Turniej 91/92 w Poznaniu organizatorem Olimpia Poznań

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 28 stycznia 2007, 13:56

Kanidżia pisze:I o to chodzi! Gratulacje! :)

I jeszcze rewelacyjniej, że dziewczyny podobno dostały "5" z WOS, dzięki pomocy skromnego kibica. :wink:
Nie pytam się nawet na czym polegala ta "pomoc". Ktoś się w koncu doigra prokuratora :lol:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kanidżia
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Kanidżia » 28 stycznia 2007, 14:15

Mikey pisze:

I jeszcze rewelacyjniej, że dziewczyny podobno dostały "5" z WOS, dzięki pomocy skromnego kibica. :wink:
Nie pytam się nawet na czym polegala ta "pomoc". Ktoś się w koncu doigra prokuratora :lol:

Prokurator przymknie oko, jeśli się dowie, że dzięki pomocy skromnego kibica dziewczyny mają dobre oceny. :wink:
"Gwarny tłum, trybun szum. Mrowie głów i świateł blask..."

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 28 stycznia 2007, 14:19

Kanidżia pisze:
Mikey pisze:

Prokurator przymknie oko, jeśli się dowie, że dzięki pomocy skromnego kibica dziewczyny mają dobre oceny. :wink:
To ja pomoge to oko prokuratorowi przymknąc, a kolega zwróci mi te teczki z IPN, które na mnie ma :lol:
Obrazek

Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 29 stycznia 2007, 20:53

Mikey pisze:
Anonymous pisze:CZY KTOŚ WIE DLACZEGO NIE ZAPROSZONO MUKS'U P-Ń NA TEN TURNIEJ???CZYŻBY OLIMPIA SIĘ CZEGOŚ OBAWIAŁA???
A czy jest to dostateczny powód, zeby nie wyłączac caps locka? :?:

Chyba szukasz dziury w całym, wszyscy wiedzą jak grają obydwa zespoły i Olimpia grając z MUKS tylko ma okazję coś udowodnić. Prawda chyba jest taka, że turniej organizowali głownie rodzice, a oni nie bardzo lubią prezesa Jabłońskiego ( wcale im się nie dziwię) i to był główny powód braku MUKS. Byłem na paru meczach-organizacyjnie rewelacja, wielkie gratulacje i podziw dla organizatorów, sportowo- tak naprawdę na poziomie i zacięty był tylko finał. I na koniec- dobrze, że dziewczyny są ponad wszystkim i miło było patrzeć na usciski zawodniczek MUKS obecnych na sali, Olimpii, ŁKS i innych zespołów.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 29 stycznia 2007, 21:18

Niczego nie szukalem, zadnej dziury, nie czepiam się kwestii merytorycznych, po prostu przyjęliśmy zwyczajowo ze nie piszemy przy wlączonym caps locku. Ot cała sprawa. Pozdrawiam zarówno Olimpie jak i MUKS.
Obrazek

Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 29 stycznia 2007, 21:45

Byłem na półfinałach i finale, niestety wyników dokładnie nie pamiętam, więc tylko o tym, co się tam działo. Pierwszy półfinał- Wołomin-Wschowa- wyrównany tylko początek, później coraz wyraźniejsza przewaga Wołomina, z którego strefą zupełnie nie mogły sobie poradzić zawodniczki ze Wschowy. Nawiasem mówiąc dobrą robotę robi się we Wschowie i jestem bardzo ciekawy, jak wyglądałaby gra tego zespołu, gdyby wstawić do pierwszej piątki obecne na sali siostry Mistygacz, które zaczynały grać we Wschowie, a obecnie są podporą MUKS i kontuzjowaną Martę Nowaczyk. Chyba każdy zespól w Polsce miałby z nimi problemy.
Drugi półfinał- ŁKS-Olimpia-bardzo szybko ŁKS pozbawił Olimpię złudzeń o zwycięstwie. Zawodniczki z Poznania zupełnie nie mogły sobie poradzić z agresywną obroną ŁKS, a przechwyty i kontry były zabójcze. Pierwsza kwarta wygrana 16:1 przez ŁKS ustawiła mecz. I wreszcie finał, bardzo zacięty do czwartej kwarty, w której zawodniczki z Łodzi zaczęly rozbijać strefę Wołomina i szybko odskoczyły.

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 29 stycznia 2007, 22:28

Podpowiem że trener z Wołomina rzeczywiście jest fanatykiem strefy. Do tego stopnia zagorzałym, ze kiedy ŁKS zaczął ją rozbijać niemiłosiernie rzutem z dystansu, półdystansu czy penetracją, on nadal mieszał 1-3-1 3-2 2-3 i tak do minus 24 pkt. :lol: :lol: :lol:
P.S
Ogromne podziękowania dla organizatorów tego znakomitego Turnieju przez duże "T" od ekpiy ŁKS.

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”