Kadra Polski kadetek 1993-94
Moderator: Moderatorzy
Re: Kadra Polski kadetek 1993-94
skoro tak piszemy to chyba musimy widzieć jak jest nie?! jeździmy na kadry lub widzimy jak ta kadra trenuje wiec chybamozemysie wypowiadać...
no ale faktycznie nie ma się co kłócić i w ogóle.kadra jest już wybrana i raczej nikt już tego nie zmieni;)
teraz pozostaje nam trzymać kciuki na ME;]
teraz pozostaje nam trzymać kciuki na ME;]
-
cora
Czy Wszyscy wierzycie w bajki? KADRA to też układy!!!! Kto ma wpływ na to co się dzieje w żeńskiej koszykówce, nawet tej młodzieżowej?!!!Jeżeli drogę do KADRY dla zawodniczek 94 otworzył Finał MP , to powinna być to droga bardzo dług..........a, by mogły reprezentować nasz kraj za rok a nie teraz. Ale życzmy im powodzenia a trenera jak coś nie wyjdzie to rozliczą władze. Myślę ,że część z tych 94 wyląduje w krótkim czasie w jednym z klubów północy :)
-
Gość
No dzis to sie nie popisaly.. jedna wielka porazka..
112- 29..
112- 29..
-
cora
Poraża to za mało powiedziane!!!! Może komuś otworzą się oczy i KADRA 93 będzie kadrą 93 a nie zbieraniną zebraną tylko na podstawie UKŁADÓW i finału MP. Szkoda, że nie pracowano z dziewczętami , które już grały pierwsze turnieje zimą. To była KADRA 93. Można było dokonać małych zmian ale to co jest teraz to istna KPINA!!!
możecie mi powiedzieć kto rozgrywał w tym meczu ? Owczarzak grała niecałe 7 minut Jaworska 11 minut a Woźniak prawie 3 minuty. Razem daje to 21 minut w których na parkiecie przebywała jakaś jedynka. Co się działo podczas pozostałych 19 minut ?
-
Gość
Duzo grala Magda Koperwas, moze ona. Ma db koziol co prawda nie nominalna jedynka, noale, kto inny?..
tez to zauwazylam.. troche to dziwne, ze gdy ma sie 3 db rozgrywajace to wszystkie siedza jednoczesnie na lawie..
tez to zauwazylam.. troche to dziwne, ze gdy ma sie 3 db rozgrywajace to wszystkie siedza jednoczesnie na lawie..
-
Laik
1 MECZ
- 5 zawodniczek z rocznika 93 zdobywa razem 28 pkt, czyli 5,6 pkt na osobe, razem maja 64% pkt zdobytych w meczu, wszystkie punktuja
- 7 zawodniczek z rocznika 94 zdobywa razem 16 pkt, czyli 2,3 pkt na osobe, razem maja 36% pkt zdobytych w meczu, 3 wogle nie punktuja
2 MECZ
- 5 zawodniczek z rocznika 93 zdobywa razem 18 pkt, czyli 3,6 pkt na osobe, razem maja 62% pkt zdobytych w meczu, 2 wogle nie punktuja
- 7 zawodniczek z rocznika 94 zdobywa razem 11 pkt, czyli 1,6 pkt na osobe, razem maja 38% pkt zdobytych w meczu, 4 wogle nie punktuja
To statystyka, fakty.
- 5 zawodniczek z rocznika 93 zdobywa razem 28 pkt, czyli 5,6 pkt na osobe, razem maja 64% pkt zdobytych w meczu, wszystkie punktuja
- 7 zawodniczek z rocznika 94 zdobywa razem 16 pkt, czyli 2,3 pkt na osobe, razem maja 36% pkt zdobytych w meczu, 3 wogle nie punktuja
2 MECZ
- 5 zawodniczek z rocznika 93 zdobywa razem 18 pkt, czyli 3,6 pkt na osobe, razem maja 62% pkt zdobytych w meczu, 2 wogle nie punktuja
- 7 zawodniczek z rocznika 94 zdobywa razem 11 pkt, czyli 1,6 pkt na osobe, razem maja 38% pkt zdobytych w meczu, 4 wogle nie punktuja
To statystyka, fakty.
-
RAD.KOM
Może jestem pewny siebie, ale nietrudno było przewidzieć takie wyniki, przykro mi tylko iż za takie decyzje konsekwencje ponoszą dziewczęta których czas powinien dopiero przyjść. Lekcje można otrzymać ale to jest wybicie koszykówki z głowy. Jestem całym sercem za kadrą, ale po takich przegranych jakie jest morale w zespole? uważacie że dziewczęta nadają się jeszcze do grania. Jeżeli ktoś mówi powołajmy młodsze niech się uczą to może dociągnijmy ten zespół do u-20 będzie szansa. Mam nadzieje ze zespoły z którymi graliśmy to najlepsze w europie bo co będzie dalej. Trener reprezentacji polski to dla mnie człowiek który wie jak wyglądają standardy grania w europie i wie jak przygotować zespół za który bierze odpowiedzialność. Jeżeli brakuje nam umiejętności to trzeba było wybrać walczaków niższych i dynamiczniejszych.
moim zdaniem lepiej na me poradzilby sobie zespol kadetek z gdyni, tegoroczny mistrz polski.
jesli tak bedzie na ME to jedna wielka porazka, wstyd, i rozczarowanie
jesli tak bedzie na ME to jedna wielka porazka, wstyd, i rozczarowanie
-
Gość
Co do Gdyni to się nie zgadzam. Myślę jednak, że pozostawienie tych walczaków, które były a nie branie 94 było znacznie lepszym rozwiązaniem. Tym bardziej że widziałem prawie wszystkie zawodniczki grające w ćwierćfinałach, półfinałach i finałach. Aż dziw bierze, że nie ma tam dziewczyn z Gorzowa i Gdańska?:) Szkoda tych wszystkich , które przeżyły porażkę swoją przez błędne decyzje trenerów i koordynatorów!!! Może czas by inni mieli coś do powiedzenia. Zobaczymy!?:)
-
Gość
[quote="Gość"]Co do Gdyni to się nie zgadzam. Myślę jednak, że pozostawienie tych walczaków, które były a nie branie 94 było znacznie lepszym rozwiązaniem. Tym bardziej że widziałem prawie wszystkie zawodniczki grające w ćwierćfinałach, półfinałach i finałach. Aż dziw bierze, że nie ma tam dziewczyn z Gorzowa i Gdańska?:) Szkoda tych wszystkich , które przeżyły porażkę swoją przez błędne decyzje trenerów i koordynatorów!!! Może czas by inni mieli coś do powiedzenia. Zobaczymy!?:)[/quote]
Jakim cudem widziałeś wszystkie zawodniczki grające w ćwierćfinałach i półfinałach. Byłeś w ośmiu miejscach jednocześnie?
Dziwczyny z Gorzowa dostawały baty po 30 pkt. w półfinałach a kadrowiczki zdobywały po 2 pkt. Gdańsk był najsłabszym zespołem finałów MP mimo iż miał dwie kadrowiczki w składzie. Błędne decyzje trenerów?
Błędem jest to że tak naprawdę od kilku lat europa szybko nam ucieka. Wysoka porazka z Hiszpanią to wynik różnicy jakości w wyszkoleniu technicznym i sprawności ogólnej a nie złej selekcji.
W finale MP 6 na 8 zespołów broniło przez cały mecz strefą. Podobnie w olimpiadzie młodzieży. Młodziczki grają trzema rodzajami strefy i mają 15 zagrywek w ataku i 10 autów. Po co skoro nie umieja biegać, skakać i rzucać? Właśnie po to by to ukryć. Ważniejsze jest to by wygrać mistrzostwo województwa czy Polski niż to by wyszkolić 1 zawodniczkę na potrzeby kadry. Czy ktoś widział jak biegają Hiszpanki jak agresywnie bronią ( wystarczy za przykład M. Fernandez z Wisły przy której polskie rozgrywające wyglądają jak pociągi towarowe przy ekspresie ktoś widział Albę Torrens ) . W MP kadetek żaden zespół tak nie bronił ba żaden w ekstraklasie tak nie broni. Agresywny nacisk na piłkę szybkość poruszania z obrony do ataku i odwrotnie jest obca polskim zawodniczką. Dlaczego? Bo nasi trenerzy muszą pracować nad taktyką w zespołach minikoszykówki.
Kogo należałoby zostawić?
Do kadry dołączyły trzy, cztery zawodniczki pozostałe w kadrze były od początku. Z tych trzech Beata Jaworska i Kaja Pabisiak były najlepsze w pierwszym meczu. Jedna zawodniczka nie będzie zbawieniem polskiej koszykówki jezeli nie zmienimy sposobu i systemu szkolenia bo Hiszpanki czy Francuzki leją nas od seniorek do kadetek po kilkadziesiąt pkt. i nie ma w tym winy tr. Pasiecznego.
Wszystkim którzy wypisują bzdury o złej selekcji współczuję dobrego samopoczucia bo gdyby to była sprawa selekcji to znaczyłoby że z polską koszykówką jest dobrze tylko trener źle wybrał?
Jakim cudem widziałeś wszystkie zawodniczki grające w ćwierćfinałach i półfinałach. Byłeś w ośmiu miejscach jednocześnie?
Dziwczyny z Gorzowa dostawały baty po 30 pkt. w półfinałach a kadrowiczki zdobywały po 2 pkt. Gdańsk był najsłabszym zespołem finałów MP mimo iż miał dwie kadrowiczki w składzie. Błędne decyzje trenerów?
Błędem jest to że tak naprawdę od kilku lat europa szybko nam ucieka. Wysoka porazka z Hiszpanią to wynik różnicy jakości w wyszkoleniu technicznym i sprawności ogólnej a nie złej selekcji.
W finale MP 6 na 8 zespołów broniło przez cały mecz strefą. Podobnie w olimpiadzie młodzieży. Młodziczki grają trzema rodzajami strefy i mają 15 zagrywek w ataku i 10 autów. Po co skoro nie umieja biegać, skakać i rzucać? Właśnie po to by to ukryć. Ważniejsze jest to by wygrać mistrzostwo województwa czy Polski niż to by wyszkolić 1 zawodniczkę na potrzeby kadry. Czy ktoś widział jak biegają Hiszpanki jak agresywnie bronią ( wystarczy za przykład M. Fernandez z Wisły przy której polskie rozgrywające wyglądają jak pociągi towarowe przy ekspresie ktoś widział Albę Torrens ) . W MP kadetek żaden zespół tak nie bronił ba żaden w ekstraklasie tak nie broni. Agresywny nacisk na piłkę szybkość poruszania z obrony do ataku i odwrotnie jest obca polskim zawodniczką. Dlaczego? Bo nasi trenerzy muszą pracować nad taktyką w zespołach minikoszykówki.
Kogo należałoby zostawić?
Do kadry dołączyły trzy, cztery zawodniczki pozostałe w kadrze były od początku. Z tych trzech Beata Jaworska i Kaja Pabisiak były najlepsze w pierwszym meczu. Jedna zawodniczka nie będzie zbawieniem polskiej koszykówki jezeli nie zmienimy sposobu i systemu szkolenia bo Hiszpanki czy Francuzki leją nas od seniorek do kadetek po kilkadziesiąt pkt. i nie ma w tym winy tr. Pasiecznego.
Wszystkim którzy wypisują bzdury o złej selekcji współczuję dobrego samopoczucia bo gdyby to była sprawa selekcji to znaczyłoby że z polską koszykówką jest dobrze tylko trener źle wybrał?
-
GOSTEK
Spokojnie, spokojnie...
Polecam przestudiowanie statystyk. No coments.
Polecam przestudiowanie statystyk. No coments.
-
Gość
Romane
BERNIES
1.68
1993
Sabrine
BOUZENNA
1.67
1993
Sara
CHEVAUGEON
1,77
1993
Jodie
CORNELIE
1.89
1993
Lola
DE ANGELIS
1.77
1993
Christelle
DIALLO
1.90
1993
Olivia
EPOUPA
1,62
1994
Margaux
GALLIOU
1.82
1993
Marie Bernadette
MBUYAMBA
1.83
1993
Laure
MERCIER
1.63
1993
Alice
NAYO
1.84
1993
Caroline
PLUST
1.70
1993
Claire
STIEVENARD
1.77
1993
Lidija
TURCINOVIC
1,76
1994
ekipa francji ktora bryluje na tym turnieju jak i ogolnie w europie.
Spojrzcie tylko na ich wzrost i rok urodzenia, to jest kadra 93 (tylko 2 zawodniczki z 94 ktore widocznie prezentuja wybitne umiejetnosci). U nas jest to kadra bardziej 94 niz 93.. 5 centrow..
BERNIES
1.68
1993
Sabrine
BOUZENNA
1.67
1993
Sara
CHEVAUGEON
1,77
1993
Jodie
CORNELIE
1.89
1993
Lola
DE ANGELIS
1.77
1993
Christelle
DIALLO
1.90
1993
Olivia
EPOUPA
1,62
1994
Margaux
GALLIOU
1.82
1993
Marie Bernadette
MBUYAMBA
1.83
1993
Laure
MERCIER
1.63
1993
Alice
NAYO
1.84
1993
Caroline
PLUST
1.70
1993
Claire
STIEVENARD
1.77
1993
Lidija
TURCINOVIC
1,76
1994
ekipa francji ktora bryluje na tym turnieju jak i ogolnie w europie.
Spojrzcie tylko na ich wzrost i rok urodzenia, to jest kadra 93 (tylko 2 zawodniczki z 94 ktore widocznie prezentuja wybitne umiejetnosci). U nas jest to kadra bardziej 94 niz 93.. 5 centrow..
-
Gość
Bzdury wypisujesz. Nie dość że podałeś zaniżone dane dotyczące wzrostu Francji co jest do sprawdzenia na oficjalnej stronie turnieju w Tampere: http://www.tampere.fi/english/2009/athl ... tball.html to znalazłeś 5 centrów w polskiej kadrze a oprócz Feji i Miłoszewskiej to z biedą centrem jest Beata Jaworska.
Oto prawdziwe dane Francji:
4
Claire
Stievenard
Forward
183
15.9.1993
5
Sabrine
Bouzenna
Guard
169
14.10.1993
6
Esther Moisan
Niamke
Guard
164
17.7.1993
7
Olivia
Epoupa
Guard
162
30.4.1994
8
Laure
Mercier
Guard
163
29.7.1993
9
Alice
Nayo
Center
186
16.1.1993
10
Sara
Chevaugeou
Forward
176
27.8.1993
11
Margaux
Galliou
Forward
184
12.4.1993
12
Jodie
Cornelie
Center
193
20.4.1993
13
Caroline
Plust
Guard
170
29.7.1993
14
Christelle
Diallo
Center
193
12.3.1993
15
Marie Bernadette
Mbuyamba-Tshimanga
Center
184
Jak widać sami Francuzi podają że mają 4 zawodniczki na pozycji środkowej.
Zadałem sobie trud i policzyłem śrenie wzrostu:
Francja 177,5
Hiszpania 181
Polska 177
Turcja 182
Węgry 180,5
Belgia 176,5
Szwecja 179,5
Nie wiem w jakim celu manipulujesz danymi i co chcesz osiągnąć. Jak Ci trener Pasieczny nie powołał jakiejś zawodniczki to weź się do pracy z pożytkiem dla polskiej słabej koszykówki.
Oto prawdziwe dane Francji:
4
Claire
Stievenard
Forward
183
15.9.1993
5
Sabrine
Bouzenna
Guard
169
14.10.1993
6
Esther Moisan
Niamke
Guard
164
17.7.1993
7
Olivia
Epoupa
Guard
162
30.4.1994
8
Laure
Mercier
Guard
163
29.7.1993
9
Alice
Nayo
Center
186
16.1.1993
10
Sara
Chevaugeou
Forward
176
27.8.1993
11
Margaux
Galliou
Forward
184
12.4.1993
12
Jodie
Cornelie
Center
193
20.4.1993
13
Caroline
Plust
Guard
170
29.7.1993
14
Christelle
Diallo
Center
193
12.3.1993
15
Marie Bernadette
Mbuyamba-Tshimanga
Center
184
Jak widać sami Francuzi podają że mają 4 zawodniczki na pozycji środkowej.
Zadałem sobie trud i policzyłem śrenie wzrostu:
Francja 177,5
Hiszpania 181
Polska 177
Turcja 182
Węgry 180,5
Belgia 176,5
Szwecja 179,5
Nie wiem w jakim celu manipulujesz danymi i co chcesz osiągnąć. Jak Ci trener Pasieczny nie powołał jakiejś zawodniczki to weź się do pracy z pożytkiem dla polskiej słabej koszykówki.
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”