JUNIORKI STARSZE 2009/2010

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Waldi
Kadet

Re: JUNIORKI STARSZE 2009/2010

Postautor: Waldi » 15 marca 2010, 13:37

Ciekawe czy baner Mistrz Polski U-20, w ramach podziękowań, pojedzie powisieć trochę w SMS-ie ? lol

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 15 marca 2010, 13:46

Waldi pisze:Ciekawe czy baner Mistrz Polski U-20, w ramach podziękowań, pojedzie powisieć trochę w SMS-ie ? lol

Niepotrzebna ta ironia ;)

Z drugiej jednak strony można przenieść SMS do Gdyni, bo wówczas przynajmniej dziewczyny będą mogły potrenować ze sobą trochę więcej niż 45 minut przed zawodami juniorek starszych i pan trener nie będzie miał powodów do narzekań :)

kadetka

Postautor: kadetka » 15 marca 2010, 16:34

ludzie opanujcie sie, MUKS przegral, bo poprostu podczas finalu okazal sie slabszy. Nie wymyslajcie wymowek. To, kto z kim byl w grupie jest malo wazne, Gdynia wygrala z Poznaniem po ciezkiej walce, zasluzony jest zloty !

Pileczka a kalendarz ... -.-

Gość

Postautor: Gość » 15 marca 2010, 18:51

[quote="kadetka"]ludzie opanujcie sie, MUKS przegral, bo poprostu podczas finalu okazal sie slabszy. Nie wymyslajcie wymowek. To, kto z kim byl w grupie jest malo wazne, Gdynia wygrala z Poznaniem po ciezkiej walce, zasluzony jest zloty !

Pileczka a kalendarz ... -.-[/quote]
Akurat kto z kim był w grupie było ogromnie ważne, bo przy normalnym podziale ktoś z trójki półfinalistów by odpadł. Dawanie piłeczek idiotyczne, równie idiotyczne dawanie kalendarzy i zdjęć zawodniczek Lotosu jako nagród. Zdaje się, że ci co wymyślili piłeczki i kalendarze mieli ten sam cel.

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 15 marca 2010, 20:01

kadetka pisze:ludzie opanujcie sie, MUKS przegral, bo poprostu podczas finalu okazal sie slabszy. Nie wymyslajcie wymowek. To, kto z kim byl w grupie jest malo wazne, Gdynia wygrala z Poznaniem po ciezkiej walce, zasluzony jest zloty !

Pileczka a kalendarz ... -.-

Oczywiście, nie tyle podczas finału, co w finale - Gdyni wygrała w sportowej walce. Niemniej finał nie musiał być po raz czwarty z rzędu w Gdyni, podział na grupy powinien być inny, to zwycięzca meczu Gorzów - MUKS powinien mieć raczej więcej czasu na odpoczynek i grać pierwszy półfinał.

Te wszystkie "wymiany", odpuszczanie i kalkulowanie (niedawny mecz Lotos - Energa) sprawia, że środowisko koszykarskie ma prawo myśleć o Gdyni jako kombinatorach. Ciekawe, czy gdy się skończy państwowa kasa pewni panowie też będą nosili głowy ponad wszystkimi.

kibol

Postautor: kibol » 15 marca 2010, 20:14

Oglądałem półfinał i finał. Po sobocie nie dawałem szans Gdyni, byłem pewien, że MUKS zamęczy pierwszą piątkę Gdyni. A MUKS zagrał w niedzielę dokładnie to co chciała Gdynia, grał wolno, praktycznie 8 zawodniczkami, pozwolił na to by pierwsza piątka Gdyni wytrzymała ten mecz i zasłużenie go wygrała. I nie chodzi tu o 2 pudła Banasik w końcówce, wielkie gwiazdy pękały w takich sytuacjach.Trener Jabłońska mówi o zmęczeniu w kryciu Tomiałowicz i Sosnowskiej w drugiej połowie, gdyby wykorzystała więcej zawodniczek do ich krycia i byłoby ono bardziej agresywne, to jestem pewien, że ani Olivka, ani Sosna nie dograłyby meczu do końca, a MUKS byłby zwycięzcą.

ee tam

Postautor: ee tam » 15 marca 2010, 21:18

[quote="kadetka"]ludzie opanujcie sie, MUKS przegral, bo poprostu podczas finalu okazal sie slabszy. Nie wymyslajcie wymowek. To, kto z kim byl w grupie jest malo wazne, Gdynia wygrala z Poznaniem po ciezkiej walce, zasluzony jest zloty ![/quote]

Ok, może i w finale MUKS był słabszy, ALE jak można powiedzieć, że w FINAŁACH MISTRZOSTW POLSKI nie ma znaczenia kto jest z kim w grupie?! To jakiś ponury żart??
Dziwnym trafem kiedy Gdynia 'potknęła' się w półfinałach i wyszła z drugiego miejsca zmieniono system przydzielania zespołów do grup.. Dla mnie jest to po prostu przykre! Zgadzam się z przedmówcą - skoro 'Gdynianki' (buahaha) są takie świetne i zasłużyły na złoto, to czego się obawiano? Można było się obejść bez żenującej sytuacji i niedopowiedzeń.. A tak, pozostał niesmak!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 15 marca 2010, 21:50

Moze w przyszlym roku uda sie zorganizowac gdzies w "WIELKOPOLSCE" finaly ; ).

Nie mialbym nic do tego jakby Poznan je zorganizowal . Wielu kibicow z zewnatrz moglboby je zobaczyc .
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 15 marca 2010, 21:58

ee tam pisze:Dziwnym trafem kiedy Gdynia 'potknęła' się w półfinałach i wyszła z drugiego miejsca zmieniono system przydzielania zespołów do grup.. Dla mnie jest to po prostu przykre! Zgadzam się z przedmówcą - skoro 'Gdynianki' (buahaha) są takie świetne i zasłużyły na złoto, to czego się obawiano? Można było się obejść bez żenującej sytuacji i niedopowiedzeń.. A tak, pozostał niesmak!

Ludzie opanujcie sie, nic niczego nie zmieniał, przydział do grup taki jaki był został ustalony dużo wcześniej. Nie zachowujcie sie jak posłowie z PiSu.

Co nie zmienia faktu, że mam dość finałów w Gdyni
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

gośćć

Postautor: gośćć » 15 marca 2010, 22:06

[quote="elen"]
Ludzie opanujcie sie, nic niczego nie zmieniał, przydział do grup taki jaki był został ustalony dużo wcześniej. Nie zachowujcie sie jak posłowie z PiSu.
[/quote]

Ja tam słyszałem zupełnie co innego..

Może mi ktoś powiedzieć gdzie znajdę zdjęcia z turnieju?

Gość

Postautor: Gość » 15 marca 2010, 22:13

[quote="elen"][quote="ee tam"]
Dziwnym trafem kiedy Gdynia 'potknęła' się w półfinałach i wyszła z drugiego miejsca zmieniono system przydzielania zespołów do grup.. Dla mnie jest to po prostu przykre! Zgadzam się z przedmówcą - skoro 'Gdynianki' (buahaha) są takie świetne i zasłużyły na złoto, to czego się obawiano? Można było się obejść bez żenującej sytuacji i niedopowiedzeń.. A tak, pozostał niesmak![/quote]

Oj chyba raczej nie był taki podział jaki powinien być. Wcześniej nawet na blogu Curyla ukazał się taki podział na grupy, wg. którego Gorzów,Gdynia,Poznań lądowały w jednym koszyku,a zaraz potem notka została usunięta. W jej miejsce pojawiła się nowa, rozdzielająca te trzy zespoły... Ależ to dziwne, prawda?
Tak,tak, teraz oczywiście znajdą się tacy,co nawet nie potrafią się przyznać,że chociażby te grupy zostały zmienione. Z uporem maniaka będą twierdzić, że wszystko przebiegło sprawiedliwie i że każdy zespół wyjechał z Gdyni z uśmiechem na twarzy.

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 16 marca 2010, 01:45

Ile tu zajadłości, ile jadu.
Nikt już nie pamięta, że MUKS jest podobną zbieraniną koszykarek z kilku solidnych ośrodków...

A co do podziału na grupy... dziwi mnie, że nikt z Was nie wpadł na to, że może zmieniono je po to, aby Gorzów i Poznań miały szansę w ogóle znaleźć się w półfinale. Ubóstwiany przez anonimów MUKS jakoś w bezpośredniej konfrontacji z GTK Gdynia przegrał po równej walce. Więc o co te żale???

Poza tym nie było Casimiro, co było osłabieniem MUKS-u i szkoda, że poznanianki nie mogły zaprezentować się w optymalnym zestawieniu.
Ale w GTK nie mogła zagrać kontuzjowana Ewelina Gala, a gdyby ona była zdolna do gry, to mistrzostwa byłyby zwyczajnie nudne i przewidywalne od pierwszego do ostatniego meczu.

A Wy wysnuwacie jakieś "argumenty" w stylu braku pamiątkowych koszulek. Ogarnijcie się dzieci...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

specu
Nowy na forum

Postautor: specu » 16 marca 2010, 07:38

Orientuj się Gala by nie grala :shock:

Gość

Postautor: Gość » 16 marca 2010, 07:59

[quote="specu"]Orientuj się Gala by nie grala :shock:[/quote]

Gala nie mogla grać wVBW GTK , tylko w LOTOSIE. Mogly natomiast grać dwie reprezentantki Polski U-20 - Snieżek i Dziwińska (obie z rocznika 1991) - na codzień trenujące w SMS Łomianki - zawodniczki uprawnione w sezonie 09/10 do gry w GTK.
Za rok kolejne MPJS (r. 1991-92)

romek
Amator

Postautor: romek » 16 marca 2010, 10:04

Nawet gdyby nie zmieniono grup, pewnie Gdynia i MUKS byłyby w finale, różnica tylko taka,że byłby to drugi mecz obydwu drużyn, nie wiadomo kto bardziej by z tego skorzystał. Cięzko oceniać mecz na podstawie statystyk, ale chyba MUKS przegrał ten mecz, bo grał tak jak chciała Gdynia.Trochę żenująca dla mnie wypowiedź trenerki po meczu:" gdyby była Casimiro byłoby inaczej"- może by podziękować tym, co orały przez 5 dni.

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”