PTK PABIANICE sezon 2008/2009

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 03 września 2008, 14:12

Furman sponsorem koszykarek
Jego firma Aflofarm Farmacja Polska podpisała umowę o finansowaniu Pabianickiego Towarzystwa Koszykówki

– Dzisiaj odesłaliśmy do klubu projekt umowy o sponsoring, do podpisania – oświadczył nam Andrzej Furman, szef Aflofarmu Farmacja Polska.
Ile pieniędzy Aflofarm przekaże pabianickiej koszykówce? Tego szef firmy nie chce zdradzić. Oświadczył jedynie, że Aflofarm stał się głównym sponsorem PTK.
– Jesteśmy lepsi od Polfy – stwierdził z dumą Andrzej Furman.
Wyznał też, że do podjęcia decyzji o wyłożeniu pieniędzy na koszykówkę skłonił go "rozpaczliwy" artykuł jaki ukazał się w Życiu Pabianic na temat katastrofalnej sytuacji pabianickiej koszykówki. A także dyskusja jaka rozpętała się na ten temat między pabianickimi posłami: Andrzejem Biernatem i Anitą Błochowiak.
Furman wyłoży pieniądze, ale nie a zamiaru zarządzać klubem sportowym.
– Uważam, że jeśli pod zarządami prezesa Piotra Zawirskiego koszykarki doszły do ekstraklasy, to nie należy mu przeszkadzać – mówi.
Wczoraj decyzję o sponsorowaniu PTK podjął zarząd Zakładów Farmaceutycznych Polfa SA.
Ze źródeł dobrze poinformowanych wiemy, że Polfa wyłoży 300.000 zł, a Aflofarm - 350.000 zł. Wcześniej PTK udało się zebrać od innych sponsorów 350.000 zł.Teraz wiadomo już z całą pewnością, że pabianickie koszykarki będą grać w ekstraklasie.

http://www.zyciepabianic.pl/article/sho ... koszykarek

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 03 września 2008, 15:30

Wojteg pisze:Wyznał też, że do podjęcia decyzji o wyłożeniu pieniędzy na koszykówkę skłonił go "rozpaczliwy" artykuł jaki ukazał się w Życiu Pabianic na temat katastrofalnej sytuacji pabianickiej koszykówki.

Hehehe, to się dopiero uśmiałem do łez. :lol: :lol:
Z innych źródeł wiem, że takie było polecenie z ratusza.

Ze źródeł dobrze poinformowanych wiemy, że Polfa wyłoży 300.000 zł, a Aflofarm - 350.000 zł. Wcześniej PTK udało się zebrać od innych sponsorów 350.000 zł.Teraz wiadomo już z całą pewnością, że pabianickie koszykarki będą grać w ekstraklasie.

A mówiłem, że będzie okrągły milion.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

koszykarz

Postautor: koszykarz » 03 września 2008, 16:41

BasketFan pisze:
Wojteg pisze:Wyznał też, że do podjęcia decyzji o wyłożeniu pieniędzy na koszykówkę skłonił go "rozpaczliwy" artykuł jaki ukazał się w Życiu Pabianic na temat katastrofalnej sytuacji pabianickiej koszykówki.

jesli będzie milion - to mozna spokojnie pomyślec nad lepszymi wzmocnieniami zagranicznymi .

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 03 września 2008, 17:48

milion juz jest Polfa 300.000 zł Aflofarm 350.000 zł i reszta sponsorów których pozyskał klub 350.000 zł

Gość

Postautor: Gość » 03 września 2008, 17:51

BasketFan pisze:

polecenie z ratusza?? nie ma nic za darmo, skoro Furman sponsorował Kampanie Prezydencka pana Dychty, to coś dostanie jeszcze od miasta, może dzierżawa się kończy, albo zwolnienie z podatków czy zakup działek :) nie ma nic za darmo, Wójek Zbyszek jeszcze dwa lata jest i wynagodzi Furmana :)

Gość

Postautor: Gość » 03 września 2008, 17:52

DanielPce pisze:milion juz jest Polfa 300.000 zł Aflofarm 350.000 zł i reszta sponsorów których pozyskał klub 350.000 zł

Daniel widze zbierasz komentarze. bo BaFan już policzył :D

Gość

Postautor: Gość » 03 września 2008, 17:55

koszykarz pisze:
BasketFan pisze:

jesli będzie milion - to mozna spokojnie pomyślec nad lepszymi wzmocnieniami zagranicznymi .

następny hurrraaaoptymista :P
z takim optymizmem to idź budować stadiony na Euro2012 albo drogi do Euro :)
a z zagranicy to mozemy Kupić banany z Kostaryki na przykład, a za takie pieniądze co pozostaną to Leo będzie i ewentualnie na waciki dla dziewczyn zostanie... :P

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 03 września 2008, 18:26

Jak masz odwagę pisać w ten sposob to sie odważ i sie zaloguj a nie wypisujesz głupoty :evil: :!: :!:

Gość

Postautor: Gość » 03 września 2008, 18:31

DanielPce pisze:Jak masz odwagę pisać w ten sposob to sie odważ i sie zaloguj a nie wypisujesz głupoty :evil: :!: :!:

przepraszam, ale pisze swoje zdanie, a logowac nie mogę sie bo nie jestem zarejestrowany :)

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 03 września 2008, 18:36

zadnego problemu nie ma zeby sie zarejestrować

Ps. Jesli masz kłopot udzielę Ci instruktażu :lol: :lol: :lol:

koszykarz

Postautor: koszykarz » 03 września 2008, 18:37

Anonymous pisze:
DanielPce pisze:Jak masz odwagę pisać w ten sposob to sie odważ i sie zaloguj a nie wypisujesz głupoty :evil: :!: :!:

przepraszam, ale pisze swoje zdanie, a logowac nie mogę sie bo nie jestem zarejestrowany :)

ale przecież co w tym złego ?

Duda za 600 tyś zl zrobiła 4 miejsce. i to ZASŁUŻENIE .

Pabianice mają ta trudnosc że na rynku polskim nie ma juz krajowych zawodniczek - no chyba że Krupska chyba jest wolna...

Jeśli uda wam się znaleźc niezłej klasy zagraniczne - to kto wie...

Moim zdaniem przy budżecie 750 tyś - 1 mln zł - stać was na lepszą rozgrywajkę niż Proszczenko...

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 03 września 2008, 19:32

Anonymous pisze:polecenie z ratusza?? nie ma nic za darmo, skoro Furman sponsorował Kampanie Prezydencka pana Dychty, to coś dostanie jeszcze od miasta, może dzierżawa się kończy, albo zwolnienie z podatków czy zakup działek :) nie ma nic za darmo, Wójek Zbyszek jeszcze dwa lata jest i wynagodzi Furmana :)

Pan Furman już dostał to co miał dostać, np. Pafanę za groszę wraz z terenami obok. Chyba też cały były "Pamotex" kupił. Na kominie miała być restauracja :!:
Ale precz z polityka.
Dał 350 tysia i to się liczy.
Mamy kaskę na zakupy.
Prowadzone są rozmowy z kolejną czeszką na pozycję 3-4 i z centerką z Chorwacji.
Podobno niezłe :?
Ale podobno Kopernik też była kobietą, więc...
Prowadzone są też rozmowy z "Jarzynką"-jest namawiana do powrotu na parkiet.
Uprzedzając głosy "znawców", że stara i ,że babcia, to jestem zdania, że jeszcze niejedną "gwaizdkę" tej e-ligi wkręci w parkiet.
Reasumując-MARZENKA WRACAJ :!: :!:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Gość

Postautor: Gość » 03 września 2008, 19:33

koszykarz pisze:
Anonymous pisze:

ale przecież co w tym złego ?

Duda za 600 tyś zl zrobiła 4 miejsce. i to ZASŁUŻENIE .

Pabianice mają ta trudnosc że na rynku polskim nie ma juz krajowych zawodniczek - no chyba że Krupska chyba jest wolna...

Jeśli uda wam się znaleźc niezłej klasy zagraniczne - to kto wie...

Moim zdaniem przy budżecie 750 tyś - 1 mln zł - stać was na lepszą rozgrywajkę niż Proszczenko...

no ale to jest "koleżanka" trenera :D

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 04 września 2008, 11:38

dokładnie :D

koszykarz

Postautor: koszykarz » 04 września 2008, 11:47

Marzena Głaszcz z pewnością wam sie przyda jeszcze w końcu ma duże doswiadczenie ligowe - no ale DEPTA załatwi angaż Proszczenko (co nie dziwi) . wydaje mi się że powinniście postarać się o lepszą rozgrywającą - ja bym postawił na Głaszcz oraz na nową koszykarke z wyzszej pólki niz Proszczenko...

na ,,3'' nie wygladacie źle : jest RENIA , Anita Szemraj - trzeba jej dac szansę...

No i koniecznie dobry center - bez tego ani rusz...

rok temu w Łodzi grała J.HUMPHREY - bardzo dobry gracz... :D

Sama Krystofova nic nie wskóra...

Wróć do „Archiwum”