 maja 2008, 07:18

Mysle ze do w.w "5" spokojnie mozna by dodac taki zawodniczki jak: Koc czy Makowska. Wydaje mi sie ze to własnie one beda podstawa w nadchodzacym sezonie :) Pzdr

Alexx
Amator

Postautor: Alexx » 23 maja 2008, 08:53

kreglarz pisze:Mysle ze do w.w "5" spokojnie mozna by dodac taki zawodniczki jak: Koc czy Makowska. Wydaje mi sie ze to własnie one beda podstawa w nadchodzacym sezonie :) Pzdr

Oczywiście - siłą drużyny - silna ławka rezerwowych.
Śmiem twierdzić że to na chwilę obecną najsilniejszy obwód w Polsce ( Krysiewicz , Siwczak , Drzewińska , Makowska ) Każda z tych zawodniczek jest wstanie rzucić 4-5 trójek w meczu.

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 23 maja 2008, 12:32

Alexx pisze:
kreglarz pisze:Mysle ze do w.w "5" spokojnie mozna by dodac taki zawodniczki jak: Koc czy Makowska. Wydaje mi sie ze to własnie one beda podstawa w nadchodzacym sezonie :) Pzdr

Śmiem twierdzić że to na chwilę obecną najsilniejszy obwód w Polsce ( Krysiewicz , Siwczak , Drzewińska , Makowska ) Każda z tych zawodniczek jest wstanie rzucić 4-5 trójek w meczu.

Rozumiem, że chciałeś/aś napisać "polski" obwód...

Alexx
Amator

Postautor: Alexx » 26 maja 2008, 16:11

fearless pisze:
Alexx pisze:

Rozumiem, że chciałeś/aś napisać "polski" obwód...

Tęcza Leszno jest w tej chwili jedynym zespołem , który ma prawie zamknięty skład. Może dojdą jeszcze z dwie zawodniczki. Ale tak w zasadzie skład jest wykrystalizowany. Czego nie można powiedzieć ani o Wiśle , ani o Lotosie a tym bardziej o Gorzowie. A w kontekście WNBA ,która w tym roku ma trwać do pażdziernika a nasza liga zaczyna się we wrześniu to cienko widzę te nasze zespoły eksportowe.

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 26 maja 2008, 16:53

Rozumiem, że nasz obwód w postaci Skera/ADF/Marta będzie jeszcze uzupełniony o dwie zawodniczki. Ale te trzy zawodniczki i tak biją obwód z Leszna... Dlatego zapytałem czy chodzi Ci o polskie zawodniczki.

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 26 maja 2008, 18:41

Alexx pisze:Tęcza Leszno jest w tej chwili jedynym zespołem , który ma prawie zamknięty skład.

Prawde mowiac, daleko nam jeszcze do zamkniecia skladu. Na dobra sprawe mamy dopiero 6-7 pewnych zawodniczek na przyszly sezon. Fakt, iz kolejne podpisy to tylko kwesta czasu, ale dopki ich nie ma...
Obrazek

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 26 maja 2008, 20:36

Alexx pisze:
Tęcza Leszno jest w tej chwili jedynym zespołem , który ma prawie zamknięty skład. Może dojdą jeszcze z dwie zawodniczki. Ale tak w zasadzie skład jest wykrystalizowany. Czego nie można powiedzieć ani o Wiśle , ani o Lotosie a tym bardziej o Gorzowie. A w kontekście WNBA ,która w tym roku ma trwać do pażdziernika a nasza liga zaczyna się we wrześniu to cienko widzę te nasze zespoły eksportowe.

Nie no, pewnie. Jeszcze brakuje nam tylko jakiejs rezerwowej z Łomianek i juz mozna skład zamykac. Co tam taka Daria czy Ryan znaczyła dla nas... :roll:
I oczywiscie Wisła i Lotos jest daleko za nami... :lol:
Nie ma to jak poczytac sobie takie optymistyczne wiesci przy piwku, bedac gdzies daleko. :wink:
Pozdrawiam serdecznie. :)
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 27 maja 2008, 17:08

Dominika złożyła podpis

Dziś podpis pod kontraktem z zespołem PKM Duda PWSZ Leszno złożyła kolejna nowa koszykarka Dominika Nawrotek. To w sumie trzecia nowa zawodniczka leszczyńskiej drużyny.

Dominika urodziła się 21.05.1987 roku mierzy 187 cm a swoją koszykarską karierę rozpoczynała w zespole MOSM Tychy, później była Olimpia Poznań, MUKS Poznań, a cały miniony sezon spędziła grając w najwyższej niemieckiej lidze gdzie z zespołem TV 1872 Saarlouis sięgnęła po wicemistrzostwo Niemiec.

Charakterologicznie będzie pasowała do naszej drużyny, gra trochę podobnie jak Daria Mieloszyńska wiec pewnie ją zastąpi twierdzi trener Jarosław Krysiewicz.

Nowa zawodniczka gra na pozycji 3 i 4, a z leszczyńskim klubem związała się na dwa lata. Dominika zamieszka w Lesznie zresztą jak sama stwierdziła Bardzo chciałam grać właśnie w tym mieście.

To nie koniec wzmocnień w zespole. Działacze cały czas utrzymują kontakt z Ryan Coleman, która wyraziła chęć przedłużenia umowy o kolejny sezon. W tej chwili trwają jeszcze negocjacje finansowe. Nie jest też wykluczone, że na dniach poznamy jeszcze jedną Polkę, która będzie reprezentowała zespół PKM Duda PWSZ Leszno.

elka.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 28 maja 2008, 20:32

To mamy kolejny "megatransfer"... :roll: "Gwiazda" Bundesligi- a ze poziomem tamtejsza liga zblizona jest do ligi cypryjskiej to juz szczegol.
Na uzupelnienie skladu moze byc, ale gdzie te wzmocnienia? Gdzie jest Elzbieta Miedzik? Podobno to ona miala byc nastepczynia Darii. Ale widze, ze kolejny wariant oszczednosciowy wzial gore.
Ciekawe jak dlugo jeszcze dzialacze beda kontaktowali sie z Ryan Coleman. Bo to, ze juz sie dodzwonili, juz wiemy. Wiec nie wiem o jakiego rodzaju kontakty teraz chodzi- a te wiadomo moga byc rozne... :roll:
Do pelni kompromitacji brakuje tylko jak z Ryan skontaktuje sie inny klub i tam podpisze kontrakt...
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

Obrazek

Wróć do „Tęcza Leszno”