Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

Kuba
Oldboy

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: Kuba » 28 marca 2011, 22:12

pomyślałbym jeszcze o Walich, która moim zdaniem, w pełni zdrowa, jest bardziej wartościowa niż Kaczmarek, a przy sadzącej grzyby spod samego kosza Leciejewskiej też wypada nie najgorzej ;)

No i oczywiście obowiązkowo Mieloszyńska, jeśli 'naprawi' achillesa.

ale decyzje oczywiście należą do Maciejewskiego, który do czasu pierwszej wtopy może sobie być bezkarny...

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 29 marca 2011, 11:22

Kuba pisze:pomyślałbym jeszcze o Walich, która moim zdaniem, w pełni zdrowa, jest bardziej wartościowa niż Kaczmarek, a przy sadzącej grzyby spod samego kosza Leciejewskiej też wypada nie najgorzej ;)

ale decyzje oczywiście należą do Maciejewskiego, który do czasu pierwszej wtopy może sobie być bezkarny...

No proszę, a tak się zarzekałeś przed jej przyjściem do Polkowic, że będzie powtórka z Małaszewskiej itp.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 29 marca 2011, 11:56

nie tyle, że BĘDZIE, co OBAWIAM SIĘ ŻE MOŻE BYĆ ;) zawsze przed takimi transferami powtarzam to samo. Kulfon się sprawdziła na wyższym niż Leszno/Poznań poziomie i jej brak w kadrze będzie złodziejstwem i tyle 8)

Awatar użytkownika
Pablo_Picasso
Nowy na forum

Postautor: Pablo_Picasso » 01 kwietnia 2011, 22:53

Daria na 100% w kadrze grać nie będzie ;(

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 02 kwietnia 2011, 08:35

Kuba pisze:pomyślałbym jeszcze o Walich, która moim zdaniem, w pełni zdrowa, jest bardziej wartościowa niż Kaczmarek, a przy sadzącej grzyby spod samego kosza Leciejewskiej też wypada nie najgorzej ;)

o jakim ty Kaczmarku mówisz?? Boguslawie ? :mrgreen:

Co do Walich... to ja osobiscie nie wyobrazam sobie zeby ona nie zagrala na ME.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

friel
Kadet

Postautor: friel » 08 kwietnia 2011, 21:50

dla mnie optymalnym rozwiązaniem była by Justyna z Daria na 3 na 4 Leciejewską Kaczmarczyk (bo może wymiennie grać na 5 całkiem nieźle) Ewelinę no i Majewską to mi sie wydaje podstawa dla kadry fajnie by było znaleźć miejsce dla Skobito i Jeziornej bo na 2 to dziś najlepsze na co stać Polską repe ale to moje gdybanie trener zrobi swoje
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 10 kwietnia 2011, 11:43

friel pisze:dla mnie optymalnym rozwiązaniem była by Justyna z Daria na 3 na 4 Leciejewską Kaczmarczyk (bo może wymiennie grać na 5 całkiem nieźle) Ewelinę no i Majewską to mi sie wydaje podstawa dla kadry fajnie by było znaleźć miejsce dla Skobito i Jeziornej bo na 2 to dziś najlepsze na co stać Polską repe ale to moje gdybanie trener zrobi swoje

Fantazja cie zbytnio ponosi.. Gdzie ty chcesz jeszcze tą Kaczmarczyk do tej kadry... :lol:

Jak dla mnie to mamy spory wybór na pozycjach 3-4 nawet red. Łabędź to podkreślał 8)

Na 3 mogą grać przecież Szott , Żurowska wymiennie (bo potrafi i na 3 i na 4) , jest Tłumak która mnie pozytywnie zaskoczyła formą. Jest Krężel (ale ona mnie osobiście rozczarowuje - ) a na 4 mamy Leciejewską , Walich i właśnie Żurowską (wymiennie 4 / 3) Więc Kaczmarczyk to żarcik mam nadzieję...

PS. Zapomniałem jeszcze o DIDI przecież - więc na pozycjach 3-4 mamy po 3-4 zawodniczki. Gdyby tak było na rozegraniu......To by nie było raczej Kasi Dźwigalskiej - a tak niestety...

Podobnie jak na centrze : no tutaj EWKA i długo długo nic... a potem Majewska , Piekarska (obecnie grają na porównywalnym poziomie - choć fanem Kruszyny nie byłem i nie będę ) Bo nie lubie ja na ,,chama '' się wciska kogoś do kadry i tyle..

friel
Kadet

Postautor: friel » 11 kwietnia 2011, 03:49

Koszykarz (Toruń) pisze:
friel pisze:dla mnie optymalnym rozwiązaniem była by Justyna z Daria na 3 na 4 Leciejewską Kaczmarczyk (bo może wymiennie grać na 5 całkiem nieźle) Ewelinę no i Majewską to mi sie wydaje podstawa dla kadry fajnie by było znaleźć miejsce dla Skobito i Jeziornej bo na 2 to dziś najlepsze na co stać Polską repe ale to moje gdybanie trener zrobi swoje

Fantazja cie zbytnio ponosi.. Gdzie ty chcesz jeszcze tą Kaczmarczyk do tej kadry... :lol:

Jak dla mnie to mamy spory wybór na pozycjach 3-4 nawet red. Łabędź to podkreślał 8)

Na 3 mogą grać przecież Szott , Żurowska wymiennie (bo potrafi i na 3 i na 4) , jest Tłumak która mnie pozytywnie zaskoczyła formą. Jest Krężel (ale ona mnie osobiście rozczarowuje - ) a na 4 mamy Leciejewską , Walich i właśnie Żurowską (wymiennie 4 / 3) Więc Kaczmarczyk to żarcik mam nadzieję...

PS. Zapomniałem jeszcze o DIDI przecież - więc na pozycjach 3-4 mamy po 3-4 zawodniczki. Gdyby tak było na rozegraniu......To by nie było raczej Kasi Dźwigalskiej - a tak niestety...

Podobnie jak na centrze : no tutaj EWKA i długo długo nic... a potem Majewska , Piekarska (obecnie grają na porównywalnym poziomie - choć fanem Kruszyny nie byłem i nie będę ) Bo nie lubie ja na ,,chama '' się wciska kogoś do kadry i tyle..

Ta tylko że Lecia agencie ma kontuzje i licho wie kiedy będzie zdolna do gry .
Daria gra z kontuzją i nie wiadomo jak zakończy się dla niej sezon.
O Szott i meczach o stawkę już się wypowiadałem i radzę przełknąć tą gorzką pigułę FAKTÓW.
Co masz do Agi to ja w diabły nie mam pojęcia chyba udowadnia teraz gdzie musi grac 4/5 że taka zła jak ją malujesz nie jest .
A co do Kasi jesteś uprzedzony na chama i zapraszam do przeglądu ostatnich meczów z Lotosem chcecie by rzucała ? to rzuca i odczepcie się od dziewczyny bo nikogo innego na rozegranie nie znajdziesz w tej chwili w Polsce
Co do Izy się zgadzam i podpisuje

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 13 kwietnia 2011, 14:08

http://sportowypoznan.pl/koszykowka/ine ... tacji.html

Weronika Idczak i Elżbieta Mowlik zostały powołane na zgrupowanie reprezentacji Polski, które odbędzie się w dniach 26.04-04.05 w COS Cetniewo.

Wcześniej 21 kwietnia obie zawodniczki przejdą badania w Centralnym Ośrodku Medycyny Sportowej w Warszawie.

Powołanie to oznacza, że koszykarki INEA AZS Poznań są bardzo bliskie występu na mistrzostwach Europy. Reprezentacja Polski zagra w grupie C, w której rywalizować będzie z Hiszpanią, Czarnogórą i drużyna z kwalifikacji.

Europejski czempionat potrwa w dniach 18.06-03.07. Rozegrany zostanie z Bydgoszczy, Katowicach i Łodzi.

friel
Kadet

Postautor: friel » 13 kwietnia 2011, 16:19

O i jest malutkie zaskoczenie bo mało osób typowało te nazwiska

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 13 kwietnia 2011, 17:56

Ela to żadne zaskoczenie. Można się było tego spodziewać.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 13 kwietnia 2011, 20:34

friel pisze:O i jest malutkie zaskoczenie bo mało osób typowało te nazwiska

Nie typowało, bo po co na siłę kogoś "wmawiać" do kadry lub tej kadry mu "odmawiać".
Maciejewski sam musi podjąć tą decyzję.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

danila
Nowy na forum

Postautor: danila » 13 kwietnia 2011, 20:49

Zaskoczenie?Ja bym obie zabrał na mistrzostwa.Ale to ja 8)

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 14 kwietnia 2011, 18:50

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/2011/04/14/kobryn-wroce-do-polski-na-turniej/

Kobryn: Wrócę do Polski na turniej.

Występy w zespole zawodowej amerykańskiej ligi koszykarek WNBA - New York Liberty nie przeszkodzą Ewelinie Kobryn (Wisła Can-Pack Kraków) w udziale w mistrzostwach Europy koszykarek. Turniej odbędzie się w Polsce w dniach 18 czerwca - 2 lipca.

Kobryn, która wylatuje do USA 12 maja, uczestniczyć będzie w pierwszym zgrupowaniu biało-czerwonych w Cetniewie (26 kwietnia - 4 maja), a następnie dołączy do reprezentacji na pięć dni przed turniejem - 13 czerwca. Rywalkami Polek w grupie C będą Hiszpanki prowadzone przez szkoleniowca Wisły Jose Ignacio Hernandeza, Czarnogórki oraz zwycięzca dodatkowych kwalifikacji.

- Miałam ofertę z Seattle i New York, ale wybrałam Liberty właśnie dlatego, że klub wyraził zgodę na mój przyjazd do Polski na mistrzostwa. Oczywiście poinformowałem o tym wcześniej trenera reprezentacji Dariusza Maciejewskiego. Będę przygotowana kondycyjnie równie dobrze, jak zespół - powiedziała PAP Kobryn.

Środkowa Wisły będzie czwartą Polką w WNBA, po Małgorzacie Dydek, Krystynie Szymańskiej-Larze i Agnieszce Bibrzyckiej. Przed rokiem środkowa wiślaczek była na obozie przedsezonowym z Washington Mystics, ale ostatecznie stołeczny klub nie zaproponował jej umowy.

- Na obozie kadry w Cetniewie raczej nie będę uczestniczyć w głównych zajęciach. Muszę zaleczyć kontuzję - złamanie najmniejszego palca prawej ręki, no i zregenerować siły po sezonie ligowych. Pewnie na drugi obóz do Szczyrku już z drużyną nie pojadę i przez kilka dni będę trenować indywidualnie przed wylotem do USA - dodała

Kobryn cieszy się, że dostała tak satysfakcjonującą - w kontekście jej udziału w ME - ofertę z Liberty. Za zgodą klubu opuści część sezonu zasadniczego.

- W Nowym Jorku ma bliską rodzinę - kuzynostwo. Będę występowała z koleżanką z Krakowa Nicole Powell, która jest super, po prostu przesympatyczna, a najważniejsze jest to, że zagram w dobrej drużynie, mierzącej w mistrzostwo. Cieszę się, że w tym roku udało mi się dostać do WNBA. Myślę, że zaprocentował ubiegłoroczny obóz z Washington i dobre sezon w Europie - dodała.

Zespół z Nowego Jorku czterokrotnie grał w wielkim finale, ale nigdy nie zdobył mistrzostwa. W poprzednim sezonie odpadł w finale Konferencji. Jego liderka w minionym roku była rozgrywająca Cappie Pondexter (obecnie UMMC Jekaterynburg) - miała średnio 28,4 pkt, 4,6 asysty i 4,2 zbiórki.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

flash
Młodzik

Postautor: flash » 14 kwietnia 2011, 19:22

Dobra wiadomość. Ewka nawet bez wspólnych treningów, prosto z marszu, i tak będzie lepsza od tych zawodniczek, które będą całe dwa miesiące trenować, trenować, trenować... ;)
bball

Wróć do „Reprezentacja Polski”