FINAŁ Mistrzostw Polski Juniorek Starszych - 2009
Moderator: Moderatorzy
- FAIR PLAY
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Marko pisze:No i po co było zaprzeczać, że GTK wysłało pismo... Co do meritum sprawy, to nadal uważam, że moje stanowisko mówiące o utrzymaniu w mocy wyników półfinałów i zabronieniu występów w finale Durak i Skobel byłaby najsłuszniejsza. Obie zawodniczki grały na podstawie wystawionych przez WZKosz (nie PZKosz) licencji. Licencje zostały uzyskane na podstawie prawdziwych dokumentów, klub niczego nie ukrywał, działał w dobrej wierze. Licencje zostały wydane błędnie, ale winę za to ponosi WZKosz nie klub, licencje więc powinny zostać cofnięte i tym samym Skobel i Durak nie powinny występować w finałowym turnieju. Klub nie mógł podjąc innych kroków, które pozwoliłyby mu na sprawdzenie zgodności z prawem występów graczy, więc nie powinien za to być karany. Wiem skąd inąd, że PZKosz też wypowiadał się w tej sprawie przed półfinałem i dominował tam pogląd (błędny), że wszystko jest w porządku. Myślę, że decyzja WGiD PZKosz powinna dać też do myślenia Prezesowi Chomiczowi, jeżeli prawdą jest, że to on był spiritus movens tej sytuacji to moim zdaniem powinien podać się do dymisji. Świetną puentą tej sytuacji byłoby mistrzostwo Polski dla MUKS grającego bez Skobel i Durak...
madry gosc to pisal.
bart_81 pisze:No i bardzo dobrze,oducza sie kombinatorstwa. Jezeli byli tak mocni to po co im to bylo? Zal mi tylko pozostalych dziewczyn z Muksu.
kto ma sie oduczyc? WZkosz?! pozostałych dziewczyn? jakie to sa pozostałe?
a ze MUKS w juniorkach starszych jest mocny to chyba nikt tutaj nie ma watpliwosci.
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
FAIR PLAY pisze:Marko pisze:No i po co było zaprzeczać, że GTK wysłało pismo... Co do meritum sprawy, to nadal uważam, że moje stanowisko mówiące o utrzymaniu w mocy wyników półfinałów i zabronieniu występów w finale Durak i Skobel byłaby najsłuszniejsza. Obie zawodniczki grały na podstawie wystawionych przez WZKosz (nie PZKosz) licencji. Licencje zostały uzyskane na podstawie prawdziwych dokumentów, klub niczego nie ukrywał, działał w dobrej wierze. Licencje zostały wydane błędnie, ale winę za to ponosi WZKosz nie klub, licencje więc powinny zostać cofnięte i tym samym Skobel i Durak nie powinny występować w finałowym turnieju. Klub nie mógł podjąc innych kroków, które pozwoliłyby mu na sprawdzenie zgodności z prawem występów graczy, więc nie powinien za to być karany. Wiem skąd inąd, że PZKosz też wypowiadał się w tej sprawie przed półfinałem i dominował tam pogląd (błędny), że wszystko jest w porządku. Myślę, że decyzja WGiD PZKosz powinna dać też do myślenia Prezesowi Chomiczowi, jeżeli prawdą jest, że to on był spiritus movens tej sytuacji to moim zdaniem powinien podać się do dymisji. Świetną puentą tej sytuacji byłoby mistrzostwo Polski dla MUKS grającego bez Skobel i Durak...
madry gosc to pisal.bart_81 pisze:No i bardzo dobrze,oducza sie kombinatorstwa. Jezeli byli tak mocni to po co im to bylo? Zal mi tylko pozostalych dziewczyn z Muksu.
kto ma sie oduczyc? WZkosz?! pozostałych dziewczyn? jakie to sa pozostałe?
a ze MUKS w juniorkach starszych jest mocny to chyba nikt tutaj nie ma watpliwosci.
Wiec powtorze...to po cholere im to bylo skoro tacy mocni??
No cóż- stało się. Ktoś zostanie mistrzem Polski, o którym się będzie mówiło-Misytrz Polski 2009, ale bez...... Ciekawy tylko jestem, jakie będą konsekwencje personalne tych decyzji w PZKOSZ, bo moim zdaniem paru ludzi powinno podać się do dymisji. Skoro podważa się zdanie człowieka, który układał przepisy, to zdaje się,że jest w PZKOSZ niepotrzebny. Na razie Gorzów zwyciężył, bo nie mam żadnych wątpliwości, że to oni byli siłą napędową, ale czy będą mistrzem. Wielka szansa dla Korony i Głuchołaz.
I jeszcze jedno. Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby Iwona Jabłońska miała dalej ochotę być trenerem kadry juniorek starszych.
I jeszcze jedno. Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby Iwona Jabłońska miała dalej ochotę być trenerem kadry juniorek starszych.
- elen
- Kadet
- Kontaktowanie:
romek pisze:PZKOSZ niepotrzebny. Na razie Gorzów zwyciężył, bo nie mam żadnych wątpliwości, że to oni byli siłą napędową, ale czy będą mistrzem.
Cos ty sie tak na ten Gorzów uparł, nie my jedni napisalismy do PZKoszu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
Ej bądźmy uczciwi to ze strony muksu i diabli wiedza jeszcze kogo była nadinterpretacja przepisów powtórzę to jeszcze raz nadinterpretacja ! bo zarówno muks jak i Tęcza występują w Ekstralidze proszę nie róbcie z białego czarne ktoś myślał że mu to przejdzie niezauważone zrobił nadinterpretacje a teraz musi za to zapłacić aha i nie piszcie że medal był by dla muksu bo to lekceważenie rywali Gorzowianie nie piszą że mają złoto w kieszenie bo muksu nie ma stało się to co się stało i jest chcecie czy nie chcecie sprawiedliwe jak Gala nie mogła grać to jakoś nikt z muksu nie krzyczał .
Aha a jak ktoś uważa że jest inaczej to niech mi pokaże z jakiś archiwów sytuację gdzie zawodniczki jednego ekstra klasowego klubu grały w barwach juniorek starszych innego ekstra klasowego klubu i temat bedzie zamknięty
Aha a jak ktoś uważa że jest inaczej to niech mi pokaże z jakiś archiwów sytuację gdzie zawodniczki jednego ekstra klasowego klubu grały w barwach juniorek starszych innego ekstra klasowego klubu i temat bedzie zamknięty
- CiekawyLogin
- Nowy na forum
elen pisze:romek pisze:PZKOSZ niepotrzebny. Na razie Gorzów zwyciężył, bo nie mam żadnych wątpliwości, że to oni byli siłą napędową, ale czy będą mistrzem.
Cos ty sie tak na ten Gorzów uparł, nie my jedni napisalismy do PZKoszu
Doświadczenie życiowe.
Co dopostu Friela-to nie była nadinterpretacja-to była interpretacja nieprecyzyjnych przepisów i nie "diabli wiedzieć kogo" tylko przewodniczącego komisji regulaminowej PZKOSZ. Dosyć sprytnie ukrywacie w swych mailach to, że MUKS został wręcz wystawiony przez działaczy WOZKOSZ i PZKOSZ. Z tej całej sytuacji wyszło, że OZKOSZ to udzielne księstwa.
I na koniec pytanie- czy drużyna mająca mniej niż 10 zawodniczek może być zgłoszona do rozgrywek?
Jedna wielka paranoja, MUKS oddając sprawę do sądu ma pewną wygraną - nie wiem tylko czy przeciwko WZKosz czy PZKosz.
Ja na miejscu Jabłońskiego od razu bym uderzył do Sądu Arbitrażowego przy Polskim Komitecie Olimpijskim, bo to chyba następna instancja. Ale nie jestem pewien, wydaje mi się jednak, że Ministerstwo Sportu nie ma nic do rzeczy.
Poczytałem sobie blog trenera GTK Gdynia pana Curyla. Pan trener szanowny wielce pisze tak:
<i> Będąc w Poznaniu pozwolilem sobie zadzwonić do Prezesa Krawczyka i spytać o co chodzi z grą tych dwóch dziewczyn. Prezes odpowiedzial mi, że jak się boję, to prześle mi ekspresem rolkę papieru toaletowego!</i>
Widać jednak prezes Krawczyk, czyli chyba jednocześnie dyrektor GTK stwierdził, że lepiej zaopatrzyć się w papier toaletowy na zapas. Zapomniał tylko powiedzieć panu trenerowi. A trzeba było od razu taninal kupić - zapobiega problemom.
Trzy edycje tych mistrzostw chyba były, trzy razy najlepszy był Poznań. I widać zazdrosne o szkolenie młodzieży quasi-klubiki z innych miast stwierdziły, że rozstrzygną sprawę we własnym gronie. Na zdrowie, panowie pseudodziałacze i trenerzy. I ze sportowym pozdrowieniem.
Ja na miejscu Jabłońskiego od razu bym uderzył do Sądu Arbitrażowego przy Polskim Komitecie Olimpijskim, bo to chyba następna instancja. Ale nie jestem pewien, wydaje mi się jednak, że Ministerstwo Sportu nie ma nic do rzeczy.
Poczytałem sobie blog trenera GTK Gdynia pana Curyla. Pan trener szanowny wielce pisze tak:
<i> Będąc w Poznaniu pozwolilem sobie zadzwonić do Prezesa Krawczyka i spytać o co chodzi z grą tych dwóch dziewczyn. Prezes odpowiedzial mi, że jak się boję, to prześle mi ekspresem rolkę papieru toaletowego!</i>
Widać jednak prezes Krawczyk, czyli chyba jednocześnie dyrektor GTK stwierdził, że lepiej zaopatrzyć się w papier toaletowy na zapas. Zapomniał tylko powiedzieć panu trenerowi. A trzeba było od razu taninal kupić - zapobiega problemom.
Trzy edycje tych mistrzostw chyba były, trzy razy najlepszy był Poznań. I widać zazdrosne o szkolenie młodzieży quasi-klubiki z innych miast stwierdziły, że rozstrzygną sprawę we własnym gronie. Na zdrowie, panowie pseudodziałacze i trenerzy. I ze sportowym pozdrowieniem.
friel pisze:Nie rozumiem twojej wypowiedzi bo ktoś podpisał nie ważne jaki by to prezes nie był to odrazu prawo ? zrozumcie to że tęcza AZS poznań i muks grają w jednej lidze ekstralidze i to jest w tym momencie złamanie przepisu nie mówcie że białe jest czarne
Daj spokój z pisaniem, bo trudno to co piszesz jest zrozumieć. Czy do k... nędzy nie widzisz, że klub tego prawa nie złamał, a jeżeli ktoś złamał, to związek? To dlaczego klub cierpi? Tego chciał Gorzów, chciała Gdynia, chciały Polkowice. By młode dziewczyny trenowane przez pasjonatów Jabłońskich cierpiały, bo nie obronią złota. Tych Jabłońskich, którzy odkryli wasze zawodniczki: Leciejewską, Mieloszyńską itd. Dla mnie to czyste skurwysyństwo. Tak jak napisał Marko - błąd związku związek mógł naprawić cofając licencje Durak i Skobel na finały. I tyle.
friel pisze:Nie rozumiem twojej wypowiedzi bo ktoś podpisał nie ważne jaki by to prezes nie był to odrazu prawo ? zrozumcie to że tęcza AZS poznań i muks grają w jednej lidze ekstralidze i to jest w tym momencie złamanie przepisu nie mówcie że białe jest czarne
Tych przepisów nie otrzymaliśmy od Boga, tylko stworzyli je ludzie i ten jakiś prezes to człowiek, który był odpowiedzialny za ich tworzenie. Wzwiązku ztym można przypuszczać, że powinien je najlepiej interpretować, bo w końcu powinien wiedzieć co" autor miał na myśli".Klub nie musi wiedzieć, kto w PZKOSZ ma prawo intepretowć przepisy, jeżeli p. Kozłowski tego nie może, to powinien o tym wiedzieć i nie miał prawa wysyłać odpowiedzi. Mógłbym Ci powiedzieć " zrozumcie to ,że Tęcza, AZS Poznań i MUKS mają drużyn w lidze juniorek starszych i nie łamią przepisu". Żaden to przepis, który da interpretować na krańcowe sposoby.
Jeszcze jedno
§ 74
1. Drużyna zobowiązana jest do posiadania w każdym meczu nie mniej niż 10 i nie więcej niż
12 zawodników. Zawodnicy Ci muszą być zdolni i gotowi do gry.
W jaki sposób drużynę z Pruszkowa, mającą 8 zawodniczek, dopuszczono w ogóle do rozgrywek( przepraszam dziewczyny, życzę mistrzostwa dla Pruszkowa, ale wasza drużyna jest modelowym przykładem nieudolności przepisów). Przecież od razu było wiadomo, że w każdym meczu drużyna będzie łamać przepisy.Chyba dla pieniędzy bo trzeba zapłacić 200 zł za każdego brakującego zawodnika w meczu.
Myślę, że nieudolność działaczy zrobiła wielką krzywdę przede wszystkim zawodniczkom, a konsekwencje tego, co się stało, są trudne do przewidzenia
podajże w przypadku niezdolności zawodniczek do gry klub może przyjechać z 8 w ekstralidze taka sytuacja nie raz już się zdarzała .
Nie rób sobie jaj dla mnie i chyba nie tylko ten przepis jest jasny nie ma pożyczek zawodniczek miedzy klubami w tej samej lidze nie wiem kto tu kogo wpuścił w kanał ale klub powinien wyznawać zasadę strzeżonego pan bóg strzeże a nie ryzykować że inne kluby tego nie zauważą więc nie mydl mi tu oczu prezesami .
Nie jesteśmy politykami by ściemę tu walić .
Co do obrony złota od razu zakładasz że ten medal wam się należał zejdz na ziemię w ostatnich finałach azs w grupie was rozłożył a w finale rozłożyły nas kontuzje a nie musk
Ja rozumiem że jesteście zdenerwowani ale trzeba było nie naginać przepisów i nie ryzykować kluby upomniały się o poprawne zinterpretowanie przepisów co zostało uczynione kropa
Nie rób sobie jaj dla mnie i chyba nie tylko ten przepis jest jasny nie ma pożyczek zawodniczek miedzy klubami w tej samej lidze nie wiem kto tu kogo wpuścił w kanał ale klub powinien wyznawać zasadę strzeżonego pan bóg strzeże a nie ryzykować że inne kluby tego nie zauważą więc nie mydl mi tu oczu prezesami .
Co do obrony złota od razu zakładasz że ten medal wam się należał zejdz na ziemię w ostatnich finałach azs w grupie was rozłożył a w finale rozłożyły nas kontuzje a nie musk
Ja rozumiem że jesteście zdenerwowani ale trzeba było nie naginać przepisów i nie ryzykować kluby upomniały się o poprawne zinterpretowanie przepisów co zostało uczynione kropa
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2009, 10:22 przez friel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
walczacy z wiatrakami
- Żak
friel pisze:podajże w przypadku niezdolności zawodniczek do gry klub może przyjechać z 8 w ekstralidze taka sytuacja nie raz już się zdarzała .
Nie rób sobie jaj dla mnie i chyba nie tylko ten przepis jest jasny nie ma pożyczek zawodniczek miedzy klubami w tej samej lidze nie wiem kto tu kogo wpuścił w kanał ale klub powinien wyznawać zasadę strzeżonego pan bug strzeże a nie ryzykować że inne kluby tego nie zauważą więc nie mydl mi tu oczu prezesami .
a to co takiego???
JA TAKICH RZECZY NIE TRAWIE i szczerze nie kumam jak można coś takiego napisać (nawet pomyłki nie przyjmuję do wiadomości)
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”