Tęcza przed sezonem 2008/2009

Moderator: patrese

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 14 maja 2008, 14:21

Longerinho pisze:No dobra to juz z Natalią mozna sie pożegnac , [b]powiem tak jak DIdi odejdzie jeszcze do Polkowic to CCC ma pewny medal , szykuje sie mocna ekipa w Polkowicach , natomiast miejmy andzijee ze sciągniemy jakąś dobrą amerykanke

Nie wiem na jakiej podstawie to napisales :D Jak np nie masz jeszcze pojecia jakim skladem Gorzów bedzie gral :D do tego Rybnik tez moze byc silny :)[/b]

A czy Małaszewska jest takim wielkim wzmocnieniem to nie wiem... :lol:
Kazdy ma o niej wlasne zdanie :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 14 maja 2008, 14:28

Endrju pisze:
Longerinho pisze:No dobra to juz z Natalią mozna sie pożegnac , [b]powiem tak jak DIdi odejdzie jeszcze do Polkowic to CCC ma pewny medal , szykuje sie mocna ekipa w Polkowicach , natomiast miejmy andzijee ze sciągniemy jakąś dobrą amerykanke

Nie wiem na jakiej podstawie to napisales :D Jak np nie masz jeszcze pojecia jakim skladem Gorzów bedzie gral :D do tego Rybnik tez moze byc silny :)[/b]

A czy Małaszewska jest takim wielkim wzmocnieniem to nie wiem... :lol:
Kazdy ma o niej wlasne zdanie :D

W jeleniej zdobywała dużo punktów , ale grałą wsumie tam sama i dlatego te srednia miała duza a celnosc nei najlepsza ale ewentualny transfer DIDi do Orła daje im dosc mocny skłąd polek i sciagniecei napewno paru zawodniczek za oceanu , moim zdaniem stawia Orła na wysokiej pozycji w lidze. Z Rybnikiem może być różnie , moze sie powtórzyc to samo co bło w tym sezonie , że zespół sie wypalił na koncu rozgrywek a z Gorzowem tu bym postawił wielki znak zapytania "?" narazie nie słychac nic o waszych transferach niewiadomo co z waszymi liderkami , Czas pokaże jakim skłądme bedziecie dysponowac.

Pozdrawiam :)
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 14 maja 2008, 15:10

no tka w Gorzowie narazie dziewczyny odchodza podobno i Szott chce odejsc... az mnie dziwi ze tak cicho jest w Gorzowie ale rowneiz w Rybniku , z tym tylko ze Rybnik zapina budzet do 2 mln i pewnie jakies nieoficjalne rozmwoki prowadzi z polkami i moze wg mnei sprowadzic 2-3 gwiazdy z polskiej ligi a o amerykankach nei wspomne ;) znajda napewno kogos tylko hmm czy ich trener umei zestawic druzyne ? w zeszlym sezonie mu nie wyszlo...
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 14 maja 2008, 15:56

Krązy plotka że mozemy stracic także Anne Talarczyk , która ma prawdopodbnie przejsc do AZS Poznan

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 15 maja 2008, 11:22

Mieloszyńska blisko Polkowic
15.05.2008.

Jak udało się nam nieoficjalnie dowiedzieć Daria Mieloszyńska, dotychczas koszykarka Tęczy Dudy Leszno w najbliższych dniach podpisze kontrakt w Polkowicach.
Rozmowy zaszły ponoć tak daleko, że zawodniczka dostała już do ręki kontrakt. Teraz jest na etapie czytania i ewentualnej akceptacji.

Jak udało się nam dowiedzieć koszykarka z ostateczną decyzją wstrzymuje się do najbliższej soboty. Najpóźniej do poniedziałku musi podjąć decyzję co do dalszej swojej przyszłości, wiele jednak wskazuje na to, że będzie grać w zespole trenera kadry Krzysztofa Koziorowicza. Szanse, że pozostanie w Lesznie są już bliskie zeru, choć jeszcze wczoraj Mieloszyńska była na treningu w Lesznie.

W drugą stronę zaczęła się z kolei obracać sprawa Coleman. Agent zawodniczki, dbający o jej interesy w Polsce odezwał się. Przekazał na piśmie warunki na jakich zawodniczka miałaby grać w nowym sezonie. Okazuje się, że nieprawdą jest, że INEA AZS Poznań złożyła propozycję Amerykance.

Prawdą jest, że stara się o nią klub, w którym już grała, czyli Energa Toruń. Menadżer zawodniczki jednak nie bardzo godzi się na jej grę w grodzie Kopernika, bo ponoć klub popularnych ,,Katarzynek" ma jakieś zaległości wobec agenta.

Sprawa Coleman w Lesznie będzie rozważana w przyszłym tygodniu, gdy zza granicy wróci Jerzy Pielech, prezes klubu. Wymagania finansowe zawodniczki wzrosły, ale nie aż tak bardzo.

Gdyby nie udało się z Coleman, wtedy jest drugi wariant, który przewiduje grę w Lesznie polskiej zawodniczki, która grała ostatnio poza granicami Polski, prawdopodobnie kadrowiczki.

W Lesznie na pewno nie zagra Anna Talarczyk. Klub przedstawił jej swoje warunki. Zawodniczce nie odpowiadała rola rezerwowej i prawdopodobnie zagra w INEI AZS Poznań.

Ważą się losy Olgi Żytomirskiej. Jeśli diagnoza lekarska będzie korzystna to popularna ,,Żyto" zostanie w Lesznie. Jeśli problemy zdrowotne będą się przeciągać zastąpi ją Marta Żyłczyńska.

Klub póki co wstrzymuje się z zawodniczkami rocznika 85 i młodszymi. Decyzja co do zatrudnienia takich koszykarek może zapaść po mistrzostwach Polski juniorek, które wczoraj rozpoczęły się w Poznaniu. Na tę imprezę ma wybrać się trener Krysiewicz i przyjrzeć się kilku zawodniczkom.

www.panorama.media.pl
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

kibolek
Nowy na forum

na razie to osłabieni

Postautor: kibolek » 15 maja 2008, 13:15

No cóż na razie to my jesteśmy osłabieni. Mieloszyńska z Coleman to były obok Koc i Krysiewicz najlepsze nasze zawodniczki. W Coleman nie wierzę. Podobnie było z Bell przed rokiem. Pewnie wezmą Polkę, bo tańsza. Jeśli ona jest z kadry, to na pewno chodzi o Międzik, która grała w Namur (Belgia), dobrze rzuca z ,,trzy". Talar było do przewidzenia. Żyto czy Żyła? Nie wiem kto lepszy, ale na pewno lepiej mieć zdrową zawodniczkę.

Awatar użytkownika
andia
Nowy na forum

Postautor: andia » 15 maja 2008, 13:20

mam nadzieję że wyjaśmnią się problemy Olgi na dobre dla nas i pozostanie z nami... Żyłę chętnie też bym widziała w Lesznie:) Jeśli chodzi o DiDi to troszku smutne ale jeszcze nie przsądzone jakieś szanse są małe ale są

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 15 maja 2008, 14:34

w tym momencie cos cienko widze to ze trzon zespolu ma zostac :? niestety Didi raczej pojdzie do Orla a widac ze inne druzyny tez nie spia mam nadzieje ze sprawa sie szybko wyjasni bo z ta walka o medal moze byc gorzej.....
ale badzmy dobrej mysli :D

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Re: na razie to osłabieni

Postautor: fearless » 15 maja 2008, 19:27

kibolek pisze:No cóż na razie to my jesteśmy osłabieni. Mieloszyńska z Coleman to były obok Koc i Krysiewicz najlepsze nasze zawodniczki. W Coleman nie wierzę. Podobnie było z Bell przed rokiem. Pewnie wezmą Polkę, bo tańsza. Jeśli ona jest z kadry, to na pewno chodzi o Międzik, która grała w Namur (Belgia), dobrze rzuca z ,,trzy". Talar było do przewidzenia. Żyto czy Żyła? Nie wiem kto lepszy, ale na pewno lepiej mieć zdrową zawodniczkę.

Jakoś nie mam przekonania, że Ela Międzik jest "tańsza"...

radosław
Nowy na forum

Postautor: radosław » 15 maja 2008, 19:40

Czytam i czytam te... komentarze. I żal mi większości z nas. Bo to, co tu jest napisane świadczy o tym, że jesteśmy burakami. Nie doceniamy tego, co mamy. A mamy 4 miejsce. I to, że Didi czy Coleman nie zagrają, to dramat. A to, że zostaje Aga Budnik, Siwa, Edzia, Szopen, Kurczak to nic? Że działacze dokoptowali do zespołu dobre zawodniczki to nic? Że wydłużają ławkę? Czy naprawdę nie potrafimy dostrzec, że Karpina (Drzewińska) czy Czarna to klasowe zawodniczki. Że jednak ktoś układa łamigłówkę? Żal mi nas. Potrafimy tylko stękać.
Płaczemy za Didi, która podjęła decyzję słuszną dla siebie. Że działacze jej nie zatrzymali? Że Nikita rok temu odeszła? No może dlatego, że odeszła, to mamy 4 miejsce. Bo Krysiewicz stworzył zespół. Nadal go tworzy. Więc apeluję - dajmy mu czas. Jeśli się myli, to gorycz tego piwa on wypije. Nie my. My... ponarzekamy co najwyżej.

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 15 maja 2008, 19:58

Tylko że trener Krysiewicz nie będzie miał tych zawodniczek, z których chciał stworzyć skład. Nie chciał pozbywać się Darii ani Ryan, widział w składzie Natalię, ale z planów wyszły nici. Działacze nie zagwarantowali mu tego czego chciał. Będzie to musiał jakoś wszystko poskładać, ale nie rysuje się to w różowych barwach. Wiecznym cudotwórcą nie będzie. Mamy swoje 5 minut po udanym ostatnim sezonie i zamiast to wykorzystać i naprawdę się wzmocnić, to pozbywamy się dwóch najważniejszych zawodniczek, a przyjmujemy niechciane zawodniczki z innych zespołów. Sponsor tytularny powinien w końcu zrozumieć, że nie da się stworzyć dobrej drużyny za budżet, który w Wiśle nie wystarczyłby nawet na kontrakty dla 2 lepszych zawodniczek. To nie tak powinno wyglądać jeśli nadal mamy aspirować do brązowego medalu. Bo przy takiej polityce kadrowej ten medal jest dla nas absolutnie nieosiągalny. Wystarczy spojrzeć na plany innych zespołów...

Obrazek

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 17 maja 2008, 15:29

Związałam się z Lesznem

Rozmowa z Aleksandrą Drzewińską, byłą koszykarką KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp., kapitanem drużyny

Aleksandra Drzewińska ma 24 lata. 178 cm wzrostu. Zamężna z Maciejem, byłym waterpolistą Stilonu Gorzów i ŁSTW Łódź, reprezentantem Polski (wcześniej znana pod panieńskim nazwiskiem Karpińska). Pozycja na boisku: rzucająca, niska skrzydłowa.

- Rozwiązała już pani umowę z gorzowskim klubem. Zatęskniła pani za rodzinnym Poznaniem?
- Nie, decydowały o tym zupełnie inne względy. Nie zagram już w Gorzowie, bo podpisałam nowy kontrakt, z czego się bardzo cieszę.
- Chodzi o kontrakt z którymś z poznańskich klubów?
- Nie. Będę teraz grała w drużynie PKM Duda PWSZ Leszno, która szykuje się znów do ataku na medal, a ja mam zamiar jej w tym pomóc.
- Czy klub gorzowski będzie pani wspominała mile?
- Po ostatnim półroczu, raczej nie. Oczywiście, będę mile wspominała dziewczyny, ale prezesów klubu i resztę członków zarządu - nie. Bo oficjalnie, deklarowali mi dalszą pomoc, ale w rzeczywistości wyglądało to znacznie gorzej...
- A bardziej konkretnie?
- Główny powód, to nieprofesjonalne podejście i zachowanie się wobec mnie. Nie będę jednak wyciągała na światło dzienne jakichś brudów i mówiła co się stało, bo chyba nie o to chodzi.
- Należy rozumieć, że chodzi tu o sprawy finansowe?
- Tak, tak.
- Ktoś nie wywiązał się z wcześniejszej umowy?
- Powiem tak: z postawionych przeze mnie warunków, żadnych nie spełniono...
- Z warunków postawionych przez panią czy wcześniej przez kogoś obiecanych - bo to jednak istotna różnica!
- Z obiecanych mi.
- Ma pani do kogoś personalnie pretensje, czy ogólne do zarządu?
- Nie będę mówiła nazwiskami, kto jest dobrą osobą w tym klubie, a kto złą. Myślę, że ten ,,ktoś'' wie dobrze o kogo chodzi...
- Dziękuję.

www.gazetalubuska.pl

Obrazek

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 18 maja 2008, 08:40

Wielkie wzmocnienie CCC!

Daria Mieloszyńska - liderka PKM Dudy PWSZ Leszno podpisała dziś wieczorem kontrakt z CCC Polkowice! Koszykarka, która przed poprzednim sezonem wróciła z USA i z miejsca stała się wyróżniającą zawodniczką Ford Germaz Ekstraklasy, przez najbliższy sezon będzie oklaskiwana w Polkowicach.

Mieloszyńska notowała w poprzednim sezonie średnio ponad 12 punktów w meczu i każdy swój mecz zaczynała w pierwszej piątce. To głównie dzięki jej postawie Leszno było rewelacją rozgrywek. - To świetna zawodniczka i bardzo się cieszę, że udało się ją pozyskać do naszego zespołu! - nie ukrywał szczęśliwy Krzysztof Korsak, sternik polkowickiej drużyny.

www.plkk.pl

To koszmar sie spełnił !!!

kreglarz
Nowy na forum

Postautor: kreglarz » 18 maja 2008, 09:16

NO i sie zesrało...!!

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 18 maja 2008, 09:39

Mieloszyńska już w CCC
18.05.2008.

Daria Mieloszyńska, w minionym sezonie jedna z czołowych koszykarek Tęczy Dudy Leszno podpisała kontrakt z CCC Polkowice. Potwierdziły się więc nasze nieoficjalne informacje o przenosinach zawodniczki na Dolny Śląsk.

Początkowo wydawało się, że koszykarka zostanie w Lesznie. W klubie mówiono, że na 95% Mieloszyńska pozostaje w Wielkopolsce. Pomimo tych zapewnień stało się inaczej. Zawodniczka zaczęła się wahać mając interesującą ofertę CCC. Skrzydłowa z Leszna przystała ostatecznie na warunki kontraktu w nowym klubie.

Spory wpływ na zmianę barw klubowych miał nowy trener CCC: Krzysztof Koziorowicz, który jest jednocześnie trenerem kadry Polski oraz Krzysztof Korsak, prezes polkowickiego zespołu.

W minionym sezonie Daria Mieloszyńska była zawodniczką pierwszej ,,piątki" Tęczy Dudy Leszno. W każdym meczu wzbogacała konto leszczynianek średnio o 12 punktów.

www.panorama.media.pl

...........................................................................................................

Ciągle mówi się o koncepcji grania silnym polskim składem, a tu najpierw nie podpisuje się kontraktu z Natalią, a teraz oddaje lekką ręką Darię- jedne z najlepszych obecnie polskich zawodniczek. Obie lądują w Polkowicach. Nie wiem jak można było do tego dopuścić- to jest szczyt nieudolności. Proponuję wyjechać na szkolenie do Polkowic i nauczyć się, jak załatwia się tego typu rzeczy. I przestać opowiadać jakieś bzdury, że Daria jest na 95% w zespole oraz szczycić się sukcesami w postaci dodzwonienia się do czyjegoś agenta, bo to jest żenujące!
Mam tylko nadzieję, że ktoś się tam wreszcie obudzi i coś zrobi. A chora koncepcja grania wyłącznie polskim składem wierzę, że upadła w obecnej sytuacji. Po zmianie przepisów Polki stały się drogie i jest ich bardzo ograniczona ilość, więc trzeba rozejrzeć się za wzmocnieniami poza krajem, bo wyjdzie taniej. A to chyba najważniejsze skoro działacze oglądają każdą złotówkę z każdej strony kilka razy... I niekoniecznie tylko w USA. Jest wiele ciekawych zawodniczek grających choćby w krajach południowej Europy.
Jak na razie to wielka porażka jeśli chodzi o politykę kadrową.

Obrazek

Wróć do „Tęcza Leszno”