ME U-20, Gdynia 2009

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Re: ME U-20, Gdynia 2009

Postautor: przemoe » 14 lipca 2009, 19:26

Jak ósma i dziesiąta zawodniczka w rotacji meczowej robią połowę punktów zespołu w meczu z najlepszą (zapewne) drużyną mistrzostw to ja nie mam pytań co do taktyki pani trener...
W trzeciej kwarcie cała pierwsza piątka siedziała i patrzyła jak to się powinno robić. Że Skobel nie ma siły to rozumiem, ale Gala czy Kaczmarczyk widać z lepszymi przeciwniczkami mają sporo problemów, których o dziwo dzisiaj nie miała Sosna. Nędzny mecz Durak, trochę lepszy Idczak. Tradycyjnie - jak byśmy mieli taki wybór na rozegraniu jaki mamy na 3-5 to ta kadra mogłaby powalczyć o medal z urzędu. A tak trzeba zapier... i liczyć że się uda. Jutro się udać musi, byle się dziś laski nie zmachały za dużo, bo kondycha siadła niektórym już po 7-8 minutach...
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Gość

Postautor: Gość » 15 lipca 2009, 00:19

Jestem wiele rzeczy bzdurnych rozumieć i tolerować. Pochwalne pieśni na temat Gali... Deskredytowanie trenerek za wszystkie decyzje... Modły nad kolejnymi rzekomymi celnymi trafieniami Oliwii... Rozmijanie się z prawdą kto gra dobrze w obronie, a kto w ataku... Zastanawia mnie tylko ile osób komentujących te wydarzenia jest naocznymi świadkami.

Problem z "1" jest i mam nadzieję, że z meczu na mecz mniejszy. Idczak powoli wraca do tego, że jest lepsza od Durak ( tak było zawsze) i w dwie jakoś to pociągną. W Polsce lepszych nie ma! Trzecia kandydatka niech pozostanie na ławce.
Co do decyzji trenerskich... Potencjał tego zespołu jest zebrany z najlepszych dziewczyn w Polsce ( sądzę, że już żadne nazwiska nie są w stanie predysponować do czołowej dziewiątki, wybór pozostałych trzech i tak nie ma znaczenia) i ciężko porównywać go do czołówki europejskiej.
Naszym problemem jest atak i zawsze był... a nie obrona ( nie licząc Pani, które bronić nie chcą, mniejsze szanse na skuteczność w ataku).
Dajcie spokój pisaniu bzdur i pochwalnych pieśni. Piszcie realnie o polskiej młodzieżowej koszykówce. Czasami ktoś to czyta

st
Żak

Postautor: st » 15 lipca 2009, 07:52

widziałam każdy meczyk (nawet turniej towarzyski)

i nie mam złudzeń co do potencjału i możliwości tej repry
ale przyjemnie sie ogląda nawet przegrane mecze pod warunkiem ze dziewczyny walczą, rzucają sie na piłki i widać że naprawdę chcą (np. Gala czy Skobel)

Kamil23

Postautor: Kamil23 » 15 lipca 2009, 08:24

Graja dobrze bo walcza! widac ze chca dokladnie jak Gala czy SKobel! czasem nie idzie ,ale widac ze chca i staraja sie wyszarpac cos w obronie jak w ataku nie idzie. Moim zdaniem i tak Gala i Skobel to trzon druzyny

krzys54326

Postautor: krzys54326 » 15 lipca 2009, 08:53

a ja tu sie nie zgodze z poprzednikami.....dla mnie to ze chca i walcza to zdecydowanie za malo ...to jest ich zafajdany obowiazek w koncu reprezentuja polske....one nie maja po 16 lat ze cieszymy sei ze chca i za to je nagradzamy.....one sa juz seniorkami ....3/4 zespolu gra w ekstraklasie a momentami prezentuja sie zenujaco......nie wiem czy ktokolwiek kto tak zachwyca sie gala zauwazyl jakie ona robi zamieszanie w taktyce druzyny.....prawie w kazdej akcji lamie zagrywke bo chce tylko dostac pilke.....i tak mozna tu wymieniac mankamenty tego zespolu dalej.....pytam sie jak nie teraz majac zespol z takim potencjalem i grajac u siebie to kiedy powalczymy o medal bo zanosi sie na gre o miejsca 5-8...jak dla mnie ten zespol to wielkie rozczarowanie

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 15 lipca 2009, 09:25

właśnie dość pieśni pochwalnych dotyczących Gali i Kaczmarek!!!! (przede wszystkim)
ja rozumiem gdyby zagrały świetne zawody przeciewko Łotwie, Rosji czy Francji. Ale one właśnie z tymi drużynami dały delikatnie mówiąc dupy. Zagrały super z Czechami tylko kim są czeszki na tym turnieju???Zmienniczki wchodzą walczą a one wracają na parkiet i prawie wszystko chrzanią :evil: czasami aż płakać się chce na ich zagrania, a do tego głupie minki i pretensje do innch :evil:
I proszę nie mówcie, że zmęczone bo kurna takiego argumentu nie strawię - na tym turnieju nie grają tylko one. A po innych zmęczenia nie widać :(
i na dobre i na ZŁE!!!

Kamil_23

Postautor: Kamil_23 » 15 lipca 2009, 11:27

Kazdemu zdarzaja sie gorsze mecze, wcale nie zagraly zle z lotwa zajrzyj w statystyki czlowieku wysokie sa najsilniejszym punktem tej dryzuny. Miejmy nadzieje ,ze dzisiaj zagraja na swoim poziomie. Poki Galka trafiala nie bylo pretensji ,ze lamie zagrywke a grala od turnieji na wysokim procencie i skutecznosci wiec co fuksy to byly? Nieee jest dobrym graczem, skutecznym poprostu WIDAC ZMECZENIE, zarowno Aga jak i Gala wiele robia w tej druzynie i mysle ze nie ma co po nich jechac tylko wierzuyc ze to byl jeden slabszy mecz

st
Żak

Postautor: st » 15 lipca 2009, 11:46

krzys54326 pisze:dla mnie to ze chca i walcza to zdecydowanie za malo ...to jest ich zafajdany obowiazek w koncu reprezentuja polske....one nie maja po 16 lat ze cieszymy sei ze chca i za to je nagradzamy.....one sa juz seniorkami

w sumie trzeba się z tym zgodzić w 100%

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 15 lipca 2009, 12:57

Kamil_23 pisze:Kazdemu zdarzaja sie gorsze mecze, wcale nie zagraly zle z lotwa zajrzyj w statystyki czlowieku wysokie sa najsilniejszym punktem tej dryzuny.

ja nie muszę zaglądać do statystyk ja chodze na mecze i widzę co się dzieje. I uwierz po ostatnich trzech meczach nie należały do najjaśniejszych punktów naszego zespołu. a raczej wręcz przeciwnie.
a staty nie raz i nie dwa pokazały, że średnio sie maja to rzeczywistości. No ale ja się nie znam :oops:

Kamil_23 pisze: Miejmy nadzieje ,ze dzisiaj zagraja na swoim poziomie. Poki Galka trafiala nie bylo pretensji ,ze lamie zagrywke a grala od turnieji na wysokim procencie i skutecznosci wiec co fuksy to byly?

fuksy może nie, ale może jakby przeciwnik słabszy :lol:
ja właśnie najbardziej cenię takiego gracza który potrafi pokazać klasę grając przeciwko dobremu zespołowi.
Dlatego wielkie brawa dla Pauliny za mecz z Rosja i Sosny z mecz z Francją.

Kamil_23 pisze:.... poprostu WIDAC ZMECZENIE, zarowno Aga jak i Gala wiele robia w tej druzynie i mysle ze nie ma co po nich jechac tylko wierzuyc ze to byl jeden slabszy mecz

nie mów o zmęczeniu kurna :evil: nie tylko one grają w tym turnieju, nie tylko one biegaja!!!

ja również mam nadzieję zobaczyć dziś Galę w formie jakiej prezentowała przeciwko Czeszkom. Bo nie powiem jak gra na maksa gra bardzo fajnie, tylko żeby jeszcze grała tak cały czas.... marzenie?
i na dobre i na ZŁE!!!

Kamil_23

Postautor: Kamil_23 » 15 lipca 2009, 13:19

Galcia da rade!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 15 lipca 2009, 20:56

Kamil_23 pisze:Galcia da rade!

no i rzeczywiście dała,bo w dzisiejszym zwycięskim meczu ze Szwecją(84-79) Ewelina zaliczyła double-double czyli 16 punktów i 12 zbiórek....
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

walczacy z wiatrakaminzal

Postautor: walczacy z wiatrakaminzal » 15 lipca 2009, 21:31

[quote="matrix"][quote="Kamil_23"]Galcia da rade!
no i rzeczywiście dała,bo w dzisiejszym zwycięskim meczu ze Szwecją(84-79) Ewelina zaliczyła double-double czyli 16 punktów i 12 zbiórek....[/quote]

hahahahahahaha

Kasia

Postautor: Kasia » 15 lipca 2009, 21:36

Ewelina rewelacyjny mecz! Zbierala jak szalona!! zawsze zbiera ,ale dzisiaj byla nie do przeskoczneia!! tylko juz pod koniec chyba plakala z bolu bo az sie slaniala na nogach, brawo OLi !! skutecznosc rewelacja!!

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 15 lipca 2009, 21:50

krzys54326 pisze:a ja tu sie nie zgodze z poprzednikami.....dla mnie to ze chca i walcza to zdecydowanie za malo ...to jest ich zafajdany obowiazek w koncu reprezentuja polske..

Buraku, reprezentują Polskę - miej chociaż szacunek dla swojego kraju i pisz odpowiednio jego nazwę - to Twój zafajdany obowiązek.

A w kwestii bardziej istotnej - brawo dziewczyny! Ósemka jest, plan minimum wykonany. Teraz tylko trzeba znaleźć sposób na Hiszpanię (dziś +14 z mistrzem z 2007 Serbią - najniższe zwycięstwo w turnieju, wtedy w finale Serbia miałą +24) i zatrzymać Albę (36 pkt w 36 minut).

Ale bez szans nie jesteśmy, trzeba w to wierzyć. Dwa lata temu w 37. minucie było 63:56 dla naszych, ale spadły Kaczmarczyk i Idczak - wszystko się posypało. No i Alba rzuciła sześć w końcówce.

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 16 lipca 2009, 06:56

Kasia pisze:Ewelina rewelacyjny mecz! Zbierala jak szalona!! zawsze zbiera ,ale dzisiaj byla nie do przeskoczneia!! tylko juz pod koniec chyba plakala z bolu bo az sie slaniala na nogach, brawo OLi !! skutecznosc rewelacja!!

hahahahahaha po raz kolejny
jeżeli dla Ciebie wczoraj Gala grała super to co powiesz o meczu z Czeszkami?
Ok zdobyła kilka ważnych punktów w końcówca i niech będzie w ważnym momencie, ale z tym rewelacyjnym meczem to gruba przesada zresztą bardzo gruba :wink: Gdyby nie usiadła w pierwszej kwarcie i nie weszłaby za nią Sosna to kto wie jakby ten mecz wyglądał. A ten kto był na meczu wie dobrze dlaczego ma tak dobre staty( 12 zbiórek :lol: ) Mnie się bardziej podobała gra Agnieszki Kaczmarczyk :wink:

wczoraj rewelacyjny mecz zagrała Oli - 7 trójeczek :D rekord Pająka na hali GOSiR był zagrożony (dla przypomnienia 9 trójek w meczu jeżeli się nie mylę ze Slęzą Wrocław :twisted: )

no ale przed Galą kolejne wyzwanie Hiszpania :D ciągle czekam, że pokaże iż umie grać przeciwko BARDZO DOBRYM zespołom a nie tylko ze średniakami
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2009, 07:52 przez walczacy z wiatrakami, łącznie zmieniany 1 raz.
i na dobre i na ZŁE!!!

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”