EUROLIGA - FINAL EIGHT

Ligi Europejskie, Euroliga Kobiet, EuroCup Kobiet, ME oraz pozostałe rozgrywki.

Moderatorzy: ann, Ałgaja, bart_81

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: EUROLIGA - faza grupowa

Postautor: Greebo » 30 listopada 2011, 21:14

garnett pisze:
Greebo pisze:
garnett pisze:Na szczęście jest Nicole. :)
Na Spartaka i Taranto to będzie za mało. 8)

na Taranto? W tym momencie to ich bym się obawiał mnie niż Mondeville, o Rivas nie mówiąc. Graja w naszym stylu, tylko ze jeszcze mniej pomysłowo w ataku.. Poza tym.. co wystarczy na ktory klub w tej grupie to raczej nie ma co wyrokowac. :roll:

Co Ty z tym Mondeville? :lol: .

No cały czas jak myślę o klubie z Francji, o długiej nazwie na M to mi Mondeville sie pojawia ;). Tak jak dawniej cały czas zamiast o Gospicu pisałem o Sibeniku - bo jak Chorwacja to Sibenik :)

Na dodatek teraz źle zrozumiałem to co Paulo we wcześniejszym poście napisał - za duzo emocji :)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 30 listopada 2011, 22:13

cenna wygrana Polkowic w kontekście awansu do fazy play-off. Wystarczy chyba w zupełności jak u siebie pokonają Sopron i Nadieżdę.

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 30 listopada 2011, 22:14

bravo CCC!!!!!!! gratki

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 30 listopada 2011, 22:14

Gratulacje dla Polkowic, pierwsza wygrana na wyjeździe i to od razu u obrońcy trofeum :) Widać czasem łatwiej wygrać taki mecz, niż ligowy w Toruniu ;)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 30 listopada 2011, 22:16

Nie wierzę ! Dziewczyny jesteście wspaniałe! Wielkie pozytywne zaskoczenie, coś pięknego! Brawo. Potraficie wzruszyć człowieka.
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 30 listopada 2011, 22:20

No to mamy sensację na skalę grupy - Orlice pokazały Sokolicom miejsce w szeregu :)

Cenne zwycięstwo - trzeba pokonać Sopron u siebie i Tarbes na wyjeździe plus jakimś cudem wygrać w Schio a powinno być dobrze. Z Nadieżdzą zakładam wtopę - warto do tego czasu wygrać trzy wspomniane spotkania.

Myślałem, że tradycyjnie jak to polskie zespoły mają w zwyczaju Orzeł spuchnie - tymczasem daliśmy radę na jak to by powiedział (o kazdym europejski mwyjeździe, nawet do Sibenika :roll: ) Herkt "gorącym terenie". Kiedyś dokonała tego Wisła, teraz Orzeł - w przyszłym sezonie czas na Lotos :wink: .

Gratulacje równiez dla Wisły - trójka Nikol Pałel uratowała zespół - szkoda jedynie jak zwykle nerwowej końcówki.

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 30 listopada 2011, 22:22

Witam,

Mam pytanie dla osób z większą wiedzą na temat Euroligi niż ja: w jaki sposób jest tworzony ranking przed PO - chodzi mi o to, że są dwie grupy 8-drużynowe i jedna 7-drużynowa, czy kolejność będzie tworzona na podstawie podzielania liczby zwycięstw do porażek (bo porównanie na podstawie punktów nie wchodzi w grę - różna liczba rozegranych meczów). Co w sytuacji gdy dwie drużyny (lub więcej) mają taki sam procent zwycięstw: czy liczy się stosunek koszy zdobytych do straconych czy tylko różnica pomiędzy nimi?

Z góry dziękuję za odpowiedź :).

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 30 listopada 2011, 22:24

Nie znalazłem tego nigdzie oficjalnie, ale przewiduje ze owszem: najpierw stosunek zwycięstw do porażek, potem to samo z koszami (czyli nie różnica a iloraz)

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 30 listopada 2011, 22:42

Brawo Polkowice! Widać CCC to będzie najlepszy polski beniaminek w historii Euro i ma teraz bardzo dużą szansę na wejście do PO. Fajnie, że wygrały z faworytem, na wyjeździe, z obrońcą trofeum i przy dobrej dyspozycji największych gwiazd rywalek. Jedna kwarta zmasakrowała Hiszpanki. Tak się gra w Euro - jest okazja, trzeba skorzystać. Gratki!

Gratulacje też dla Wisły. Wymęczone, ale do przodu. Ciuła Wisła te punkty i to najważniejsze. W obu grupach ciekawie będzie.

Lotos niestety planowo. W grupie też planowo, więc nuda. Za tydzień plan minimum to +11 z Uni Seatem i jak nie damy rady wygrać wyżej niż przegraliśmy będzie siara, chociaż to i tak tylko ambicjonalna rozgrywka. Gyor nie liczy się w stawce, a gdyby Lotos wtopił, dołączy do niego. Wystarczy więc wygrać z Węgierkami nawet jednym punktem.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 01 grudnia 2011, 03:31

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 01 grudnia 2011, 10:10

A skoro już o statystykach to widać w nich nasza słabość na desce (14 piłke zebranych przez rywalki w ataku), duża ilośc strat ale tez i świetną skuteczność w rzutach za 3 oraz - co jest u nas rzadkością - za 1 (100% przy 16 próbach)

Warto zwrócić tez uwagę na cyferki Powell, która od 3 tyg gra wreszcie tak jak można tego po niej było oczekiwać, bo do tej pory choć sporo wnosiła do gry, to jednak głownie dzięki swojej wszechstronności i grze "pod zespół'. Ostatnio jednak wreszcie się "wstrzeliła" a 25 pkt i 5/6 za 3 wczoraj to jest to na co czekałem od stycznia.

Na drugim biegunie wczoraj Ewka – 5 fauli w 7 minut.. dawno czegoś takiego nie zanotowała, ale póki co można ja jeszcze usprawiedliwiać tą kilkutygodniową przerwą w grze.

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 01 grudnia 2011, 11:29

zdjęcia już były to teraz prezentujemy filmik >> http://www.youtube.com/watch?v=29ZdsrWq2cU

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 01 grudnia 2011, 16:05

Po meczu w Koszycach juz mozna ochłanąć więc i ja wypowiem się na temat tego jakże "faulowego" spotkania.

Mecz całkowicie zepsuty przez sędziów - nigdy nie widziałem tyle fauli w jednej kwarcie... :twisted: Ewke sędziowie chyba chcieli zrzucic z boiska i to szybko 8)

Powell zagrała tak jak opisał to Greebo. To co powinna robić, zrobiła i to na swoim poziomie. Wreszcie cos dorzuciła De Mondt i widać już że Phillips gra, to co rok temu.

Jedno zapamietałem szczegolnie z tego meczu, mianowicie nie oddawanie rzutów przez Petrę, która stojąc na czystej pozycji jakies 4-5 metrów od kosza nie decydowała sie posłać pilki do kosza co mocno irytowało naszego trenejro.

Gra Wisły całkiem, całkiem ale znowu przeeeeeeestoje, ale mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej bo wszystsko zmierza w tym kierunku.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
KamilOnek
Nowy na forum

Postautor: KamilOnek » 01 grudnia 2011, 20:41

Nie wiem na czym jechała Maltsi w tym meczu, ale to tylko pokazuje że zawodniczki typu Maltsi PLKK maja w czterech literach.

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 04 grudnia 2011, 19:45

michnik2 pisze:mecz Wisły ze Spartakiem w Eurosport 2.

Czy ktoś to może potwierdzić? W programie nie widzę tego meczu.

Wróć do „Rozgrywki w Europie/ME”