Kadra Polski kadetek 1993-94

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

ffiffi

Re: Kadra Polski kadetek 1993-94

Postautor: ffiffi » 23 lipca 2009, 21:05

Paulina gra w Muksie, jeździła na kadrę 92 i 93

Gość

Postautor: Gość » 23 lipca 2009, 22:40

sądze ze skrzydła to Ostrowska, SZarzynska, Urbaniak albo Giedroic .
a co z P.Babij?

homar

Postautor: homar » 24 lipca 2009, 07:04

kontuzja

Obserwer

Postautor: Obserwer » 24 lipca 2009, 08:51

Dzisiaj kolejna porażka :(. Dobrze ze juz nie tak wysoka, ale z taką "potęgą" jak Finlandia to nie wiele wnosi...Na ME pojedziemy więc chyba w roli chłopca do bicia. Co z tego że perspektywiczne 94 się ogra, skoro nas wcześniej spuści prawdopodobnie do ligi B. Pisałem, że niektóre dziewczyny, bycie kadrze i to starszej, przerosło! Bycie w kadrze to bowiem nie tylko pokazywanie sie całej Polsce w kilku pozach na zdjeciach w internecie i obrastanie w piórka...Szkoda tylko ze trenerzy od samego poczatku selekcji nie zauważyli tego i z manią godną podziwu, utrwalali w tych młodszych dziewczynach że są naj... !Gwoli prawdy nie wszystkie 94 maja takie podejście. Najlepsze jest to, że te które dostapiły nie dawno bycia w kadrze, spisują się lepiej...
Powodzenia w dalszych grach, bo teraz to już chyba nie wiele można zmienić.

Gość

Postautor: Gość » 24 lipca 2009, 10:01

Zgadzam sie że ktoś dziewczyną nie wytłumaczył co znaczy reprezentować kraj. One na blogach i naszej-klasie reprezentują siebie. Dobrze że niektóre zostały sprowadzone na ziemię. Większość z kadrowiczek znam i te które zrozumieją ile im brakuje i że samo powolanie reprezentantki nie czyni, mają szanse na sukces. Po takim występie należałoby dokonać kilku zmian ale jest to niezmiernie trudne ponieważ zostały tak naprawdę dwie dziewczyny Urbaniak i Gierada i Blicharz, które trenowały i też nie wiadomo czy nie wyjechały gdzieś. Pozostałe od miesiąca nic nie robią więc na pewno nie będą wzmocnieniem. Jeżeli dziewczynom jakimś cudem uda się utrzymac w seri A to za rok mogą być groźne dla wszystkich. Jest kilkanaście dziewcząt w Polsce z rocznika 94 które mogą mocno zaatakować te obecne foto-kadrowiczki i w przyszłym roku trener będzie miał w czym wybierać.
Obecnym kadrowiczkom radzę wykasować te zdjęcia bo są świadectwem niedojrzałości. Starajcie sie imponowac dobrą grą bo strój reprezentantki nie czyni.

Gość

Postautor: Gość » 24 lipca 2009, 10:46

a moze jakies wyrózniajace sie na campach, wkoncu 94 ciagle trenuje.

Gość

Postautor: Gość » 24 lipca 2009, 10:58

Campy skończyły się dwa tygodnie temu. Po za tym muszą być zgłoszone do FIBA.

mentos23
Nowy na forum

Postautor: mentos23 » 24 lipca 2009, 12:37

bez przesady, to ze wklejaja gdzies tam swoje zdjecia, to swidczy ze sie ciesza. nie mozesz mowic o gwiazdorzeniu bo tak naprawde nie znasz zawodniczek nie wiesz co one czuja, ja wlasnie tak na to patrze, wiecej dystansu. powinienes oceniac ich gre a nie gdzie wklejaja zdjecia. one sa jeszcze młode, nie wiedza co robia, to sa dziewczyny ktore kochaja koszykowke i jestem pewnien ze kazda z nich stara sie jak najbardziej zeby byc w kadrze, moim zdaniem zle wynki to jedynie bład trenera, po ktorym nikt nie spodziewal sie az takich wysokich porazek. prawdopodobny jest spadek do dywizji b, niestety. ja osobiscie sklad na me bym widzial tak: (kolejnosc przypadkowa)

Feja
Jaworska B
Ostrowska
Urbaniak
Rudzińska
Szybała
Pabisiak
Szarzyńska
Koperwas
Jaworska J
Palacz
Owczarzak
Babij

uwazam ze gdyby byl taki skład, dochodziloby zgranie, to zespol zblizony byłby od najlepszych w europie. ale to tylko moja uwaga

Gość

Postautor: Gość » 24 lipca 2009, 13:15

Rzeczywiście ekipa ma medal. Trener celowo nie powołał tych zawodniczek żeby nie robić zamieszania w europie. Hiszpania i Francja podobno drżały w obawie że Polkska przyjedzie właśnie tym składem.

Gość

Postautor: Gość » 24 lipca 2009, 19:22

Myslicie ze beda jakies zmiany na me?

Gość

Postautor: Gość » 24 lipca 2009, 20:36

zalezy na kog i czy ten ktos jest zgloszony do FIBA.

k.

Postautor: k. » 25 lipca 2009, 15:36

Ja mam nadzieje, ze zespol mimo iz w Tampere poprzegrywal to w ME da rade sie utrzymac wygrywajac 2 mecze ( albo przy odrobinie szczescia nawet tylko 1 tak jak U18). Wierze, ze nie zabraknie doswiadczonemu trenerowi pomyslu, a mlodym dziewczynom charakteru zeby tego dokonac i w przyszlych mistrzostwach walczyc nawet o medal. Wowczas dziewczyny beda rywalizowac w swoim roczniku i miec za soba tegoroczne doswiadczenia. Powodzenia

Gość

Postautor: Gość » 26 lipca 2009, 14:32

Do Neapolu jadą podobno te same.

xyxy

Postautor: xyxy » 26 lipca 2009, 14:47

mają się zmienić 2 zawodniczki do Neapolu

Gość

Postautor: Gość » 26 lipca 2009, 19:05

Jedna.