Większa Euroliga!

Ligi Europejskie, Euroliga Kobiet, EuroCup Kobiet, ME oraz pozostałe rozgrywki.

Moderatorzy: ann, Ałgaja, bart_81

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 22 lipca 2007, 19:18

garnett pisze:To interesujące co piszesz... :wink:
Jeżeli klucz o którym wspominasz ma obowiązywać, to osobne koszyki trzeba stworzyć dla klubów rosyjskich i francuskich, a najlepiej dla każdego kraju który ma choć dwie drużyny w Eurolidze... :wink:
Tylko po co w takim razie ranking klubowy, jeżeli o rozstawieniu w wyższym koszyku decydować ma mniejsza liczba posiadanych klubów w Eurolidze ? :lol:
Jeszcze raz powtarzam , problemu wpadnięcia dwóch polskich zespołów na siebie nie ma ,tak samo jak i innych zespołów z jednej ligi ponieważ w momencie wylosowania zespołu z ligi"x" do grupy w której już jeden zespół ligi "x" się znajduje, ten wylosowany przed chwilą trafia do grupy kolejnej wolnej.

PS
Intrygujące jest marginalizowanie przez kibiców z Trójmiasta znaczenia zdobycia MP.
Zapomniałem, że Gdynia trzymała cztery Amerykanki po to , aby zagrać w finale ligi.... :lol:

Dla Twojej informacji w zeszłym roku podczas losowania grup Euroligi drużyny rosyjskie były w jednym koszyku, drużyny francuskie w drugim, a kraje które miały 2 drużyny też trafiały do jednego koszyka.
Dlatego to co napisał hell odnośnie sytuacji drużyn z jednego kraju jest całkiem sensowne i jest bardzo prawdopodobne, że taka zasada zostanie zastosowana również w tym roku.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 22 lipca 2007, 20:10

To ile tych koszyków było ? Masz link do tego info ?
Po co w takim razie ranking klubowy ?
Rozumiem ,że Twoim zdaniem przy rozstawieniu decyduje klucz geograficzny ,a nie ranking punktowy z ostatnich lat.
Sposób rozstawiania i późniejszego losowania jaki przedstawiłem jest stosowany w najbardziej popularnych sportach zespołowych i dlatego uznałem ,że tak będzie i w tym przypadku.

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 22 lipca 2007, 20:21

Zgadza się jak chodzi np. o Ligę Mistrzów w piłce. Niestety w FIBIE nie chce się im przestawiać drużyn tak aby nie trafiały do jednej grupy zespoły z jednego kraju.
Linka nie chce mi się szukać, ale pamiętam ogłoszenie koszyków w dzień losowania w zeszłym roku. Byliśmy z Lotosem w jednym koszyku, a drużyny francuskie i rosyjskie były w dwóch oddzielnych narodowych. Łącznie było 6 koszyków po 3 drużyny.
Sądzę, że jednak ranking klubowy w jakimś stopniu jest uwzględniany, ale co do tego, że drużyny z jednego kraju znajdą się w jednym koszyku jestem prawie pewien.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

PePe
Nowy na forum

Postautor: PePe » 23 lipca 2007, 11:45

Jeżeli klucz o którym wspominasz ma obowiązywać, to osobne koszyki trzeba stworzyć dla klubów rosyjskich i francuskich, a najlepiej dla każdego kraju który ma choć dwie drużyny w Eurolidze... :wink:
Tylko po co w takim razie ranking klubowy, jeżeli o rozstawieniu w wyższym koszyku decydować ma mniejsza liczba posiadanych klubów w Eurolidze ? :lol:
Jeszcze raz powtarzam , problemu wpadnięcia dwóch polskich zespołów na siebie nie ma ,tak samo jak i innych zespołów z jednej ligi ponieważ w momencie wylosowania zespołu z ligi"x" do grupy w której już jeden zespół ligi "x" się znajduje, ten wylosowany przed chwilą trafia do grupy kolejnej wolnej.

PS
Intrygujące jest marginalizowanie przez kibiców z Trójmiasta znaczenia zdobycia MP.
Zapomniałem, że Gdynia trzymała cztery Amerykanki po to , aby zagrać w finale ligi.... :lol:

Sorry takie małe pytanko. Gdzie i który kibic z Trójmiasta marginalizował znaczenie zdobycia MP 2007 ???

ann nzl

Postautor: ann nzl » 23 lipca 2007, 15:21

PePe pisze:

PS

Sorry takie małe pytanko. Gdzie i który kibic z Trójmiasta marginalizował znaczenie zdobycia MP 2007 ???

tutaj
http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.p ... c&start=90

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 23 lipca 2007, 18:07

garnett pisze:PS

Mistrzostwo Polski-nie znam..Pierwszy raz o takim trofeum słyszę...Ale szanujemy go.

Co do tego kto w jakim koszyku będzie.OK przekonamy się w praniu-moim zdaniem będą w tym samym.Tylko żeby nie okazało się że Lotos będzie wyżej. :lol: :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 03 sierpnia 2007, 16:31

losowanie pucharów FIBA zacznie sie w niedziele o 10:30 Bedzie live na www.fibaeurope.com
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 03 sierpnia 2007, 16:37

z basketmanii:

Prawodpodobny podział na koszyki:

1) Spartak M reg, Ros Casares, CSKA, Bourges
2) Dinamo M, Fenerbahce, TEO, MKB Euroleasing
3) Gambrinus, MiZo Pecs, UMMC, Wisla
4) Avenida, Dexia Namur, Valenciennes, Villeneuve
5) USK Praha, Lotos, Phard Napoli, Mondeville
6) Faenza, Kosice, Sibenik, TTT Riga

to ja bym chciała taką grupę dla nas:
Bourges
Dynamo
Dexia( bo Kryśka i Ela)
Praga( bo fajny wyjazd;)
Koszyce( bo fajny wyjazd i J.Mac :lol: )
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 03 sierpnia 2007, 16:56

Niom, grupa chyba najfajniejsza (choć nie najłatwiejsza z możliwych). A ogólnie taki podział na koszyki mi bardzo odpowiada. Jakbyśmy nie trafili to co najmniej 3 drużyny powinny być do ogrania. Najtrudniejszy zestaw to chyba: Walencja, Dynamo, my, Valenciennes, Praga, Koszyce
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 03 sierpnia 2007, 18:05

ann pisze:
Bourges
Dynamo
Dexia( bo Kryśka i Ela)
Praga( bo fajny wyjazd;)

takie jest też moje zdanie i ja je podzielam :roll:

niemniej jak tyle szczęścia by na Dymano trafić mieć nie będziemy to ja chce Samare z Maszką na czele. :)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 03 sierpnia 2007, 20:39

A moja wymarzona grupa to:

CSKA lub Spartak (może znowu sensacyjne zwycięstwo...)
TEO (w końcu trzeba z nimi wygrać...)
Villeneuve (zobaczę na żywo Ivetę :) )
Praga
TTT Ryga albo Koszyce (bo tu większa szansa pojechać :) ...)

Pewnie grupa nie najłatwiejsza, ale skład mamy dobry i w takiej grupie 2 miejsce można osiągnąć.

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 03 sierpnia 2007, 22:47

ann pisze:z basketmanii:

Prawodpodobny podział na koszyki:

1) Spartak M reg, Ros Casares, CSKA, Bourges
2) Dinamo M, Fenerbahce, TEO, MKB Euroleasing
3) Gambrinus, MiZo Pecs, UMMC, Wisla
4) Avenida, Dexia Namur, Valenciennes, Villeneuve
5) USK Praha, Lotos, Phard Napoli, Mondeville
6) Faenza, Kosice, Sibenik, TTT Riga

Bourges
Dynamo
Dexia( bo Kryśka i Ela)
Praga( bo fajny wyjazd;)

popieram w 100%!!

ale znając życie 2 pierwsze pozycje to będą Eurolising i CSKA z Maszą :oops:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Wróć do „Rozgrywki w Europie/ME”