Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: Ałgaja » 07 czerwca 2009, 20:56

kulka100 tecza pisze:
Eve pisze:
kulka100 tecza pisze:jak narazie to najwieksza poraszka ....!!!! :cry:

dużą porażką jest też Twoja "poraszka"
W dzisiejszym meczu to najbardziej "pokazała" się Gajda

Ta moja poraszka wyszla z tego ze szybciej pisalem niz mysalem

Napisanie "porażka" zajmuje mniej czasu niż "poraszka" :wink:

A co do meczu:
Widać że w tej kadrze są panie, które w większości na poziom europejski się nie nadają, w dodatku jest to dla nich pierwsza duża impreza, więc się spaliły i do tego niepotrzebnie dużo gadały.
W 1 połowie wyglądało to tak jakby same były zdziwione tym jak są słabe, w 2 połowie już zdziwienie było mniejsze i "coś" próbowało więcej osób.

Smutne jest to, że niestety w Polsce nie ma lepszych pań od tych z kadry.
Smutne jest to, że przy naszej kadrze Gunta Basko jest bogiem koszykówki europejskiej.

Dzisiejszy mecz pokazał, że ze Skobel powinna być fajna koszykarka oraz udowodnił że Ewka już fajną koszykarką jest.

I oby jutro było lepiej!
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 07 czerwca 2009, 21:04

Się wyżaliłem.

http://toiowonasportowo.blox.pl/2009/06 ... azano.html

A słowem niedziennikarskim dodać mogę, że zagraliśmy, nie wróć, nawet zagraniem kaszany tego nazwać nie można. Bo my wcale nie graliśmy, snuliśmy się po boisku, staliśmy w obronie, staliśmy w ataku. Nie wiem gdzie zginęła ta chęć gry z eliminacji, które przecież zagraliśmy naprawdę fajne. To, że Gajda i Paula są po kontuzjach niczego nie tłumaczy. To, że jesteśmy słabsi od Łotwy też - ok, dostajemy dwudziestakiem, ale walczymy, to jest do zaakceptowania, bo słabsi jesteśmy. Ale to? Nie, drugiego takiego meczu nie zdzierżę. Jutro z Grecją ma być walka inaczej osobiście niektórym powiem co myślę o ich grze.
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2009, 21:13 przez przemoe, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

kulka100 tecza
Żak

Postautor: kulka100 tecza » 07 czerwca 2009, 21:12

A mam takie pytanie ma ktos moze jakas strone gdzie mozna sprawdzic staty z tego meczu??

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 07 czerwca 2009, 21:13

rzymi pisze:tu strona turnieju
http://www.eurobasketwomen2009.com/en/

Tam znajdziesz wszystkie statystyki :)
ObrazekObrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 07 czerwca 2009, 21:16

Staty z meczu są tutaj:
http://www.eurobasketwomen2009.com/en/c ... mID_.html#{4D77DBDB-13BD-4DB1-A651-30395374499D}
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 07 czerwca 2009, 21:38

No cóż, kto oglądał, ten widział jak to wszystko "funkcjonowało"... Nie wiem czy w ciągu niespełna 20 godzin uda się sztabowi szkoleniowemu pozbierać dziewczyny i ustawić odpowiednio na Greczynki (a nie Węgierki, jak błędnie pisał Przemoe), czy w ogóle będą ku temu jakieś pomysły, zwłaszcza że Biba może już nie zagrać. Wiadomo - to ona jest naszą liderką i nie zmienia tego dzisiejszy kiepski występ (do momentu kontuzji miała 2/8 z gry). Rozegranie praktycznie nie istniało, można jedynie pochwalić Kobryn i powiedzieć, że Skobel jest dobrze rokującą na przyszłość dziewczyną. Nie wiem czym kierowali się ci, co uważali, że dzisiaj jesteśmy w stanie ograć Łotyszki, a byli tacy optymiści na forum. Nasze dzisiejsze rywalki to zespół bardzo doświadczony i to nie tylko jedna Jekabsone stanowi o jego sile. Gdzie były nasze reprezentantki, gdy Łotyszki zajmowały czwarte miejsce na ME w 2007 roku, potem kwalifikowały się na olimpiadę i grały w Pekinie (choć bez większego powodzenia)?? :roll: Więc nie było przesłanek ku temu, aby uważać, że będzie dobrze. Owszem, niespodzianki się zdarzają, trzeba walczyć, czasem tzw. dyspozycja dnia powoduje, że zdarzają się niespodzianki czy zaskakująco wyrównane mecze słabszych z lepszymi jak choćby dzisiaj Izrael z Białorusią (całkiem dobry mecz Cohen - 17 pkt, 4 asysty, ale też 7 strat), ale to nie może zamazać obrazu. Chociaż oczywiście to kompromitacja - przegrać taką różnicą na ME, mając jakieś tam aspiracje na pierwszą ósemkę, może nawet przy dobrych wiatrach piąte miejsce...
Zgadzam się z Greebo, że przepis o dwóch Polkach na parkietach PLKK nie wypalił. A może inaczej - to pokazał ten dzisiejszy mecz. Mądrzejsi będziemy po zakończeniu mistrzostw. Jednak gdyby było jak wcześniej (tylko jedna Polka), powodowałoby to, że bardziej by się angażowały na treningach, chcąc pokazać trenerom, że miejsce w składzie im sie należy. A tak to Pawlak z Leciejewską wiedzą, że te około 30 minut na parkiecie im się należy, bez względu na dyspozycję.

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 07 czerwca 2009, 21:44

Brrrr... Masakra

Przepis o dwóch Polkach zdaje egzamin jak cholera. Niech teraz Ludwiczuk z Krawczykiem dorzucą jeszcze przepis, żeby w każdym klubie grała polska jedynka, może się coś z tego wybierze. Dziś Gajda nie wiedziała co się dzieje, po Pawlak widać, że nie jest w pełni sił. I gdzie w tej sytuacji trzecia jedynka, skoro to nasz najsłabszy punkt? Obie miały dziś osiem strat i dwie asysty, punktu nie zdobyły...

Drzewińska, Piekarska - skandal, że one tam w ogóle są. Leciejewska, Jeziorna, Żurowska, Mieloszyńska - niewiele lepiej. Biba póki grała to wszystko sama chciała kończyć. Dobrze że Kobryn na końcu coś rzuciła, bo byśmy na 45 skończyli...

Brawa dla Skobla za ambicję. Bo choć połowa wszystkiego nie wyszła, to biła się przynajmniej o każdą piłkę.

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 07 czerwca 2009, 22:05

Jak oglądałem ten mecz to się zastanawiałem czy to zespół narodowy grał czy jakaś popierdółka. Takich drewien dawno nie widziałem - nie dość że brak pomysłu na grę to brak zaangażowania i cały mecz jak w zwolnionym tempie. Jak zaczynały to powiedziałem że minus 30 się skończy - jak się skończyło każdy widział i chyba co niektórym optymistom szczęki opadły.
Jedyny pozytyw o którym wszyscy piszą to Skobel - no ale umiejętności jeszcze trochę za małe, choć będą z niej ludzie.

mawi
Żak

Postautor: mawi » 07 czerwca 2009, 22:52

Kto oglądał ten widział - żadnego pomysłu na grę, myślę że bez koziora zagrali bysmy lepiej. Taktyka baz sensu - po co Pawlak i Gajda skoro przez pół spotkania Skobel i Drzewińska grają na 1!!! Można przegrać ale bez głowy grać to i ja potrafię. Nie mamy gwiazd ale grę można poukładać, ale widać że PZKOSZ woli jak wuefista prowadzi naszą repe do dna. Wierzę że dziewczyny sie podniosą i coś zagrają.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 08 czerwca 2009, 00:32

Nie no to jest po prostu dramat - i nie mówmy tu po potędzy Łotwy, bo to dobry zespół, ale nie potężny.

Chciałem powiedzieć, że nasz zespoł na ME w 2005 roku przegrał z Łotwą 10 pkt . I wtedy to niby kadrowo mocniejsi o wiele byliśmy?
I jakos mecz byl zacięty i poziomem nie odstawaliśmy. Zespoł prowadził Koniecki. W składzie była emerytowana Krupa i Ela T . Żenada kompletna i wstyd.

A po drugie takie Słowaczki to niby potęga i są o wile lepsze od nas? Nie licząc ostatniego spotkania kiedy to frajersko przegraliśmy jednym pkt, Słowaczki dostawały od nas srogie cięgi. Od tamtych czasów ni wychowały zadnych wielkich talentów, nie polepszyła im się sytuacja kadrowa. A jednak takim Ukrainkom dały po dupie 20 pkt.
Z kiepskiego materiał€ Pokey po prostu stworzyła układankę z charakterem, I tego naszej drużynie brakuje pod wodza polskich kołczów.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 08 czerwca 2009, 01:01

ME: poważne osłabienie reprezentacji Polski
PAP /07.06.2009 22:52

Agnieszka Bibrzycka, liderka polskiej reprezentacji, nie zagra w jutrzejszym meczu ME przeciwko Grecji - powiedział opiekun naszej kadry, Krzysztof Koziorowicz. Polka doznała kontuzji w trzeciej kwarcie przegranego meczu z Łotwą.

- Zdecydowanie przegraliśmy mecz w obronie. Łotyszki postawiły twarde warunki i w ataku i w defensywie. Mieliśmy kłopoty z konstruowaniem ataku i nie potrafiliśmy znaleźć odpowiedzi na grę rywalek. W twardej obrony Łotyszki wyprowadzały kontry, a nam się to nie udawało właśnie przez złą defensywę. Tak na gorąco trudno mi, tuż po meczu, mówić dlaczego tak słabo zagraliśmy. Zły początek zdeprymował moje zawodniczki i miał wpływ na losy spotkania. Kontuzja Agnieszki Bibrzyckiej jest poważna i wygląda na to, że w poniedziałkowym meczu z Grecją nie wystąpi. Taka sytuacja to szansa dla innych koszykarek, okazją, by udowodniły, że potrafią grać bez liderki - mówi trener reprezentacji Krzysztof Koziorowicz.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 08 czerwca 2009, 01:14

No to pięknie - z nią wyglądało to tak jak wyglądało, aż strach pomyśleć jak może być bez niej. Ale nic, z grupy wyjdziemy, dalej dziewczyny!
ObrazekObrazek

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 08 czerwca 2009, 06:52

ajaja pisze:.... Niech teraz Ludwiczuk z Krawczykiem....

no to juz mamy winnych :lol:

Może zanim zaczniemy wszystkich j....... poczekamy do środy? Dajcie dziewczynom szanse, co?
Spierd.... wczorajszy mecz, ale ten turniej jeszcze się nie skończył. Dzisiaj i jutro mogą nam udowodnić, że aż tak marne nie są. A my kibice pozwólmy im na to i zamiast delikatnie mówiąc krytykować pokażmy, że jesteśmy z nimi. Ja (po cichu) liczę, że w czwartek obejrzę mecz reprezentacji na żywo :)

p.s. ciągle liczę, że odszczekam to co myślę o Gajdzie od lat :twisted:
i na dobre i na ZŁE!!!

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 08 czerwca 2009, 08:35

Oj ludk ii jeszcze chcecie usprawiedliwiac dziewczyny, przeciez łotwa nie grala jakis super zawodów one poprostu grały w kosza nasze co najwyzej przyjechaly na cwiczenia rozciagajace z konkursem nieudanych zagran i rzutow. Kadra ma to do siebie ze tam reprezentujesz kraj wiec musimy od nich wymagac bo grać potrafią!!! Mam nadzieje ze Gajda wreszcie sie ogarnie najgorsza zawodniczka 1 meczu nie dosc ze ma pretensje do kazdego innego to zapomina ze wiekszosc bledow poszlo przez nią ...bravo za samokrytycyzm. Polsce na gwałt jest potrzebna ROZGRYWAJACA myśląca i kreatywna...
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 08 czerwca 2009, 08:54

Też liczę na to, że będąc na Łotwie obejrzę mecz naszej drużyny..
ObrazekObrazek

Wróć do „Reprezentacja Polski”