ME 2011 w Polsce

Forum poświęcone zbliżającym się ME w Polsce

Moderatorzy: ann, BARTOLINO, rzymi, Ałgaja, Kuba, elen

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: ME 2011 w Polsce

Postautor: Greebo » 14 grudnia 2010, 21:07

kristofer pisze:[

Ad. 1.
Kiedy grała w polskiej lidze

Ad. 2.
Nie bardzo rozumiem? Czyżby według Ciebie Dydek=Gawor?

Ile lat temu :) TW jej ostatnim seoznie taki Gorzów był zaledwie beniaminkiem, a teraz w eurolidze walczy :) Jest różnica miedzy panią 31 -letnia, będąca cały czas w grze, a panią 37 letnia, pauzująca od kilku sezonów.

Nie, nie Dydek = Gawor (choc teraz, kto wie?). Tylko że dla losów tytułów mistrzowskich jej obecność nie miała wielkiego znaczenia, dotyczy to zwłaszcza Gdybni. Lotos był po prostu przez lata poza zasiegiem innych drużyn, jakby nie miał Margo, miałby kogos innego, i miałby też tytuły.

I obecnie tez losy tytułu MP nie zalezą od Dydek. To czy na ławce w Wisle będzie siedziała ona czy Gawor czy Katarzyna Pasek, jest dla nas bez znaczenia. (bynajmniej nie twierdze tutaj ze zdobedziemy MP)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 14 grudnia 2010, 21:13

Greebo pisze:
kristofer pisze:[

Ad. 1.
Kiedy grała w polskiej lidze

Ad. 2.
Nie bardzo rozumiem? Czyżby według Ciebie Dydek=Gawor?

Ile lat temu :) TW jej ostatnim seoznie taki Gorzów był zaledwie beniaminkiem, a teraz w eurolidze walczy :) Jest różnica miedzy panią 31 -letnia, będąca cały czas w grze, a panią 37 letnia, pauzująca od kilku sezonów.

Nie, nie Dydek = Gawor (choc teraz, kto wie?). Tylko że dla losów tytułów mistrzowskich jej obecność nie miała wielkiego znaczenia, dotyczy to zwłaszcza Gdybni. Lotos był po prostu przez lata poza zasiegiem innych drużyn, jakby nie miał Margo, miałby kogos innego, i miałby też tytuły.

I obecnie tez losy tytułu MP nie zalezą od Dydek. To czy na ławce w Wisle będzie siedziała ona czy Gawor czy Katarzyna Pasek, jest dla nas bez znaczenia. (bynajmniej nie twierdze tutaj ze zdobedziemy MP)

miałbym wątpliwości, że Gdynia wywalczyłaby wszystkie mistrzostwa Polski, które wywalczyła bez udziału Dydek. Pewnie tak, jeśli zamiast niej byłyby koszykarki typu Leslie, Griffith, Milton, Jackson. Tyle, że był limit zawodniczek spoza Europy. Gośka była przez lata zmorą Pabianic

feri
Młodzik

Postautor: feri » 14 grudnia 2010, 23:04

Selekcjoner polskiej reprezentacji to ma dobrze... Sam jeden, a za plecami miliony ekspertów... :) I każdy mówi kto zasługuje na grę w kadrze a kto nie :) Myślę, że Darek to jest człowiek, który jak będzie przekonany do swojej koncepcji i sukcesu, to nie zważając na krytykę będzie w stanie wystawić nawet piątkę typu: Bednarek, Mowlik, Piekarska, Kaczmarczyk i Urbaniak. I cieszy mnie to niezmiernie :)

Co do Gosi Dydek, to nowe przepisy gry w koszykówkę wyznaczające pod koszem strefę bez możliwości orzekania ofensa, mogą się okazać dla niej bardzo korzystne. Trochę ostrych treningów fizycznych, praca nad skutecznością rzutową i może będzie całkiem ciekawie.. :)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 14 grudnia 2010, 23:56

A no właśnie ciekawe nazwisko przytoczyłeś- Mowlik.
Wg. mnie jak najbardziej należałoby się jej bliżej przyjrzeć, w końcu przed laty w kadrze grała regularnie, a teraz powoli wraca do dawnej formy, wiem że obraz może trochę zamazywać fakt iż gra w klubie z dołu tabeli i zdobywała dużo pkt, jednak jej doświadczenie i skuteczność rzutowa z dystansu przydałaby się kadrze niewątpliwie. Co eksperci sądzą na ten temat?? :mrgreen:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

ajaja
Młodzik

Re: ME 2011 - Polska

Postautor: ajaja » 15 grudnia 2010, 00:54

Kuba pisze:
w gwoli ścisłości, co nie jest wielką tajemnicą i prosiłbym nie przekręcać i nie naciągać rzeczywistości, Gajda nie 'wypięła' się na kadrę, tylko na pięknego Darka, który (póki co) tą kadrą zarządza. To chyba jest jednak subtelna różnica ;)

To jak u siatkarek, że najpierw Matlak wypiął się na Skowrońską, a teraz Skowrońska na Matlaka. Tylko pod względem umiejętności sportowych Skowrońska i Gajda to jak kosmos i ziemia.

Kuba pisze:odnośnie Margo - jeśli znajdzie gdzieś zatrudnienie od stycznia i udowodni, że zasługuje na grę w kadrze, to nie mam nic przeciwko. ale nie może dostać meijsca w składzie 'za nazwisko' kosztem kogokolwiek! Przecież Kobryn, Lecia, Majewska, Gulak, czy nawet Piekarska na dzień dzisiejszy zasługują na kadrę dużo bardziej niż Margo.

Na dzień dzisiejszy może tak, ale jutro już jest inny dzień

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 15 grudnia 2010, 00:59

kristofer pisze:miałbym wątpliwości, że Gdynia wywalczyłaby wszystkie mistrzostwa Polski, które wywalczyła bez udziału Dydek. Pewnie tak, jeśli zamiast niej byłyby koszykarki typu Leslie, Griffith, Milton, Jackson. Tyle, że był limit zawodniczek spoza Europy. Gośka była przez lata zmorą Pabianic

Pierwsze dwa tytuły zdobyła w Poznaniu z Olimpią - '93 i '94. Zresztą też dwa razy ścinała siatkę w Pabianicach.

friel
Kadet

Postautor: friel » 15 grudnia 2010, 01:39

"ekspert" :D :lol: : nie wiem co kolega miał na myśli mówiąc "taki Gorzów " ale trąci tu jakąś niechęcią z głębi pola :P
Co do Mowlik czemu nie , nikt nie mówi że od razu ma grać w Euro ale jak będzie się pokazywać to ma szans nie dostać ?
Natomiast może skończmy temat Margo bo to trochę smutne pani jeszcze nie odwiedziła siłowni nie dotknęła parkietu a my już prorokujemy czy ona będzie dobra czy po tej przerwie to będzie cień jej samej trochę to smutne i deprymujące .
Zdecyduje się gdzieś grać (mam nadzieje że z myślą o repie a nie grzaniu ławki za kasę ) to cała Polska z lewa prawa północy i południa powinna trzymać kciuki żeby jej wyszło bo może to będzie klucz do jakiegoś medalu kto wie .
Odetnijmy się na chwile od barw klubowych i przeszłości ligowych trofeów i spróbujmy mówić o kadrze jak najlepiej i jak najobiektywniej
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 15 grudnia 2010, 16:55

Maras co do Międzik to już kiedyś napisałem coś w stylu " koniec chałturzenia, ciąża się skończyła, jest nowy sezon i marsz do kadry", także ja ją zawsze w kadrze widziałem.

Dużo w repie już grała, tylko z Elą jest taka sprawa, że zeby w pełni pokazała swoje mozliwosci potrzebna jest bardzo dobra rozgrywająca i tu mamy pewien problem....

Myslę że skoro Margo powiedziała A, do Krycha Szymańska-Lara powinna powiedzieć B :mrgreen:

friel
Kadet

Postautor: friel » 15 grudnia 2010, 18:18

ta i jaka będzie średnia wiekowa Kadry ? i w takim wypadku jaki jest obraz młodzieży w żeńskiej koszykówce ? :)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 15 grudnia 2010, 20:41

a propos - jak przewijają się te wszystkie nazwiska - to przypomniało mi się o Ani Wielebnowskiej - czy ktoś wie co z nią ? Może ktoś z Krakowa coś wie ?

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 15 grudnia 2010, 21:17

Koszykarz (Toruń) pisze:a propos - jak przewijają się te wszystkie nazwiska - to przypomniało mi się o Ani Wielebnowskiej - czy ktoś wie co z nią ? Może ktoś z Krakowa coś wie ?

No właśnie, bo rocznikowo to jeszcze zbyt wcześnie na kończenie kariery.
Czyżby zaciążyła?

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 15 grudnia 2010, 21:19

tak i albo jest w mocno zaawansowanej ciąży, albo urodziła już (dość dawno jej już na hali nie było)

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 28 grudnia 2010, 22:55

W Hiszpanii mnóstwo artykułów trąbi o tym, że Polska nie ma środków na ME 2011 i tym samym wielce prawdopodobne, że impreza zostanie oddana Hiszpanom, są już nawet wytypowane miasta, które z chęcią nas wyręczą: Sevilla, Salamanka i na ostatnią fazę Madryt.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

friel
Kadet

Postautor: friel » 29 grudnia 2010, 01:26

było by nieco "Śmiesznie"

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 29 grudnia 2010, 10:24

No i według mnie te rewelacje mogą być bliskie prawdy. Zobaczcie na promocje męskiego Eurobasketu - niby mało ambitna i taka bez pomysłu - ale coś sie działo już na rok przed imprezą. A tutaj? NIC. Kompletne 0. Założe sie że w tym kraju mało kto wie że mamy ME kobiet :shock:
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Wróć do „EUROBASKET-ME KOBIET W POLSCE ( UWAGA: za kilka dni podforum będzie przeniesione do działu Europa/Świat )”