Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

friel
Kadet

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: friel » 23 lipca 2010, 11:59

No to teraz zejdziemy na ostatnie mistrzostwa .
Bo widzę że skleroza zapanowała straszna ....
Eks-trener chwała mu za awans ,ale na mistrzostwa zespół przygotował fatalnie i na boisku w obronie był chaos jakiego mam nadzieję już nie zobaczymy na rozegraniu była żenada słabizna malizna i nie wiem co jeszcze dodać na tym poziomie bez dobrego podania Biba mogła sobie co najwyżej fryzurę poprawić bo choć jest uzdolniona to Tamika z niej nie jest.
O Mieloszku nie wypada nawet mówić , Kobryń i Lecia miały przebłyski zgadzam się Żurowska nawet na dobrą sprawę szans nie dostała a jak dostała to zagrała pół na pół ;/ słowem chaos na boisku podziwiam ,że ktoś teraz chce te zawodniczki zebrać wbić coś do głowy i spróbować coś ugrać i nie ważne że jestem z Gorzowa , no fakt dla was ważne eh;/ może zacznijmy szukać dobrych aspektów w kadrze przestańmy jak typowi Polacy rzucać butelkami zanim wyjdą na parkiet i zacznijmy zastanawiać się nad dobrymi aspektami naszej kadry .
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

anatol
Żak

Postautor: anatol » 24 lipca 2010, 15:57

No to Krawiec też już nie ma w KADRZE - za www.sportowefakty.pl Kto następny????????

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 24 lipca 2010, 16:23

anatol pisze:No to Krawiec też już nie ma w KADRZE - za http://www.sportowefakty.pl Kto następny????????

Moze zostana tylko te zawodniczki ktore beda chcialy ciazka praca osiagnac sukces : )

A co do Krawiec to jaki ona ma stosunek do kadry narodowej chyba wszyscy wiedza...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

feri
Młodzik

Postautor: feri » 24 lipca 2010, 17:18

Kontynuując temat rozgrywającej, trochę z przymrużeniem oka, ale wciąż ignorując politykę samozaparcia w samowystarczalności :) - oto moja kandydatka nr 2 na nową Gajdę:

Obrazek

Jak wam się podoba? Jak na mój gust już na pierwszy rzut oka lepsza od Prince :) Niestety znalazłem tylko amerykańsko-australijskie korzenie Leilani Mitchell... Ale to nie szkodzi, bo np. już jej dzieci przecież mogą mieć polskie.. :)

Jeżeli chodzi o grę, co jest mniej istotne, ale wspomnę, że ostatnio nieźle jej idzie, wczoraj pociągnęła NY do zwycięstwa w Chicago, a na parkiecie myliła mi się z Cappie Pondexter, co jest chyba wystarczającą rekomendacją :D

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 24 lipca 2010, 17:35

feri pisze:Kontynuując temat rozgrywającej, trochę z przymrużeniem oka, ale wciąż ignorując politykę samozaparcia w samowystarczalności :) - oto moja kandydatka nr 2 na nową Gajdę:

Obrazek

Jak wam się podoba? Jak na mój gust już na pierwszy rzut oka lepsza od Prince :) Niestety znalazłem tylko amerykańsko-australijskie korzenie Leilani Mitchell... Ale to nie szkodzi, bo np. już jej dzieci przecież mogą mieć polskie.. :)

Jeżeli chodzi o grę, co jest mniej istotne, ale wspomnę, że ostatnio nieźle jej idzie, wczoraj pociągnęła NY do zwycięstwa w Chicago, a na parkiecie myliła mi się z Cappie Pondexter, co jest chyba wystarczającą rekomendacją :D

Jak by ja naturalizowali to wybaczylbym pomyslodawcom sciagniecia kogos z zagranicy ... 8)

PS (...i moglaby grac w Gorzowie 8) ) :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

friel
Kadet

Postautor: friel » 24 lipca 2010, 21:58

:D nie zgłaszam obiekcji :D

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 25 lipca 2010, 14:26

takie to można naturalizować hehe ;)

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 25 lipca 2010, 18:26

Kaszubska uroda. :lol: :lol: :lol:
Obrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 25 lipca 2010, 19:23

oj chopacy jak już w ten sposob myślicie to przerzucie sie na kadre polski w ...siatkówke...nie dosc ze ladne kobietki tam grają to jeszcze polki ;)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

koszykarz34

Postautor: koszykarz34 » 26 lipca 2010, 11:13

Krawiec zrezygnowała przez uraz

autor: Krzysztof Kaczmarczyk, 2010-07-26, 11:18, źródło: inf. własna

Reprezentacja Polski koszykarek rozpoczęła 17 lipca przygotowania do EuroBasketu 2011, który odbędzie się w trzech polskich miastach. Niestety nie wszystkie zawodniczki, które pojawiły się na liście trenera Dariusza Maciejewskiego, trenują z kadrą.
Ostatnio ze zgrupowania w Białej Podlaskiej wyjechała Monika Krawiec. Jak się jednak okazuje, nie była to jedynie jej decyzja. Rzucająca toruńskiej Energi podczas treningów doznała kontuzji pleców. Problemy z przepukliną oraz powstały obrzęk zmusiły koszykarkę do konsultacji medycznych. Dopiero po rozmowach z trenerami zdecydowała, że uda się do domu.

Z listy powołanych przez Dariusza Maciejewskiego na zgrupowanie nie ma wśród trenujących już czterech zawodniczek. Pierwsza była Agata Gajda, która już na tydzień przed zgrupowaniem w Białej Podlaskiej zdecydowała się zrezygnować z gry w biało-czerwonych barwach.

Z udziału w przygotowaniach z kadrą kontuzje wyeliminowały natomiast Katarzynę Krężel oraz Justynę Jeziorną. Te być może dołączą do trenujących dziewczyn w trakcie przygotowań, gdy uporają się ze swoimi urazami.

Z kadrą nie trenuje również Agnieszka Bibrzycka. Rzucająca UMMC Jekaterynburg już po sezonie w Rosji oznajmiła, że w wakacje zamierza odpocząć i nie będzie brała udziału w przygotowaniach.

Polki do poniedziałku przebywają w Białej Podlaskiej. Potem dostaną kilka dnia wolnego, po czym 1 sierpnia pojawią się w Szczyrku na drugim zgrupowaniu. Prosto ze Szczyrku udają się do Rosji na mecz z aktualnymi wicemistrzyniami Europy.

PS. Biba bez żadnych zapytań - po prostu oznajmiła że zamierza odpocząć i nie musi się pytać Maciejewskiego co on na to . Dla mnie Bibrzycka - nie biorąc udziału w przygotowaniach - automatycznie powinna być traktowana jak INNE koszykarki.
Przecież Maciejewski zapowiedział , że w kadrze będą tylko te KTÓRYM zależy - a udział w przygotowaniach chyba o tym świadczy , by się zgrać , zżyć , stworzyć atmosferę itp.
Ciekawe - jakim to składem będzie dysponował Maciejewski za rok 8)

danila
Nowy na forum

Postautor: danila » 26 lipca 2010, 12:28

Biba dostała wolne po konsultacji z Maciejewskim na własnom prośbe motywując ją zmęczeniem ciężkim sezonem w lidze rosyjskiej także niczego nie dyktowała

koszykarz34

Postautor: koszykarz34 » 26 lipca 2010, 16:18

danila pisze:Biba dostała wolne po konsultacji z Maciejewskim na własnom prośbe motywując ją zmęczeniem ciężkim sezonem w lidze rosyjskiej także niczego nie dyktowała

Gdyby jakaś POLKA z FGE o to poprosiła o to - uznano by to za LEKCEWAŻNIENIE repry i GOODBYE - ale to moje zdanie

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 lipca 2010, 14:00

Ale gdzie ty Polską Ligę porównujesz do Rosyjskiej o jakie cele grają zespoły Polskie a o jakie Biba na co dzień proszę Cię .... nie przytaczaj tylko Wisły z zeszłego sezonu bo położę się i umrę ze śmiechu ...

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 05 sierpnia 2010, 08:55

.
Przewinęło się już wiele opinii dotyczących tego, czy jest potrzeba aby naturalizować rozgrywającą z USA, a jeżeli tak - to czy trener Maciejewski powinien o tym głośno mówić już teraz.

24 lipca został opublikowany wywiad z Borysem Sokołowskim, nowo powołanym trenerem reprezentacji Rosji.
Oto co on mówi na temat naturalizacji.

- В некоторых средствах массовой информации появилось сообщение, что вакансию натурализованного игрока российской сборной на ЧМ-2010 заполнит 20-летняя Принс…
[ W niektórych środkach masowego przekazu pojawiła się informacja, że naturalizowana 20 letnia Prince będzie w składzie reprezentacji Rosji na MŚ w Czechach... ]

- Руководство «Видного» оформило Принс российский паспорт перед подписанием контракта, но называть ее игроком национальной команды пока преждевременно. На место в ней претендует и Бекки Хэммон, которая уже играла за сборную России на Олимпиаде в Пекине и ЧЕ-2009 в Латвии. С точки зрения перспективы, Принс представляет больший интерес, но для решения оперативных задач предпочтение, возможно, стоит отдать Хэммон. Она знает наших девчонок, и команда ее знает и принимает.
[ Kierownictwo Spartaka, przed podpisaniem z Prince kontraktu, doprowadziło do przyznania jej rosyjskiego paszportu, ale jest jeszcze za wcześnie, by Prince była nazywana zawodniczką narodowej reprezentacji Rosji. Do miejsca w reprezentacji pretenduje również Becky Hammon, która już grała z reprezentacją na Olimpiadzie w Pekinie oraz na ME-2009 na Łotwie. Patrząc perspektywicznie, wybór Prince byłby korzystniejszy, ale z punktu widzenia możliwości wykonania bieżących zadań operacyjnych, pierwszeństwo należy oddać Hammon. Hammon zna nasze dziewczyny, a i zespół ją zna i akceptuje. ]

- А нужна ли вообще женской сборной натурализованная американка?
[ A czy w ogóle jest potrzebna żeńskiej reprezentacji naturalizowana Amerykanka? ]

- Давайте будем честны: плеймейкера мирового уровня среди российских баскетболисток сейчас нет. Хотя Хэммон больше склонна играть на позиции второго номера, но и позицию разыгрывающего она может прикрыть. Нужно время, чтобы вырастить своего первого номера.
[ Bądźmy szczerzy, wśród rosyjskich koszykarek nie ma obecnie rozgrywającej światowego formatu. Chociaż Hammon bardziej skłonna jest grać na pozycji numer dwa, to może ona również pełnić rolę rozgrywającej. Potrzeba czasu, aby wyszkolić swoją (rosyjską) jedynkę. ]

źródło: http://beckyhammon.ru/news/boris_sokolovskij_pri_mne_devochki_ne_kurjat/2010-07-24-552
--------------------------------------------------------------------------------------
38560
.

koszykarz34

Postautor: koszykarz34 » 05 sierpnia 2010, 10:43

To Rosjanie panią E.Prince uważają za koszykarkę światowego formatu ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wróć do „Reprezentacja Polski”