Co słychać w Kadrze Polski?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907
-
koszykarz
Re: Co słychać w Kadrze Polski?
No to świetnie
Założe się że jak ona dostanie już te obywatelstwo to na 100 % wyląduje w Gorzowie...
Zresztą na jakiej podstawie ma dostać ? Taki Logan gra parę lat w Polsce , KELATI ma żone , a ta Prince pewnie nawet stolicy Polski nie zna...
Ona nie jest żadną gwiazdą - to już inna kwestia jest
Tak wogóle - zero szacunku dla Polski i polskiego ma pan trener Maciejewski.
Nic z tego nie będzie dobrego - tylko niepotrzebne zgrzyty pod adresem Maciejewskiego - no i naturalna obrona jego osoby przez całą twierdzę Gorzów

Zresztą na jakiej podstawie ma dostać ? Taki Logan gra parę lat w Polsce , KELATI ma żone , a ta Prince pewnie nawet stolicy Polski nie zna...
Nic z tego nie będzie dobrego - tylko niepotrzebne zgrzyty pod adresem Maciejewskiego - no i naturalna obrona jego osoby przez całą twierdzę Gorzów
koszykarz pisze:No to świetnie![]()
![]()
Założe się że jak ona dostanie już te obywatelstwo to na 100 % wyląduje w Gorzowie...
Nic z tego nie będzie dobrego - tylko niepotrzebne zgrzyty pod adresem Maciejewskiego - no i naturalna obrona jego osoby przez całą twierdzę Gorzów![]()
![]()

- markylipek
- Młodzik
Zastanawiam się po co w ogóle jeszcze są rozgrywki dla reprezentacji państw, skoro można sobie wytransferować do kadry kogoś urodzonego w innym kraju? Nie lepiej zrobić mistrzostwa świata klubów albo np. mistrzostwa reprezentacji lig europejskich? Według mnie pozyskiwanie obcokrajowców do drużyny reprezantacji to zaprzeczeniem sensu istnienia drużyn narodowych.
Takie handlowanie polskim obywatelstwem wzbudza u mnie mieszane uczucia a nawet wstręt. Powiedzmy, że zdobędziemy medal na najbliższej imprezie i co wtedy? Będziemy się chwalić jakie mamy zdolne pokolenie koszykarek u nas w kraju? A może będziemy dumni z obrotnego trenera który wykazał się daleko idącym sprytem, wyczuciem koniunktury i kosmopolityzmem? A co powiemy dzieciakom garnącym się do uprawiania koszykówki? "Trenujcie sobie, pogracie w lidze, może będziecie się wyróżniały na tle innych ale nasza polityka kadrowa i strategia marketingowa mówi nam że najkorzystniej będzie jak weźmiemy kogoś z Ameryki"?
Ja już się boję że trener jest na wakacjach np. w Tunezji lub w Egipcie, zamiast oglądać piramidy zwiedza szkolne salki i za chwilę przywiezie stamtąd nową centerkę albo skrzydłową. Bo przecież idąc dalej możemy zatrudnić w kadrze łowcę talentów, który będzie jeździł po świecie i namawiał na obywatelstwo kolejne zawodniczki.
Takie praktyki to nieuczciwa manipulacja, osiągnięty tym sposobem sukces będzie zafałszowany i nie wiem czy kibice i sam pzkosz będzie dumny z takiego finału.
Takie handlowanie polskim obywatelstwem wzbudza u mnie mieszane uczucia a nawet wstręt. Powiedzmy, że zdobędziemy medal na najbliższej imprezie i co wtedy? Będziemy się chwalić jakie mamy zdolne pokolenie koszykarek u nas w kraju? A może będziemy dumni z obrotnego trenera który wykazał się daleko idącym sprytem, wyczuciem koniunktury i kosmopolityzmem? A co powiemy dzieciakom garnącym się do uprawiania koszykówki? "Trenujcie sobie, pogracie w lidze, może będziecie się wyróżniały na tle innych ale nasza polityka kadrowa i strategia marketingowa mówi nam że najkorzystniej będzie jak weźmiemy kogoś z Ameryki"?
Ja już się boję że trener jest na wakacjach np. w Tunezji lub w Egipcie, zamiast oglądać piramidy zwiedza szkolne salki i za chwilę przywiezie stamtąd nową centerkę albo skrzydłową. Bo przecież idąc dalej możemy zatrudnić w kadrze łowcę talentów, który będzie jeździł po świecie i namawiał na obywatelstwo kolejne zawodniczki.
Takie praktyki to nieuczciwa manipulacja, osiągnięty tym sposobem sukces będzie zafałszowany i nie wiem czy kibice i sam pzkosz będzie dumny z takiego finału.
MACIEJEWSKI ODEJDZ ZANIM ZACZNIESZ !
wstyd i hańba ! wez sobie jeszcze do afryki pojedz po wysokie centerki albo do chin i zrób...k***a co to za trener ? dla mnie persona non grata w reprezentacji , wole jak repra dostaje baty po 30 i 40 pkt niz robic z tego zlot niewiadomo czego z kazdego kraju... ta dziewczyna nawet penie nie wie co to za kraj Polska i mysli ze my mamy zime caly rok...
wstyd i hańba ! wez sobie jeszcze do afryki pojedz po wysokie centerki albo do chin i zrób...k***a co to za trener ? dla mnie persona non grata w reprezentacji , wole jak repra dostaje baty po 30 i 40 pkt niz robic z tego zlot niewiadomo czego z kazdego kraju... ta dziewczyna nawet penie nie wie co to za kraj Polska i mysli ze my mamy zime caly rok...
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Mozarthio pisze:MACIEJEWSKI ODEJDZ ZANIM ZACZNIESZ !
1.Podpisuje sie pod tym.
2. Ale smiesza mnie niestety w wiekszosci wasze wpisy... Myslicie ze to jest pomysl tylko i wylacznie Maciejewskiego ? znaturalizowania zawodniczki ? Pomyslcie najpierw zanim cos napiszecie...
Tak chcial PZKOSZ a nie tylko Maciejewski, byl konkurs na trenera reprezentacji kazdy przedstawil swoja wizje... ZWIAZEK WYBRAL !
Osobiscie mam nadzieje ze do znaturalizowania nie dojdzie... jednak chyba jest to nieuniknione.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
wiem ze to nie tylko Maciejewskiego pomysl.. ale Endrju z calym szacunkiej czy on jest tylko na pokaz ? niech powie zwiazkowi NIE, stołek i pieniazki to nie wszystko zreszta pewnei w Gorzowie wiecej zarabia a repra do hobby.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
Jesteście mega mega nie konsekwentni w Euro nasze Poli są dla was za słabe na rozegranie a w repie która ma grac z krajami całej europy nagle rozgrywajki Polskie są super to się kupy nie trzyma brak rozgrywajki to trzeba dobrać skończcie najpierw szkoły jakie skończył pan trener usiądźcie wtedy na jego miejscu i podnoście wrzaski a teraz każdy cwaniaczek i wylewa na niego pomyje ..... szlak człowieka trafia jak was czyta , ale parę lat temu jakoś nikt do Olisadebe pretensji nie miał , bo klepał wam te brameczki byście mogli cieszyć buzie .... Polacy to obrzydliwy naród sam nie wie czego chce
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
Amerykanka Epiphany Prince ma zostać nową rozgrywającą reprezentacji Polski. 22-letnia koszykarka rozmawiała już z trenerem naszej kadry Dariuszem Maciejewskim. - Wstępnie doszliśmy do porozumienia - mówi "Przeglądowi Sportowemu" selekcjoner biało-czerwonych.
Ciekawe ile w tym prawdy... Wieszacie na prawo i lewo psy, insynuujecie że Prince będzie grała w Gorzowie... A w Gorzowie nie ma wogóle tematu takiej zawodniczki... Jest Sam i Czubak... I tak zostanie... A co do repy to jeszcze nikt nikogo nie naturalizował a już wielkie halo... Media lubią spekulować, a Polaczki na forum dają się wciągać w gry medialne...
tomisback - nie jest ważne kto to pisze, czy to będzie Prince, Taurasi czy jakakolwiek inna Amerykanka. Maciejewski powiedział co powiedział, nigdzie się z tego nie wycofał (a potwierdził). to nie żadne gry medialne, tylko uzasadniona krytyka poczynań nowego selekcjonera. krytyka, na którą musiał być gotowy biorąc się w pierwszym wywiadzie za ten temat. Ktoś wspomniał że to nie tylko jego pomysł, że związek kazał to on się zgodził. tak czy siak są trzy wersje możliwe:
1) Maciejka chce naturalizować jakąś koszykarkę, więc krytyka uzasadniona.
2) PZKosz nalega, a Maciejewski nie znalazł nic przeciwko, albo jest za. j.w.
3) Trener nie chce naturalizacji, ale nie ma takiego tupetu (jak chociażby w ostatnim meczu z Lotosem), żeby postawić się i na swoim, udowodnić że ma kim grać z krajowych zawodniczek. trener, który nie ma własnego zdania? nie potrafi stworzyć zespołu bez pieniędzy, ktorymi przekupi jakąś Amerykankę? łajza.
na jedno wychodzi - jeśli tak ma wyglądać jego czas w polskiej reprezentacji, to ja go nie chcę. i podejrzewam, że nie tylko ja.
1) Maciejka chce naturalizować jakąś koszykarkę, więc krytyka uzasadniona.
2) PZKosz nalega, a Maciejewski nie znalazł nic przeciwko, albo jest za. j.w.
3) Trener nie chce naturalizacji, ale nie ma takiego tupetu (jak chociażby w ostatnim meczu z Lotosem), żeby postawić się i na swoim, udowodnić że ma kim grać z krajowych zawodniczek. trener, który nie ma własnego zdania? nie potrafi stworzyć zespołu bez pieniędzy, ktorymi przekupi jakąś Amerykankę? łajza.
na jedno wychodzi - jeśli tak ma wyglądać jego czas w polskiej reprezentacji, to ja go nie chcę. i podejrzewam, że nie tylko ja.
-
koszykarz
Z pewnością Pzkosz może nakazywać Maciejewskiemu co tylko im się podoba , bo przecież jak przyjdzie co do czego to wszyscy będziemy patrzeć na Maciejewskiego . To on będzie rozliczany , za każde swoje poczynanie. Bo jest trenerem repry. Podobnie było z Herktem , Koziorowiczem. Każdy selekcjoner musi mieć świadomość , że będzie albo chwalony , albo krytykowany.
Koziorowicz źle obierał taktyke . Bo taktyka ,,grajcie na Bibe'' i nic poza tym nie przyniosła skutków. Zresztą Biba nie jest anonimową koszykarką - o czym wszyscy w Europie wiedzą.
Maciejewski powinien za wszelką cenę WYKRZESAĆ wszystko co najlepsze z tych graczy KTÓRYCH ma pod ręką - a nie przychodzić z hasłem ,,naturalizujemy panią MADE IN USA ''. i on myślał , że będzie przez to chwalony ? Przez kogo.
Zresztą co taka jedna PRINCE może zdziałać ? NIC. Za niskie umiejętnośći by ją naturalizować (jeśli już mowa w kontekście WZMOCNIEŃ na Eurobasket) . Może i potrafi ciut więcej niż Gajda czy Pawlak - ale to są POLKI !!!
Koziorowicz źle obierał taktyke . Bo taktyka ,,grajcie na Bibe'' i nic poza tym nie przyniosła skutków. Zresztą Biba nie jest anonimową koszykarką - o czym wszyscy w Europie wiedzą.
Maciejewski powinien za wszelką cenę WYKRZESAĆ wszystko co najlepsze z tych graczy KTÓRYCH ma pod ręką - a nie przychodzić z hasłem ,,naturalizujemy panią MADE IN USA ''. i on myślał , że będzie przez to chwalony ? Przez kogo.
Zresztą co taka jedna PRINCE może zdziałać ? NIC. Za niskie umiejętnośći by ją naturalizować (jeśli już mowa w kontekście WZMOCNIEŃ na Eurobasket) . Może i potrafi ciut więcej niż Gajda czy Pawlak - ale to są POLKI !!!
Do friel i tomiscback oj jacy wy jesteście żałośni ...Polaczki ? itp do kogo to ? nie chce nic mówic ale tak na 99 % to wy jestescie obywatelem tego panśtwa a w takich momentach takim dzieciom zawsze mówie To jest Polska jak sie nie podoba swiat i Europa stoją otworem przed wami a wiec sayonara. W modzie sie zrobiło nazywanie kogos Polaczkiem, i bycie tym obok w stylu "ja taki nei jestem".
Nie ma rozgrywajki ? no ja k nie ma to nei ma nasz bół ze od czasow sukcesow w ME naszej kadry nie wyczarowalismy polskeij dobrej rozgrywajki. Jak sie nie ma co sie lubi, to sie ma to co jest i tyle.
Ps. Friel mowienie ze polki na rozegraniu sa slabe to oczywisty fakt ale rozwiazanie tego to nie posiłki z zagranicy....gdzie tu widzisz kolego nie konsekwencje?
skad ty mozesz wiedziec czy ja albo inny forumowicz wspieralismy kandydature Olisadebe w Polskiej kadrze? porownujeszEmanuela ktory pare lat spedzil w polsce nauczyl sie jezyka zakochal w Polce z ktora ma dzieci do jakies Proince ktora znajac zycie nie wie gdzie lezy polska kto w tej kadrze gra jaka jest nasza liga i nie potrafi wymienic nazwy druzyny tkaiej jak Wisła czy Lotos...a z pewnoscia jzu nie wie gdzie jest i co to jest Gorzow bez obrazy dla normalnych z tego miasta.
Ogarnijcie sie , bo tak co pol roku mozemy miec wymowki a bo nei mamy rozgrywajki - spoko pojade za miesiac do stanow i jakas zalatwie, przydalyby sie 2 centerki - czekaj polece do Chin cos wymysle. A za pare lat bedzie placz jak obce beda zajmowac meisjca w kadrze, wetedy bedziecie pisac ze to jednak polka powinna grac, czemu trener jej nie wstawaia, ze powinna wiecej grac w kadrze aby zlapac europejski poziom itp itd...
Nie ma rozgrywajki ? no ja k nie ma to nei ma nasz bół ze od czasow sukcesow w ME naszej kadry nie wyczarowalismy polskeij dobrej rozgrywajki. Jak sie nie ma co sie lubi, to sie ma to co jest i tyle.
Ps. Friel mowienie ze polki na rozegraniu sa slabe to oczywisty fakt ale rozwiazanie tego to nie posiłki z zagranicy....gdzie tu widzisz kolego nie konsekwencje?
skad ty mozesz wiedziec czy ja albo inny forumowicz wspieralismy kandydature Olisadebe w Polskiej kadrze? porownujeszEmanuela ktory pare lat spedzil w polsce nauczyl sie jezyka zakochal w Polce z ktora ma dzieci do jakies Proince ktora znajac zycie nie wie gdzie lezy polska kto w tej kadrze gra jaka jest nasza liga i nie potrafi wymienic nazwy druzyny tkaiej jak Wisła czy Lotos...a z pewnoscia jzu nie wie gdzie jest i co to jest Gorzow bez obrazy dla normalnych z tego miasta.
Ogarnijcie sie , bo tak co pol roku mozemy miec wymowki a bo nei mamy rozgrywajki - spoko pojade za miesiac do stanow i jakas zalatwie, przydalyby sie 2 centerki - czekaj polece do Chin cos wymysle. A za pare lat bedzie placz jak obce beda zajmowac meisjca w kadrze, wetedy bedziecie pisac ze to jednak polka powinna grac, czemu trener jej nie wstawaia, ze powinna wiecej grac w kadrze aby zlapac europejski poziom itp itd...
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Jeszcze raz napisze
Ocene pracy Maciejewskiego zostawcie do konca ME 2011
Tyle w temacie
W tedy bedziemy oceniac czy naturalizacja byla dobrym pomyslem czy nie, czy do niej doszlo itp.
ALe widze ze niektore OMNIBUSY juz wiedza jak powinna wygladac reprezentacja i ze nalezy pozegnac Maciejewskiego... bo przeciez sa lepsi na polskim rynku <haha>
Ocene pracy Maciejewskiego zostawcie do konca ME 2011
Tyle w temacie
W tedy bedziemy oceniac czy naturalizacja byla dobrym pomyslem czy nie, czy do niej doszlo itp.
ALe widze ze niektore OMNIBUSY juz wiedza jak powinna wygladac reprezentacja i ze nalezy pozegnac Maciejewskiego... bo przeciez sa lepsi na polskim rynku <haha>
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
Tak Mozarthio Polaczki, nie inaczej... Typowe zachowanie osoby mieniącej się Polakiem... szabelka w dłoń i heja... Bo grunt to zrobić zadymę. Mieszacie się z błotem nakręcani przez artykuły w mediach. Do naturalizacji to jeszcze bardzo, bardzo długa droga. A co do "dzieci" Mozarthio to wydaje mi się że jednak ja mógłbym powiedzieć do Ciebie dziecko.
PS. Tak poza tym to nigdzie nie stwierdziłem, że Prince powinna grać dla Polski. Wręcz przeciwnie. Uważam, że reprezentacja powinna składać się tylko i wyłącznie z Polek. Śmieszy mnie tylko nakręcanie się. Bo jak narazie to Maciejewski tylko gada, a Gajda już walnęła focha. Na oceny przyjdzie czas jak ta reprezentacja będzie istnieć... bo narazie to ona jest na papierze i w domysłach dziennikarzy.
PS. Tak poza tym to nigdzie nie stwierdziłem, że Prince powinna grać dla Polski. Wręcz przeciwnie. Uważam, że reprezentacja powinna składać się tylko i wyłącznie z Polek. Śmieszy mnie tylko nakręcanie się. Bo jak narazie to Maciejewski tylko gada, a Gajda już walnęła focha. Na oceny przyjdzie czas jak ta reprezentacja będzie istnieć... bo narazie to ona jest na papierze i w domysłach dziennikarzy.
Wróć do „Reprezentacja Polski”