Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: bart_81 » 09 maja 2010, 19:01

pink panter pisze:77-60 dla liberty koniec meczu

Czyli jakiś postęp jest 8) A masz może jakieś staty z tego meczu? lub chociaż zdobycze punktowe?

akar
Żak

Postautor: akar » 09 maja 2010, 19:51

Panowie dajcie sobie na wstrzymanie. Chyba zdajecie sobie sprawę z tego że dziewczyny nie pojechały tam wygrywać.Drużyny WNBA przygotowują sie do sezonu a nasze są właśnie po ciężkim sezonie i zapewne mają dość basketu na jakiś czas.
Dziwię się że tacy znawcy tej dyscypliny sportu jak wy nie kumacie o co chodzi i przeżywacie te mecze jakby zależało od nich mistrzostwo świata.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 09 maja 2010, 19:58

akar pisze:Panowie dajcie sobie na wstrzymanie. Chyba zdajecie sobie sprawę z tego że dziewczyny nie pojechały tam wygrywać.Drużyny WNBA przygotowują sie do sezonu a nasze są właśnie po ciężkim sezonie i zapewne mają dość basketu na jakiś czas.
Dziwię się że tacy znawcy tej dyscypliny sportu jak wy nie kumacie o co chodzi i przeżywacie te mecze jakby zależało od nich mistrzostwo świata.

Ależ ja doskonale o tym wiem..napisałem tylko że było lepiej niż w pierwszym meczu. I niczego nie przeżywam.

anatol
Żak

Postautor: anatol » 09 maja 2010, 20:05

reaktywacja pisze:Zobaczymy, czy nasze panie choć w części zrehabilitują się w kolejnych meczach...

Gdyby nie osobiste nie wyszlibyśmy z 40-tki.
Skuteczność: 1/8 z gry Mielocha, 1/9 Leci, 3/11 Żurowskiej... Najlepszą skuteczność miały Krężel i Skobel (2/5).

Całej ekipie udało się "uzyskać" aż 7 asyst, z czego tercet naszych rozgrywajek podał aż 3 piłki (niestety Pawlak się nie udało) - co ciekawe w trójkę rozgrywające otrzymały dokładnie 40 minut gry, a zbiorcza statystyka naszej trzyosobowej rozgrywającej wyglądała tak:
7 punktów (1/4 za dwa, 1/5 za trzy, 2/4 z osobistych), 3 zbiórki, 3 asysty, 9 strat, 3 przewinienia, eval: -5.

No te okropne rozgrywające!!!!!Gdyby nie ONE to wynik byłby super.Przecież pozostałe GWIAZDY reprezentacji w tym ta najjaśniej sza Mieloszyńska zagrały rewelacje.Nie wspomnę o naszych dwójkach,które chyba wygryzą z reprezentacj te jedynki.No i nasze wspaniałe centry!!!POEZJA.Szkoda tylko że nikt nie zauważył,że trudno mieć asysty bez celnych rzutów ale to już małe piwo.Ale niedługo dijdzie jakaś czekoladka i będzie SUPER.

anatol
Żak

Postautor: anatol » 09 maja 2010, 20:08

st pisze:
bart_81 pisze:Nie za dużo tych przytyków do rozgrywającej?..jeszcze nic w tej materii się nie wydarzyło więc wyluzujcie trochę..

ja nie mam nic do rozgrywającej/ych polskich tylko nie podoba mi się to że w wywiadach otwarcie się mówi o kupnie JAKIEJKOLWIEK zawodniczki do reprezentacji POLSKI - równie dobrze mogła to być skrzydłowa czy środkowa

Wystarczy czytać ze zrozumieniem że chodzi Maciejewskiemu o jedynke.

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 09 maja 2010, 20:36

akar pisze:Panowie dajcie sobie na wstrzymanie. Chyba zdajecie sobie sprawę z tego że dziewczyny nie pojechały tam wygrywać.Drużyny WNBA przygotowują sie do sezonu a nasze są właśnie po ciężkim sezonie i zapewne mają dość basketu na jakiś czas.

Zgadzam się z Tobą. Dlatego też się zastanawiam po cholerę pchał się tam z ekipą w okresie roztrenowania dziewczyn? Przecież przegląd potencjalnych zawodniczek do Gorzowa mógł zrobić prywatnie, bez rozgłosu i nie za kasę PZKosza. 8)

A na jedynkę reprezentacji proponuję Candice Wiggins - z pewnością się nada.
I co, trzeba się wlec pół świata, aby to wykombinować? :lol:
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

st
Żak

Postautor: st » 09 maja 2010, 20:44

anatol pisze:
st pisze:
bart_81 pisze:Nie za dużo tych przytyków do rozgrywającej?..jeszcze nic w tej materii się nie wydarzyło więc wyluzujcie trochę..

ja nie mam nic do rozgrywającej/ych polskich tylko nie podoba mi się to że w wywiadach otwarcie się mówi o kupnie JAKIEJKOLWIEK zawodniczki do reprezentacji POLSKI - równie dobrze mogła to być skrzydłowa czy środkowa

Wystarczy czytać ze zrozumieniem że chodzi Maciejewskiemu o jedynke.

Maciejewskiemu chodzi o naturalizacje zawodniczki która NIGDY nie grała w Polsce (a i pewnie nawet o nas nie słyszała) i wprowadzenie jej do REPREZENTACJI

bez obrazy ale dla mnie to jest JEDNA WIELKA POMYŁKA bo gra dla repry to ma być wyróżnienie, orzełek na piersi i hymn a nie jakaś praca bo zagranicznym koszykarkom to ja bardzo chętnie pokibicuje ale w klubie bo tam jest ich miejsce a nie w reprezentacji. Odpowiedziom PZKosz na 11 miejsce w ME powinno być poszukanie zmian, próba ulepszenia systemu szkolenia młodzieży a nie łatanie dziury w drużynie KUPNEM ZAWODNICZKI Z USA !!! Gdyby to miałaby być zawodniczka grająca w naszej lidze przez parę sezonów i związana z Polską, która chciałaby zostać tu na stałe, mieszkać, grać itp. to można by dyskutować ale w tym konkretnym przypadku nie ma o czym mówić

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 09 maja 2010, 20:48

reaktywacja pisze:

Zgadzam się z Tobą. Dlatego też się zastanawiam po cholerę pchał się tam z ekipą w okresie roztrenowania dziewczyn? Przecież przegląd potencjalnych zawodniczek do Gorzowa mógł zrobić prywatnie, bez rozgłosu i nie za kasę PZKosza. 8)

A na jedynkę reprezentacji proponuję Candice Wiggins - z pewnością się nada.
I co, trzeba się wlec pół świata, aby to wykombinować? :lol:

A kiedy miał się pchać? Może po sezonie WNBA, w okresie roztrenowania tamtych zawodniczek? Wtedy na pewno każdy chętnie by z nami zagrał :roll:

friel
Kadet

Postautor: friel » 10 maja 2010, 00:37

Dobrze że pojechały zimny prysznic napewno nie zaszkodzi a może i zmobilizuje by nie przespać gdzieś na jamajce okresu przygotowawczego z rodzina chłopakiem i stadem koleżanek by nie łapać formy w okolicy grudnia
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 10 maja 2010, 05:13

bart_81 pisze:
A kiedy miał się pchać? Może po sezonie WNBA, w okresie roztrenowania tamtych zawodniczek? Wtedy na pewno każdy chętnie by z nami zagrał :roll:

Wcale.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 10 maja 2010, 05:18

reaktywacja pisze:

A moze mial przyjac taktyke poprzednika i grac sparingi z zespolami pokroju "Uzbekistanu" ?

Nie zauwazyliście przez tyle czasu jakim trenerem jest Maciejewski ? Uwielbia grac z silnymi zespolami, prawie zawsze w pierwszych meczach dostaje baty... PO TO zeby wyciagnac tego wnioski i w nastepnych meczach graly juz lepiej. (Przyklady meczów z GOSPIC ? (przegrany 24pkt? zeby wygrac u siebie 26?), Praga, Sorpron i inne...
Wyjazd do USA to swietny material do analizy!!

Jak grac to z najlepszymi !

A NATURALIZOWANIU AMERYKANKI MOWIE STANOWCZE NIE !!
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 10 maja 2010, 11:55

friel pisze:Dobrze że pojechały zimny prysznic napewno nie zaszkodzi a może i zmobilizuje by nie przespać gdzieś na jamajce okresu przygotowawczego z rodzina chłopakiem i stadem koleżanek by nie łapać formy w okolicy grudnia

:lol: :lol: Ten temat udowadnia, jak WIELKIE pojęcie mają forumowi "eksperci" o koszykówce. Litości.

friel
Kadet

Postautor: friel » 11 maja 2010, 02:44

A ty swoim poziomem sarkazmu doganiasz głupote Polskich bulwarówek kazdy ma prawo do własne opini żal.....
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

anatol
Żak

Postautor: anatol » 11 maja 2010, 20:17

Czy ma ktoś może link do dzisiejszego meczu.Może Ewka się dziś pokaże.

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 12 maja 2010, 05:40

.
Mystics - Kadra Polski 71 : 44 (mecz trwał 3x10 + 1x5 minut).

Relacja i zdjęcia - tutaj:

http://dcbasketcases.blogspot.com/2010/05/k-s-l-o-p-this-evening-mystics-held.html

------------------------------------------
31050
.

Wróć do „Reprezentacja Polski”