Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 31 maja 2009, 15:36

Endrju pisze:Hehe ja tu sobie zazartowalem z osoba Kaski w kadrze:D a widze ze sie niezla dyskusja wywiazala :D :D :D.

PS Jaki wynik dzisiejszego meczu ??

65:55 dla Białorusi.
ObrazekObrazek

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 31 maja 2009, 15:41

walczacy z wiatrakami pisze:a jeszcze niedawno czytało się na tym forum, że Gajda to najlepsza rozgrywająca w Polsce :lol:

to ja wolę po stokroć wolę Paule!!!!!

No i za tydzień ja zobaczysz i wtedy okarze sie jak to się gra z kontuzja i bez treningu.Przeciez Gajda 2 tygodnie leczyła nogę i widac było że po wczorajszym meczu ma problemy z chodzeniem.A we wczorajszym meczu zagrała dobrze a na pewno dużo lepiej od Pawlak.Myśle że troche obiektywizmu by sie przydalo no i oczekuje że jak jednak Polki wyjda z grupy to odszczekacie te wszystkie obelgi wobec zawodniczek.Ja przynajmniej trzymam za nie kciuki.

flash
Młodzik

Postautor: flash » 31 maja 2009, 15:45

Gdzie jest Saletra??? 8) W dwóch meczach Białoruś rzuciła nam tylko po 60parę punktów, więc chyba jest zadowolony. 8)

Ten dzisiejszy mecz to jakaś koszmarna pomyłka przyrody. Powinni tego zabronić. :oops:
bball

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 31 maja 2009, 16:05

st pisze:w gdyni brak Pauli przechodzilismy dwa sezony temu i tez KAZDEMU jej brakowało - jak gra to wszyscy krytykuja a jak jej nie ma to jest dopiero masakra

No teraz to chyba żartujesz.Przecież świetnie grała Canty a mistrzostwo uciekło Lotosowi sprzed nosa.Ach ta de Forge

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 31 maja 2009, 16:46

Nie emocjonujmy się tak bardzo. Jakoś nie wierzę, że dostaniemy 3 mecze w plecy, choć powiem szczerze, że poziom reprezentacji mnie nie powala.

Natomiast naprawdę mnie zastanawia jedna rzecz: ze względu na to, że widać w koszykówce zmiany dotyczące taktyki - jedynka nie jest już klasyczną rozgrywającą - może warto trenować dziewczyny właśnie w oparciu o te nowe trendy. a i u nas poszukać kogoś, kto też świetnie umie rzucać.

I z tego też powodu, choć pewnie nazwiiecie mnie wariatem, żałuję, że Sibora nie jest młodsza kilka lat.

st
Żak

Postautor: st » 31 maja 2009, 16:51

zomo pisze:
st pisze:w gdyni brak Pauli przechodzilismy dwa sezony temu i tez KAZDEMU jej brakowało - jak gra to wszyscy krytykuja a jak jej nie ma to jest dopiero masakra

No teraz to chyba żartujesz.Przecież świetnie grała Canty a mistrzostwo uciekło Lotosowi sprzed nosa.Ach ta de Forge

jedna Canty (nominalna 2) z Waligórską (ledwie radzącą sobie w lidze a nic nie grającą w eurolidze) na zmianie to było za mało

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 31 maja 2009, 17:50

zomo pisze:Ja przynajmniej trzymam za nie kciuki.

no to mam nadzieję do zobaczenia na Łotwie, bo ja nie mam zamiaru tylko trzymać kciuków :)
i na dobre i na ZŁE!!!

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 31 maja 2009, 18:56

walczacy z wiatrakami pisze:
zomo pisze:Ja przynajmniej trzymam za nie kciuki.

no to mam nadzieję do zobaczenia na Łotwie, bo ja nie mam zamiaru tylko trzymać kciuków :)

Niestety pracuje :(

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 31 maja 2009, 19:51

hej, hej, Ludzie! opamiętajcie się troszeczkę... Jeden mecz, drugi w drugi dzień po kontuzji, a Wy skreślacie opinię budowaną na przestrzeni sezonu, jak nie paru lat. Słabsze/lepsze mecze zdarzają się każdemu i nie należy po nich gloryfikować lub skreślac definitywnie kogokolwiek! Poczekajmy z takimi ocenami do końca turnieju na Łotwie.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 31 maja 2009, 19:58

dla wiekszości z Was Polki powinny deklasowac wszystkie (!!!!) rywalki, ale na szczeście tak nie jest. Smuca te porazki to fakt ale dla samego Koziora jest to dobry materiał na ustawienie druzyny!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 31 maja 2009, 21:31

Kuba pisze:hej, hej, Ludzie! opamiętajcie się troszeczkę... Jeden mecz, drugi w drugi dzień po kontuzji, a Wy skreślacie opinię budowaną na przestrzeni sezonu, jak nie paru lat. Słabsze/lepsze mecze zdarzają się każdemu i nie należy po nich gloryfikować lub skreślac definitywnie kogokolwiek! Poczekajmy z takimi ocenami do końca turnieju na Łotwie.

Trochę spotkań reprezentacji obejrzałem i niestety dla mnie Gajda zawsze albo niemal zawsze dawała plamę. Tych dobrych meczy w jej wykonaniu było " jak na lekarstwo" i jakos nie wierzę, że zmieni się to w tym roku.
Ale odszczekam wszystko jak na Łotwie zagra dobre zawody :lol:
i nie powiem zrobię to z przyjemnością byleby tylko grała dobrze :D
i na dobre i na ZŁE!!!

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 01 czerwca 2009, 07:29

Och ta wstrętna Gajda.Przecież to najsłabsza zawodniczka co tam w reprezentacji ,w plkk.Chyba ma jakieś układy z trenerami!!!!!!!!!!Ale chyba dzięki niej zawiąże się sojusz kibiców Gdyni i Polkowic.Dla polkowickich jest beee bo śmiała zmienić klub,choć już teraz okazuje się że i bardzo dobrze bo w końcu Polkowice będą świetnie grac pod wodzą Bortelowej.Jak już ktoś wcześniej zauważył to najsłabsza rozgrywająca z tych,które wogóle grały w tym pięknym miasteczku.Dla gdyńskich beee bo to ją wybrano najlepsza polską 1.Całe szczęście że w niedziele słabo zagrała to jakoś da sie żyć,no bo jakby była Pawlak to byśmy te białorusinki walnęli 30 pkt.Nie ważne że cała drużyna grała kanał na czele z najlepszą skrzydłową PLKK no ale o niej cicho-sza bo przecież podpisała w Polkowicach kontrakt.Tak więc Gajda na ławę i nie ruszaj sie z niej.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 01 czerwca 2009, 09:01

zomo, znajdź jakiś fragment wolnej, niezagospodarowanej ściany w swoim domu/mieszkaniu i solidnie sprawdź jej stabilność swoim czołem. masz p*** takie głupoty o kibicach z Polkowic to lepiej w ogóle się nie odzywaj.

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 01 czerwca 2009, 10:47

można naturalizować jakąś Amerykankę na pozycję numer 1 i wtedy na tej pozycji będzie ok.
Jednak wydaje mi się, że naszej drużynie potrzebna jest klasowa środkowa niż rozgrywająca. Szkoda że z Gosi nie było zawodniczki pokroju Siemionowej z przełomu lat 70. i 80. (no ale to wina poniekąd m.in. Herkta) W teraźniejszej koszykówce kobiecej zawodniczka, która zapewniałaby zwycięstwo w każdym meczu musiałaby mieć chyba 2,40m i być sprawna co najmniej jak Fowles, wówczas mogłaby mieć statystyki legendarnej Łotyszki na poziomie 40 punktów w meczu i ponad 20 zbiórek.

zomo
Nowy na forum

Postautor: zomo » 01 czerwca 2009, 16:07

Kuba pisze:zomo, znajdź jakiś fragment wolnej, niezagospodarowanej ściany w swoim domu/mieszkaniu i solidnie sprawdź jej stabilność swoim czołem. masz p*** takie głupoty o kibicach z Polkowic to lepiej w ogóle się nie odzywaj.

Mój post to oczywiście ironia ale przeanalizuj
koczis
Amator

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Maj 27, 2009 10:27 am Temat postu: Odpowiedz z cytatem
zomo napisał:
Myślę,że Korsak przesadza z tymi rządaniami Agaty skoro Torun było na nią stać.Teraz się dopiero przekona jak trudno znaleśc rozgrywającą grającą taką koszykówkę jak CCC w tym sezonie a jak już znajdzie to może być zszokowany ceną .

...i mającą najwięcej strat w lidze.
Ja nie żałuję,nie byłem nigdy fanem gry Agaty,więc ocena moja jest subiektywna,ale wiem,że nie ma ludzi niezastąpionych.Były i będą lepsze rozgrywające w Polkowicach.

Wróć do „Reprezentacja Polski”