Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

BARTOLINO
Administrator

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: BARTOLINO » 11 czerwca 2009, 19:17

friel pisze:Ciekawi mnie dlaczego zatrudniono ten duet trenerski a nie np Maciejewskiego czy Winnickiego .....Pani Dydek była by pewnie zdecydowanie lepsza od tego Badziewia trenerskiego ... Dopóki nasze grają bez presji jest jako tako przeciwnik zaczyna bronić zaczyna się tragedia na chłodno analizując 2 czasy w 4 kwarcie zero zmiany .....
Niby powinno się mówić że przegrały zawodniczki ale luknijcie w statystyki Kobryń 29:18 1/6(za 2) Lecia 28:35 2/7 za 2 nasuwa mi się pytanie dla czego nie następowały zmiany Żurowska na 40 minut dostała 7 z czego 4 gdy już było tragicznie naprawdę tragicznie Piekarska dostała 3 minuty Drzewińska nie powąchała nawet parkietu a przecież ma dobrą penetrację i świetny rzut za 3 Mówi się że one nie nadają się do kadry a ja po takim meczu pytam czy np Leciejewska się nadaje ? 29% ?! albo Kobryń 17%! .......Coś na tej ławce trenerskiej jest nie tak to nie jest klub że masz kasę na 5-6 zawodniczek a reszta to zapchaj dziura to jest reprezentacja komuś nie idzie to sadza się go na ławce i zmienia obraz gry a nie po meczu rozkłada ręce .....

Piekarska to nie powinna dostać nawet jednej minuty! Jeśli zawodniczka ma 190 cm czy coś koło tego i grając na pozycji centra nie potrafi zebrać z tablicy piłki, która spada o pół kroku od niej to niech gra sobie w Izraelu czy Turcji jeżeli tam nadal chcą jej za taką grę płacić. :lol:
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

friel
Kadet

Postautor: friel » 11 czerwca 2009, 19:29

ann pisze:jak Ewka nam wygrała dwa poprzednie mecze to była cisza ze strony kibiców pewnych klubów. teraz dziewczynie nie wyszedł mecz i od razu jest jechanie i że się do kadry nie naddaje. ludzie zastanówcie się czasem nad tym co piszecie.

czytaj całość mojej wypowiedzi bo chyba nie zrozumiałeś sensu ja myślałem w kontekście tego że siedziała prawie cały mecz na parkiecie kiedy mecz jej nie wyszedł poprostu
Bartolino nie skreślaj zawodniczki bo coś tam na parkiecie zobaczyłeś to jest śmieszne .... w domu została Czarnecka i Chomać chyba jakiś cel był
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 11 czerwca 2009, 19:32

friel pisze:Ciekawi mnie dlaczego zatrudniono ten duet trenerski a nie np Maciejewskiego czy Winnickiego .....Pani Dydek była by pewnie zdecydowanie lepsza od tego Badziewia trenerskiego ... Dopóki nasze grają bez presji jest jako tako przeciwnik zaczyna bronić zaczyna się tragedia na chłodno analizując 2 czasy w 4 kwarcie zero zmiany .....
Niby powinno się mówić że przegrały zawodniczki ale luknijcie w statystyki Kobryń 29:18 1/6(za 2) Lecia 28:35 2/7 za 2 nasuwa mi się pytanie dla czego nie następowały zmiany Żurowska na 40 minut dostała 7 z czego 4 gdy już było tragicznie naprawdę tragicznie Piekarska dostała 3 minuty Drzewińska nie powąchała nawet parkietu a przecież ma dobrą penetrację i świetny rzut za 3 Mówi się że one nie nadają się do kadry a ja po takim meczu pytam czy np Leciejewska się nadaje ? 29% ?! albo Kobryń 17%! .......Coś na tej ławce trenerskiej jest nie tak to nie jest klub że masz kasę na 5-6 zawodniczek a reszta to zapchaj dziura to jest reprezentacja komuś nie idzie to sadza się go na ławce i zmienia obraz gry a nie po meczu rozkłada ręce .....

1. Akurat na tych mistrzostwach pod presja gramy dobrze o czym świadczą wygrane końcówki w meczach z Wegrami i Grecja.
2. Maciejewski na arenie miedzynarodowej w tym roku skompromitował nas bardziej niz teraz Koziorowicz z kadra. Bo ten drugi przynajmniej wyszedł z grupy, a wyeliminowanie Rumunek dla Maciejewskiego okazało sie zbyt trudne.
3. Koziorowicz trenerem kadry jest od paru lat. rozumiem ze po awansie na ME należało zmienic trenera na Winnickiego ktory właśnie zaczynał (i to średnio udanie) swoją pierwsza prace z kobietami..
4. Kto ma grac na C zamiast Korbryn? Zurowska? Widizałem jak przez chwile kryła babcie Tare..
5. Jak center dostaje zdecydowana większość piłek 5 lub więcej metrów od kosza to nie ma co liczyć by mial lepsza skuteczność.
6. Zurowska mial te pare minut w tych ME. Anie w jednym meczu nie pokazała abolutnie nic. A ze wchodzac z ławki nawet na krotki moment można coś wnieść do zespolu pokazuje Skobel. Duzo jej nie wychodzi ale przynajmniej jest jej pelno na bosiku, a blok na Maltsi i wejścia pod kosz w meczu z Węgierkami
........................

Koziorowicz powiene odejść po tych mistrzostwach, bo zespół nie ma stylu i zagrywek. Ale zmienić go powinien trener zagraniczny a nie żaden Polski. I zgadzam sie z Saletra, w kadrze powinno grac te kilka zawodniczek które już pokazało ze w europie potrafią grac, a do tego młode. To co jest pośrodku wywalić.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

friel
Kadet

Postautor: friel » 11 czerwca 2009, 19:37

A uniwersjada to co ? wiesz co proponuję trochę łyknąć obiektywizmu bo widzę że jakieś antypatie z rozgrywek rodzimej ligi wychodzą ci na język ...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 11 czerwca 2009, 19:38

Uniwersjada :D
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 czerwca 2009, 19:40

friel pisze:A uniwersjada to co ? wiesz co proponuję trochę łyknąć obiektywizmu bo widzę że jakieś antypatie z rozgrywek rodzimej ligi wychodzą ci na język ...

to żeś chłopie pojechał ostro z tą uniwersjadą :lol:
baaardzo elitarne rozgrywki :mrgreen:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

friel
Kadet

Postautor: friel » 11 czerwca 2009, 19:46

ann pisze:
friel pisze:A uniwersjada to co ? wiesz co proponuję trochę łyknąć obiektywizmu bo widzę że jakieś antypatie z rozgrywek rodzimej ligi wychodzą ci na język ...

Nie muszą być elitarne ale tam wypatrzono samante wcześniej ristić ...Katkę też na uniwersjadzie można było zobaczyć ........
ale skończmy się przetasowywać ja Widzę na ławce Polaka np Winnickiego nie mamy aż takiej kopalni talentów przydał by się kadrze rzemieślnik który zrobi z tym coś konkretnego

koszykarz

Postautor: koszykarz » 11 czerwca 2009, 19:51

BARTOLINO pisze:

Piekarska to nie powinna dostać nawet jednej minuty! Jeśli zawodniczka ma 190 cm czy coś koło tego i grając na pozycji centra nie potrafi zebrać z tablicy piłki, która spada o pół kroku od niej to niech gra sobie w Izraelu czy Turcji jeżeli tam nadal chcą jej za taką grę płacić. :lol:

pani Piekarska najpierw niech się wykaże że zasługuje na grę w kadrze. Marnawe umiejętności , zero zastawienia , strasznie powolna ... Wydaje sie że wiekszy pożytek byłby z Majewskiej (Pałki) , Gulak , Chomać ...

Justyna Żurowska - no cóż - spaliła sie dziewczyna kompletnie . Drzewińska zas to chyba na wycieczke pojechała na Łotwę ....

a co do Koziorowicza - pewnie zostanie na stanowisku - ale nic nie przygotował taktyki na tegoroczne ME - nie mamy żadnego stylu - wszystko w myśl zasady ,,nie wiesz co zrobić - podaj Bibie''.....

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 czerwca 2009, 19:53

friel pisze:
ann pisze:

Nie muszą być elitarne ale tam wypatrzono samante wcześniej ristić ...Katkę też na uniwersjadzie można było zobaczyć ........
W przeciwieństwie do Obecnego trenera kadry Trener o którym rozmawiamy przynajmniej w Pucharach zaszedł wyżej niż ten Kadry ale skończmy się przetasowywać ja Widzę na ławce Polaka np Winnickiego nie mamy aż takiej kopalni talentów przydał by się kadrze rzemieślnik który zrobi z tym coś konkretnego

o jakich Pucharach mówisz? o Fibie? no fakt Koziorowicz daleko nie zaszedł, bo nie grał :lol:
nie jestem obrończynią Koziora, bo kadra nie gra tak jak powinna, ale poczytaj troszkę o tym jakie sukcesy osiągnął z Lotosem kilka lat temu, to się więcej może na forum nie skompromitujesz.
a na trenera kadry proponuje Wojtka Zapolskiego, pracy szuka, pewnie chętnie ofertę przyjmie. albo Omanica, będzie mógł grać najlepszymi Polkami, przecież o tym marzy.
:o
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 11 czerwca 2009, 19:55

friel pisze:Bartolino nie skreślaj zawodniczki bo coś tam na parkiecie zobaczyłeś to jest śmieszne .... w domu została Czarnecka i Chomać chyba jakiś cel był

Akurat po tym sezonie powołanie do kadry Chomać albo Czarneckiej byłoby całkiem na miejscu. To jest reprezentacja na ME w której powinno się pokazywać z najlepszej strony nawet jak wchodzi się na 3 minuty. Tego wymagam od każdej zawodniczki, a pani Piekarska zdecydowanie temu wymaganiu nie daje rady. Jak chcesz jej dawać tysiąc jeden szans to niech sobie gra w klubie i tam może w końcu się wykaże. W reprezentacji mają grać najlepsze zawodniczki, które również w kilka minut potrafią pokazać przydatność dla drużyny. Piekarska tego nie pokazała już w meczach przed ME. Stąd bierze się problem z brakiem zmienniczki dla Kobryn. Jak sądzisz dlaczego Koziorowicz dzisiaj w drugiej połowie przy zmianach Ewki wolał grać na centrze Leciejewską, a w końcówce nawet nominalną skrzydłową Żurowską... Dlatego dla mnie zabranie Piekarskiej jest największym błędem sztabu trenerskiego kadry.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

friel
Kadet

Postautor: friel » 11 czerwca 2009, 20:00

a co dziś pokazała Kobyń ? 17%...bez komentarza

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 11 czerwca 2009, 20:07

friel pisze:a co dziś pokazała Kobyń ? 17%...bez komentarza

Może sprawdź i porównaj jeszcze poprzednie mecze Kobryn i Piekarskiej. Jak dalej chcesz porównywać, cóż... bez komentarza
I kto tu wyjeżdża z antypatiami z rozgrywek rodzimej ligi... Może trochę obiektywizmu???

friel
Kadet

Postautor: friel » 11 czerwca 2009, 20:12

Jakiej ligi ja mówię o ostatnim meczu tylko :) :D Liga mnie w tym momencie nic nie interesuje ani to z kąd jest dana zawodniczka pochodzę z Gorzowa a trzymał bym kciuki nawet za zawodniczkę z Zielonej Góry gdyby miała orła na piersi....
Ty mówisz mi jak gra Piekarska Ja mówię że dziś Kobryń nie zagrała lepiej ... nie odwracaj kota ogonem bo uprawiasz politykę a to tylko forum więc mówmy rzeczowo jeżeli komuś nie idzie siada się na ławce i wchodzi ktoś inny tak powinno być ktoś nie ma odwagi zrobić czegoś odważnego ...ktoś nie ma odwagi w ogóle wymyślić coś konkretnego na te mistrzostwa

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 czerwca 2009, 20:13

friel pisze:a co dziś pokazała Kobyń ? 17%...bez komentarza

:o
jak grochem o ścianę

ostatni raz, odrobina statystyk, choć jestem pewna ze i tak nie zrozumiesz...
mecz z Łotwą 15 pkt(skuteczność 50%)+ 6 zbiórek
mecz z Grecją 17 pkt(skuteczność 50%)+ 12 zbiórek
mecz z Węgrami 11 pkt(skuteczność 71%) + 9 zbiórek

średnio po 4 meczach:12.3 pkt( ze skutecznością 48,6%) + 8.3 zb.

ale w sumie to racja cienka jest... na Uniwersjadzie nie była :roll:

friel
Kadet

Postautor: friel » 11 czerwca 2009, 20:25

Wyjaśnijmy sobie coś ok ? Do Kobryń mam pretensję o ostatni mecz Do trenera o Całe mistrzostwa nie dorabiaj do tego filozofii

Wróć do „Reprezentacja Polski”