Widze ze TRZY NAJWIEKSZE ASY TEGO FORUM, maja teraz swoje 5 MINUT.
Szkoda tylko ze ludzie musza tracic swoj czas na czytanie tych bzdur

Odnosnie ME, kiedys napisalem w prywatnej rozmowie:
"dla mnie 3 porazki to bedzie zenada
1 zwyciestwo odniesione na ME to porazka
8-ka na miare oczekiwan
5-tka w siodmym niebie

"
Bez wzgledu na ostateczny wynik... ME zakonczyly się dla nas porazka... Porazką która juz przed "pierwszym gwizdkiem" byla widoczna. Sama organizacja ME to jakas ZENADA. Katowice zero promocji tej imprezy... mało kto nawet w samych Katowicach wiedzial o tej imprezie. Hala zapelniana w 70-80%(stanu wszystkich kibiców) dziecmi.
JAK TA HALA MIALA NIESC DOPINGIEM BIAŁO CZERWONE DO ZWYCIESTW ??
Pierwszymi osobami ktore powinny podac się do dymisji za ten BLAMAZ SA WLADZE PZKOSZ !! Ktore do konca kombinowaly co tu zrobic zeby w Polsce te Mistrzostwa się nie odbyly.
a teraz odnosnie zespołu...
Trener... moze i popelnil kilka błedów (ale nikt mnie nie przekona do grania 5x40 minut !! Skoro jego taktyka z czestymi zmianami sie sprawdzala w klubie to czemu nie miala sie sprawdzic w reprezentajci)... Czy ma zostac ?? Niewatpliwie jest to najlepszy polski trener (jezeli stac nasz zwiazek na zagraniczna gwiazde to proszę bardzo), jednak jezeli nie to dałbym mu popracowac jeszcze 2 lata. Pytanie tylko czy zawodniczkom jest to na reke. Bo patrzac na gre PAWLAK to rece opadaja (jej wystep moglbym ocenic bardzo blisko Zurowskiej)... KAPITAN polskiej druzyny a jakby przez cale ME obrazona na caly swiat... rozegraniee?? zenada... jej rzuty za 3... lub za 2 ... ZENADA.... totalny chaos na rozegraniu.
Ludzie kłócili się kto ma zostac druga rozgrywajaca... a Dzwigalska swoim poziomem nie odstawala od Pawlak (u niej przynajmniej nie spodziewalismy sie jakis cudów)...
Pozycja centra... niewatpliwie Ewelina najmocniejszy punkt w naszej kadrze... jednak turnieju zycia to ona nie zagrala ;|
Nieraz głupie bezsensowne faule... ktore zmuszaly do wprowadzenia na boisko Gulak czy Chocac (nie wiem co obie robia w reprezentacji... rownie dobrze by sobie Kaczmarczyk na 5-tce radzila ;|).
Gorzowianki... Zurowska - nie wiem czemu ale ta dziewczyna zawsze sie pali na najwazniejsze mecze (ile to razy majac swietna forme w sezonie palila się na meczach z Wisla czy Lotosem??).. ten turniej to totalne nieporozumienie w jej wykonaniu. Szkoda bo naprawde byla wczesniej w dobrej formie... a tymi ME zrobila sobie bardziej antypromocje... Według mnie znalezienie zagranicznego euroligowego klubu moze graniczyc z cudem....ale "nieznane sa wyroki Boskie". Nie zdziwiłbym się jakby wyladowala w Gdyni

. Bo raczej opcja powrotu do AZS-u mało realna...? (osobiscie z otwartymi rekami bym ja przyjal)... jednak kontrakt musialbybyc min 50% mniejszy bo... bo na inny naszego klubu poprostu nie stac.
Dzwigalska - tak naprawde nikt po niej wielkich fajerwerków się nie spodziewal. Zagrala na swoim normalnym poziomie... duzo walki kilka strat... kilka trójek udało się rzucic. Wielkich zastrzezen do niej nie mam.
Skobel - to chyba najwiekszy fighter naszej reprezentacji. Zawodniczka ktora gra na 110% w kazdym meczu... nie odpuszcza nikomu walczy do konca. Pelna profesjonalistka. Gdyby wszystkie zawodniczki graly z takim zaangazowaniem mysle ze wejscie do 8-ki to bylaby tylko formalnosc.
Kaczmarczyk - nie wiem jakos ciezko mi ja oceniac. Zagrala na swoim poziomie... jednak szalu nie robila. Bardziej spelniala sie na pozycji 5 niz 4. Jedynym jej plusem jest to ze jest jeszcze "mloda" i moze duzo poprawic w swojej grze.
dalsze podsumowanie w pozniejszym terminie...