Czas na FINAŁY MP - juniorki starsze (Gorzów 15-19.III)

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 18 marca 2006, 20:25

El Guaje pisze:Brawo Olimpia !

Dzięki! dzięki wszystkim tym którzy trzymali kciuki za Olimpię. Ale jedno jest pewne. I niech cała Polska o tym wie. Jak będzie jutro nie wiem. Ale dziś wygrało serce. Nie kasa (tej w Olimpii nie ma). Nie nazwiaska. Dzięki Laski! Oj działo się po zakończeniu meczu. Jak było miło. Jutro też chce!!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 18 marca 2006, 20:27

Żołnierz1 pisze:
ja pisze:pytasz sie czemu cisza o sedziowaniu??!nie wiesz ze przeciez olimpia wygrala to nie ma sie czego czepiac!no przeciez cel zostal osiagniety-karina wyeliminowana!jakby nie daj Boze wygrala Gdynia to wtedy bylby caly poemat o sedziowaniu!:|

Drogi kolego. Co dosędziowania. Byłeś chociaż ? Nie. To nic nie pisz skoro nic nie wiesz. Sedziowanie przez 2 kwarty ok. I nagle jeden z nich robi 9 gwizdków pod rząd dla LOTOSU. Ale zrobił numer jak nie odwiazdał akcji Lotosu gdy gracz robi kroki, chce rzucić więc wyskakuje ale widać że jej się odmieniło i z powrotem jest z piłką na parkiecie i klepie ją dalej. Szok. Jak to się nazywa? Gość stał przy niej. I nagle zaczął dobrze gwizdać pod koniec. Zaćma? Szacunek dla Lotosu. Dobrze ustawiony zespół Jujka świetnie. Dobrze grały wszystkie. Wykorzystały naszą krótką ławkę. Ale to było za mało na Olimpię. Myślę,że popełniły błąd przegrywając z Gorzowem. Finał mógł mieć totalnie inny przebieg. ale to nie mój problem A Olimpia? Jak dla mnie już wygrały. Dziękuje!

Dokładnie... dobrze ustawiony zespół - Lotos starał się wykorzystać przewagę na tablicach... olbrzymią - większą jeszcze, gdy za pięć fauli spadła Basia, która zreszta przez te faule i tak grała krócej... a to nasz jedyny center ("center" w sumie, bo wzrostu nie ma za duzo niestety.. ale ambicji i umiejętności za trzy!). Jujka bardzo ładna gra - nie tylko walka pod koszami, ale też celnie dwa razy za trzy... próby gry 1 na 1 (czego Lotos stosował o wiele za mało). No cóż... okazało się, że jest jednak lepszy zespół od Lotosu... zespół, który w porównaniu z ubiegłym rokiem osłabiony zostal odejściem Urbaniak, wygrał teraz na neutralnym terenie, bez "pracy" sędziów, z Lotosem wzmocionym w porównaniu z poprzednim finałem obecnością Leci i Urbaniak;) Historia zatoczyła koło...

BRAWA DLA TRENERÓW OLIMPII!!! Widać, że wszystkie dziewczyny zrobiły kolosalne postepy! Świętny dziś mecz Pająka i Wery (oprócz końcówki), ale wszystkie zagrały naprawdę dobrze... a co najważniejsze potwornie ambitnie!!!

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 18 marca 2006, 21:52

Gorzów zwyciężył niestety znów po wielkich emocjach. Świetny mecz po raz kolejny Asi Zalesiak, ta dziewczyna jest niepowtarzalna. I to tego jeszcze 15 punktów w ekstraklasie. Z Judyta nie jest tak źle jak to wyglądało. Naszczescie wybiegła w meczu ekstraligowym.
Co do sędziowania to jestem dzisiaj pozytywnie zaskoczony, nie było jakichs rażących błędów.
Jutro wielki wymarzony finał AZS PWSZ - Olimpia Poznań.
Tak jak wam mówiłem chłopaki spekulacje na temat składu finału sie sprawdziły, teraz oby sprawdziło sie to ze AZS wygra. Jednak obie drużyny sa świene wiec nawet jak wygraja Poznaniaki to nie bedzie źle. Po za tym Poznanianki moga poszczycic sie najlepszymi, poza oczywiście gospodyniami, kibicami. Pozdrawiam wszystkich kibiców Olimpi

Do zobaczenia jutro!!!
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Czarny1975
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Czarny1975 » 18 marca 2006, 22:00

Dzieki ELEN za mile slowa. Gratulacje dla dziewczyn z Poznania jak i z Gorzowa. Olimpia do boju!!!!!
Starzy ludzie mówią: Tylko ziemia przetrwa.
Nie mylą się. Mówią prawdę!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 18 marca 2006, 22:02

Również DZIEKUJĘ Elen - GRATULACJE za awans do finału! Tu Twoja przepowiednia się sprawdziła;) Oby jednak nie było tak dobrze z Twoimi zdolnościami prorockimi do końca... ;)

Czarnyyyyyyy... jutrooooooooo.... JADĄ ŚWIRY JADĄ!!!! :lol: :lol: :P

jaaaa

Postautor: jaaaa » 18 marca 2006, 22:58

A TAK OGOLNIE PRZESTANCIE JUZ GADAC NA TA GDYNIE!!! O M W TY ZESPOLE SA TYLKO 4 GDYNIANKI NIESTETY :(

JAAA

Postautor: JAAA » 18 marca 2006, 22:59

NIKOGO TO NIE OBCHODZI ZE W GDYNI ZOSTALO PELNO GDYNIANEK ZE SKLADU!! GRA SMS I LOTOS!! A RESZTA JAK PRZYCHODZI CO DO CZEGO JEST TYLKO DO TRENINGU :(

Gość

Postautor: Gość » 18 marca 2006, 23:05

ciekawe,czy te "rodowite" gdynianki wywalczyłyby awans do 1/2finału i finału?

JAAA

Postautor: JAAA » 18 marca 2006, 23:12

TEGO SIE NIKT NIGDY NIE DOWIE BO NIE MIALY SZANSY SPROBOWAC!! ALE, UWAZAM ZE NIE SA SLABSZE OD TYCH GRAJACYCH TUTAJ W GORZOWIE, NAPEWNO JAKBY TAM POJECHALY, TO POJECHALYBY TAM Z SERCEM A NIE Z PRZYMUSU ZE MAJA KONTRAKTY I MUSZA POPROSTU GRAC

Awatar użytkownika
steve_bramkarz
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: steve_bramkarz » 19 marca 2006, 00:48

Gratulacje dla Olimpli z Brzegu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kurde, a teraz za kim być w finale ??:/ Gorzów czy Poznań?? Pozdrawiam oba miasta :) licze na dorby meczyk :) o której jest??
...w.w.j.d.?...

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 19 marca 2006, 00:53

Brawo Olimpia, ten sukces budzi radość całej naszej koalicji :D
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 19 marca 2006, 01:09

Ej Seba piasem Ci dawniej o tym na prv - to dopiero jest "sztuka" co zrobiliście - GRATULACJE dla obu finalistów :D

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 19 marca 2006, 01:12

JAAA pisze:TEGO SIE NIKT NIGDY NIE DOWIE BO NIE MIALY SZANSY SPROBOWAC!! ALE, UWAZAM ZE NIE SA SLABSZE OD TYCH GRAJACYCH TUTAJ W GORZOWIE, NAPEWNO JAKBY TAM POJECHALY, TO POJECHALYBY TAM Z SERCEM A NIE Z PRZYMUSU ZE MAJA KONTRAKTY I MUSZA POPROSTU GRAC

Hmm. Może masz racje. Chyba właśnie serca zabrakło na tych mistrzostwach temu zespołowi. A widziałem ich 3 mecze. I trudno tam było szsukać gry do końca. Gryżienia parkietu. Może to czas dla tych prawdziwych dziewczyn z nad morza a nie dla tej kontraktowej armii zaciężnej. Chyba masz racje.

Gość

Postautor: Gość » 19 marca 2006, 01:14

Bartek miał zwycięski skład... mistrzostwo "na papierze" powinien zdobyć w cuglach... efekt ostateczny poznamy jutro...

Mam nadzieję, że działacze z Gdyni mają głowy na karku i... :roll:

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 19 marca 2006, 01:33

Anonymous pisze:Bartek miał zwycięski skład... mistrzostwo "na papierze" powinien zdobyć w cuglach... efekt ostateczny poznamy jutro...

Mam nadzieję, że działacze z Gdyni mają głowy na karku i... :roll:

Szkoda,że nie byłeś w Gorzowie. Miał skład. To prawda. Ale zobacz w statystyki. I otworzą się oczka. Czy Bartek grał? Zobacz np rzuty osobiste Leci w tym meczu. Zobacz rzuty z półdystansu. Jeżeli lotos rzuca 60 parę punktów przy tym,że nikt tu nie jest mu wstanie dorównać na desce to coś jest nie tak. Ale czy to trener gra? Czy to on pudłuje z spod kosza? Tajemnicą poliszynela jest fakt,że nie wszystko w tym zespole jest w porządku. Co? To zostawię dla siebie choć wtajemniczeni wiedzą o co chodzi. I z tym trener (żadna mi rodzina) nie ma nic wspólnego.

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”