Co słychać w Kadrze Polski?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907
-
Kosz-ykarz
- Junior
Re: Co słychać w Kadrze Polski?
Czeczuro...czyli najtansza opcja....w sumie... - przeciez z tej kadry co jest juz i tak nic nie da sie zrobic.........Tylko drastycznie odmlodzic. Wszystkie 30 + kategoryczne OUT
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Kosz-ykarz pisze:Czeczuro...czyli najtansza opcja....w sumie... - przeciez z tej kadry co jest juz i tak nic nie da sie zrobic.........Tylko drastycznie odmlodzic. Wszystkie 30 + kategoryczne OUT
Rozumiem, że chcesz pozbawić kadrę najlepszej obecnie Polki i jedynej która prezentuje wysoki europejski poziom czyli Ewki?
- nowy użytkownik
- Nowy na forum
Kobryn jak chce, to może zostać ;). Nie ma co Jej zmuszać, nie ma co Jej skreślać. Jednak w wiekszosci powinny zajść zmiany i to duże, bo trudno odbudować kadrę z zawodniczkami +30. Nawet jakby nagle za rok czy dwa zagrały dobry turniej, to przed kolejnym i tak trzeba by tą kadre gruntownie przebudować wiec lepiej juz teraz stawiać na młodsze bo przy obecnym poziomie i wynikach z Euro, jest to praktycznie budowa od zera i gorzej nie będzie.
Jestem z Trollunia... to widać! ;). Jestem z Trollunia... to słychać! :) Jestem z Trollunia... to widać, słychać i czuć! :D
http://pzkosz.pl/aktualnosci/n/62837/
Teodor Mollov, wyłoniony na podstawie procedury konkursowej, został powołany przez Zarząd Polskiego Związku Koszykówki na nowego trenera Reprezentacji Polski koszykarek.
nawet nie wiem jak to skomentowac.......wystarcza facebookowe komentarze naszych koszykarek ktore nie ukrywaja swojej opinii majac w perspektywie wspolprace w kadrze....jak majac do wyboru Omanica Herkta mozna wybrac Mollowa
każdy trener pracujący w tej lidze jest lepszy od tego Pana...żenujący wybór władz PZKosz.
no ale co tam...córkę trzeba powoli do kadry wprowadzać...
no ale co tam...córkę trzeba powoli do kadry wprowadzać...
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
- nowy użytkownik
- Nowy na forum
PZKosz mogl to oglosic na jakiejs konferencji prasowej, ale pewnie bali sie pytań, dlatego woleli posłać zwykla informacje do mediów. No ale miał być trener z zagranicy to jest, ciekawe jakich miał konkurentów (Omanic?), albo mogli by chociaz podać ilu chetnych sie zgłosiło (nazwisk nie podadzą) 
Jestem z Trollunia... to widać! ;). Jestem z Trollunia... to słychać! :) Jestem z Trollunia... to widać, słychać i czuć! :D
Re: Co słychać w Kadrze Polski
Powiedziałem sobie, że po tym co nasze koszykarki zaprezentowały kończę z tematem reprezentacyjnym.
Jak widać konsekwencji mi brakuje, ale jak zobaczyłem na onecie wybór Mołłowa to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać. To jakaś kompletna masakra.
Widać, Pzkosz ma już kompletnie kadrę w dupie i tyle, obstawiając tylko opcję męską. Tragedia.
Chyba także nie ma pieniędzy bo jak by były to by się wzięło jakiegoś porządnego trenera z Francji czy Hiszpanii z grupą asystentów celem zreformowania szkolenia młodzieży i dopływy świeżej krwi do kadry. Może szkoleniowcy Ci zmieniliby durna mentalność naszych koszykarek nie wierzących w zwycięstwo i w perspektywie 4-5 letniej coś by ruszyło.
A tak to ch., d., i kamieni kupa.
Jak widać konsekwencji mi brakuje, ale jak zobaczyłem na onecie wybór Mołłowa to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać. To jakaś kompletna masakra.
Widać, Pzkosz ma już kompletnie kadrę w dupie i tyle, obstawiając tylko opcję męską. Tragedia.
Chyba także nie ma pieniędzy bo jak by były to by się wzięło jakiegoś porządnego trenera z Francji czy Hiszpanii z grupą asystentów celem zreformowania szkolenia młodzieży i dopływy świeżej krwi do kadry. Może szkoleniowcy Ci zmieniliby durna mentalność naszych koszykarek nie wierzących w zwycięstwo i w perspektywie 4-5 letniej coś by ruszyło.
A tak to ch., d., i kamieni kupa.
Na twiterze od rana bardzo popularny jest ten obrazek i on podobnie jak komentarze zawodniczek mówi wszystko...Rzeczywiście ciekawe kto jeszcze kandydował, tym bardziej, że np. w wywiadzie po eurobaskecie Ewka mówiła, że liczy, że trenerem będzie Szewczyk (nie wiem czy to by była dobra opcja, ale na pewno byłaby to opcja, która na starcie nie wywoływałaby śmiechu przez łzy i taka, która dawałaby nadzieję na to, że np. Kobryn na zgrupowanie przyjedzie).

"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Nie da się ukryć, że to dość dziwny wybór... Mołłow był w latach 90-tych jednym z najlepszych trenerów w ekstraklasie męskiej. Tylko, że teraz mamy rok 2015 i chodzi o reprezentację kobiet, a damskim koszu ten facet nie ma zbyt wielkiego doświadczenia, delikatnie mówiąc. Chociaż nawet nie o to chodzi, bo obejmując Lotos Winnicki nie miał żadnego. Dlaczego nie Szewczyk? Chyba złożył ofertę? To byłoby przekazanie kadry najbliższemu współpracownikowi dotychczasowego selekcjonera, mającemu - tak mi się wydaje - dobre rozeznanie wśród zawodniczek młodego pokolenia. Do tego ten trener jest bodajże jedynym przedstawicielem tzw. młodego pokolenia w ekstraklasie (oprócz Kasi Dydek), który na dodatek jakoś potrafił ogarnąć prowadzone przez siebie zespoły. Skoro PZKosz nie stać na porządnego obcokrajowca (takiego jak choćby Svitek), to taki ruch wydawał się najrozsądniejszy. Opinie zawodniczek traktowałbym z dystansem - co one osiągnęły, aby nawet tylko sugerować obsadę stanowiska selekcjonera? To kolejny przykład zjawiska, o którym pisało tu kilka osób tuż po laniu na Eurobaskecie. Prawdą jest natomiast, że będą pracować z tym człowiekiem, który powinien być dla nich choćby teoretycznie autorytetem. Nie wróży to więc najlepiej.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
- nowy użytkownik
- Nowy na forum
paulo2907 pisze:Opinie zawodniczek traktowałbym z dystansem - co one osiągnęły, aby nawet tylko sugerować obsadę stanowiska selekcjonera? To kolejny przykład zjawiska, o którym pisało tu kilka osób tuż po laniu na Eurobaskecie.
No wlasnie, chyba niektóre kadrowiczki (?) zapomniały juz o wynikach i swojej grze na Euro jesli juz teraz wygłaszaja opinie o nowym trenerze (ciekawe jaką miały o Winnickim, jakby nie patrzeć to przez ich "zaangażowanie" stracił posadę)
- nowy użytkownik
- Nowy na forum
Pierwsze powołania nowego trenera. Ciekawe kogo ma w sztabie i kto mu doradza ;)
http://widzewkosz.pl/bujniak-i-wajler-w ... rze-polski
http://widzewkosz.pl/bujniak-i-wajler-w ... rze-polski
Edzia doradza.
Ma ktoś pojęcie co to za młodzież z Widzewa?
Ma ktoś pojęcie co to za młodzież z Widzewa?
- nowy użytkownik
- Nowy na forum
Bujniak, Remibiszewska, Wajler to wszystko SMS Łomianki, flagowy projekt PZKosza wiec trzeba kogoś powołać
. A Szotka powołana chyba tylko dlatego że w kadrze lepszy sztab medyczny niz w Wiśle, bo trudno to inaczej wytlumaczyć...
-
Kosz-ykarz
- Junior
no grubo.....ja rozumiem ze ta repra to juz prawdziwy folwark......ale te z Widzewa to jakis zart....niech mollow wezmie jeszcze swoją coreczke do tego i bedzie git...
ale obojetnie kto by nie byl powolany , i tak sukcesu nie bedzie..... przez najblizsze grube lata
ale obojetnie kto by nie byl powolany , i tak sukcesu nie bedzie..... przez najblizsze grube lata
Wróć do „Reprezentacja Polski”