EUROLIGA - FINAL EIGHT

Ligi Europejskie, Euroliga Kobiet, EuroCup Kobiet, ME oraz pozostałe rozgrywki.

Moderatorzy: ann, Ałgaja, bart_81

kael12
Nowy na forum

Re: EUROLIGA - faza grupowa

Postautor: kael12 » 23 listopada 2011, 21:30

Orientuje się ktoś, dlaczego w meczowym składzie Fenerbahce po raz kolejny nie ma Eliny Babkiny?

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 23 listopada 2011, 21:33

kael12 pisze:Orientuje się ktoś, dlaczego w meczowym składzie Fenerbahce po raz kolejny nie ma Eliny Babkiny?

ponieważ jest kontuzjowana( zdaje się, że dość poważnie)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 23 listopada 2011, 21:37

ann pisze:
kael12 pisze:Orientuje się ktoś, dlaczego w meczowym składzie Fenerbahce po raz kolejny nie ma Eliny Babkiny?

Miała operację kolana.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

kael12
Nowy na forum

Postautor: kael12 » 23 listopada 2011, 21:38

dzięki!

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 23 listopada 2011, 21:41

Niezły run 14-0 Fenerbahce... i z -4 zrobiło się +10.
ObrazekObrazek

feri
Młodzik

Postautor: feri » 23 listopada 2011, 21:42

ann pisze:

miała operowane kolano za 6 tygodni powinna trenować z zespolem

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 23 listopada 2011, 23:32

Kurczę szkoda, że nie udało się wygrać w Pradze, ale nieobecność Milton-Jones po prostu trzeba było wykorzystać. Z drugiej strony po statystykach wnoszę (meczu nie widziałem), że zagraliśmy niezłe spotkanie, mimo tego, że praktycznie w siódemkę.

Bardzo ambitna postawa Polkowic w Orenburgu i również szkoda wyniku, bo odwrotny otwierałby przed polkowiczankami drzwi do PO na oścież. A przy niekorzystnym dla CCC wyniku meczu w Tarbes z Familą, awans do PO wydaje się być dość daleko. Chociaż przynajmniej wiadomo, że Francuzki już grają tylko o honor i pozbycie się miana jedynego zespołu bez zwycięstwa w tegorocznej Eurolidze.

Niestety Bourges udało się wygrać w Kownie po nerwowej końcówce. Wobec tego ciągle gonimy, a przed nami wycieczka do Azji na mecz z Jekami, które nie mają zamiaru odpuszczać słabszym, jak zdarza się Galatasaray. Za to szalenie interesujące spotkanie w walce o awans rozegra Praga z Bourges. I właściwie nie bardzo wiadomo komu kibicować, bo wydaje się, że łatwiej nam będzie uzyskać korzystny bilans z Pragą i wygrać w Gdyni +6 niż obronić 4-punktową zaliczkę w Bourges. Ale w rewanżu prażanki wzmocni już Lindsay Whalen i pewnie wróci Delisha Milton-Jones, więc...

Co do Wisły. Zrobiła swoje. Jak zwykle w ostatnich latach miała szczęście i wymęczyła wygraną w Chorwacji. W Koszycach trzeba zagrać lepiej, bo rywalki na pewno zrobią wszystko, by kontynuować zwycięską passę.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 24 listopada 2011, 07:05

reaktywacja pisze:

. I właściwie nie bardzo wiadomo komu kibicować, bo wydaje się, że łatwiej nam będzie uzyskać korzystny bilans z Pragą i wygrać w Gdyni +6 niż obronić 4-punktową zaliczkę w Bourges.

chcac zdystansować Prage i tak raczej bedziecie musieli wygrac w Bourges, wiec ja bym jednak kibicował Czeszkom za tydzien (na waszym miejscu rzecz jasna)

. W Koszycach trzeba zagrać lepiej, bo rywalki na pewno zrobią wszystko, by kontynuować zwycięską passę.

Ta ich passa jest po byku, rownie długa jak nasza :)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 24 listopada 2011, 09:40

Ktoś wie czemu jedyną pracą jaką wykonała wczoraj Dabović było pójście na konferencje?
Jeśli nie ma żadnego urazu, a była to po prostu decyzja trenera, to w tym szaleństwie powoli brak metody, zważywszy na to że nadmiaru wartościowych koszykarek jednak nie mamy...

Anke, Milka, Petra... o ile wierzę, że ta pierwsza jeszcze "złapie" formę (choć chyba już nie taką jak na początku sezonu)... o ile wiem, że Milka po prostu gra w kratkę... tak jeśli chodzi o Petrę mam wrażenie, że początek sezonu to był jej "the best ever" i ciężko liczyć, że będzie jeszcze dobrze. Całe szczęście, że Ewka wraca do formy, no i że gdzieś tam jest jeszcze Lecia.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 24 listopada 2011, 11:59

Kolejny mecz wygrany przez Wiślaczki w marnym stylu, ale trzeba sobie jasno powiedzieć, że początek sezonu (m.in wygrana w Moskwie) to było coś ponad realną siłę tego zespołu.
Ujhely i De Mondt to typowe zawodniczki od czarnej roboty i traktowanie jako zawodniczki na których ma się opierać gra drużyny nie bardzo mi się widziały od początku ich przygody z Wisłą.
Bjelica to w mojej opinii polkowicka wersja Maltsi - w niektórych meczach zadecyduje o zwycięstwie, a na dystansie całego sezonu nie traktowałbym jej jako mocnego fundamentu ekipy w której występuje.
Na to co wyżej byłem przygotowany, ale jakim cudem Hernan tak mało korzysta z Dabovic tego nie pojmuję :roll:
To wszystko w kontekście dużej ilości minut spędzanych na parkiecie w ubiegłym sezonie przez Jelavic i w obecnym przez Paulę(która wróciła do swojego gdyńskiego wcielenia) zmusza do wyciągania niezbyt optymistycznych wniosków dotyczących naszego trenera.Czy wybiera zawodniczkę z która jest w stanie sama wykreować sobie pozycję lub partnerce czy wersję "złap piłke i oddaj" :roll:
Dabovic w defensywie nie odstaje od koleżanek( miałem takie wątpliwości przed jej przyjściem), a że w ataku czasami "złamie" jakąś zagrywkę..cóż młodość..o tym Jose powinien wiedzieć prowadząc młodzieżowe zespoły Hiszpanii i dawać więcej swobody AD.

Polkowiczanki po tym jak zostały rozjechane w Sopronie i rozegrały sparing z Tarbes miały szanse pokazać, że są w stanie powalczyć o wyjście z grupy.
Meczu nie oglądałem, ale na podstawie statystyk można powiedzieć, że udało się trochę ograniczyć wariactwo rzutowe pań MM kosztem większej ilości dograń do wysokich.Rzuty z ustawionych akcji to większa szansa na skuteczność rzutową, ale też lepszą organizację powrotu do obrony w przypadku niecelnego rzutu.
Korzystnie dla Polkowic było by utrzymać ten trend, a nie powielać sytuacje z Tarbes gdzie mój ulubiony duet oddał połowę rzutów całego zespołu na średniej skuteczności ze słabym rywalem, a pewien forumowy miłośnik VM wpadł w tak ekstatyczny nastrój, że przykro było go przerywać. :lol:

Lotos nie wykorzystał wielkiej szansy na zwycięstwo w Pradze z grającymi w europejskim składzie gospodyniami i to może odbić im się czkawką w dalszej części sezonu.
Gdynianki nie potrafią w tym sezonie pomóc szczęściu które im dopisuje.
Dwa zespoły w grupie które są jeszcze słabsze niż Lotos( co i tak nie pozwoliło uniknąć porażki w Gyor) plus Bourges bez Ndonge i Dumerc, a na dokładkę Praga bez Amerykanek w bezpośrednim pojedynku.Na szczęście dla Lotosu jest jeszcze jeden bonus czyli gospodarz F8 w grupie.W tej sytuacji chyba nie trzeba kalkulować kto powinien wygrać w meczu Praga - Bourges tylko samemu zacząć wygrywać. :roll:

Colin
Nowy na forum

Postautor: Colin » 24 listopada 2011, 15:17

Rozumiem, że jak CCC wygrywa, to zawsze jest to słaby rywal, zaś jak przegrywa, to mega-potęga?
Szkoda, że pewien forumowicz, który meczy tego zespołu na co dzień nie ogląda, wie wszystko lepiej od forumowiczów, którzy te mecze oglądają.

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 24 listopada 2011, 19:27

Colin pisze:Szkoda, że pewien forumowicz, który meczy tego zespołu na co dzień nie ogląda, wie wszystko lepiej od forumowiczów, którzy te mecze oglądają.

i mówi to osoba, która w dużej mierze posługiwała się suchymi statystykami na temat występów Lery.
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

Colin
Nowy na forum

Postautor: Colin » 24 listopada 2011, 20:41

"Suchymi"? Wielki browar dla Ciebie.
Jakbys uważniej czytał, to wiedziałbyś, że pisałem to obejrzawszy WSZYSTKIE mecze domowe z udziałem tej zawodniczki. A pisząc o statystykach chciałem uswiadomić forumowiczom, którzy tej przyjemności nie mają, iż jest to zawodniczka brylująca w swoim klubie, co można zauważyć na podstawie ów cyferek.
Na tym konczę dyskusję na ten temat, bo rozmowa z ludźmi, którzy swoje antypatie wyrażają poprzez klawiaturę do niczego konstruktywnego nie prowadzi.

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 25 listopada 2011, 23:28

Cieszę się że wielu przedmówców podziela moja opinię...Takimi zawodniczkami jak De Mondt Dabović Ujhelyi czy Bjelica nic w Europie nie ugramy! Na Majstra w lidze pewnie starczy ale na f-4 juz nie więc f-8 będzie dla mnie sukcesem i odzwierciedleniem obecnego stanu posiadania...mamy 7-10 ekipę w Europie. Szkoda że sie nie rozwijamy i nie dążymy do wzmacniania składu a tylko uzupełniamy średniej klasy zawodniczkami. Za tą 4 wolałbym 1 gwiazdę a za Pawlak Lecię Czarnecką i Kręzel jedna Bibrzycką! Biba - Phillips - Kobryn - Powell - McCoughtry i możemy walczyć o finał...
I trener panu juz pomalutku dziękujemy czas na nowego coacha z nowymi pomysłami i rozwiazaniami taktycznymi!
Wiekli powrót a jak! DośĆ weRsalu czas na PRAWDĘ!!!!!!!!!!
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 26 listopada 2011, 09:00

Biba przyjdzie w styczniu, także spokojnie 8)
Za tą 4 wolałbym 1 gwiazdę a za Pawlak Lecię Czarnecką i Kręzel jedna Bibrzycką

dooobre. i tym samym mielibyśmy z 5 koszykarek w drużynie, ale w sumie co tam herktowa rotacja byłaby zastosowana czyli 5 razy 40 i dalibyśmy rade co :mrgreen:
co Ci się nie podoba w Krężel czy Leci? Kaśka gra póki co bardzo dobry sezon, a Lecia dopiero wchodzi w trening, więc?
Biba - Phillips - Kobryn - Powell - McCoughtry i możemy walczyć o finał...

dobre S5, co z tego że taką piątką byśmy w Euro grać nie mogli :lol:
nie narzekaj, tylko ciesz się z tego co masz i że możesz oglądać dobre koszykarki w swoim klubie. a jak już przedstawiasz jakieś propozycje składu to może takie bardziej sensowne.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Wróć do „Rozgrywki w Europie/ME”