FINAŁ Mistrzostw Polski Juniorek Starszych - 2009
Moderator: Moderatorzy
- Łukasz_UFB
- Młodzik
Lider Pruszków 74-72 Wisła Kraków
(21:19) (19:20) (14:16) (20:17)
Brawa na ambicje!!!
Kapitalny mecz Magdy Romanek - za co wielkie brawa dla niej!! (16pkt 10zb 3 as)
Nie wiem jak tam jest dokładnie ale o awansie z grupy chyba zadecyduje ostatni mecz....
(21:19) (19:20) (14:16) (20:17)
Brawa na ambicje!!!
Kapitalny mecz Magdy Romanek - za co wielkie brawa dla niej!! (16pkt 10zb 3 as)
Nie wiem jak tam jest dokładnie ale o awansie z grupy chyba zadecyduje ostatni mecz....
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Marcino pisze:Widać różnicę klas w tych rozgrywkach. Wczorajsze statystyki z meczu GTK vs Korona:
Sosna 18 (!) zbiórek, w tym 10 w ataku, Olivia 30 pktów. Zobaczymy, jak dzisiaj im pójdzie.
No faktycznie :/ ... ze skutecznosci 4/10 to jest sie czym podniecac .... Dzisiaj jakos tej roznicy klas nie widze
No cóż, przegraliśmy dzisiaj. Ale Niemcy też wygrali ze szczypiornistami na MŚ w Chorwacji a teraz grają tylko o 5. miejsce
a na poważnie, mecz bardzo emocjonujący, dużo walki (nie tylko o piłkę
) i niestety, szkoda, że na + dla Gorzowa.
Lider Pruszków zagrał o niebo lepiej w porównaniu do wczoraj. Tylko pani sędzina nie bardzo wiedziała jak się sędziuje... dobrze, że drugi sędzia naprawiał jej błędy..
A co do statystyk. Dzisiaj to robiły jakieś hmmm młode dziewczynki...
a to jest tak, że jeżeli gdzieś się pomylą i zamkną kwartę to już nie mogą nic zrobić i następną muszą zacząć od -2 żeby wyrównać wynik.
Lider Pruszków zagrał o niebo lepiej w porównaniu do wczoraj. Tylko pani sędzina nie bardzo wiedziała jak się sędziuje... dobrze, że drugi sędzia naprawiał jej błędy..
A co do statystyk. Dzisiaj to robiły jakieś hmmm młode dziewczynki...
a to jest tak, że jeżeli gdzieś się pomylą i zamkną kwartę to już nie mogą nic zrobić i następną muszą zacząć od -2 żeby wyrównać wynik.

Jutro Gdynia gra z Pabianicami a Gorzów z Koroną więc ja obstawiam zwycięstwa VBW i AZS i gorzowianki wyjdą z pierwszego miejsca a my z drugiego.
Co do drugiej grupy.. Chrobry - Wisła.. Po tym co dzisiaj (i wczoraj zresztą też) widziałem to stawiam na Głuchołazy.
Polkowice - Pruszków. Liderki pokazały dzisiaj, że mają ochotę do gry i dlatego też jutro może być ciekawie..
Ogólnie Głuchołazy pierwsze w grupie (bo 'nie ma lepszego od Bolesława Krzywoustego'
chyba coś takiego dzisiaj śpiewali kibice
)
a Polkowice drugie.
a dalej to chciałbym finał Gdynia - Głuchołazy a o 3. Polkowice - Gorzów. Ale przy kolejności w grupach tak jak wyżej napisałem to tak nie wyjdzie.. ogólnie jak na moje to nieważne jak - ważne żeby wygrała Gdynia..
Co do drugiej grupy.. Chrobry - Wisła.. Po tym co dzisiaj (i wczoraj zresztą też) widziałem to stawiam na Głuchołazy.
Polkowice - Pruszków. Liderki pokazały dzisiaj, że mają ochotę do gry i dlatego też jutro może być ciekawie..
Ogólnie Głuchołazy pierwsze w grupie (bo 'nie ma lepszego od Bolesława Krzywoustego'
a Polkowice drugie.
a dalej to chciałbym finał Gdynia - Głuchołazy a o 3. Polkowice - Gorzów. Ale przy kolejności w grupach tak jak wyżej napisałem to tak nie wyjdzie.. ogólnie jak na moje to nieważne jak - ważne żeby wygrała Gdynia..

-
walczacy z wiatrakami
- Żak
walczacy z wiatrakami pisze:rzymi pisze:....bo 'nie ma lepszego od Bolesława Krzywoustego'chyba coś takiego dzisiaj śpiewali kibice
a nie Chrobrego?
Chrobrego też ale to śpiewali w czasie meczu i po jego zakończeniu a to drugie o Krzywoustym to już na naszym meczu

-
walczacy z wiatrakami
- Żak
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”