FINAŁ Mistrzostw Polski Juniorek Starszych - 2009

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 01 lutego 2009, 23:14

ajaja pisze:
FAIR PLAY pisze:mi zal ich nie jest....

ironia, kolego, ironia...

A mi jest żal Was i waszego ciągłego czepiania się. Zrobili przez błąd WZKOSZ-u przewał no to sorry. Nie trzeba było się ich słuchać tylko grać na normalnych zasadach, zawodniczkami występującym w MUKS-ie w tym sezonie.

PS. Żał dupkę ściska i to wszystko.

Bez odbioru.

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 01 lutego 2009, 23:52

Tak, kolego z Gorzowa

http://media.plk.pl/plkk/galerie/2008-10-04/1/25.jpg

Tam masz zdjęcie, z meczu z Gorzowem. Fajne ujęcie, prawda? Zresztą chyba ta z prawej jest chyba tylko z MUKS ;) bo AZS swojej wychowanki nie chciał...

Mnie bardziej jednak interesuje to, co z tyłu. Dostrzegasz? U14, U16, U18, U20 - tam masz lata i osiągnięcia tego małego klubiku. Spójrz na to i przemyśl, ale uważaj przy tym na ściśnięcie, żebyś nie popuścił...

ochrona
Nowy na forum

Postautor: ochrona » 02 lutego 2009, 00:14

ale tu i teraz was nie ma. więc zostaje wam tylko "gdybanie" :lol:

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 02 lutego 2009, 00:26

Przepraszam Cię bardzo, ale czy ja w jakimś miejscu podważyłem niebagatelne sukcesy bądź co bądź szkolnego klubu? Napisałem tylko, że gdyby Jabłoński nie kombinował, to i tak moim zdaniem spokojnie obroniłby złoto z poprzednich lat. Antczak, Casimiro, Skowronek i jeszcze kilka utalentowanych dziewczyn z MUKS-u zdobyłoby złoto może nie w cuglach jak to napisał kolega wcześniej, ale po fajnej walce by go zdobyły. A tak pozostał tylko żal dziewczyn i płacz "kiboli", którzy nie mogą się z tym pogodzić. Tak więc przestań mi tutaj biadolić bo to i tak nic nie da, tylko wbij sobie wreszcie do główki razem z poznańskim kolegą, że to nie tylko AZS był orędownikiem wykluczenia MUKS0u z finałów. Pomysł był może i gorzowski, ale podpisało się pod nim kilka klubów.

Aha i skoro jesteś takim obrońcą MUKS-u to może przekaż trenerowi, żeby następnym razem grał tym co ma, a nie ściąga wychowanki z innych klubów. Potencjał ma MUKS przeogromny, więc po jaką cholerę angażować zawodniczki, które pół sezonu grały gdzie indziej.

Pozdrawiam :wink:

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 02 lutego 2009, 00:38

tadziu pisze:Pomysł był może i gorzowski, ale podpisało się pod nim kilka klubów.

Kilka, czyli dwa. Te, które się bały. Pytanie, co to było? Skarga? Protest? Oficjalne pismo do PZKosz?

tadziu pisze:Aha i skoro jesteś takim obrońcą MUKS-u to może przekaż trenerowi, żeby następnym razem grał tym co ma

Nie jestem żadnym kumplem trenera, choć chyba w tym wypadku można prawidłowo powiedzieć trenerki, bo pani Iwona jest kobietą. Nie rozmawiałem z nią nigdy, przyglądam się koszykówce poznańskiej z boku. Od wielu lat. Potrafię jednak docenić to, jak ktoś stawia na młodzież i się jej poświęca. Dlatego, opierając się m.in. na artykułach prasowych i rozumieniu przepisów PZKosz mogę mieć swój pogląd. I uważam, że trzy kluby stchórzyły, bały się utraty jakichkolwiek szans, bo ze Skobel i Durak rywalizacji by nie było. Czy się przyjacielu zgodzisz, czy nie.

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 02 lutego 2009, 01:52

ajaja pisze:Tak, kolego z Gorzowa

http://media.plk.pl/plkk/galerie/2008-10-04/1/25.jpg

Tam masz zdjęcie, z meczu z Gorzowem. Fajne ujęcie, prawda? Zresztą chyba ta z prawej jest chyba tylko z MUKS ;) bo AZS swojej wychowanki nie chciał...

Mnie bardziej jednak interesuje to, co z tyłu. Dostrzegasz? U14, U16, U18, U20 - tam masz lata i osiągnięcia tego małego klubiku. Spójrz na to i przemyśl, ale uważaj przy tym na ściśnięcie, żebyś nie popuścił...

Rozumiem, że ta z lewej to od małego w MUKSIE.

Wtrąciłem się tylko, żeby podać linka do video z meczu finałowego:

http://www.gorzow24.pl/sport/19-koszyko ... inalu.html

Miłego wylewania żali, na przyszłość życzę więcej myślenia.
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2009, 17:42 przez kyS, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

romek
Amator

Postautor: romek » 02 lutego 2009, 07:57

Myślę, że chyba nie warto już roztrząsać tego, co się stało, bo największa wina leży po stronie PZKOSZ. Skoro kluby wysłały tylko zapytanie, to można byłoby rozwiązać to tak, by wszyścy byli zadowoleni, czyli dopuścić MUKS bez Skobel i Durak. Niestety lobby było zbyt silne. Natomiast dosyć fajne są wypowiedzi trenera Pieczyraka ( www.gorzow24.pl), facet cały czas twierdzi, że przez 2 lata przegrywał z MUKS z powodu kontuzji, czyli na logikę, zespól ma lepszy, a potem robi wszystko, aby przeciwnika, jego zdaniem słabszego, wyeliminować przed grą. Pojawiają się tu głosy, że MUKS bez Skobel i Durak nie wygrałby z Gdynią, tego niestety się nie dowiemy i pozostaje wynik z półfinału, czyli Mistrz Polski +42 punkty-MUKS.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 02 lutego 2009, 13:16

Relacja tekstowa z meczu, dzwieki, a takze VIDEO z tego meczu dostepne na

http://www.gorzow24.pl/sport/19-koszyko ... inalu.html

Chyba jednyny portal powaznie potraktowal Finaly ;)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 02 lutego 2009, 14:20

Czytam te Wasze (grupy poznańskiej) posty od kilku dni i ciągle ten sam temat wałkujecie. Ile można? Sam jestem z Gorzowa, obecnie drugi rok studiuję w Pozaniu, bardzo podoba mi się to co MUKS robi dla Polskiej koszykówki no ale bez przesady. Gdy się dowiedziałem że Skobel i Durak grają w półfinale, stwierdziłem że skubańcy z MUKSU dobrze wykombinowali. Ale jak przeczytałem ten zapis w regulaminie i warunki umowy partnerskiej to nie wiem oco chodzi. I nie rozumiem w czym problem. Jeśli są warunki które trzeba spełnić aby takie umowy podpisać, to nie można sobie wybrać kilku z tych warunków, a zostawić "dla innych" warunek o graniu w różnych klasach ligowych. Oczywiście, kpiną jest to że Wielkopolski Związek Koszykówki się na to zgodził. A już nie mogę z tego tekstu
romek pisze: Pojawiają się tu głosy, że MUKS bez Skobel i Durak nie wygrałby z Gdynią, tego niestety się nie dowiemy i pozostaje wynik z półfinału, czyli Mistrz Polski +42 punkty-MUKS.
Kolego, nie ośmieszaj się całkowicie, dobrze wiadomo że mecz po pierwsze: o nic, po drugie Gdynia grała bez 2 najlepszych zawodniczek nie można podchodzić tak do sprawy. Turniej rządzi się swoimi prawami, wygrywa ten który w tych kilku dniach jest najlepszy, genialny przykład Grecja i EURO :)

romek
Amator

Postautor: romek » 02 lutego 2009, 15:15

Pantczak pisze:Czytam te Wasze (grupy poznańskiej) posty od kilku dni i ciągle ten sam temat wałkujecie. Ile można? Sam jestem z Gorzowa, obecnie drugi rok studiuję w Pozaniu, bardzo podoba mi się to co MUKS robi dla Polskiej koszykówki no ale bez przesady. Gdy się dowiedziałem że Skobel i Durak grają w półfinale, stwierdziłem że skubańcy z MUKSU dobrze wykombinowali. Ale jak przeczytałem ten zapis w regulaminie i warunki umowy partnerskiej to nie wiem oco chodzi. I nie rozumiem w czym problem. Jeśli są warunki które trzeba spełnić aby takie umowy podpisać, to nie można sobie wybrać kilku z tych warunków, a zostawić "dla innych" warunek o graniu w różnych klasach ligowych. Oczywiście, kpiną jest to że Wielkopolski Związek Koszykówki się na to zgodził. A już nie mogę z tego tekstu
romek pisze: Pojawiają się tu głosy, że MUKS bez Skobel i Durak nie wygrałby z Gdynią, tego niestety się nie dowiemy i pozostaje wynik z półfinału, czyli Mistrz Polski +42 punkty-MUKS.
Kolego, nie ośmieszaj się całkowicie, dobrze wiadomo że mecz po pierwsze: o nic, po drugie Gdynia grała bez 2 najlepszych zawodniczek nie można podchodzić tak do sprawy. Turniej rządzi się swoimi prawami, wygrywa ten który w tych kilku dniach jest najlepszy, genialny przykład Grecja i EURO :)

Za moich czasów studia zobowiązywały do myślenia, być może teraz zaczyna się to dopiero od trzeciego roku, a Ty jesteś na drugim. Jak myślisz zawodniczki z Gdyni nie chciałyby wygrać z MUKS w finale i udowodnić, że porażka w Poznaniu była przypadkiem. Jestem tego pewiem i teksty o ośmieszaniu mnie wzruszają. Świadczą o jednym-nigdy nie posmakowałeś sportu wyczynowo. Jestem jeszcze jednego pewiem-całej tej awantury by nie było, gdyby MUKS przegrał w półfinale z Gdynią

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 02 lutego 2009, 15:30

no właśnie, pewnie żeby chciały dlatego nie rozumiem dlaczego napisałeś że trzeba brac pod uwage że MUKS jest lepszy od Gdyni o 42 punkty. Ja tak to odebrałem, nie wiem co miałes na myśli.

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 02 lutego 2009, 16:14

proponuje temat zamknac. pogratulowac gdyni mistrzostwa, brazu glucholaza. tyle z mojej strony wiecej w tym temacie wypowiadac sie nie bede.
Obrazek

ochrona
Nowy na forum

Postautor: ochrona » 02 lutego 2009, 16:44

odbiegając od tematu muks-u dziś media znów donoszą o "pyrlandzkiej uczciwości" pana piotra r., u was w poznaniu to normalne?! jak zrobić przewał to super ale jak już ponieść za niego konsekwencje to lament i obwinianie całego świata.

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 02 lutego 2009, 17:08

romek pisze:Natomiast dosyć fajne są wypowiedzi trenera Pieczyraka ( www.gorzow24.pl), facet cały czas twierdzi, że przez 2 lata przegrywał z MUKS z powodu kontuzji, czyli na logikę, zespól ma lepszy, a potem robi wszystko, aby przeciwnika, jego zdaniem słabszego, wyeliminować przed grą.

Przesłuchałes tej wypowiedzi dokładnie? Chyba nie. Pieczyrak ciagle mowi o ostatnim sezonie, wtedy nie mial w finale rozgrywacza (Cieślak, w tym roku była cieniem samej siebie) i dwóch czołowych graczy - Kaczmarczyk (kilka minut po przerwie) i Trębickiej (wtedy w bardzo dobrej dyspozycji, szybko w decydujacym meczu skrecila kostke).

FAIR PLAY pisze: z calym szacunkiem dla gdyni bo o klubiku z lubuskiego nie mowie, ale sadze iz daly by rade i w tym roku ;)

FAIR PLAY pisze:proponuje temat zamknac. pogratulowac gdyni mistrzostwa, brazu glucholaza. tyle z mojej strony wiecej w tym temacie wypowiadac sie nie bede.

Zamknąć to przede wszystkim ty sie powinieneś. To że za Gorzowem nie przepadasz już wiemy, także oszczędz nam już swojego wielkiego żalu. Wszyscy dobrzy tylko ten Gorzów taki zły...oj biedny ten Poznań
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 02 lutego 2009, 17:49

elen pisze:oj biedny ten Poznań

Nie taki biedny skoro w łapę bierze. Taka wielka postać polskiego futbolu i takie rzeczy. Szkoda :?

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”