Zespół kadecko-juniorski (sezon 2005-2006)
Moderator: Moderatorzy
-
misiek_pabianice
- Młodzik
- Kontaktowanie:
- Edzia
- Junior
- Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P
To ja może uzupełnię, że zaczęło się od 10:0 Eweliny Gali. Od połowy kwarty zaczęły punktować inne. Jeśli chodzi zaś o rywalki, to nie potrafiły się wstrzelić do naszego kosza, ba! nawet nie za bardzo pozycję umiały sobie wypracować. W sumie nie potrafię napisać nic dobrego o grze drużyny Elbląga. Pabianiczanki ośmieszały je łatwo zdobywanymi punktami (przodowała Gala, Kasia Olejnik i Patrycja Pokorska), licznymi przechwytami (głównie długie ręce Eweliny), dobrze rozgrywanymi akcjami (a wszystkie
). Po 23 minutach gry na tablicy było 32:6. Emocji dostarczały jedynie ładne akcje gospodyń. Na przykład pierwszy rzut zza linii 6.25m i pierwszy celny (ale kurdę, nie pamiętam która rzucała
), a chwilę potem tym samym popisuje się Gala i jest 46:8 na minutę do końca II kwarty. Ta sama zawodniczak równo z syreną trafia z ok. 10m !! Do przerwy jest już 51:8. O pozostałych 2 kwartach nie ma się w sumie co rozpisywać - przewaga ewidentna, choć pod koniec nasze dały się trochę rozszaleć rywalkom, czego efektem jest remisowy stan ćwiartki - 19:19.
Co mogę tak od siebie napisać? Podobała mi się gra pabianiczanek. Ostatnia część może mniej (:twisted:), ale generalnie nie mam się do czego przyczepić. Akcje były grane do końca, prawidłowo, wykorzystałyście chyba wszelkie atuty, myślałyście nad tym, co robicie, nie było tyle bałaganu. Naprawdę, jestem pod pozytywnym wrażeniem. Mam nadzieję, że będę w tym zachwycie trwać do niedzieli włącznie. A jutro potwierdzicie swą "doroślejszą" koszykówkę.
Gratuluję i do zobaczenia juterkiem !!
Aha !! i hmm..., zdziwiłam się widząc Szymona na meczu. Pozytywnie. Ale poematów nadal nie będę pisać
.
Co mogę tak od siebie napisać? Podobała mi się gra pabianiczanek. Ostatnia część może mniej (:twisted:), ale generalnie nie mam się do czego przyczepić. Akcje były grane do końca, prawidłowo, wykorzystałyście chyba wszelkie atuty, myślałyście nad tym, co robicie, nie było tyle bałaganu. Naprawdę, jestem pod pozytywnym wrażeniem. Mam nadzieję, że będę w tym zachwycie trwać do niedzieli włącznie. A jutro potwierdzicie swą "doroślejszą" koszykówkę.
Gratuluję i do zobaczenia juterkiem !!
Aha !! i hmm..., zdziwiłam się widząc Szymona na meczu. Pozytywnie. Ale poematów nadal nie będę pisać
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Edzia pisze:
Aha !! i hmm..., zdziwiłam się widząc Szymona na meczu. Pozytywnie.
A co
O meczu można powiedzieć że bez historii. Różnica między zespołami była BARDZO widoczna i nie mogło być innego rozstrzygnięcia
Gratuluję naszej młodej drużynie zwycięstwa i mam nadzieję że będą kolejne.
Oto kilka fotek, które udało mi się zrobić. Uprzedzam że ich jakoś pozostawia wiele do życzenia, ale jak to się mówi....."lepszy rydz niż nic"

BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Z całym szacunkiem dla powyższych wypowiedzi (szczególnie Edzi) i bardzo dobrej gry starszych kadetek, zwracam uwagę na fakt iż w pabianickim zespole po raz pierwszy w tym sezonie weszła cała ekipa młodszych kadetek. W chwili wejścia była 60-cio punktowa przewaga naszego zespołu, którą utrzymały do końca. Uważam, że to dobry wynik zważywszy na to, że brak im ogrania. Obserwując ich grę widać było wielką determinację i chęć pokazania się (dwie z nich zeszły za 5 fauli, a jedną kontuzja wyeliminowała do końca meczu). Wielkie brawa dla nich.
-
Ziutek_mrksfan
- Amator
- Kontaktowanie:
TYLKO WŁÓKNIARZ OOO
MRKS MRKS TO NASZE ŻYCIE TO NASZA DUMA JEST
www.sportpabianice.fora.pl
DZIEN DOBRY CZESC I CZOLEM
PYTACIE SKAD SIE WZIALEM?
JESTEM WESOLY ROMEK
MAM NA PRZEDMIESCIU DOMEK
A W NIM WODE SWIATLO GAZ
ZASPIEWAM JESZCZE RAZ

JESTEM WESOLY ROMEK
MAM NA PRZEDMIESCIU DOMEK
A W NIM WODE SWIATLO GAZ
ZASPIEWAM JESZCZE RAZ
-
misiek_pabianice
- Młodzik
- Kontaktowanie:
-
misiek_pabianice
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Miło,że dziewczyny wygrały dzisiejszy mecz, zdobyły II-e miejsce i puchar. Miło,że awansowały do pólfinałów. Miło, że znów pograły młodsze kadetki. Przynajmniej starsze kadetki trochę odpoczęły. Taktyka trenera Krakowa była prosta - zmęczyć pabianicki zespół bo nie robi zmian wśród zawodniczek. To mu się rzeczywiście udało.Częste zmiany zawodniczek Krakowa i narzucone przez nie szybkie tempo doprowadziły do tego, że pabianiczankom zabrakło sił w II-ej połowie i zaczęły popełniać szkolne błędy . W dzisiejszym meczu widać było niestety brak zgrania między starszymi a młodszymi choć jedne i drugie bardzo się starały.
-
Monika
-
Ziutek_mrksfan
- Amator
- Kontaktowanie:
brawo 
MRKS MRKS TO NASZE ŻYCIE TO NASZA DUMA JEST
JESTEM WESOLY ROMEK