EUROLIGA - FINAL EIGHT

Ligi Europejskie, Euroliga Kobiet, EuroCup Kobiet, ME oraz pozostałe rozgrywki.

Moderatorzy: ann, Ałgaja, bart_81

papageno
Amator

Re: EUROLIGA - faza grupowa

Postautor: papageno » 08 grudnia 2011, 17:54

U mnie nie idzie :(

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 08 grudnia 2011, 17:57

papageno pisze:U mnie nie idzie :(

Rzeczywiscie, u mnie też. Może zaraz ruszy, a tak na przyszłość to: http://lovewomensbasketball.com/2011/12/06/where-to-watch-euroleague-women-games-week-9/ i tak do kazdej kolejki wrzucają linki 8)
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

papageno
Amator

Postautor: papageno » 08 grudnia 2011, 17:59

dzięki :)

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 08 grudnia 2011, 18:45

Shavo pisze:
NAMAX pisze:Jest jakaś transmisja Lotosu na kompie?

http://sporttv.com.pl/?p=1529

no ale nie leci

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 08 grudnia 2011, 18:55

Cóz Lotos wyprawia? :shock: Gyor to najslabsza defensywa... może się jeszcze zbiorą
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 08 grudnia 2011, 19:29

Shavo pisze:Cóz Lotos wyprawia? :shock: Gyor to najslabsza defensywa... może się jeszcze zbiorą

Nie zbiorą się... Jak na razie można powiedziec chyba tylko tyle, że nie kopie się leżącego - chociaz przyznam, że miałbym ochotę na kopa z całej "epy".....

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 08 grudnia 2011, 19:32

No to Lotos dostosował się do wniosków niektórych i odpuścił Euroligę.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 grudnia 2011, 19:36

Shavo pisze:Cóz Lotos wyprawia? :shock: Gyor to najslabsza defensywa... może się jeszcze zbiorą

patrzac na to co zagral Lotos... przez mysl przechodzi screnariusz czy Mietek nie zagral u Buka :mrgreen:

Pozatym Gratulacje dla Wisly za drugie zwyciestwo nad Spartakiem (Brawo Brawo i jeszcze raz BRAWO !). Niech to 2-gie zwyciestwo bedzie potwierdzeniem ze nie powinnismy sie nikogo bac w Euro (i nie zakladac sobie asekuracyjnych celow (wejscie do 8-ki) bo to dla Wisly powinien (musi !) byc chleb powszedni. Ale zalozenie sobie min. 4-ki z walka o final !.

Co do CCC... ogladalem wczorajszy mecz w tv... i co moge powiedziec.... dlugimi momentami wydawalo sie ze Fenerbahce wchodzilo pod kosz (gdzie w strefie podkoszowej RZADZILO I DZIELILO) jak w maslo. Jednym prostym sposobem (bez grania z obwodu) zmiazdzylo CCC. Patrzac na wynik tylko 7pkt... moznaby pomyslec ze byl to wyrownany mecz... ale latwosc zdobywania punktow przez Fener... z bezradna obrona Polkowic (przynajmniej w calej drugiej polowie) wola o pomste do nieba... i tylko dobra skutecznosc Maltsi i Palki sprawily ze nie skonczylo sie na +20...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 08 grudnia 2011, 19:50

Po dzisiejszej porażce Rivas nawet jeśli Wisła przegra z nimi a wygra pozostałe mecze to ma I miejsce w grupie.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 08 grudnia 2011, 20:05

Jako komentarz do dzisiejszego meczu powiem tylko o nieszablonowym dopingu w ostatnich dwóch minutach: dostojnym marszu żałobnym na dwa bębny i ciszę na hali.
Gasimy światło i dobranoc.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 08 grudnia 2011, 20:06

zibiz pisze:Po dzisiejszej porażce Rivas nawet jeśli Wisła przegra z nimi a wygra pozostałe mecze to ma I miejsce w grupie.

Nie koniecznie. Jeśli Wisła przegra jeden mecz a Spartak wygra wszystkie to może byc tak ze to Spartak będzie na pierwszym miejscu.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 08 grudnia 2011, 20:08

Shavo pisze:
zibiz pisze:Po dzisiejszej porażce Rivas nawet jeśli Wisła przegra z nimi a wygra pozostałe mecze to ma I miejsce w grupie.

Nie koniecznie. Jeśli Wisła przegra jeden mecz a Spartak wygra wszystkie to może byc tak ze to Spartak będzie na pierwszym miejscu.

Zależy w czym rzecz. Na pierwszym miejscu w grupie byłaby wtedy Wisła, choć Spartak byłby wyżej rozstawiony w PO.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 08 grudnia 2011, 21:24

Tak litwinki załatwiły Walencją - najlepsza końcówka i radość pani w szarym dresie ;-)

http://www.basketnews.lt/video/ziureti/ ... rgale.html
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Adasss
Amator

Postautor: Adasss » 08 grudnia 2011, 21:43

Po tym jak obejrzałem wczoraj to, co prezentuje sobą obecnie Sparta&K, nieuchronnie ciśnie się na palce wniosek, że okres dominacji rosyjskich klubów w Europie prawdopodobnie zbliża się do końca. Nie umniejszając świetnej postawy naszych pań we wczorajszym spotkaniu, nie wypada nie zauważyć, że w ubiegłych latach prawdopodobnie nie dała by ona tak miażdżącego efektu. Jakoś mnie ten ewentualny kres tej rosyjskiej dominacji nie martwi. Co najwyżej zastanawiam się, czy w przypadku porażki na końcu sezonu komuś tam jeszcze zagra podrażniona ambicja i spróbuje w kolejnym sezonie przelicytować rywalki, czy też wreszcie znudzi się im ta zabawa w budowanie sukcesu głównie na pieniądzach i doczekamy się kiedyś powrotu do normalności.

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 08 grudnia 2011, 22:23

Adasss - uważam, że Twoje spostrzeżenia są mocno przyspieszone. Spartak się spokojnie zbierze na PO, ale w meczu o finał pewnie spotka się z jednym z wielkich tegorocznych rozgrywek. Na dziś wszystko mi wskazuje na finał Galata - Fene, ale spodziewam się, że zapis z poprzednich lat obowiązuje i zostaną sparowane w półfinale. Drugi finalista powinien wyłonić się z trójki UMMC, Ros Casares i właśnie Spartak i wcale się nie zdziwię jak półfinały będą już wewnętrzną turecko-rosyjską rywalizacją.

Co do Lotosu - przypomina się mecz ligowy z Energą Toruń pod koniec ubiegłego sezonu. To samo granie na wstecznym, ten sam bezwład, chaos, brak chęci do gry i woli walki. Oddaliśmy bardzo słabym, niezbornym Węgierkom mecz praktycznie bez gry - jak dla mnie spokojnie można by go zweryfikować na walkower 20:0 i oszczędzić tego meczu kibicom, z których robi się zwykłych frajerów.

Nie wiem czemu gdyńskie "gwiazdy" grały za karę. W pierwszej połowie chciało się momentami tylko Anderson, a "po warunkach" swoje robiła jeszcze Henry. W drugiej Anderson grała po swojemu (czyt. nieskutecznie, ostrzeliwując kosz z każdej pozycji na parkiecie), tyle, że w tej sytuacji to była jedyna możliwa taktyka, bo jej koleżanki z zespołu wyglądały jakby się zmówiły, że już im się nie chce w Eurolidze grać o stawkę. Ożywienie w ostatnich minutach wprowadziły wariackie rzuty za trzy. Kilkakrotnie znalazły drogę do celu i w dwie minuty gdynianki odrobiły 14 punktów. Potem wariaty przestały wpadać i z -8 zrobiło się -16, co i tak przecież nie miało już znaczenia.

Teraz możemy już bawić się w ogrywanie Dominiki Duraj, Kingi Bandyk i Marzeny Marciniak. Mamy swój "puchar Polski" w Euro.
Dziękujemy...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Wróć do „Rozgrywki w Europie/ME”