ME 2011 w Polsce

Forum poświęcone zbliżającym się ME w Polsce

Moderatorzy: ann, BARTOLINO, rzymi, Ałgaja, Kuba, elen

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: ME 2011 w Polsce

Postautor: matrix » 20 czerwca 2011, 19:16

Jack Napier pisze:
matrix pisze:w sporcie nie ma fuksów,a przynajmniej dwóch 8) ,jeśli Hiszpance wpadły te rzuty to wina przede wszystkim Naszej obrony.

Serio?

Nic, tylko podwajac nastepnym razem, kiedy bedzie na koniec kwarty rzucac z wlasnej polowy. ;)

PS. Czy wy z Koszykarzem (Torun) macie jakis zaklad o to kto napisze cos glupszego na forum w danym dniu?

Nie rozumiem..... :shock: ,a co by się stało,gdyby pani Palau rzuciła tak trzeci raz? Też byłby to fuks? 8)
Dalszą część twojego postu po prostu przemilczę ,bo fuksem zniżyłbym się do twojego poziomu.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

agnieszka30
Nowy na forum

Postautor: agnieszka30 » 20 czerwca 2011, 19:23

Ma ktoś może link do meczu czechy-bialoruś?? bardzo proszę o wklejenie.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie.Obrazek

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 20 czerwca 2011, 19:31

matrix pisze:Nie rozumiem..... :shock: ,a co by się stało,gdyby pani Palau rzuciła tak trzeci raz? Też byłby to fuks? 8)

Tak. Sa na swiecie osoby, ktore wygraly 2 razy loterie. Moze nawet sa takie co wygraly 3 razy ... nie fuks?
Twoim zdaniem powinna byc rozrysowana taktyka na obrone rzutow z wlasnej polowy? Moze strefa?

matrix pisze:Dalszą część twojego postu po prostu przemilczę ,bo fuksem zniżyłbym się do twojego poziomu.

Jezeli uwazasz moj poziom za nizszy od swojego... to znizenie sie na moj bedzie dla Ciebie fuksem?
Co ty bierzesz? ;)

EOT

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 20 czerwca 2011, 19:35

Jack Napier pisze:Tak. Sa na swiecie osoby, ktore wygraly 2 razy loterie. Moze nawet sa takie co wygraly 3 razy ... nie fuks?

gościu ja piszę o koszykówce i umiejętnościach zawodniczki,które być może dopiero teraz ktoś tam z Polski poznał- rywalizacji sportowej,a nie o pierdach!!!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 20 czerwca 2011, 19:41

Co do rzutów z połowy. Nie opłaca się je bronić -jest większe prawdopodobieństwo wymuszenia faulu niż trafienia. Aż że nam trafili-na świecie są osoby które kilka razy trafił piorun i żyją.A jakie jest prawdopodobieństwo że kilka razy trafi cię piorun i żadne porażenie nie będzie śmiertelne.

Podoba mi się pomysł na reprezentacje i sposób jej gry.Myślę że nic nie odbiega od innych zespołów prowadzonych przez zagranicznych trenerów.Nowoczesny sposób rozgrywania dopasowany do umiejętności zawodniczek na jedynce Różnorodność gry.Niezależnie od tego jak dalej potoczy się turniej myślę że Maciejewski zrobił przynajmniej poprawną robotę jeśli chodzi o ułożenie zespołu.

Natomiast boli brak drugiej liderki Zawód to kwartet z Gorzowa przede wszystkim Żurowska.Wszyscy zdajemy sobie sprawę że jeżeli chodzi o psychikę to zawodniczka bardzo delikatna.Na zeszłych nie czułą wsparcia trenera ale teraz trener jej ufa .Liczyłem że ona będzie liderką obok Kobryn naszego zespołu a nie pokazuje nawet 50% umiejętności Kaczmarczyk zagubiona.A Skobel to wieczny zagłaskany talent .Chyba najmniej krytycznych uwag mam do Dźwigalskiej.

Plus tych mistrzostw to Szott. Widać u niej pozostałości po wielkim talencie i pewne rzeczy przychodzą jej łatwiej niż innym. Może powinniśmy kilka akcji spróbować zagrać na nią w przyszłych meczach.Jeżeli ktoś ma być drugą liderką w naszym zespole to ona jest najbliżej.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 20 czerwca 2011, 19:44

hellraiser pisze:Plus tych mistrzostw to Szott. Widać u niej pozostałości po wielkim talencie i pewne rzeczy przychodzą jej łatwiej niż innym. Może powinniśmy kilka akcji spróbować zagrać na nią w przyszłych meczach.Jeżeli ktoś ma być drugą liderką w naszym zespole to ona jest najbliżej.

Zgadzam się,ale gra Agnieszki nie jest dla mnie zaskoczeniem.Liczyłem na nią i widać,że się nie przeliczyłem.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 20 czerwca 2011, 19:59

Czwarta kwarta zdecydowanie przegrana, chociaż niekoniecznie tak musiało być. Cóż, zabrakło nieco zimnej krwi, ale przynajmniej gra nie tak żałosna jak w sobotę. Co nie zmienia faktu, że porażka to porażka i do drugiej rundy przystępujemy z zerowym dorobkiem.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 20 czerwca 2011, 20:01

Jack Napier pisze:
matrix pisze:w sporcie nie ma fuksów,a przynajmniej dwóch 8) ,jeśli Hiszpance wpadły te rzuty to wina przede wszystkim Naszej obrony.

Serio?

Nic, tylko podwajac nastepnym razem, kiedy bedzie na koniec kwarty rzucac z wlasnej polowy. ;)

PS. Czy wy z Koszykarzem (Torun) macie jakis zaklad o to kto napisze cos glupszego na forum w danym dniu?

To co ty Jack taki niedoinformowany ???

Przeciez Koszykarz z Matrixem wygrali konkrus na "Złote Usta ForumKK sezon 2010/11" i wiele wskazuje na to ze w nastepnym sezonie wiele sie nie zmieni :mrgreen:

Co do meczu. Przez 3 kwarty moze gra nie byla wspaniała, ale mogla dac kibicom wiele emocji i wiary w to ze Hiszpanki tego dnia bedzie mozna przelamac. Szkoda ze sie nie udalo, ale mysle ze malo kto wierzyl ze podejmiemy z Hiszpania jakakolwiek walke. Wychodzimy z grupy z 0 pkt. Z Chorwacja musimy koniecznie wygrac i a z Łotwą i Francja mocno powalczyc. Mam nadzieje ze nasi grupowi rywale (Hiszpania i Czarnogora) nie oddadza punktow przeciwnikom z drugiej grupy... co byc moze ulatwi nam wejscie do 4-ki... *bo raczej ich w tabeli nie mamy szans przeskoczyc.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 20 czerwca 2011, 20:38

Oj Endrju - myślałem że jesteś jednak trochę bardziej ogarnięty.... Mógłbym rzecz że linia gorzowska na tym forum cały czas ma się dobrze - i wszystko co związane z Gorzowem - trener , zawodniczki , są ,,wytykane'' (słusznie) palcami to forumowicze z Gorzowa bronią tego jak bastylii :lol: :lol: :lol:

To temat o ME - a nie o lidze. Więc chyba złe słowo o jakiejś zawodniczce z reprezentacji - nie musi zaraz oznaczać że musi się ukatywniać lokalny patriotyzm.
O ELI Mowlik też można mówić że gra słabo - i jakoś nikt z Poznania nie atakuje za to. A jak źle o ,,gwiazdach'' Gorzowa to zaraz ataki są :lol: :lol: :lol: :lol:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 20 czerwca 2011, 21:18

Koszykarz (Toruń) pisze:Oj Endrju - myślałem że jesteś jednak trochę bardziej ogarnięty....

Ja jestem malo ogarniety ?? A Ty wogole czytales kiedys te wszystkie bzdury co wypisujesz.... dla rozjasnienia twojego malego mozdzka kilka twoich złotych cytatów z ostatnich dni... (mysle ze setki takich mozna by znalezc).

Koszykarz (Toruń) pisze:Polska - Czarnogóra - 1 - trzeba być optymistą i patriotą :P

Koszykarz (Toruń) pisze:Trzeba być niepoważnym bym rezygnować z Krężel czy Tłumak.

A w kadrze takie miernoty jak mało grająca w lidze Babicka , drewniana Chomać , Kaczmarczyk , Pietrzak - która poza jednym błyskiem w play off miała słaby sezon. - to w nich upatrywałem ewentualny OUT...

Niestety - ale ten trener na każdym kroku robi kontowersyjne kroki.

Dziś będzie porażka z Czarnogórą. Niestety..

Moze zinterpretujesz te cytaty... czy ty dobrze sie czujesz czy moze jakies rozdwojenie jazni masz... ? :roll:

Nie bede juz wspominal o obsmarowywaniu koszykarek... powiem tak "w czarnej d***e byles i tyle sie znasz na koszykowce". Tyle w temacie
EOT
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 20 czerwca 2011, 22:02

Odpadła Grecja. Szkoda bo najlepiej by było dla nas gdyby przeszła Chorwacja plus Grecja własnie. z Greczynkami zawsze wygrywaliśmy, to przereklamowany jak dla mnie zespół i mielibyśmy zwłaszcza pod koszem dużą przewagę.

Realne jest zwycięstwo z Chorwacją, szkoda, że awansowała Lotwa, z nimi będzie ciężko, chociaż uważam że możemy je pokonać.

Z naszych rozgrywajek to wkurza mnie Pietrzak - lepiej żeby Maciejewski wystawiał duet Pawlak i Czubak. Nigdy nie myslałem ,że napiszę te słowa ale stało się.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 20 czerwca 2011, 22:11

A oto co ma do powiedzenia w tej materii LMM:

Miętta-Mikołajewicz: to jest nasz największy problem

KC / PAP

fot. PAP/Andrzej Grygiel
Były trener reprezentacji Polski, a obecnie prezes Wisły Kraków Ludwik Miętta-Mikołajewicz uważa, że po wyeliminowaniu błędów biało-czerwone stać na awans z drugiej rundy do ćwierćfinałów mistrzostw Europy, które odbędą się w Łodzi.

Polki po poniedziałkowej porażce z Hiszpanią (63:78) i sobotniej z Czarnogórą (53:70) do drugiej rundy meczów przystępują z bilansem dwóch przegranych, bez zwycięstwa, bowiem sukces nad koszykarkami Niemiec, które odpadły z turnieju, nie zostanie wliczony. Rywalizować w niej będzie 12 zespołów w dwóch grupach E i F. Rywalkami Polek będą drużyny z grupy D, między innymi Łotwa.

- Awans do ćwierćfinałów w takiej sytuacji jest zadaniem bardzo trudnym, ale nie można powiedzieć, że niemożliwym. Wszystko przed dziewczynami. Ten turniej pokazuje, że poziom drużyn jest wyrównany i każdy może wygrać z każdym. Z Hiszpankami przegraliśmy za wysoko, bo na parkiecie takiej różnicy nie było widać - powiedział Miętta-Mikołajewicz, który poprowadził Polskę do dwóch wicemistrzostw Europy w 1980 i 1981 r.

Zdaniem prezesa Wisły kluczem do sukcesu w drugiej rundzie będzie wyeliminowanie błędów.

- Gramy nierówno i to jest nasz największy problem. Dobre chwile przeplatają się ze słabymi. Potrzebna jest stabilizacja. Z Hiszpanią też był taki moment, że prowadziliśmy w trzeciej kwarcie różnicą pięciu punktów i straciliśmy przewagę przez błędy. Cały czas za mało punktów zdobywamy spod kosza. Do Eweliny Kobryn trafia zbyt mało podań, a i ona czasami zbyt daleko odchodzi od kosza. Moim zdaniem zbyt częste są też zmiany dokonywane przez trenerów. One mają wpływ na dekompozycję gry. Kiedy zawodniczkom +idzie+ nie powinno się ich zmieniać zbyt szybko - ocenił grę Polek w pierwszej rundzie.

Były trener kadry uważa, że czarnym koniem 33. ME koszykarek jest... debiutująca w finałach Czarnogóra.

- Tak doświadczonych i dobrych niskich koszykarek, jak Czarnogóra, nie ma żaden inny zespół. Jelena Skerovic, Anna de Forge i Jelena Dubljevic stanowią o sile reprezentacji. Do doskonałości brakuje tej drużynie klasowego, wysokiego centra, jakkolwiek to by zabrzmiało - Iva Perovanovic jest po prostu za niska jak na zawodniczkę występującą na tej pozycji. W walce o medal powinny się liczyć Francja i Litwa - dodał.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 20 czerwca 2011, 22:19

Grecja sama sobie strzela w stopę kolejny rok... a raczej grecki rząd strzela w kadrę... niech dłużej czekają z obywatelstwem dla Douglas i Murphy.... razem z nimi ten zespół wyglądałby zupełnie inaczej a tak...
Nie zapominajmy, że na Łotwie wygraliśmy z tym "przereklamowanym" zespołem po rzucie Lećki w ostatniej sekundzie a przewagi pod koszem jakoś nie było widać... i to ten "przereklamowany" zespół pojechał do Czech a nie my.... O odpadnięciu zadecydowała pierwsza kwarta w meczu z Chorwacją (29-16). No ale niestety, takie życie. Nie zawsze można wygrać.
ObrazekObrazek

bimbam86
Amator

Postautor: bimbam86 » 20 czerwca 2011, 23:04

Cały czas za mało
punktów zdobywamy spod kosza. Do Eweliny
Kobryn trafia zbyt mało podań, a i ona czasami
zbyt daleko odchodzi od kosza. Moim zdaniem
zbyt częste są też zmiany dokonywane przez
trenerów. One mają wpływ na dekompozycję
gry. Kiedy zawodniczkom +idzie+ nie powinno
się ich zmieniać zbyt szybko - ocenił grę Polek w
pierwszej rundzie.

dzis bylo widac ze jak gra szla to treneiro musial wprowadzic kaczmarczyk lub babicka...i wszyskto poszlo sie...... czy ten pan nie nauczy sie ze jak druzynie idzie to nalezy zostawic ja w spokoju i niech sama gra?

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 20 czerwca 2011, 23:11

rzymi pisze:Grecja sama sobie strzela w stopę kolejny rok... a raczej grecki rząd strzela w kadrę... niech dłużej czekają z obywatelstwem dla Douglas i Murphy.... razem z nimi ten zespół wyglądałby zupełnie inaczej a tak...
ć.

Jakby naturalizowały 12 amerykanek to dopiero fajnie by grały.. żenada.

Mecz Polek fajny, 3 kwarta wręcz bardzo dobra, mimo wysokiej sumie porażki można było oglądać w mare przyjemnie grę. Co do taktyki i ułożenia zespołu to z hellem zgadzam się delikatnie mówiąc średnio.. zwłaszcza ustawiana akcje na Zurowska grająca 1 na 1 z 8 metra naprzeciwko kosza kończy sie regularnie kompromitacja tej pani (btw, nie zdziwię sie jak w październiku wybiegnie znów w Gorzowskich barwach na parkiet)

Szkoda porażki, Hiszpanki zagrały kolejny przeciętny mecz, można było je ograć. Trudno, gramy dalej, wygranie izz Łotwa, i z Chorwacja lezy w granicy naszych możliwości. Oby to wystarczyło do awansu do 8-ki.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „EUROBASKET-ME KOBIET W POLSCE ( UWAGA: za kilka dni podforum będzie przeniesione do działu Europa/Świat )”